tiistai 15. heinäkuuta 2014

Reppu. Eikä mikä tahansa reppu vaan koulureppu

Minä, joka yleensä hamstraan kaiken hyvissä ajoin alesta, jätin neidin koulureppuhankinnan näin viime tinkaan. Mitähän muka odotin? Jotain olematonta superalea koulujen alkamisajankohdan lähestyessä? Hah!

Kauniissa ajatuksissani oli mielikuva, jossa käymme tytön kanssa yhdessä katselemassa ja sovittelemassa reppuja marketissa. Tytöllä oli repun suhteen kuitenkin vain pari toivetta. Ei mitään hahmoreppua (myönnän, että saatoin vaikuttaa tähän mielipiteeseen) ja värin täytyy olla violetti tai pinkki. Markettien reput eivät nyt kuitenkaan olleet "kauniine" kuvineen ja renaavine vetoketjuineen ihan sitä, mitä haimme. Odotin vähän, että Reimaltakin olisi tullut uusi koulureppumallisto täksi syksyksi, mutta jos sellainen onkin tulossa, nyt on jo meidän kohdaltamme liian myöhäistä.
Vaikka ekaluokkalaisen reppu ei todennäköisesti vielä tonnitolkulla paina, eikä koulumatkakaan tule olemaan pitkä, halusin, että repussa on otettu huomioon myös ergonimiaseikkoja; kunnon olkaimet, tuettu selkämys, ei liian kauas selästä jäävä painopiste... Repussa täytyy mielestäni olla myös erillisiä taskuja, että neiti huolimattoman tavarat pysyvät järjestyksessä. Repun hieno ulkonäkökään ei tietenkään ole haitaksi.

Pitkään punnasin Reiman repun ominaisuuksia ja sellaisen bongasinkin Ideaparkin Reima Outletissa, mutten uskaltanut ilman neidin suostumusta ostaa. Sitten, kun palasimme yhdessä paikalle, viimeinenkin reppu oli jo ostettu. Reiman reppuja on tosin saatavilla vielä ainakin Lekmerillä.

JanSportin repuista olen kuullut myös paljon hyvää, mutta jotenkin miellän ne vähän isompien koululaisten jutuksi. Hahmo ja eläinreput eivät kiinnostaneet, joten parin päivän googlettelun tuloksena päädyin Ticketin verkkokauppaan. Ticketin reppuja kehutaan niin blogeissa kuin mammojen keskustelupalstoillakin, mutta livekaupoilta niitä on ilmeisesti ihan turha yrittää metsästää?

Summa summarum. Nyt neidille on tulossa Ticketiltä reppu, josta sai pulittaa kaksinkertaisen määrän alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna. Tähtiunelma saa siis luvan kestää käyttöä vähintään pari vuotta ja pysyä sen ajan myös mukana ja tallessa neiti hajamielisyyden reppureissuilla.

Jokos teillä on kerho-/tarha-/koulureput hankittuna tulevia koitoksia varten?

*Postaus sisältää linkkejä, joista en hyödy mitenkään.


31 kommenttia:

 1. Meidän rymyneidillä on Reiman reppu kestänyt kyllä hyvin ja olen siihen tosi tyytyväinen - ehkä menee jopa muutaman kauden, mikä on ihan ennenkuulumatonta :D Tilasin just eskarin aloittajalle Ninjago repun kun oli puoleen hintaan - mä aattelen, että olkoon se hahmo mieluummin repussa kuin vaatteissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelinkin, että teillä on reppu varmaan kestänyt hyvin, kun et ole pahaa sanaa siitä sanonut. Reima oli kyllä pitkään harkinnassa, mutta tähtiunelma vei sitten voiton. Onko tietoa, onko Reimalta tulossa reppuja tänä syksynä? Ihmeen myöhäiseen jättävät, jos meinaavat.

   Mä tilasin keväällä neidille yhden Monster high -teepparin. Se hahmoista tällä erää :D

   Poista
  2. En ole vieraillut missään mediapankeissa, ei mitään tietoa minkään merkin syysmallistoista!

   Poista
  3. :D Näkeehän sen sitten, kun/jos tulevat myyntiin. Ihmetyttää vain, että mitä viivyttelevät, jos meinaavat. Varmaan moni on kuitenkin jo koulureput hankkinut.

