sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tulevan talven topat sovituksessa

Päivä lyhenee, ilma viilenee ja kai se talvikin sieltä taas viimeistään tammikuussa tulee. Tänään iski illansuussa vesisade, ja sain neidin jäämään sisälle toppavaatteiden sovitussessioon. Muuten tyttöä ei juuri vapaa-ajalla kotona meinaakaan näkyä. Aina viilettämässä ulkona kavereiden kanssa. Hyvä niin!

Toppavaatteiden ja talvisten asusteiden suhteen alkaa näyttää siltä, että tänä syksynä pääsin luistamaan uutuuksien hankinnasta lähes kokonaan. Aluksi olin ihan varma, että viime talvena hankitut Molon Jump -toppahousut koossa 134 cm ovat jääneet pieniksi. Tyttö on kuitenkin kasvanut maltillisesti ja pituudesta niukkaa mallia olevat housut ovatkin tulevaan kauteen sopivan jämptit. Tytöllä on tällä hetkellä pituutta 127 cm. Yksillä toppahousuilla ei kuitenkaan uskalla uutta kautta olla vastaanottamassa, joten hankin neidille Reimalta syksyn clubialekoodin innoittamana Kiddo Lightning -toppahousut* koossa 134 cm. Vielä hieman reilut housut ovat kuitenkin jo pitkäjalkaiselle tytölle ihan pidettävät, joskin pääsevät säännölliseen käyttöön vasta myöhemmin kevättalvella.

