keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Joulu tulee -äipän ja tyttären joulukalenterien valinnat

Aika menee kuin siivillä. Kohta jo joulukin kolkuttelee ovelle. Tiedän, että jouluahdistus tekee myös pian tuloaan. Joulushoppailut ja -krääsä ällöttävät jo etukäteen. Mitä, jos tänä jouluna oikeasti hankittaisiin vain se tarpeellinen? Varsinkin, kun oma työtilanteeni ensi vuoden osalta on vielä vähintäänkin avoin.

Joku viikko sitten aloin tutkia kauppojen joulukalenterivalikoimaa. Antidiy -ihmisenä en todellakaan alkanut edes harkitsemaan itse tuunattua kalenteria, vaikka kieltämättä sellaisia aina muiden blogeissa ihastelenkin. Omat käsityö- ja tuunaustaitoni riittävät hädintuskin joulutorttujen tekemiseen (valmistaikinasta), mutta niitäkään isäntä ei vielä antanut askarrella, koska jouluun on kuitenkin vielä niiiiin pitkä aika.

Tyttö mietiskeli omaa toivekalenteriaan muutaman hetken. Edellisten joulujen suosikit, Legokalenterit eivät kuulemma enää nappaa. Littlest Pet shop -kalenteri olisi kelvannut, mutta sellaista ei löytynyt oikein minkään suosimani nettikaupan valikoimista, eikä Citymarketistakaan. Trolls animaatioelokuvaa emme ole nähneet, mutta aikansa pohdittuaan tyttö kuitenkin päätyi kalenteriin, jonka sisältä paljastuu erilaisia Trolls -koulutarvikkeita. Ilmiönä Trolls kummastuttaa itseäni kovasti. Toisaalta moni muukin nykyajan muoti-ilmiö on repäisty ah niin rakkaalta 90-luvulta takaisin tähän aikaan. Tuunattuna toki.
Tilasin tytön kalenterin Lekmeriltä, koska samalla oli tarve talvikengille. Kalenteri oli pakattu näppärästi kenkien kanssa samaan laatikkoon siten, että kalenteria oli taitettu kenkälaatikkoa vasten. Ongelma on onneksi (toivottavasti) vain kosmeettinen ja näkyy ainoastaan kalenterin takapuolella kunnon ruttuina.
Tarvikkeita joka lähtöön...


Itselleni en ole koskaan aikaisemmin "tavarakalenteria" hankkinut. Kuvakalentereita on kyllä kotia koristamaan eksynyt ja suklaakalenteriinkin olen joskun sortunut. Jonkin sortin kosmetiikkafriikkinä kaikenmaailman tököttituubit, -purtilot ja -purnukat kiinnostavat minua enemmän kuin tarpeeksi. Nettiä selaamalla voi joutua ties minkälaisten koukutusten vietäväksi ja yht äkkiä sitä huomaakin hypistelevänsä ihanaa L'Occitanen kosmetiikkajoulukalenteria ihan omissa kätösissään.

L'Occitane ei suoraan sanottuna ole itselleni se kaikista tutuin kosmetiikkamerkki. Ihan puskista L'Occitane ei kuitenkaan itselleni tullut, sillä merkin tuotteita on LivBoxista tullut eteen muistaakseni parikin kertaa. Mielikuva luonnollisista, laadukkaista ja erittäin riittoisista tuotteista on vahvasti positiivinen, ja mikä voisi olla sen parempi keino tutustua tuotteisiin kuin joulukalenteri. Olen yrittänyt olla kurkkimatta kalenterin takaa listaa kalenterista paljastuvista minituotteista, mutta sen verran olen sivusilmällä nähnyt, että tuotteita pääsee kokeilemaan päästä varpaisiin. Joulun aikaan ei siis tarvitse kärsiä kuivista käsistä tai kantapäistä. Myös vartaloa sekä hiuksia pääsee elvyttämään hyväntuoksuisilla ja tehokkailla tuotteita. Vähän pelkään, että tästä kalenterikokeilusta saattaa tulla jokavuotinen perinne.

Miten me jaksamme odottaa vielä sen pari viikkoa, että pääsemme aukomaan luukkuja?

Minkälaisia kalenterihankintoja teillä on tehty? Vai tuumailetteko vielä? Vai teettekö ihan itse?

Mukavaa joulun odotusta!

10 kommenttia:

 1. Mitä?! Aikasta joulutortuille? Ja meillä kun syötiin ekat jo syyskuussa. :D
  Kalentereita on kolme: Minions suklaakalenteri, koska niin hieno kuva. Tuskin avaan yhtäkään luukkua, kun en suklaata syö. :) Partiolaisten perinteinen kuvakalenteri jota pääseekin jo ensi viikolla avaamaan. :)Sekä äitin tekemä tulitikkuaski kalenteri. :) Viime vuonna mulla oli Minions koulutarvikekalenteri ja se oli kyllä kiva, kun tuli käyttötavaraa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Meillä tehtiin ekat tortut viime vuonna muistaakseni marraskuussa ja edellivuonna aloitettiin torttukausi jo lokakuussa :D Mehuglögiä sain kyllä jo ostaa sentään.

