perjantai 5. syyskuuta 2014

Pipojuttuja

Faktahan on, että pipoja kertyy kaappeihin kuin huomaamatta. Ostetaan yksi sieltä, toinen täältä. Yksi mätsää tuon takin kanssa ja toinen mätsää tämän haalarin kanssa. Yksi pipo kutittaa, toinen ei pysy kunnolla päässä ja kolmas on muuten hyvä, mutta ei mätsää yhteen yhdenkään takin kanssa. Täydellisen pipon etsiminen on siis lähes taidetta. Täydellinen pipo pysyy päässä, näyttää hyvältä, peittää korvat ja suojaa kunnolla myös otsaa ja niskaa.

Meille viime vuosina täydellinen pipo päiväkodissa käytettäväksi on ollut kypärämallinen lakki, joka suojaa osittain myös poskia ja erillistä kauluria tai kaulaliinaakaan ei ole tarvittu. Kaulaliinojahan tarhantädit pyysivät yleisesti jossain kohtaa välttämään, koska lapset eivät saa puettua niitä kunnolla itse. Kauluri taas unohtui lokeroon jatkuvasti ja kurkku ja niska paljaana juostessa oli lopputuloksena vain jatkuvasti kylmettynyt ja pääkivuista valittanut mukula.

Kypärämallinen pipo tosin alkoi jo eskaritalvena harmittaa neitiä. "Näytän tässä muiden mielestä hassulta ja melkein kellään muulla ei oo tällasta pipoo..." Nyt täytyy siis harkita koululaiselle jo muita vaihtoehtoja. Mikä pipo pysyy parhaiten päässä, jossa hiukset ovat niin liukkaat, että yleensä pipo nousee ensin pois korvilta ja lopulta keikkuu vain tahdonvoimalla päälaella? Edessä on siis haastetta kerrakseen.
Kuva: www.gugguu.com
Ensimmäisenä on helppo ihastua siihen, mikä on nyt pinnalla. Gugguulta tuli eilen myyntiin erä merinovillapipoja, joihin olin jo ennakkokuvien perusteella iskenyt silmäni. No niinhän siinä kävi, että jäimme ilman tupsupipoa niin kuin moni muukin (tulossa lisää ja ennakkovaraus on nyt käytössä uutena ominaisuutena kaupassa). Tilasimme kuitenkin tytön kanssa tupsuttoman version Gugguun piposta ja päätimme, että tuunamme siihen itse kivan väriset tupsut, jos ne kyseisen pipon malliin vain sopii. (Kiitos L-E:lle tupsuntekolinkkivinkeistä!) Samassa hötäkässä tilaukseen taisi lähteä muutama halpisasuste myös H&M:lta. Kuten aemmin mainitsin, pipoja kertyy helposti...

Mahdollisia kovempia pakkasia varten haussa on kuitenkin edelleen lakki, joka suojaa paremmin myös korvia ja mielellään vähän poskiakin. Meillä neiti on todella herkkäkorvainen. Ensimmäinen valitus korviin menevästä tuulesta on jo kuultu tänä syksynä. Vakishoppailupaikastani Reimashopista löytyykin jälleen todella kattava valikoima suojaavampiakin pipoja. Suuri osa kivan ja lämpimän näköisistä pipoista on kuitenkin kaupassa luokiteltu taaperoiden pipoiksi. Hauskaa on mielestäni se, että osaa taaperoiden hatuista valmistetaan kokoon 56 asti. Jokaiselle jotakin siis!
Kuvat: www.reima.fi
Fredrikson on myös ehdottoman mielenkiintoinen lakkivalmistaja. Keväällähän ostin neidille kyseisen valmistajan lakin, joka pysyy hyvin päässä ja lämmittää myös vähän viileämmillä säillä. On tupsua ja muodikkaita kuvioita ja tupsuliinihan suorastaan kutsuu vetämään sen päähänsä.
Kuvat: www.fredrikson.fi/
Kun pipovarastot on täydennetty, voikin sitten alkaa tuskastelemaan kaulureiden ja kaulaliinojen kanssa. Pipon ja kaulaliinanhan olisi myös kiva jotenkin mätsätä yhteen. Meillä on nyt syksyn mittaan huomattu toimivaksi malliksi tuubikaulahuivi, joten luultavasti sellaisella, talviversiolla jatkamme myös talveen.

Mikä on teillä se toimivin ja paras pipomalli/merkki?


18 kommenttia:

 1. Meillä luotetaan Fredriksoniin aika pitkälti :D. Mustavalkoinen tupsuliini taitaa jatkaa ellen sitten uutuuksista sorru ostamaan myös toisenväristä sellaista (jos on niin kivoja tarjolla etten pääse yli). Ja vielä mahtuu aikaisempien talvien Ransu ja Himmikin. Ransu siis se karvakorvainen ja himmiä tyttö kutsuu pupuksi mutta en tiedä mikä se oikeasti on :D.

  Itse neulomia on kanssa kasa ja pari kypärämyssyä tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupsuliini suojais kyllä ihanasti otsaa, korvia, poskia ja varmasti niskaakin. Me pärjätään sillä meidän lippaversiolla aika pitkälle syksyyn :) Ai niin ja Ransusta tuli mieleen, että onhan meilläkin se Tintun Hishis vielä elossa ja varmaan mahtuu.

   Voi, kun osaiskin neuloa itse!

   Poista
 2. Nuo Fredriksonit näyttää ihanilta! Jokohan niitä myydään jossain...???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä Fredriksonin lakkeja nähnyt missään, mutta hyvin niitä näyttää olevan myynnissä vissiin ihan marketeissakin. Metsolasta olen meidän ainokaisen Fredriksonin tilannut viime keväänä ja siellä ei ainakaan vielä uutta mallistoa ollut myynnissä.