Aiemmin syksyllä perkasin tytön kaapista pois selkeästi pieneksi jäänytttä toppaa. Perkuiden joukossa oli ainakin kaksi takkia ja yhdet housut. Parin jemmassa olevan takin sopivaksi toteamiseen tarvittiin tämän päivän sovittelua. En kuitenkaan uskaltanut jättää "pakkosaada" -hankinnaksi muodostunutta Molo Kidsin Pearson Winter Floral -takkia viimetipan hankinnaksi. Onhan kyseinen takki jo monesta paikasta myyty kuitenkin loppuun. Tytön takin hankin yhteistyöalekoodin suotuisalla vaikutuksella Miniq:sta. Tytön takki on kokoa 140 cm ja istuu siis alle 130 cm pitkälle tytölle kapean mallinsa takia varsin kivasti. Toki kasvunvaraakin vielä löytyy ja uskoisin takin olevan vielä paremmin istuva vuoden päästä talvella.
Molo Kids Pearson Winter Floral -takki koossa 140 cm, viime talviset Molon Jump toppahousut koossa 134 cm, sekä Gugguun pipo, johon tuunasimme tupsun jo viime talvena itse.
Viime vuotinen Molon Cathy takki tyttösateenkaarikuosissa tuli hankittua koossa 128 cm ja vähän jännitti, että mahtuuko viime talvena siistimmän takin roolissa eli suht vähällä käytöllä ollut takki enää päälle ollenkaan. Yllätys oli suuri, kun takki meni ketterästi päälle. Tosin kovin paksua vaatetusta Cathyn alle enää tuskin saa ängettyä mukavasti.
Viime talven Cathy girly rainbow -takki koossa 128 cm ja Jump toppahousut edelleen kokoa 134 cm. Pipo  on Molo Kidsiä myös. Kengät ovat jo viime talveksi hankitut Naturinon Rainstep bootsit.
Mikä jännittävintä, tytön kaapista löytyi myös viime talvena jemmaan hankittu Molo Kidsin Pearson takki Zepra -kuosilla koossa 134 cm. Tulevaksi talveksi löytyy siis Moloa koossa 128 cm, 134 cm ja 140 cm. Cathy pienimpänä saattaa joutaa eteenpäin jo ennen kauden päätöskisoja, mutta Zepra menee varmasti koko talven. Tyttö innostui nimenomaan Zepra -takista kaikista eniten ja ilmeisesti se tuntui myös sopivimmalta päällä. Onnittelin muuten itseäni siitä, että olin tämän takin jemmaan viime talvena hankkinut, koska tämän vuoden Zepratakki ei miellyttänyt niin paljon silmää kuin tämä viimevuotinen. Kankaiden laatueroista en osaa toki sanoa vielä yhtään mitään.
Viime talvena jemmatakiksi hankittu Molo Kids Pearson Zepra koossa 134 cm. Hattu Fredrikson.
Tässä vaiheessa voisin sanoa, että kolmellakin takilla varmasti pärjättäisiin koko talvi. Jemmakätköt sen sijaan olivat eri mieltä! Jo parisen vuotta sitten nimittäin hankin jollain superalella jostain, todennäköisesti Booztilta, tytölle Ticketin mustan ilotulituskuosisen takin koossa 134 cm. Viime talvena tyttö vielä hukkui takkiin, mutta nyt näyttää jo selvästi toiverikkaammalta. Takki alkaa olla jo ihan pidettävä, mutta todennäköisesti aktiivisempaan käyttöön pääsemistään se saa odotella kaapissa vielä vuoden verran. Olen silti ihan tyytyväinen, että takki on tullut hankittua, koska kyseisen kuosin jälkeen ei ole yksikään Ticketin takki/kuosi herättänyt minkäänlaisia ostohaluja.
Ticketin ilotulitusta parin vuoden takaa koossa 134 cm. Takki on jo ihan pidettävä, mutta selkeästi reilumpaa mitoitusta kuin Molon kapeamalliset takit. Takki päässee kunnon käyttöön vasta vuoden päästä. Pipo Reima, housut Molo Jump.
Täytyyhän kaupunkilaistytöllä yksi pidempi kaupunkitakkikin olla. Onneksi viimetalvena hankittu Reiman Merga* koossa 134 cm sopii vielä hyvin. Tyttö on kovin ihastunut tähän pidempään ja siistimmän menon takkiinsa, enkä ihmettele. Onhan siinä vyö ja kaikki!
Reima Merga -pidempi untuvatakki, Reiman Kiddo Lightning -toppahousut sekä Fredriksonin hattu.
Ja jottei toppa vain kesken loppuisi, niin seuraavaksi kaivettiin esille vielä pari toppahaalaria. Yhtään toppahaalaria tähän talouteen ei enää osteta. Piste. Viime syksynä vannotin samaa ja tuli hankittua silti kaksin kappalein. Ticketin baggie koossa 128 cm on näköjään aina vain reilun kokoinen. Molon 128 cm Polaris sen sijaan alkaa olla jo todella jämpti. Tyttö sovitti haalareitaan innokkaasti, joten uskoisin niiden vielä kelpaavan hyvin vähintäänkin rymykäyttöön ja oikein kylmille keleille. Haalarin alle on kuitenkin aina helpompi tuunata välikerroksia enemmän kuin kaksiosaisen alle.
Ticketin Baggie ja Molon Polaris koossa 128 cm. Toinen on aina vain suuri ja toinen edelleen nafti :D
Asusteisiinkaan ei ole juuri tarvinnut tänä syksynä panostaa. Vain yhdet Molon Mitzy -kintaat Winter Floral -kuosissa hankin MiniQ:sta yhteistyöalekoodilla. Muuten mennään viime kevään alesta hankituilla rukkasilla ja jo viime syksynä hankituilla toppasormikkailla. Mielenkiintoista on testata, miten Molon uudistuneet rukkaset tulevat käytössä toimimaan. Meillä tosin jo viimetalviset Mitzyt toimivat todella hyvin ja olivat riittävän lämpimät sekä kestävämmät kuin edellisvuotiset.
Tämän vuoden Molo Kidsin rukkasissa on kumimainen vahvike kämmenpuolella. Pihakintaiksi hankin jo viime keväänä parit Villervallan talvikintaat todella edullisesti. Viime vuotiset Molon Mitzytkin ovat vielä hyvässä kunnossa.

