perjantai 1. toukokuuta 2015

Operaatio -pestään lattioita

Mikrokuitumoppi, vettä ja pesuainetta, jynssäämistä. Näyttää puhtaalta ja tuoksuu pesuaineelta. Olen kuitenkin miettinyt jo pitkään, että kerääntyykö pesuaine lattiaan näkymättömäksi kalvoksi vai mitä sille tapahtuu? Pesuaineet olen vaihtanut toki myrkyttömiin jo aikapäiviä sitten, mutta pesuaineeton lattioiden puhdistaminen alkoi silti kiinnostaa kovasti viimeistään siinä vaiheessa, kun Buzzadorilta tuli kampanjakutsu Vileda Steam -höyrymoppikamppikseen. Kampanjaan mukaan päässyt buzzador sai ostaa höyrymopin Hobbyhallista tuntuvalla alennuksella buzzaukseen*.

Meillä siivotaan pääsääntöisesti kerran viikossa. Viikkosiivoukseen kuuluu tasoille kertyneiden ryönien raivaaminen piiloon (piilopaikat alkaa olla kohta vähissä, ei naurata), pölyjen pyyhkiminen, tasojen ja kaapinovien pesu (lähinä keittiössä), kylpyhuoneen ja vessojen jynssäys, lattioiden imuroiminen ja peseminen. Joskus laiskottaa enemmän ja joskus vähemmän, mutta joka viikko pyritään ainakin rääpimään paikat tämän listan mukaisesti.

Höyrymoppia on helppo käyttää. Mikrokuituinen liina kiinni moppiin, vesi säiliöön, töpseli seinään ja virta päälle. Moppi on toimintavalmis 15 sekunnissa ja se sopii kaikille koville lattiamateriaaleille. Myös parketille, koska höyryn määrää voi säätää huokoisia materiaaleja varten portaattomasti pienemmälle. Moppia ei tosin kannata jättää höyryt päällä seisomaan paikalleen, jottei lattiaan tule vaurioita. Seisonta-asento on kuitenkin kätevä ominaisuus esimerkiksi  mopin säilytystä tai siivouksessa tapahtuvaa hetkellistä keskeytystä ajatellen. Moppi toimii verkkosähköllä, joten siinä on häntänä 6 metriä pitkä johto. Meidän nelikossamme totesin johdon liian lyhyeksi, mutta toisaalta mopin voi helposti sammuttaa, vaihtaa pistokkeen seuraavaan pistorasiaan ja pesuvalmiuden saavuttaminen on niin nopeaa, ettei hidastusta pesuoperaatioon juurikaan tule.
Vileda Steam -höyrymoppi sopii kaikille koville lattiamateriaaleille. Helppoa pestä samalla kertaa siis koko asunto kylppäriä ja saunaa myöten. Itse hankin kahden mukana tulleen mikrokuituliinan lisäksi  kahden liinan lisäsetin, jolloin voi siivouksen aikana vaihtaa liinan välillä puhtaaseen. Moppi on nimittäin ihan järjettömän tehokas lian poistaja.
Mikrokuituliinat ja -mopit olen todennut jo aikapäiviä sitten tehokkaiksi siivouksessa. Vileda Steam höyrymopin mukana tulee kaksi mikrokuituista tyynyä/liinaa. Mikrokuituisen liinan läpi höyry jakautuu tasaisesti pestävälle pinnalle. Höyrymopin muoto on myös suunniteltu siten, että sillä on helppo pestä huoneet hyvin nurkkia myöten. Ihan pienimpiin koloihin moppi ei kuitenkaan yletä ja vaikka varsi taipuukin melko alas, ei sillä yllä esimerkiksi matalan sängyn alle kovinkaan pitkälle.

