sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Onko koolla väliä? Pieni suklaamuna vertailu

Eilen Cittarissa kävi kuhina munalaarin ympärillä. Enkä puhu nyt kananmunista, vaan pääsiäisen suklaaherkuista. Tarttuipa herkkulaarista meillekin muna poikineen ja siitä se sitten lähti: Pieni leikkimielinen suklaamunavertailu.

Hello Kitty muna hajosi tuusannuuskaksi jo kauppakassissa, mutta se nousi silti yhdeksi meidän suosikiksemme. Suklaa oli makeaa ja maistuvaa. Itse en niin välitä valkosuklaasta, mutta tavallisen maitosuklaan seurana se menee hyvinkin.

Rölli munaa neiti ei olisi halunnut testata ensin ollenkaan, mutta käytännössä muna maistui lähes samalta kuin Hello Kitty -munakin. Lelu ei herättänyt neidissä kummoista kiinnostusta, eikä edes isukki saanut hyrrää pyörimään kunnolla.

Minttu Peikko yllätysmuna oli täysin uusi tuttavuus. Suklaa oli omaan makuuni jopa liian minttuinen. Ehdottomasti hauskimmaksi testausmunaksi tämä silti nousi, sillä tytön mielestä muna sopii parhaiten sellaisille, joiden henki haisee pahalta. Lelua ei saanut kokoon edes isukki, joka ilmeisesti jätti aikanaan insinööriopintonsa kesken lelun kokoamisen kannalta kriittisessä vaiheessa...

Kinder ja Mignon kuuluvat kauppojen valikoimiin käytännössä ympäri vuoden. Melkoisia joka sään munia siis. Oma suosikkini on ehdottomasti Mignon, joka on suomalaista käsityötä. Varsinainen suklaamunahan Mignon ei kuitenkaan ole. Se on mantelipähkinänougatia. Nam!

Fazerin Pupuneidin muna ja Angry Birds -muna ovat käytännössä samaa tavaraa. Vain foliokuori ja lelu erottavat ne toisistaan. Nämä munat ovat kooltaan aiemmin testattuja munia suurempia (ja myös hintavampia). Suklaa ei todellakaan ole nähnyt Fazerin sinistä edes kaukaa, mutta sen maku on silti tuttu saksassa valmistetuista suklaakalentereista.

Summa summarum. Iso ei ole aina parhaan makuinen. Täytyy muistaa myös, että pienet munat saa parhaiten piiloon munanpiilotusleikissä. Testin perusteella monet munat sisältävät nykyään valkosuklaata, joka ei ole huono asia makean ystävien kannalta. Suklaa valmistetaan pitkälti sokerista ja rasvasta, joten kyllä näitä syö ennen kuin selkäänsä ottaa.

Mikä on sinun suosikkisi?

Mukavaa Palmusunnuntaita!

30 kommenttia:

  1. Hihii, juuri postasinkin samasta aiheesta, käyhän kurkkaamassa. Samoja suosikkeja siis meillä :)

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus. =] Meillä syötiin vain pari Rölli-munaa, mutta nekin pojulle maistuivat ! :] Munien etsintää muistan itsekin harrastaneeni lapsena isovanhemmilla. Vieläkö sitä voisi poitsulle ens vkon vkonloppuna järkätä ? ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rölli muna oli yksi meidänkin suosikeista. Me meinataan ainakin piilotella munia pääsiäisenä. Se on perinne :)

      Poista
  3. Kiva vertailu! Voiko suklaassa tosiaan olla liikaa minttua? En usko... Luulen ettei meille kotiudu yhtään suklaamunaa yhdeltäkään kauppareissulta :O.

    Tylsä ja ilkeä äiti täällä (?). Katsotaan sitten ensi vuonna uudestaan kun nyt tuo meidän pikkutyyppi ei suostu syömään oikein mitään makeaa eikä nuo yllätyksetkään oikein iske, etenkään nuo koottavat.

    Nyt on kyllä itsellä niin voimaton olo kaiken sairastamisen takia että taitaa vähälle jäädä muutenkin koko pääsiäinen. Eli jatkamme samaa rataa kuin tähän asti - Lego friendseillä leikkien.

    Ja paljasta nyt jo malttamattomalle kuinka teidän Keenien kanssa kävi :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään minttusuklaasta noin yleisesti ottaen, mutta tuo Peikkomuna oli jotenkin omaan makuuni jopa hivenen karvaan minttuinen. Raikas henki siitä jäi suuhun.

      Meillä suklaamunat ovat kelvanneet jo kolmisen vuotta, mutta harvoinpa syö edes yhden munan loppuun asti. Nyt testihengessä syötiin munia yhteistuumin ja melkein kaikki meni :P Tyttö piti puolensa tosi hyvin!

      Teillä on nyt sairastelua riittänyt! Ehkä parempikin nyt sitten ottaa rennosti vielä pääsiäisen yli.

      Keenipostausta tulossa, kuvat jo otettu :D

      Poista
  4. mie INHOON noita mignoneita*yökkönen*ja samaten alkaa olla mitta täynnä näitä vihaisa kanoja..kauhukseni aamulla vielä huomasin, että nythän on jo oikein piirrettykin lapsille"angry birds toons" voe helvata..eikö kaupallisuudella ole mitään rajaa??ihan periaatteesta en ostanu meille noitä änkkäreitä vaikka toivottiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mignonit jakavat kyllä kansaa kahtia kuin Aurajuusto konsanaan :D Mua ei vihaiset kanat ärsytä yhtään. Harmittaa, etten itse niitä keksinyt ja lyönyt rahoiksi :D Silloinhan se on taottava, kun rauta on kuumaa. Ei niitä kymmenen vuoden päästä enää kukaan muista??

