perjantai 7. huhtikuuta 2017

Pieni munavertailu 2017

Pääsiäinen lähestyy ja kauppoihin on taas ilmestynyt hyllymetreittäin pääsiäisherkkuja. Enkä puhu nyt mämmistä enkä edes pashasta vaan suklaamunista. Ei tarvitse mennä lähikauppaa pidemmälle, kun makeisosastolla vyöryy vastaan suklaayllätyksiä värikkäine käärepapereineen. Tämän vuoden trendi tosin tuntuvat olevan pakkaukset, joissa on vähintään kolme munaa. Tähän testiin poimin kuitenkin vain yksinäisiä munia -ihan vain suklaaähkyn välttääkseni.

Suklaamunissa on hassua se, että ne ilmestyvät kauppoihin (Kindereitä lukuunottamatta) aina hyvissä ajoin ennen pääsiäistä. Suklaamunat kuuluvat pääsiäiseen, mutta munien kuvioinnit eivät viittaa millään tavalla pääsiäiseen vaan esimerkiksi tunnettuihin lapsille suunnattuihin tv-sarjoihin tai elokuviin. Olisipa kiva löytää joskus pääsiäismuna, jonka teemana olisi pääsiäispupu tai pajunoksat, suklaa saisi mielellään olla Fazerin sinistä ja yllätykset pääsiäiseen liittyviä.

Vertailusta jätin pois niin sanotut töhnämunat sekä Mignon munat, jotka molemmat ovat suurta herkkua. Myös Kinder munat jätin tänä vuonna pois vertailusta. Itseasiassa lähtökohtana tässä vertailussa on se, että Kinder saa pisteitä 5/5. Näin määritteli arvovaltainen perheraatini viime viikonloppuna, kun suklaamunia auoimme ja jaoimme.
Rähinä muna 50 g

Rähinä on tuttu muna jo parin vuoden ajalta. Muna on mielenkiintoinen jo senkin takia, että kääreessä esiintyy erilaisia iskulauseita. Meidän pinkissä testimunassa vakuutetaan, että MUNA se MAISTUU kyllä AINA. Ja tottahan se on!

-Rähinä maksaa S-ryhmän kaupoissa 1,98 e
-Rähinä munalla viitataan Rähinä Recordsiin, jonka artisteja ovat muun muassa Elastinen, Fintelligens ja Uniikki.
-Muna on valmistettu suklaamunien luvatussa maassa Italiassa.
-UTZ-sertifioitua kaakaota.
-Kääreen sisältä paljastuu tavallista maitosuklaata oleva muna.
-Maussa ei erityistä, ihan ok.
-Raadin pisteet 3/5.
-Yllätysleluna räyheä kullanväristä metallia oleva sormus. Aika kova!

My Little Pony muna 50 g

Aaaargh! Miksi kaiken täytyy aina muuttua? Ponitkaan eivät ole enää samoja kuin ennen. Kauniin violetissa kääreessä poseeraa yksisarvinen poni ylisiron turvan ja ylisuurten silmien kanssa. siivet kuuluvat toki asiaan. Äkkiseltään katsottuna voisi luulla, että tämä otus jopa kakkantaa sateenkaaria, mutta kyse onkin ilmeisesti sateenkaarijouhisesta hännästä.

-Ponit lienevät tyttöjen kestosuosikki.
-Ponimuna maksaa S-ryhmän kaupoissa 1,85 e
-Maistuu kuitenkin täsmälleen samalta kuin Rähinä muna ja valmistajankin perusteella kyseessä on suklaan osalta täsmälleen sama muna.
-Raadin pisteet 3/5.
-Yllätysleluna My Little Pony aiheinen härpäke.

Minions muna 50g

Vau! Kätyrit munan kääreessä toivotetaan iloista pääsiäistä! Happy Easter!

-Kiva vihreä kääre tuo keväisen fiiliksen.
-Epätoivo iskee kääreen avaamisen jälkeen, tämäkin on suklaan osalta täsmälleen sama muna kuin kaksi edellistä.
-Hintatietoa ei löydy S-ryhmän Foodiesta.
-Raadin pisteet 3/5.
-Yllätysleluna Minions aiheinen härpäke.

Isompi Star Wars muna 50 g

Itse en Star Warsin päälle niin perusta, mutta myönnän kyllä, että se on kova juttu ja kestosuosikki monen ikäistenkin keskuudessa. Eipä siis ihme, että kyseinen aihe poikii munahyllyihinkin täytettä vuosi toisensa jälkeen.