Ensitestissä ajattelin, että saan varmasti koko kämpän pestyä yhden liinan kanssa. Meillä ei ole lemmikkieläimiä ja vain yksi lapsi, joten teoriassa maa-ainesta ei kulkeudu ulkoa ihan järjettömiä määriä. Villakoiria ehtii viikon aikana asettua kodiksi varmasti kaikkien nurkkiin ja keittiössä nyt aina roiskuu, kun rapataan. Olin pessyt vasta pari huonetta, kun päätin sammuttaa mopin ja sen hiukan jäähdyttyä kurkata varovasti, miltä valkoinen mikrokuituliina näyttää. JÄRKYTYIN. Jos pesen lattian viikoittain pesuaineella, vedellä ja mikrokuitumopilla, kuvittelin, ettei lattiasta voi irrota likaa moppitolkulla. Olin väärässä!
Höyrymoppi taipuu melko alas ja esimerkiksi sohvan alta pystyi pesemään melko hyvin. Parin huoneen jälkeen irrotin mikrokuituliinan ja järkytyin! Miten meillä voi olla näin likaista, vaikka näyttää ihan puhtaalta???
Huippu ominaisuus mopissa on myös se, että sillä pystyy raikastamaan matot höyryn avulla. Mikrokuituliinan alle tulee erillinen lisäosa, jonka avulla höyrymoppi liukuu maton päällä helposti. Jonkin verran ensitestissä irtosi likaa myös matoista puhtaaseen mikrokuituliinaan. Höyryraikastuksen jälkeen matot näyttivät taas pörheiltä ja siisteiltä.
Lisäosa käyttöön ja matolle mars! Vileda Steam -höyrymoppi sopii meillä muuten myvin myös olohuoneen väreihin ;) Isäntä sai kunnian raikastaa matot.
Itse olen aika vakuuttunut tästä uudesta siivouskapineesta. Erityisen ilahtunut olin siitä, miten hyvin sillä sai pestyä myös saunan lattian lauteiden ja kiukaan alta. Tavallisella mopilla pestessä kiuaskivistä irronnut tomu jää vain helposti pyörimään lattialle ja nurkkiin. Höyrymopin kanssa tilanne oli kertakaikkisen toinen. Nyt vain mietitään, että mihin höyrymoppi mahtuisi säilytykseen, kun siivouskaappi on täynnä imuria ja muuta siivousrekvisiittaa...

Minulla on ilo jakaa myös alekoodia Hobbyhalliin tähän mahtavaan vekottimeen. Vileda Steam -höyrymoppi on mahdollista hankkia hintaan 63,68 e (+postikulut 6,90) käyttämällä koodia VILEDAYSTAVA. Koodi on voimassa 10.5. asti. (Suositushinta laitteelle on 84,90e).

Siivoaminen ei ehkä kiinnosta näin vappuna, mutta välittömästi vappuriehojen jälkeen siivoaminen on taas ajankohtaista... luulisin! Kaupasta oli eilen serpentiinit, sima ja ilmapallot lopussa, joten nyt on aika suunnata kohti vapputoria, jos vaikka pystyisi vielä pelastamaan tilanteen jotenkin.

Hauskaa vappua! Siivoilemisiin!

*Buzzadorina pääsen testaamaan tuotteita joko ilmaiseksi tai ainakin hyvällä tutustumishinnalla. Tarkoitukseni on esitellä ja tutustuttaa myös ystävät ja tuttavat buzzattavaan tuotteeseen ja kertoa rehellinen mielipiteeni ja kokemukseni siitä. 

15 kommenttia:

 1. Meilläkin on kyseinen moppi viuhunut, kätevä on! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Oon aika innoissani tuosta ja sen tehokkuudesta -kunhan ensijärkytyksestäni selvisin. Meidän lattiamateriaali on vähän röpöliäinen, joten syy, miksi siihen on kertynyt tuollaista sontaa johtunee siitä. Nyt ei enää keräänny ja näytän lialle pitkää nenää.

   Poista
 2. Nyt harmittaa kun en hakenut tähän kampanjaan mukaan, näyttää tosi kätevältä ja hyvältä puhdistajalta!
  Nyt on tullut erityisesti kiinnitettyä huomiota lattioiden puhtauteen, kun pikkuneiti konttaa joka paikkaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän kamppikseen liittymiseen ei tosiaan kyllä jätetty hirveästi miettimisaikaa. Itselläni on tapana aina pähkäillä muutama päivä tällaisia hankintoja, mutta onneksi päätin kuitenkin tarttua.

   Pienten kanssa sitä aina haluaa olla tarkkana puhtaudesta... mutta toisaalta nykytutkimusten valossa liika hygieenisyyskin on pahasta. Esimerkiksi lasten lisääntyneisiin allergioihin on haettu syitä liiallisesta puhtaudesta kasvuympäristössä. Myös ykköstyypin diabetes on Suomessa yleisempää kuin erimerkiksi rajan takana Karjalassa. Yhdeksi mahdolliseksi syy-yhteydeksi tähän on mahdollisesti todettu liian hygieniset olosuhteet rajan tällä puolella. Lika siis saattaa olla hyvästäkin. Vastustuskyky kasvaa ja autoimmuunitaudit eivät pääse valloilleen. Jossain jukaisussa tutkijat olivat tulleet siihen johtopäätökseen, että esimerkiksi koira perheessä saattaa suojata diabeteksen puhkeamiselta (1-tyyppi). http://www.terve.fi/lasten-diabetes/77048-koira-lapsiperheessa-saattaa-ehkaista-diabetesta