Luulisi näillä eväillä pärjäävän talven yli, vaikka tulisi sitten millaiset olosuhteet. Kenkäasioita pitää ehkä vielä vähän pohtia ja sovitella. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tytölle menisi viimetalvisista kengistä suurin osa, mutta toisaalta talveen on vielä matkaa ja jalka ehtii ottaa sen kasvuspurttinsa vielä syksyn aikana.

Joko teillä on topat soviteltu ja katsastettu? Tuliko kaappiin paljon uutta?
*kumppanuusmarkkinointilinkkejä

28 kommenttia:

 1. Ihania :) meillä piti ottaa sovituskuvat mut tuli toi jalka poikki episodi. Jospa isomman kans ens vk saadaan kuvat :)

  Toi pearson, vastaako kokoaan? Mietin itelle sitä 164 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiiik! No kipsin kanssa ei paljon sovitella :/ Paranemisia pienelle! Onneks lapsilla yleensä paranee nopsaan ja hyvin :)

   Pearson on kapea malliltaan ja tyttö ensisovituksessa kritisoi, että hihat ovat kainalosta kapeat. Nyt toisella sovittamalla ei valittanut enää. Sä olet tosi hoikka, joten sulle varmaan istuis Pearson kyllä nätisti. Kannattaa testata, jos muuten tykkäät tyköistuvasta takkimallista! ;)

   Poista
 2. Aivan älytöntä ostaa lapselle viisi takkia ja kaksi haalaria. Koska hän oikein ehtii kaikkia pitämään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, onkin aivan älytöntä ostaa lapselle viisi takkia ja kaksi haalaria! Mutta luitko tekstiä ollenkaan vai katsoitko vain kuvat? Meillä on sellainen tyyli, että vaatetta ja varsinkin ulkovaatetta ostetaan pääsääntöisesti alesta. Näistä takeista vain yksi on ostettu tänä syksynä ja kyseinen takki tulee todennäköisesti jatkuvaan käyttöön vasta vuoden päästä. Myös yksi toinen takki tulee käyttöön kokonsa puolesta vasta joko kevättalvella tai vasta vuoden päästä. Yksi takeista taas jää todennäköisesti talven aikana pieneksi. Pieneksi on jäämässä myös toinen haalari.

   Periaatteessa siis kaikki vaatteet ovat kokonsa puolesta nyt jo ihan pidettäviä, mutta olet oikeassa, että varmasti vain yksi tai kaksi on käytössä jatkuvasti. Lähes joka talvi on joku vaate kuitenkin mennyt rikki tms. Haluan, että lapsella on aina siistiä ulkovaatetta päällepantavaksi, vaikka yksi olisi pesussa, yksi olisi muuten vain kuivumassa, yksi menisi rikki jne. Tällaisella "vaateharrastamisella" on puolensa. Useimmiten ulkovaatteet saa myös suht hyväkuntoisina eteenpäin, kun käytössä on ollut useita pukuja.

   Kaikki talvivaatteet ehtivät käyttöön kyllä, kun ovat eri kokoisia ja osa on käytössä ollutkin jo viime talvena.

   Poista
 3. No eiköhän noilla pärjää! :)
  Meillä mennään aika pitkälti viimevuotisilla, yhden Reiman setin löysin kirppikseltä vähän aikaa sitten.
  Villahaalarin olen tilannut ja kengät tarvittaisiin vielä ja ehkä jotain pipoa ja hanskaa..
  Mitäköhän MÄ laitan talvella päälleni?? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pärjää varmasti! :D
   Viimevuotisilla mennään täälläkin pääsääntlisesti. Olin yllättynyt, että mahtuivat vielä niin hyvin.