-Suklaamunan kuoriminen kääreestään saa perheraadin innostumaan silmin nähden, sillä luvassa on erimakuista suklaata kuin tähän asti on saatu.
-Hinta S-ryhmän kaupoissa 1,55 e.
-Tähtikuvioitu maitosuklaamuna UTZ-sertifioidusta kaakaosta.
-Valmistusmaa on yllättäen Italia.
-Maistuu edellisiä enemmän kaakaolle, ikään kuin tummemman suklaan maku.
-Nuorin raatilainen tykkäsi edellisien munien mausta enemmän, joten raadin pisteet 2/5.
-Yllätysleluna hyrrä, johon voi liimata mukana tulevan Star Wars aiheisen tarran. Wau! Hyrrä kyllä pyörii hienosti.

Trolls muna 20 g

Meillä odottaa Trolls elokuva vielä katsomista, mutta muna pääsi siitä huolimatta vertailuun mukaan. Itseasiassa yksi Trolls muna katosi mystisesti keittiöstä jo ennen vertailun tehtailua. Kukaan ei myönnä mitään! Onneksi nämä eivät ole ihan heti kaupoista loppumassa.

-Värikkäästä kääreestä kuoriutui edellisvuosien yleisin tähtikuviomuna, jossa puolet on maitosuklaata ja puolet valkosuklaata.
-Hinta S-ryhmän kaupoissa 1,05 e
-Valmistettu, missäs muualla kuin Italiassa.
-Raati piti maitosuklaa-valkosuklaa kombosta, joten raadin pisteet 4/5.
-Yllätysleluna sama härpäke, joka kiusasi minua jo viime vuonna. Kertokaa nyt, mistä on kyse. Kirppupeli?

Pieni Star Wars muna 20 g

Kyllä, olen ihan tosissani. Testimunaksi pääsi myös pienempi Star Wars muna.

-Kääre on tylsähkön valkoinen, vain pieni Star Wars -aiheinen kuva. Olisi nyt ollut edes se pääsiäistipu kuvassa.
-Hinta S-ryhmän kaupoissa 1,05 e.
- Suklaa on perus maitosuklaata ilman mitään kommervenkkejä.
-Raadin arvio 3/5.
- Yllätysleluna punainen Stormtrooper figuuri. Ihan kiva, jos tykkää. Itsehän en näistä hirveästi perusta, mutta mies sentään jaksoi tavata Stormtrooperin minulle, että osasin sen edes sinnepäin kirjoittaa.

Paw Patrol muna 20 g

Jostakin syystä Ryhmä Hau muna valikoitui meillä testiin viimeisenä. Kyselin tytöltä, että tietääkö hän, mikä Ryhmä Hau on ja sain vastaukseksi sen olevan idioottimainen tv sarja, joka on tarkoitettu vauvoille. Esiteini tietää kyllä tällaiset asiat, siitä ei ole epäilystäkään.

-Munan kääre vetoaa ehkä parhaiten kohderyhmäänsä, mutta Ryhmä Haun jäsenet nyt aika lutuisia.
-Hinta S-ryhmän kaupoissa 1,05 e.
-Suklaa on täsmälleen samaa kuin Trolls munassa.
-Raadin pisteet suklaasta siis 4/5. Makeannälkäisen valinta.
-Yllätysleluna hyrrä, joka ei kyllä pyöri lähekään yhtä vauhdikkaasti kuin Star Wars munasta tullut hyrrä. Olisko valmistusvika tai kokoamisongelma?

Tällainen testi tänä vuonna! Ostetaanko teillä munat kääreen, hinnan vai koemuksen perusteella? Itse taidan varsinaiseksi pääsiäiseksi hankkia meille vain parit Kinder munat...

 Ei muuta kuin munia piilottelemaan!

Kati

14 kommenttia:

 1. Me saatiin äsken trollimunasta just tuo sama härpäke. Me tulkittiin se niin, että on pieni fresbee. Se lähetetään matkaan tuon pienen jutun avulla, ikään kuin laukaistaan. Näin meillä. Kokeilkaahan.

  Ja Kinder on paras yllätysmuna, ei siitä kyllä pääse mihinkään.
  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hienoa! Sellainenhan se varmasti onkin. Kiitos! On sitä jo pari vuotta tässä pohdittukin :D

   Kinder on paras ja itseasiassa hinnaltaankin sieltä edullisimmasta päästä, kun näitä munia tässä nyt on tullut vertailtua.

   Poista
  2. Tosiaan, Kinder on nykyään halvimmasta päästä kun ennen se oli kallein pienistä ylläri munista. Terävä havainto Kati. :)

   Poista
  3. Johtuu varmaan ihan siitä, että Kindereitä tehdään varmasti vähän eri volyymilla kuin näitä muita -ja ympäri vuoden.