   Poista
 2. Meillä koulureppuna jatkaa jo viiskari ja eskarivuoden tarhassa palvellut Po.pin isompi reppu. Reppu on kestänyt täysin ehjänä kaksi vuotta eikä tyttö mukissut vastaan, kun ehdotin että mitä, jos samalla repulla jatketaan kouluun. Melkein jo tilasin meillekin tuollaisen Ticketin tähtiunelman, kun olivat joku viikko sitten StylePitissä -50 % alessa, mutta tilasin sitten vain penaalin samalla kuosilla. Talveksi ajattelin repuksi myös töistä saamaani heijastinkangasreppua, jos se ei ole liian iso. Meillä kun koulu matka on maantiellä pitkä ja valaistus ei ole parhaasta päästä. Heijastinliivihän ei siellä repun alla ainakaan paranna näkyvyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihanko totta, että tähtiunelmat oli hetki sitten alessa Stylepitissä? Kääk! Se selittääkin sitten sen, miksei niitä siellä enää ollut ainuttakaan jäljellä. Poikien väreissä kyllä löytyi vielä. Tosin eivät olleet enää alessa. Penaalia harkitsin kans, mutta en sitten enää sitä raaskinut. Eskariin hankin vuosi sitten Molon putkipanaalin ja se on vielä ihan siisti, joten saa kelvata ensi alkuun koulussakin.

   Mulla on muuten menneet Popin reput ihan ohi!?

   Heijastinreppu kuulostaa hyvältä tuollaiselle koulutielle. Heijastinasiat pitää kyllä muuten kans pistää kuntoon vielä ennen syksyn pimeitä.

   Poista
 3. Tämä oli niin ajankohtainen postaus meille. Tänään on meinaan googleteltu reppu jos toinenkin. Haluan löytää repun, joka kestäisi edes sen vuoden. Barbie eskarireppu hajosi jo puolessa välissä vuotta. www.reipaskauppa.fi on yksi mahdollinen vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli eskarireppuna Espritin pikkureppu ja siinä alkoi vetoketju kans kenkkuilla jo hyvissä ajoin ennen kuin eskari oli loppumassa... Kestävyyttä siis peräänkuulutan itsekin ja todella toivon, että tuo Ticketin reppu kestää.

   Mun googletteluilla en löytänytkään Reipaskaupan reppuja ollenkaan. Näyttävät kuitenkin toimivilta! Jos päädyt sellaiseen, niin olis kiva kuulla ko. repusta lisää vaikka postauksen muodossa ;)

   Poista
 4. Repuista olen ihan ulalla mutta tsemppiä tyttöselle ekaluokkaan! :)

  Mun oma eka koulureppu oli ihan hirveä: neon keltainen ja oranssi kasarihökötys. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Niitä saatetaan tarvita :D

   Eka koulureppu on ilmeisen tärkeä juttu, kun itsekin muistan, millainen hirvitys mulla oli. Punainen reppu, jossa oli valkoinen hevosen pää -ja mä en edes tykkää hevosista.

   Poista
  2. Mulla oli punainen Aku Ankka -reppu. Se oli upea!

   Tsemppiä koulutielle, onpas jo iso tyttö! :)

   Poista
  3. Punainen Aku Ankka -reppu kuulostaa mahtavalta. Aku Ankkahan on klassikko, joka toimii aina :D

   Kiitos tsempeistä! Tyttö on niin iso, että tuskin tullaan kyyneliltä elokuussa välttymään :)

   Poista
 5. Meillä oli jo eskarissa Reiman reppu ja tyttö haluaa sen vielä kouluunkin. Se on ollut kestävä ja on hyvä säädöiltään. Täytyykin tutkia tuota Reiman repputilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kans, että Reimalta tulee jatkossakin reppuja. Viime vuotiset olivat kyllä ehdottoman hyvän näköisiä ja ilmeisen laadukkaitakin... ja oli lähellä, etten tilannut Lekmeriltä meillekin.

   Poista
 6. Tänään reimashopissa toisenkin tovin viettäneenä tulin siihen tulokseen, että myös reppuja on tulossa piakkoin, sillä syksyn uutta-linkin takana on yksi reppu valmiina.

  Herranjestas: minä olen unohtanut eskarirepun tyystin! :O Taitaa olla työelämään paluu vienyt hahmottamisen ihan tyystin.