      Poista
  5. Mä ostan itselleni vaan Kindermunan. :-) Siskolle voisin ostaa Angry Bird munan, tosin vasta ensi sunnuntaina. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinderit on kyllä hyviä. Ei niiden suosio ihan tyhjästä ole syntynyt :)

      Poista
  6. En aio ostaa yhtään munaa, eiköhän lasten isä ja mummot pidä lapset ihan rittävästi suklaassa... Itehän en tykkää suklaasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tulee kausia, että syön suklaata enemmän ja sitten saattaa taas mennä pitkään, etten syö sitä yhtään. Välillä se maistuu suussa ihan taivaalliselta ja välillä vain kumman tahmaiselta. Me ei vietetä pääsiäistä mitenkään erityisesti tai laiteta mitään hienoja ruokia, mutta suklaamunia täytyy olla ihan piilotettavaksi asti.

      Poista
  7. Kinderit ovat omaan makuuni parhaita!

    Lapsille ostin viikolla sellaiset Muumi-munat, joissa oli leluina muumihahmoja. Minusta kerrankin tosi fiksut lelut, kun meillä on tuo Muumitalokin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumimunat täytyy kyllä kans testata vaikka sitten viikon päästä. Nyt ei osunut sellaista silmiin eilen Cittarin munalaarista :D

      Kinderit ovat kyllä legendaarisia ja hyviä.

      Poista
  8. Kinderiä ei voita mikään! :)
    Hauska vertailu. Varmasti oli tyttö innoissaan tästä tärkeästä tehtävästä arvostelu raadissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinderit on hyviä, mutta toisaalta en miellä niitä varsinaisesti enää pääsiäismuniksi. Niitä, kun saa ympäri vuoden.

      Me ollaan oltu tytön kanssa tosi kiukkuisia koko viikonlopun ajan (en tiedä, miksi), joten oli kyllä ihanaa, kun suklaanmaistelun aikana kukaan ei kiukunnut. Oli kyllä onnistunut testihetki :)

      Poista
  9. Lyhyesti ja ytimekkäästi SUKLAATA NAMS! Siitä tykkää niin esikoistyttö kuin äitikin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) No niin täälläkin! Ja ei muuten ketuta yhtään niin paljon, kun vähän mussuttaa suklaata ;)

      Poista
  10. Tää oli kiva testaus:) meillä on tykätty barbie yllätysmunasta, kannattaa testata:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Pääsiäiseksi pitää siis hankkia Barbie -muna ja Muumi -muna. Ainakin! :)

      Poista
  11. Tää oli hyvä!! :)
    Meiltä maultaan voiton vie Kinder, mutta ulkonäöltään se, joka on suurin ;)
    Hello Kitty on tietty tyttöjen suosikki, mutta Alex varmaan nappais tuon Peikon ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei tyttö yllättäen valinnutkaan ensiksi noita isompia munia. Usein käy nimittäin niin, ettei jaksa pienempääkään kokonaan.

      Poista
  12. Tykkään ite eniten jääkaappikylmästä Kinderistä, mutta Mignonkin on kyllä hyvää. Se on tosin sen verran tuhti,että uutta ei tee heti mieli syödä, mutta Kindereitä voisin popsia muutamankin peräkkäin. Ja ne pikkuiset foliopäällysteiset munat on kanssa hyviä, ne missei mitään ylläreitäkään ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo suklaan laittaminen jääkaappiin on asia, josta taistelen aina oman äitini kanssa. Hänen mielestään suklaa on hyvää kylmänä (ja kovana). Omasta mielestäni suklaan täytyy olla huoneenlämpöistä ja suussa nopeasti sulavaa. Makuasioita, joista ei saa kiistellä :D

      Mignon on hyvää, muttei niitä pysty kuin yhden tai kaksi pääsiäisen aikana syömään. On se sen verran tuhti ja makea muna.

      Pikkumunia me hankittiin noitia varten, mutta eipä kukaan eksynyt meille tänäkään vuonna virpomaan. Täytyy nekin laittaa mariskooleja koristamaan pääsiäisen ajaksi.

      Poista
  13. Täähän olikin veikeä postaus. Ja ehdottomasti asiantuntevin kommentti oli tuo "sopii sellaiselle, jonka henki haisee pahalle". Repesin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Tyttö oli oikein asiansa tunteva, kun kommentin minttumunasta antoi. Hauskaa oli meilläkin! :D

      Poista
  14. Kiva vertailu! Suurin osa näistä on meillä vielä maistamatta, mutta vanhastaan Kinderit on parhaita. Tosin Hämähäkkimies-suklaamunat vetoavat poikiin kovasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kinder -munia on kyllä vaikea päihittää! Meillä -kumma kyllä, ei testiin tullut Hämähäkkimiehiä eikä muitakaan ihan perinteisiä poikajuttuja. 5-vuotiaille taitaa olla jo tosi tarkkaa, mikä on poikien juttu ja mikä tyttöjen.

      Poista
  15. Kiva vertailu! Luulin että Rölli suklaamunat on suomalaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mä luulin, että Fazer on Suomessa tehtyä... mutta näköjään sesonkituotteita ei paljon täällä tehdäkään. Mignonit kai poikkeus onneksi kuitenkin.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...