   Itse sitä kaivaakin kaapista todennäköisesti sen 5 vuotta vanhan talvitakin ja sillä mennään... jos se vielä menee kiinni :D

   Poista
 4. Ihania! Molon takit on tosi kivat. Meillä mennään viime vuotisilla takeilla ja keväällä ostin molemmille toppahaalarit alesta (Ticket tytölle ja Reima pojalle), vielä olisi ostettava tytölle mustat Kuomat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmallinen olet ollut sitten sinäkin! :)

   Molon takit on ihania. Vaikka aina Reimaa hypetänkin, niin Molon takit ovat viime aikoina onnistuneet koukuttamaan kyllä ihan puhtaasti ulkonäöllisillä seikoilla.

   Poista
 5. On ainakin valinnan varaa :D Meille ei ole uutta tulossa, mennään jemmoilla. Sovituksia en ajatellut ennen talvea tehdä, luotetaan että sopii... Etämies nimittäin halusi ottaa saunan käyttöön. Se kun toimi meillä ennen ainoastaan vaatevarastona. Joten kun mun piti nyt kaikki vaatteet tunkea vaatehuoneeseen, hyvin tiiviiseen muotoon, niin en tosiaan niitä sieltä räjäytä ennen kuin niitä tarvitaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni tuntuu menevän jemmoilla tulevana talvena! Ja itse pidin itseäni jo hyvänä ihmisenä, kun ostin vain yhden takin ja yhdet housut tulevaan talveen :D

   Voihan sauna sentään! Meillä on kans sauna nykyään lähinnä vain varastona vessapaperisäkeille sun muille tuikitärkeille jutuille, mutten ole kyllä keksinyt sinne vielä vaatteita jemmailla. Välillä kyllä olisi lisätila tarpeen, kun ei ole edes sitä vaatehuonetta, jonne jemmailla. Hamsteri kärsii :D

   Poista
 6. Mä en ole ostanut tänä syksynä lapselle yhtään ulkovaatetta :O. Mustille toppahousuille saattaisi olla kolo mutta ilman niitäkin saatettaisiin pärjätä (paitsi että sen harmaan takin kanssa musta kyllä näyttäisi kivemmalta kuin viininpunainen). Takkeja meillä on toistaiseksi liikaa kun en vielä raaskikaan myydä kahta viimetalvista pois kun ne jouluun asti luultavasti mahtuvat.

  Haalareita on yksi sopivaksi sovitettu 122cm Molo (tuo sama mikä teillä, ihan kun et tietäisi) ja sitten se kesäalesta ostettu Ticket jonka sopivuus ikinä on arvoitus :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. L-E! Sä ei ole VIELÄ ehtinyt ostaa lapselle yhtään ulkovaatetta! Kyllä sekin päivä vielä tulee ;) Meidän mustat Molon toppahousut koossa 128 cm on vähän siinä ja siinä, menevätkö enää. Punnaan täällä vielä, että myynkö vai enkö vai pitäisikö alkutalvi mennä niillä vielä...

   En kans raaski myydä pois mitään, mikä vielä vähänkin mahtuu. Aina voi kuitenkin tarvita :D

   Poista
 7. meillä mahtui vielä päälle viimevuotiset ticketin haalari ja mini a turen kaksiosainen, jos ei nyt mitään äkillistä kasvuspurttia tule, kaapissa on myös odottamassa alesta hankitut keltainen mini rodinin haalari mustilla pilkuilla ja racoonin kaksiosainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä kuulostaa! Ihastelin myös Racoonin toppa-asuja kovasti ja jos olisi ollut oikeasti tarvetta kahdelle uudelle asulle, olisin varmaan vielä viimeisen kerran päättänyt esimerkiksi kultaisen takin ostaa. Ravoonillahan koot loppuvat muistaakseni 134 cm, joten eipä ole ensi talvena enää asiaa Racoonia sitten kuolata. Meni jo!

   Poista
 8. Meillä esikoisella kaksi Molon haalaria (toinen tuskin menee koko talvea, kun meni jo viimetalvena) ja pari ticketin takkia ja yhdet reimatecin housut.. Katsotaan löytyykö vielä jotain. Kengät puuttuu kummaltakin. Kuopukselle olen hankkinut vasta yhden Ticketin haalarin, täytyy katsoa onko esikoiselta jotain jemmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvältä vaikuttaa jo sielläkin! Ja kätevää, kun on mahdollisuus kierrättää lapselta toiselle!