   Poista
 3. Voihan pipot =DD rakastan niitä!! Ja koko ajan tekis mieli ostaa vaatteiseen "mätsääviä" värejä ym. Meillä on vielä talven paukkupakkasille lakki ostamatta.. en ole löytänyt mieleistä...

  Ihana uus syksyinen banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipot on kivoja ja niitä todellakin kertyy helposti enemmän kuin tarpeeksi.

   Kiitos bannerikehuista! Huomaa, että mä olen täällä kotirouvana, kun on aikaa väsätä uusia bannereita jatkuvalla syötöllä. Josko tuo nyt kelpaisi kuitenkin olla paikallaan talveen asti :D

   Poista
 4. Meillä ei taida olla mitään luottomerkkiä, on ollut vähän kaikenlaista. Talvella kuitenkin must on merinovillainen kypärämyssy alle (tai nyt taisi olla Reiman bambu/merino), ja siihen sitten joku hattu tai pipo, ja niitähän sopii olla useampi eri säälle ja mielelle ;) Fredriksonin musta hattu valkoisilla palloilla on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kaivaa paukkupakkasia varten kypärämyssyt esille, vaikka tuskin tuo suostuu sellaista enää kouluun laittamaan.

   Meillähän löytyy Fredriksonin lippaversio mustana ja valkoisilla palloilla. Se on kyllä ihana ja istuu hyvin päässä. Melkein vois kyllä harkita tupsuliinia talveen vaikka harmaana :)

   Poista
 5. Mä en oo vielä ehtinyt niin pitkälle, että pipoja miettimään. Fredriksonit on ihania, ehkä jotain sellaista? Isommalla oli hyvä se Ticketin tupsupipo viime talvena. Pienin tuottaa päänvaivaa kun ei anna olla nauhalakkien päässä. Reiman pipot on myös ollut pakkasella superlämpimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meni huoli toppavaatteista, kun melkein kaikki viimetalviset vielä mahtui päälle. Ehdin siis stressaantumaan asustepuolesta :D

   Meillä on Reimalta ollut kyllä kypärämallisia lakkeja ja ollaan oltu tyytyväisiä niihin kyllä. Kiva tietää, että lämpöä piisaa. Jonkun neutraalisävyisen "sopii kaikkien kanssa" -pipon vois Reimaltakin metsästää.

   Poista
 6. Pipoja on sieltä täältä ja kaiketi ehkä tarpeeksi. Mololla ja racoonilla esmes oli viime talvena kivat, niissä on ohut fleecevuoraus.
  Kypärämyssyjä nuo ei huoli ja kaulurista sai kuulla nassutusta koko viime talven. Nyt siihen löytyi sattumalta ratkaisu: Reiman tarrallinen fleecekauluri tuntuu kuulemma ihanalle. Jee! Niitä löytyy nyt kolme, olivat alessa 5e/klp
  Mätsäys on toissijaista: laittavat mikä hyvältä tuntuu :D yhdistelmät on jänniä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin sen teidän Racoonin pipon. Tänä vuonna tuli muuten vähän vastaavat ;) Meillä on kans pari tarrallista fleecekauluria Reimalta, mutta mun mielestä niissä on liian matala kaulus, joka jää lörpättömään eikä suojaa kaulaa kunnolla. Syksyllä menee, mutta talvella tuolle meidän herkkäkurkulle tarvitaan kyllä jotain muuta... Ja kyllä meilläkin loppupeleissä käytetään sitä, mikä toimii parhaiten. Mätsäyksistä viis, ei aina jaksa tapella :D

   Poista
 7. Toi Fredrikssonin musta-valkoinen metsolapipa on aika ihana <3
  Mä oon monesti joltain ompelijalta tilannut talvipipot. Just semmoset että mätsää talven tamineisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans pari vuotta sitten teetin pipot, mutta ne ei mun mielestä istuneet sitten kuitenkaan päässä parhaalla mahdollisella tavalla. Mahtuvat kyllä edelleen ja ovat käytössä varmasti satunnaisesti ens talvenakin.

   Poista
 8. Meillä kertyy näitä välikausipipoja laatikon täydeltä, mutta talvipipoja on ollutkin vähän vähemmän. Viimme talven käytetyin oli kyllä Fredriksonin tupsuliini, ja varmasti sellainen hankitaan tällekin talvelle jos löytyy haalariin mätsäävä :) Haalarista ei vaan ole vielä tietoakaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä totta, että vk-pipoja kertyy suhteessa enemmän kuin talvipipoja. Nimimerkillä: vähintään 20 Kimperipipoa pyörimässä pipolaatikossa :D

   Mä suosin pipoissa nyt sellaista olemusta, jonka voi yhdistää mahdollisimman moneen vaatteeseen. Teetytyt pipot, jotka mätsäävät vain yhden asun kanssa, ovat jääneet melko vähälle käytölle. Lisäksi pää kasvaa suhteessa hitaammin kuin muu kroppa. KAhden vuoden takaiset pipot mahtuvat edelleen :D

   Poista
 9. Meillä on talvipipoja vielä aika vähän. Citarin alekorista löysin yhdet, jotka istui lapsille hyvin. Nuo gugguun pipot näyttää tosi kivoilta. :) Reiman pipoja meillä on ollut ja ne on istunut hyvin lasten päähän.
  Välikausipipoina on lapsilla yleensä ollut me&i tai Kimperi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin istuvan pipon löytäminen on kyllä ollut haastavaa. Liian terävää pää, liian liukkkaat hiukset... :D Gugguun pipot näyttä kivoilta ja toivon, että istuvat myös päässä hyvin.

   Välikauteen on meillekin kertynyt pipoja "muutama" Kimperiltä ja lisäksi myös Mololta sekä Silverjunglelta.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...