maanantai 7. joulukuuta 2015

Melkein kuin paljain jaloin


Istuu kuin hansikas ja on kevyt ja mukava jalassa.
En todennäköisesti ole nyt ihan ajantasalla muun maailman kanssa, jossa toiset miettivät joulua, hankkivat lahjoja ja pistävät kuusta pystyyn. Toki meilläkin on jouluvalmistelut jo käynnissä; lahjoja on hankittu ja paketoitukin, valkoinen kuusi on omalla paikallaan juhla-asussaan... mutta joulumieli on vielä kadoksissa. Jos ei pian saada lunta, niin joulumieli todennäköisesti myös pysyy poissa.

Kaiken kadotetun joulumielen päälle vietän vielä kaksi seuraavaa lauantaita töissä. Ainoa lohdullinen ajatus lyhyissä viikonlopuissa ja pitkissä viikoissa piilee siinä, että minulla on töissä käytössäni tällä hetkellä maailman ihanimmat kengät. Reipas kuukausi sitten työkaveri esitteli uusia paljasjalkakenkiään, jotka 1) näyttivät siisteiltä ja 2) vaikuttivat niin mukavilta, että innostuin samantien tilaamaan itselleni samanmoiset. Paketti tuli kotiovelle muutamassa päivässä ja siitä lähtien jalkani ovat viihtyneet töissä paljon paremmin.

Vivobarefoot -paljasjalkakengissä on patentoitu erikoisohut ja pistosuojattu pohja, joka sallii jalan luonnollisen liikkeen ja pohjan läpi aistii paremmin, millaisella alustalla kävelee. Itse kärsin koko kevään ja kesän oudosta toispuoleisesta jalkapohjakivusta, joka paheni työpäivän aikana erityisesti, jos jalka oli hetken levossa. Viimeisen kuukauden aikana, kun käytössäni ovat olleet paljasjalkakengät, ei mitään jalkakipuja ole ilmennyt. Työpäivinä, jolloin kilometrejä mittariin tulee enemmän, huomaan erityisesti pohjelihasten väsyvän aiemmin kuin ennen, mutta toisaalta jalat toipuvat rasituksesta nyt nopeammin kuin ennen. Olen myös oppinut askeltamaan kevyemmin ja tasaisemmin. En enää tömistä kantapäätä lattiaan niin kovasti kuin aiemmin.

Pelkäsin uusien kenkieni olevan liukkaat, mutta se pelko osoittautui turhaksi. Olen kipittänyt kengillä ruokalaan läpi sateisen harmauden ja myöskään märkä kengänpohja ei ole ollut liukas. Nyt, kun olen rakastunut uusiin kenkiini, olen alkanut harkita sellaisten hankkimista myös kesäkengiksi ulkona liikkumiseen. Luonnossa paljasjalkakengistä saa todennäköisesti vielä enemmän irti kuin kovilla laatta- ja betonilattioilla liikkuessa. Työkaveri haaveilee paljasjalkakenkien hankkimisesta avantouintikengiksi ja luulen, että ne olisivat oivat myös kesällä kivikkoisessa rannassa kahlatessa.

Onko sinulla kokemusta paljasjalkakengistä?

16 kommenttia:

 1. En ole ikinä kokeillut, mutta kiinnostaa kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta se lähti itsellänikin! Livenä, kun näin kengän, se näytti niin hauskalta, että oli pakko saada.

   Poista
 2. Ei ole kokemusta, mutta olisi kyllä mukava joskus testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen nyt viikkojen kuluessa huomannut, että jalkojen lihakset aktivoituvat ihan eri tavalla kuin tavallisella kengällä liikkuessa. Varsinkin pohkeet ja jalkapohjan lihakset tekevät enemmän töitä. Olen suurimman osan päivästä jalkojen päällä, joten eron oikeasti huomaa.

   Poista
 3. Joulumieli on kyllä täälläkin pahasti kadoksissa...Vaik jouluihminen olenkin, niin nyt ei löydy joulutunnelmaa mistään.
  Nuo kengät vaikuttaa kokeilimisen arvoisilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla joulumielen löytäminen voi olla kyllä tänä jouluna vaikeaa ihan ymmärrettävistä syistä. Toivottavasti löytyy kuitenkin edes tonttulakillinen ihanaa puhdasta joulumieltä!