   Poista
 3. Mä käytän laminaatinpesua niin siinä ei onneksi saippuaa ole, mut huomaa että myrkkyä taitaa olla koska kädet aukee :|
  Höyrypesurilla oon kerran pessyt lattiat ja matot samalla ja kyllähän se ihan eri tavalla poisti pölyn ja raikasti ilman. Tämä olis kätevä jos raaskis hankkia. Mulla taitaa ne buzzadorkutsut mennä vanhaan emailiin joka ei toimi :/
  Meillä imuroidaan päivittäin. Wct pesen kun on tarpeen ja lattiat yleensä vähintään kerran viikossa koska lattialämmitys kerää järkkynä pölyä mitä imurointikaan ei poista :(

  Oon kans ottanu sen linjan et liika hygieenisyys on pahasta, kaikkea kohtuudella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pesin lattiat tänäänkin. Edellisestä pesusta on siis alle viikko ja sama juttu! Taas järkytyin mikrokuituliinan likaisuudesta :D Vielä, kun laitteella saisi puhtaaksi kylppärin lattiasaumat, jotka imee itteensä kans pölyä enemmän kuin tarpeeksi. Aina saisi olla hinkuttamassa.

   Yritän kans ylläpitosiivota pari kertaa viikossa, ja aina, jos näen tahroja tai roiskeita. Aika hyvin tuo viittä vaille kasiveekinon oppinut kenkänsä putsaamaan rappuun tullessaa, kun enää en ihan sellaisia määriä hiekkaa tule sisälle, että pitäisi joka päivä eteistä olla imuroimassa. Kivet ei oo kyllä kivoja jatkojen alla :D

   Puhtaus on kiva asia, mutta kyllähän se niin on, että kohtuus siinäkin.

   Poista
 4. Oho. Nyt mua harmittaa etten tarttunut tuohon tarjoukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tekee sen aina vaan! Eilen pikainen lattioiden pesu ja uusi järkytys :D Kauheasti ei annettu tässä kamppiksessa aikaa mietiskellä tarjoukseen tarttumista kyllä...

   Poista
  2. Kuinkahan mustaa meidän lattioista irtoaisi. Äippälomalla sitä joutuu harkitsemaan tarkemmin mihin rahansa sijoittaa, mut tää olis kyllä ollu varmaan hyvä kohde.

   Poista
 5. Tämä vaikuttaakin tosi kätevältä. Pitääkin tutustua tarkemmin :)

  VastaaPoista
 6. Ehdin nyt vasta lukea tämän postauksesi - eikös ollutkin moppi tosiaan kätevä! Meillä se on ollut säännöllisessä käytössä heti alusta alkaen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaa, mulla on unohtunut tuo sun postaus ihan kokonaan. Tai sitten se jäi alitajuntaan onnistuneesti, kun kerrankin osasin tehdä nopean hankintapäätöksen :) Ihana vekotin on!

   Poista
 7. Meillä on ollut höyrypesureita 2 kappaletta ja edelleenkin yksi, mutta kyllä lattioiden pesussa olen tuon Vileda mopin kannalla, joka meillä on ollut reilun 2 vuotta käytössä. Jos/kun tuo joskus hajoaa, niin ilman mitään mietintää haetaan kaupasta uusi. Meillä on noita siinä käytettäviä mikrokuituliinoja (ovat Viledan nimissä kyllä muistaakseni tyynyjä) käytössä 14 kpl, niin ei tarvitse ihan paria pyykkikoneeseen työntää, vaan kerralla tulee koneelle jotain pestävää. Näyttää nuo meidän naapuritkin olevan siitä innostuneet ja useat ostaneetkin Vileda höyrymopin itselleen kun ovat nähneet sen meillä käytössä. Kaikki ovat sanoneet poteneensa jotain hirveää ennakkoluuloa kuinka tuollainen höyrymoppi pilaa lattiamateriaalit, mutta kun näkevät miten hyvässä kunnossa meidän parkettilattiakin on, niin ovat sitten uskaltaneet ostaa itselleen.

  VastaaPoista
 8. Minulla mikään muu ei tuo motivaatiota siivoamiseen samalla tavalla kuin uudet siivoustarvikkeet. Hyvä jos olet ollut tyytyväinen. Työpaikalle meille on tulossa esipuhdistuskone mopeille, kiva päästä kokeilemaan. Sen avulla ilmeisesti sisäilmakin pysyy parempana kun ei tarvitse pölystellä käytettyjä moppeja.

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...