   Poista
 9. Minäkin haluaisin, että aina olis jotain siistiä päällepantavaa, vaikka olisi kaksikin pukua pesussa tai kuivumassa. No, sinuun verrattuna hankinnat on vielä ihan vaiheessa. Isommalle on kaksi haalaria, yksi takki, mutta onkohan housuja ollenkaan? Pienemmälle on monta ei-niin-sopivaa pukua, kun se kasvaa eri vuodenaikoina kuin isoveljensä. Siis isomman talvipuvut sopii pikkuveljelle kesäisin.

  Tarmotar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tuntuu, että reilummallakin ulkoiluvaatearsenaalilla on välillä liian monta vaatekappaletta märkänä samaan aikaan. Onhan se toisaalta hyvä, että lapset ulkoilevat paljon :)

   Aaargh! Tosi kurjaa, jos lapset kasvava eri käyrillä vuodenaikojen suhteen. Siinä on sitten jo miettimistä, että ostaako isommalle vähän reilumman puvun, että menisi pienemmälle edes vähän naftina oikeana vuodenaikana :D Toivottavasti tilanne tasoittuu ajan myötä!

   Poista
 10. Voi mitä ihanuuksia! Tyk-tyk-tykkään :)

  Oma lempparini teidän takeista on varmaankin Molon seeprakuosi. Punaiset Molon housut ovat tosi kivat myös ja hienoa, että ovat totutusta poikkeavan väriset. Ticketin ilotulitus on myöskin upea. Ja todellakin: täytyyhän nuorella neidillä (ja herralla) olla myös kaupunkitakki :)

  Mekin soviteltiin hieman toppaa viikonloppuna - yhdet setit, ettei tarvinnut tapella ;)

  Isoveikalla on jemmassa takki ja siihen kolmet housut, joista yhdet on muuten Kiddo Lightning ;). Lisäksi viimevuotinen haalari mahtuu edelleen. Kaupungilla käytämme pääsääntöisesti Taag:ia, joka tämän kuumakallen kohdalla on enemmänkin talvitakki. Yksi takki+housut setti on tulossa vielä testiin, joten en taida hankkia mitään tulevalle kaudelle. Viimetalviset kengätkin mahtuvat mainiosti ja hanskoja on hamstrattu alesta...yksi uusi, värikäs pipo on kyllä postissa :)

  Pikkuveikalle löytyy jemmasta haalari ja takki+housut -setti sekä Taag takki kauppareissuja varten. Hänelle tulee lisäksi testiin haalari. Kenkiä periytyy isoveikalta useammat kappaleet ja hanskoja on niinikään jemmassa. Asusteita hankkimalla pärjäämme ilmeisesti hänenkin kanssaan. Suorastaan harmillista! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Mä kans tykkään tosi paljon Molon seeprakuosista. Ehkä jopa enemmän kuin viime vuonna sitä hankkiessa. Olin muuten myös iloisesti yllättynyt, että Molon punaisten toppahousujen kanssa voi käyttää kaikkia takkeja, ja toki mustat housut myös sopivat kaikkien kanssa.

   Kaupunkitakki on kyllä hyvä olla. Ei tarvitse jännittää kaupoille lähtiessä, että onko takissa sittenkin kuraroiskeita :D Takki on sen verran reilu, että voi hyvällä tsäkällä mennä vielä kolmannenkin talven. Ehkä sitten raaskin antaa sen jo koulutakiksikin.

   Meillä on Reiman Kiddo Lightning housut nyt ekaa kertaa tulossa käyttöön ja odotan mielenkiinnolla, mitä tuleman pitää. Vaikuttavat ainakin hyviltä ja kestäviltä.