   Poista
 2. Eihän sitä Kinderiä tarvii joka vuosi erikseen arvioida. Senhän tiedetään olevan paras! :) Nykyponit ovat surkea ilmestys. Kovasti ovat vuosikymmenten saatossa laihtuneet ja mitä muniin tulee niin itselleni ostin sinisen Minons munan ihan vaan söpön kuoren ja yllätyksen takia. Virpojille Kindereitä palkaksi. Kiitos taas kivasta munakatsauksesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyponit. Pah! Vanhat oli paljon terveemmän näköisiäkin :D

   Meillä meni virpojille erilaisia pääsiäispatukoita ja pikkumunia. Tänä vuonna kävi hienot 2 porukkaa virpomassa. Tässä joku vuosi sitten ei käynyt ketään. Tyttö kävi virpomassa vain mummolle ja papalle. Keskellä päivää oli säbätreenit, niin ei olisi paljon muualle ehtinytkään. Mun mielestä virpominen täytyy tehdä aamupäivällä :D

   Poista
 3. Niin ja ennenvanhaan (80-luvulla) minusta tuntu että oli myynnissä enemmän erilaisia pieniä munia ja vain muutama iso 50 gramman muna. Nykyään tuo 50 grammaa tuntuu olevan standardi koko. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Yksittäisiä ns. normikokoisia (20 g) munia oli myynnissä melko vähän. Kyllä niitä sitten olisi erilaisissa monipakkauksissa saanut vaikka minkälaisia. Isompia munia olikin mielestäni monipuolisemmin. Tosin niissäkään ei enää ole niiin paksu suklaa kuin aiemmin. Vai kultaako aika muistoja?

   Poista
 4. Ihanaa, perinteinen munavertailu :) Tuo on kyllä huijausta, kun lähes kaikissa kääreissä on sama sisältö. Pääsiäisaihetta minäkin kaipaisin - eikös sellaisia ollut aiemmin...? Joku Kyöpelinvuoren muna taisi olla omassa lapsuudessa.

  Kinder on meilläkin suosituin, mutta kyllähän nuo isommat ja värikkäämmät pääsiäismunat houkuttelevat aina sen yhden ostamaan. Itse tykkään myös Mignonista, mutta pojat ei siitä välitä. Tämän vuoden töhnämunat eivät ole yhtä hyviä kuin ennen :/ Kinderit olivat muuten jo loppuneet Tokmannista, jossa oli tarjous niistä.

  Oletko kokeillut isoa Kinderiä? Pyörittelin käsissäni, mutta kuuden euron hinta sai luopumaan. Kiinnostaisi tietää, millainen on sisältä ja millainen on yllätys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on tosi hienoa tehdä munavertailua, kun kääreen avattua huomaa, että kyseessä on sama muna eri kuorilla ja yllätyksellä :D Eihän näitä asioita foliokuoresta välttämättä huomaa... siis ennen kuin muna on kuorittu ja folio suoristettu.

   Kyöpelinvuoren muna kuulostaa tutulta ja olikos joku värikäs iso ja kauniisti pakattu kevättervehdysmunakin? Taisivat vain olla niin hintavia, että harvemmin sellaista pääsi maistelemaan.

   Isosta Kinderistä osaan sanoa paremmin viikon päästä pääsiäisenä. Mummo oli ostanut pääsiäiseksi sellaisen tytölle, mutta tosiaan sen saa avata ja syödä vasta viikonloppuna :D En tiennytkään, että se on niin kallis. Palaan asiaan!

   Poista
  2. Joo, mä muistan kyöpelinvuoren munan. Taisi olla violetti tausta ja noita lentää siinä. Isoista Kindereistä meillä on kaksi kokemusta vuosien varrelta ja molemmilla kerroilla muistan yllätyksen olleen pettymys. Odotukset on korkealla kalliin munan kohdalla. Meidän lähi S-marketissa hinta on 6,45. En todellakaan maksa! Mutta isovanhemmille se ilo suotakoon.
   -T-

   Poista
  3. Kyöpelinvuoren muna taisi olla Leafin tuote eikä sitä vissiin sitten Cloetta ole enää ottanut valikoimiinsa.

   Itselläni kipukynnys munan hinnassa pyörii varmaan kolmen-neljän euron tietämillä. Silläkin hinnalla pitäisi saada jo niin paljon suklaata, ettei tee vuoteen mieli :D Toivotaan, että iso Kinder olisi tänä vuonna hintansa väärti. Teemana mummon ostamassa munassa on Smurffit, joten odotan nyt vähintään ainakin jotain kivaa Smurffifuguuria.

   Poista
 5. Meillä lapset tykkää noista Rähinä suklaamunista juurikin hienojen sormus yllätysten takia. Myös Muumisuklaamunat ja My Little Pony munat on meillä suosikkeja. Mun mielestä suklaa on pahaa kaikissa muissa suklaamunissa paitsi Kinderissä ja Mignonissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monille lapsille merkkaa varmasti se munan kääreen kuva tai hienot leluyllätykset enemmän kuin suklaa. Meille aikuisille tärkeintä on varmaan juuri makuelämys. Kinder on kyllä voittamaton ja Mignon on ihan omaa luokkaansa kyllä, vaikkei se suklaata varsinaisesti olekaan.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...