sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ensikertalainen huseeraa

Kyllä huomaa, että täällä on tehty kaappeihin inventaariota, kun postauksetkin käsittelevät pelkästään vaatteita ja asusteita...

Kävin kaapinperkaushommaan vähän kynsiä pureskellen, koska alustavan tarkastelun perusteella tytön toppahousut kooltaan 116-128 näyttivät kaikki täsmälleen saman kokoisilta. Sovittelu onneksi toi esiin myös erilaisten mallien vaikutukset ja myyntipinkkaan lähti ainoastaan yhdet toppahousut ja muutenkin paljon vähemmän vaatetta, mitä alunperin pelkäsin. Otinkin tytön mittanauhan alle ja ihmetyksekseni kevään kouluneuvolakäynnin jälkeen ei ole pituutta tullut juuri nimeksikään. Odotettavissa on siis syksyn ja talven aikana raju kasvupyrähdys (ja uusi inventaario) tai sitten kasvu alkaa oikeasti hidastua? Ei kai nyt ihan vielä.
Vino pino ulkovaatetta lähdössä eteenpäin.
Vaatekaappi-inventaarion tekemisessä en ole ensikertalainen, mutta Huutonetin käytössä voisin kutsua itseäni ihan noviisiksi. "Vakiostajani" on lähdössä pitkäksi aikaa etelän lämpöön, joten kaapistä irtautuvalle topalle ja syysvaatteille oli pakko keksiä jokin muu myyntikanava.

Fb:n kirppiksiä sivusilmällä seuranneena olen ihmetellyt, kuinka arvokkaita käytetytkin vaatteet voivat olla. Välillä tuntuu, että uuden vastaavan saisi alelaareja kyttäämällä helvemmalla kuin suht hyväkuntoisen käytetyn. Itse olen alelaarien kyttääjä, joten Huuto.net on jäänyt lähes käyttämättömäksi kanavaksi ostaa ja myydä. En väheksy käytetyn vaatteen käyttöarvoa ja ennen kaikkea järkevyyttä kaiken kulutushysterian keskellä kuitenkaan yhtään. En vain voi ymmärtää sitä, että elämää nähnyt vaate voi olla hinnaltaan jopa arvokkaampi kuin uusi vastaava. Toisaalta, ei kai sitä tarvitsekaan ymmärtää. Pääasia, että myyjä ja ostava osapuoli ovat molemmat tekemäänsä kauppaan tyytyväisiä.

Itse hinnoittelin siis ihka ensimmäiset huutiskohteeni vailla minkäänlaista kokemusta asiasta. Miten asettaa lähtöhinta suht hyväkuntoiselle vaattelle, jossa kuitenkin selvästi näkyy elämisen ja olemisen jäljet? Liian edullinen hinta voi tuntua ostajasta epäilyttävältä ja tehostaa mielikuvaa täydellisen sonnan myymisestä. Liian kallis lähtöhinta taas ei välttämättä houkuttele huutokilpaan lähtemisessä, vaikka mielikuva uudenveroisesta tuotteesta huokuttaisikin.

Tuntui, että tuotteiden esittelytekstistä tuli vikalista, vaikka myynnin kannalta tuotetta ja sen toimivuutta kannattaisi kuitenkin mielummin kehua. Liian ruusuisen kuvan antaminen aiheuttaa kuitenkin vain pettymyksiä, joten parempi ehkä näin päin.


Vaatteiden myyntiin laittaminen Huutonetissä tuntui aluksi helpolta ja nopealta. Tosin ihmettelin, miksi esimerkiksi mustat toppahousut piti kategorioida joko tyttöjen tai poikien vaatteeksi ja mietin, että onko sillä vaikutusta siihen, löytääkö mahdollinen ostaja myynnissä olevia housujani ollenkaan. Neljännen vaatteen kohdalla alkoi sitten Huutonetti temppuilla ja suoraan sanottuna kettuilla punakynällä päin naamaa. Loput vaatteet sain myyntiin reilun tunnin yrittämisen jälkeen ja ainoastaan kollaasikuvilla varustettuna. Nyt sitten pohdinkin, että jaksaisinko kaivella myös kenkäkätköjä ja naputella kohtuukuntoisia gorekenkiä myyntiin vai nakkaanko ne suoraan Uffille menevään pussukkaan säästäen siten melkolailla aikaa ja vaivaa.