   Teillä on kans niin hyvin hankinnat hallussa kuin olla ja saattaa! Tulis jo talvi :D

   Poista
 11. Tuo Reiman liila takki on hyvännäköinen ja samoin saman kuvan pipo. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reiman takki on kyllä nätti ja toimiva siistimpään menoon. Pipon voitin muuten viime talvena Fredriksonin fb-arvonnassa. Sopii tosi hyvin takin väritykseen.

   Poista
 12. meillä on kohta 8v:lle benettonin pitkä untuvatakki siistiksi takiksi, koska se maksoi kirppiksellä vain kympin! pituussa tytöllä on 124cm, eli viimetalven 134cm woxon valkoinen parka menee hyvin vielä. tarvitaan kuitenkin jokin takki huonompiin säihin, joka ei ole valkoinen. viimetalven housut hajosi joten niitäkin parit.
  ihastuin kyllä ihan lindexin toppatakkiin (joku vpun/vaalean violetti missä tähtiä, nopsaan näin), mutta en usko että ne on niin laadukkaita että 70e maksaisin :&
  vauvalle löytyy 4 haalaria, 2 eri kokoa.
  4v:lle löytyy toppatakki, haalari, talvikumpparit, puuttuu housut+siisti takki.
  9v:lle ei löydy vielä mitään :D
  reiman kenkiä pitäisi olla budget sportissa alessa 24e, jokin superpäivä. varmaan nappaan ne isommille jos onnistun, niitä taitaa olla pari per koko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrän niin vähän kirppareita, etten voi löydöilläni juhlia. Hyvään hintaan olet kuitenkin Benettonin takin löytänyt! Housut eivät ole viime vuosina meinanneet kestää meilläkään. Nämä eskari-pikkukoululaisikäiset ovat sellaisia termiittejä, ettei mikään meinaa riittää :D

   Meillä oli joku vuosi Lindexin pidempi toppatakki, joka oli kyllä suht laadukas, vaikkakaan ei ehkä se maailman lämpöisin takki kuitenkaan.

   Myydäänkö Budgetissakin Reimaa?? Mulla on mennyt ihan ohi! Meillä on Reiman kengät toimineet hyvin, vaikka toisaalta olen huomannut, että niitä on ollut vaikeampi myydä eteenpäin kuin esimerkiksi Vikingin kenkiä...

   Poista
  2. ainakin niiden kenkiä, siis ehkä jotain ale-eriä. mun oli pakko tavata sun viestiä, koska mun aivot toistuvasti luki "budapestissä reimaa" no emmä tähän kyllä tietäisi vastausta :D
   mä selaan lähinnä fb-kirppiksiä, ihan näitä paikallisia jotta voi noutaa vaikka samana iltana.
   toisaalta jos ostaa 24e kengät, ja käyttää niitä talven (9vltä ei enää jää edes myyntiin..) niin jokainen euro minkä saisi myydessä on enää plussaa kun oli niin edulliset

   Poista
  3. Ja mä tavasin monta kertaa, että kirjoitinko varmasti oikein :D

   Kengät kyllä menevät kärjistään nykyään melko heikkoon kuntoon, oli merkki mikä tahansa. Joten ilmeisesti on parasta vain satsata mukavuuteen, toimivuuteen ja toivoa parasta ;)

   Poista
 13. Heippa! Mitä kautta myyt teidän pieniä? Onko tuo winter floral jo myyty eteenpäin vai voisiko sinuun olla yhteydessä sen tiimoilta :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tyttö lähti juuri harrastukseen kyseinen winter floral päällään, joten se on vielä tämän talven käytössä. Tässä postauksessa olevista takeista myyntiin ovat menossa Cathy girly rainbow, Pearson Zepra ja Reiman Merga. Useimmiten myyn vaatteita kaverille, jolla pari vuotta nuorempi neiti tai sitten Huutiksen kautta. Voi toki olla yhteydessä myös sähköpostitse, jos joku erityinen kiinnostaa :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...