   Kengät ovat ihanat kyllä. Jätin vanhat työkengät vielä varmuuden varaksi pukukaappiin, kun kaveri varoitteli, että aluksi voi olla, ettei koko päivää jaksa paljasjalkakengissä olla. En ole kuitenkaan tarvinnut muita. Ihanat!

   Poista
 4. Kiinnostaa! Yllättävän kivan näköiset tosiaan. Mulla tuli myös toispuoleista jalkapohjakipua, kun olin töissä ja jouduin käyttämään kenkiä koko päivän. Kotona vastaavaa vaivaa ei ole ilmennyt, kun tassuttelen sukkasillaan.

  Kohtahan mun kai pitää hommata joku työ(harjoittelu)asu kenkineen, joten nämä paljasjalkakengät voisivat olla hyvä vaihtoehto. Pistetään korvan taakse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on ollut käytössä pitkään Eccon sandaalit. Ne tukevat jalkaa hyvin ja ajattelinkin, että hyppy paljasjalkakenkään on melkoinen. Jalka on kuitenkin sopeutunut hyvin, eikä kipuja ole ollut. Rasittuneilta jalat kyllä tuntuvat hetkittäin, mutta palautuvat nopeasti. Se on ihan uskomatonta.

   Nämä kengät on helppo pitää puhtaana. Siksi ne ovat hyvä vaihtoehto moneen sandaaliin verrattuna. Hoitoalalla, kun voi osastolla astua vaikka kaunistelematta kusilammikkoon. Aamukierroilla silloin tällöin olen joutunut tilanteeseen, jossa pissapussit ovat valskanneet yli yökköjen laiminlyötyä tyhjennysurakkansa :D

   Poista
 5. paljasjalat on parhaat!
  Olen kulkenut pari vuotta pelkissä paljasjalkakengissä, en vaihtaisi pois!
  Totta, eivät mitään kaikkein kauneimpia jalkineita, mutta äärettömän mukavat käyttää.

  Minulla on kahdet tossut, parit avokkaat ja yhdet talvijalkineet. Haaveilen uusista talvijalkineista ja jonkinlaisista kävelykengistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta alkaa tuntua samalta. En vaihtaisi pois ja houkuttaisi hankkia paljasjalkakenkää muuhunkin käyttöön kuin työkengäksi. Omaa silmääni ainakin nämä kyseiset kengät miellyttävät myös. Näyttävät mielestäni sporttisilta ja hauskoilta.

   Poista
 6. En ole kokeillut mutta mielenkiiinnosta olisi kiva kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskallan kyllä suositella kokeilemaan, jos tilaisuus tulee! Jaloilla on hyvä olla "vapaasti".

   Poista
 7. Onko koko normaalia vai pientä ?
  Täytyy pitää mielessä ens kesää ajatellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko on reiluhko. Paljasjalkakengässähän on tarkoituskin, että varpaat pääsevät liikkumaan vapaasti. Itselläni ei ole maailman kapein jalka, mutta ei kuitenkaan erityisen leveäkään. Normaalisti käytän kokoa 38 ja näistä kyseisistä kengistä valitsin koon 37, joka on vallan hyvä. Kenkä pysyy hyvin jalassa, mutta varpailla on silti mukavasti tilaa. Jos jalka on kunnolla leveä tai kovin rintava, niin silloin valitsisin normaalin koon. Materiaali antaa periksi, mutta liian pieni kenkä ei tunnu hyvältä pidemmän päälle. Sen huomasi työkaverini, joka otti hieman liian naftin koon.

   Kyseisessä kaupassa, jonka linkkasin ja josta omat kenkäni ostin, oli hyvä tarjous pitkään päällä (40e). Eilen huomasin, että tarjous oli poistunut ja kenkä maksoi 80e. Eli hankinnassa voi säästää huomattavasti, jos odottaa sen alen kohdille ;)

   Poista
 8. Mikään ei ole mukavampaa, kuin kevyet ja istuvat kengät. <3 Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Eilen oli taas juoksua enemmän ja takana vain yksi viikonloppuvapaa. Jalat taisivat olla turvoksissa, kun toinen kenkä alkoikin painaa yllättäen. Ensiapuna työpäivän jälkeen nostin jalat sohvalla kohti kattoa. Tänään rauhallisempi päivä ja enemmän istumista! Mukavaa alkanutta viikkoa sinnekin! <3

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...