Harrastetaanko teillä huutistelua? Vinkkejä?20 kommenttia:

 1. Harrastetaan! Just parhaillaan päivitän huutista :) Kirppiksiä ja FB-kirppuja tulee aina välillä kokeiltua, mutta silti saa kerta toisensa jälkeen todeta, että huutiksessa saa helpoiten ja nopeiten myytyä. Tehomyyjästä tipahdin pois, mutta ei ole enää pitkä matka takaisin ja taas kohteiden uudelleen julkaisu helpottuu. Kuitenkin aika pieni se välitysprosentti ajateltuna siihen mitä kirppiksellä myyminen kustantaa. Mun pitäis kans tehdä laajempaa inventaariota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, että tein oikean ratkaisun, kun valkkasin huutiksen. Mietin kyllä pitkään näitä fb-kirppiksiäkin, mutta tuolla kaikki on nyt samassa paikassa ja huutoja on helppo pitää silmällä. Jos tää eka kerta sujuu hyvin, niin tästähän voi ihan innostua :D

   Poista
  2. Parasta just se että näkee kaikki samalla ja osoitteet ym pysyy helposti tallessa. :)

   Poista
 2. En ole käyttänyt huutista. Tuntuu ylivoimaiselle, kuten fb-kirppiksetkin nykyisin. Ei ole aikaa! Odotan suosista MLL-kirppistapahtumaa ja menen sitten sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan tätä aikaa nyt on, kun ei ole muutakaan tekemistä :D Livekirppuja en harrasta muutenkaan, joten tää netin välityksellä myynti vaikutti enemmän omalta jutulta. Oon kuullut, että täällä meilläkin päin olis MLL:n kirppiksiä aina silloin tällöin, mutten ole koskaan käynyt paikanpäällä. Joskushan vois tutustua meininkiin.. varsinkin, jos tätä aikaa riittää pidemmäksikin aikaa.

   Poista
 3. Mä olin ennen aktiivinen huutistelija (erityisesti myyntipuolella), mut sitten se vaan jäi ja tuntuu nykyään jotenkin vaivalloiselta (ja hiljaiselta). Nyt oon enempi fb:n puolella koittanut saada menemään, mut ei sielläkään mitenkään kuhina käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh! Jotenkin mullakin on sellainen fiilis, että huutiksen parhaat päivät on jo nähty ja uutuundenviehätys asiasta mennyt. Kokeillaan nyt kuitenkin näin ja toivotaan parasta :)

   Poista
 4. Ei ole huutis aikansa elänyt ollenkaan. Meillä lähes kaikki lapsen vaatteet ja muut kamat menee huutiksessa eteenpäin. Ja usein saadaan ihan meitä miellyttävä hinta. Naputtele vaan ne kengät sinne. Yllätyksekseni kengät on menneet aina hyvin kaupaksi. Hinnoittelen niin, että mietin mitä tuotteesta vähintään pitäisi saada. Laitan sitten euron korotuksen. Esim. ajattelen, että kympillä voisin luopua, niin laitan lähtöhinnaksi 9 euroa. Sitten joskus käy tuuri ja hinta kohoaa uskomattomasti, kun jotkut alkaa taistella.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olen kyllä yllättynyt, että yhtä lukuunottamatta kaikkia kohteitani on jo huudettu eli hyvältä näyttää :) Kiitos hyvistä vinkeistä! Käyn kenkävarastot läpi ja katson, mitä niistä kehtaa oikeasti myydä eteenpäin.

   Poista
 5. En käytä huutonettiä. Koen sen jotenkin hankalaksi. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä siis mies on kyllä paljon myynyt elktroniikkajuttujansa Huutonetissä ja siksi koin, että se on kanava, jota uskallan käyttää. Myyntiin laittaminen oli ihan helppoa, vaikka takkuilikin urakalla. Työläin homma on ehkä kuitenkin vaatteiden pakkaaminen ja lähettäminen. Odotan innolla :D

   Poista
  2. Itse käytän paljon Tori.fi sivustoa. Siellä olen tehnyt kauppaa puolin ja toisin paljon. :)
   Huutonetissä en ole saanut mitään myydyksi.