   Minions kalentereja kauppasin myös tytölle, mutta tuo ei oikein lämminnyt. Mummolta ja papalta toivoi kyllä Dumlekalenterin, ei niinkään kuvan vaan Dumlejen takia :D

   Tulitikkuaskikalenteri kuulostaa kivalta ja suht helpolta toteuttaa! :) Mukavaa kalenterien availua!

   Poista
 2. Meillä pojat halusivat edelleen Lego-kalenterit, ja ne löytyikin kivasti 25% alella. Tyttären kalenteria sai taas vähän miettiä, ja googletelin noitakin kosmetiikka-kalentereja (lähinnä kynsilakka-kalenteri olisi kiinnostanut), mutta nehän on ihan sikakalliita!!! Glitterin beauty-kalenteri lähti sopuhintaan, kun liittyessä clubiin sai vielä 25% alea :) Pitää olla tyytyväinen ettei kalenterien kanssa tarvinnut itkua vääntää tänä vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin jo, että Legot alkavat olla meillä jo ihan out, mutta onneksi sentään joululahjaksi tyttö toivoi vielä Lego-settiä. Huh! :D Jos koulutarvikkeita sisältävä kalenteri ei olisi kelvannut neidille, seuraavaksi olisin ehdottanut ehkä myös Glitterin tai Baby Lipsin kalenteria. Kosmetiikkakalentereilla on kyllä hintaa. Omani valitsin sieltä edullisimmasta päästä...

   Joulukalenteri on ehdottoman vakava asia ja kyllä sen takia kannattaa pari kyyneltäkin silloin tällöin vuodattaa ;)

   Poista
 3. Meillä tuli pojalle (8v) Lekmeriltä Star Wars -krääsäkalenteri. Legokalentereita on ollut monta ja viime vuonna Play Mobil kalenteri. Nyt on jotain ihan uutta. Pahoin pelkään krääsän laatua, kun tuota roinaa kertyy muutenkin ihan kiitettävästi.
  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pojan Star Wars kalenteri oli pakattu Lekmerillä paremmin kuin meidän tytön kalenteri, joka siis oli rutattu mukavasti pakettiin. Krääsän lisääntymistä pelkään itsekin. Toivonkin, että kalenterista tuleva krääsä kulkeutuu päivä kerrallaan tytön penaalissa kouluun ja hukkuu niille teilleen :D

   Poista
  2. Oli pakattu erinomaisesti: Valtava pahvilaatikko yhtä kalenteria varten ja paljon ilmatäytteistä muovipehmustetta.

   Poista
  3. Hienoa! Meillä taisi vain samaan laatikkoon laitettu kenkälaatikko pilata yhtälön täydellisestä pakkaamisesta :D Mitäs tilasin!

   Poista
 4. Huh, kalenterit täälläkin hankittu. Nti 9v:lle ja mammalle baby lipsit (varmaankin osa mun kalenterin sisällöstä ajautuu kuopukselle, mies yllätti ostamalla myös mulle tuon, kun arvoin, mutta en sitten lopulta kuitenkaan olis itselle raaskinut ostaa). Hra 7v:lle star wars ja nti 4v:lle hamahelmi kalenterit; nuo löytyivät sentään alella. Paljon paloi rahaa kyllä jo noihin... joululahjakonkka sitten tulossa vielä päälle, heh!

  Baby lips kalentereita jahdattiin ympäri kaupunkia Cittarista löytyi; Stockalle ja Sokoksellekin piti nIitä kyllä tulla. Mitä enemmän lapsille ikää tulee niin kalenteriasiat tuntuu tulevan vaikeammaksi.

  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä puhu joululahjakonkasta vielä! En halua ajatella sitä :D Meillä tosin sovittiin tänä vuonna, että mitään isompia ei tarvita, joten lahjojakaan ei lähdetä väkisin keksimään. Tyttö tarvisi kyllä sukset... käytännössä jo viime talvena, mutta lumitilanne oli niin huono, ettei sitten tullut hankittua. Saas nähdä, mikä on tilanne tänä talvena. Huonolta näyttää, vaikka alku olikin jo lupaava.

   Hamahelmikalenteri onkin itselleni ihan outo juttu. Se tarjoaa varmasti kivaa ajanvietettä pikku näpertelijöille. Meillä oli vielä tänä vuonna kalenterivalinta suht kivuton. Voi olla, että ensi vuonna vaatimukset ovat korkeammalla ja juoksen myös ympäri kaupunkia jonkun tietyn jutun perässä.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...