   Poista
  3. Kuulostaapa kummalta. Meillä menee kaikki kaupaksi huutiksessa. No, sukkia ja kalsareita en sinne laita mutta lähes kaiken muun.

   -T-

   Poista
  4. Varmaan riippuu vähän siitäkin, että mitä myy. Luulisin, että lasten vaatteet ja -tarvikkeet ovat niitä helpoimmin myytäviä artikkeleita huutiksessa.

   Poista
 6. Mun on pitänyt opetella huutiksen käyttö, mutta edelleen se on vaiheessa...

  Myyn pääasiassa perinteisellä lastenvaatekirppiksellä ja joitakin erikoisempia/arvokkaampia toisinaan tori.fi:ssä. Torin olen kokenut tosi tehokkaaksi myyntikanavaksi.

  Meiltä löytyy myös suvusta/lähipiiristä käyttäjiä poikien pieneksi jääneille vaatteille. Fb-kirppikset ovat mulle edelleen vieraita. En oikein tykkää postitella vaatteita, kun siinä on oma vaivansa.

  Yksi takki multa ostettiin blogin kautta, ennenkuin ehdin laittaa myyntiinkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tori.fi olis kans voinut toimia, mutta huutis tuntui kuitenkin jotenkin tutummalta. Hyvä tietää kuitenkin, että torissakin kauppa käy.

   Vaatteiden pakkaaminen ja postitus on kyllä oma lukunsa, mutta ehkä selviän muutamasta hassusta vaatteesta. Ihan lähellä ei asu ketään, jolle voisin meidän "jäämistöä" tyrkyttää. Eikä kukaan ole kyllä kysellytkään :D Blogikirppistä mietin kans jossain vaiheessa, mutta oon kuitenkin sen verran huono myyjä, että annan nyt huutiksen hoitaa sen puolen :D

   Poista
 7. Itse olen tykännyt huutiksesta juuri siksi, että ostajat määrittelevät hinnan. Nyt en ole kyllä aikoihin ehtinyt (taisin viime syksynä viimeksi sitä käyttää) ja tuntuu, että toiminta siellä on muuttunut monimutkaiseksi. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa sen kautta myymiseen, niin en ole paremmin kyllä perehtynytkään :) FB:n kautta olen vain ostanut, siellä myyminen tuntuu vielä vaivalloisemmalta. Tällä hetkellä myynnin hoidan täyden palvelun kirpparin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä muuttunut koko Huutis jo ulkoasultaankin todella paljon sitten viime näkemän ja hankalalta tuntui siinä vaiheessa, kun aina tuli punakynävirheraportteja, vaikka joka kohta oli täytettty ja kymmeniä kertoja. Fb:n kirppikset voisi toimia, jos myynnissä olisi vain yksi tai korkeintaan pari vaatetta. Useampaa myyntikohdetta on helpompi hallita huutiksessa, luulisin. Täyden palvelun kirppari kuulostaa hyvältä!

   Poista
 8. Mä yleensä kuvaan niitä vaatteita yksitellen ja laitan fb-kirpoille. Nyt ei vaan kestä hermot sitä "voitko ottaa lähikuvaa vuorikankaasta", mittaamista, postittelua (meiltä lähti kylästä posti!!). Vein pari Ikea-kassillista kamaa kirpalle, ja vien varmasti loppukuusta uudestaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D

   Postit lähtee nykyään joka kylästä. Meilläkin lähti, mutta onneksi se muutti lopulta toimimaan S-marketin yhteyteen ja nyt on itseasiassa paremmat aukioloajat kuin perinteisellä postitoimistolla.

   Mä taas en jaksa hinnoittelua ja normille kirpparille roudausta. Vaikka paha sanoa, kun en ole vielä sitä postittelurumbaakaan kokenut tähän huutikseen liittyen ;)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...