  Hyvännäköinen tuo Ticketin reppu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, jos reppuja on tulossa! Vähän kyllä myöhäiseksi menee tätä syksyä ajatellen. Itse en ainakaan voinut asian enää odottaa päivääkään :D

   Nyt sitten vaan eskarirepun hankintaan! Vielä ehtinee :)

   Poista
 7. Meillä oli ekan vuoden koulussa tytöllä tuo Ticketin reppu, ja olin kyllä TOSI pettynyt. Reppu on pieni sisätilaltaan, sinne ei mahtunut kaikki kirjat ja liikuntavälineet samalla kertaa, se on myös painava ja niin kovaa materiaalia, että hankautui ekan vuoden käytössä monesta kohtaa rikki.
  On siinä jotain hyviäkin puolia, mm. liikuntavarusteille pussi erikseen, tukevat olkahihnat ja paljon taskuja.
  Jään odottelemaan teidän kokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Katselin kyllä kuvasta, että reppu näyttää vähän naftilta, mutta sitten taas toisaalta ajattelin, että ekaluokkalaiset näyttävät niin järkyttäviltä isoine reppuineen, että josko tuo olisi sopivan kokoinen ja näköinen pienen koululaisen selkään. Ei kai ekaluokkalaisen tarvitse kuitenkaan kantaa repussaan paria-kolmea kirjaa enempää kerralla? Mä jään kans odottamaan meidän kokemuksia ja perästä kuuluu taatusti -varsinkin, jos ei olla tyytyväisiä.

   Poista
  2. Iso pettymys on ollut reppu. Ei kestä kyllä yhtään kulutusta. Ekasta repusta läppä sisäpuolelta ommelukseen vierestä repesi se ns vuorikangas viikkon käytöön jälkeen, sain vaihtetua. Sitten noin puoli vuotta myöhemin sama juttu ja tarkistin muutenkin repun. Pohjastakin oli irtonut kangas paloja siitä kovikekangasta.
   Isomalla tytöllä on lego reppu 3. vuotta ja kestä vieläkin.

   Poista
 8. Tähtireppu näyttää varsin hyvältä ja asiansa ajavalta. Taskujakin näyttää olevaan joka lähtöön. Kyllä kunnon repun pitää kestää 2-4 vuotta menossa mukana. :)
  Itselläni oli eka ja toka luokan ajan vaaleanpuna-harmaa My Little Pony kuvalla varustettu reppu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taskuista ja repun ulkonäöstä Ticketille kyllä plussaa.

   Eka koulureppu on kyllä varmasti sellainen, joka jää jokaiselle mieleen :D

   Poista
 9. Meillä on myös koulurepun osto vielä ajankohtainen. Olen miettinyt myös tuota ticketin reppua, niitä on kehuttu kyllä uutena, mutta käytössä olleet reput ovat monesti olleet todella huonossa kunnossa, siksi se mietityttää, vaikka ticketiltä olisi muutakin ostettavaa.

  Olen myös miettinyt toisina vaihtoehtoina Reipastuotteen reppuja, ne istu kivasti selkään kun lapsimessuilla testailtiin, ulkonäöllisesti eivät kuitenkaan ihan ykkössijalle pääse.

  Reiman reput kiinnostavat myös sekä Haglöfsin se S-kokoinen reppu.. Saa nähä mihin päädytään, ja missä välissä sitä oikeasti ennättää edes niille reppukaupoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ticketin reppu on ilmeisesti jäykkä ja kulmat ovat varmasti sen takia kovilla. No, kunhan nyt pari vuotta kestäisi...

   Mua oikeasti harmittaa, etten ole törmännyt tuohon Reipastuotteeseen aiemmin missään. Kotimaisuus on kuitenkin aina plussaa. Eivätkä reput ulkonäöllisestikään mitenkään silmää satuta. Voisin ihan hyvin harkita ko. firman reppua seuraavaksi repuksi.

   Olisi kiva kuulla, mihin teillä lopulta päädytään ;)

   Poista
  2. Me päädyimme Haglöfsin Tight Small -mallin pinkkiin reppuun. Hyvältä vaikuttaa, Aika pienihän tuo on, että vähän jännitän miten kulmakansio sinne mahtuu. Mutta selkään erittäin sopiva ja istuu hyvin. hyvät säädöt.

   Poista
  3. Se näissä pienimpien repuissa jännittää, että miten sitten toimivat käytännössä ja mahtuuko kansiot sun muut, joita mahdollisesti tarvitaan. Me saadaan todennäköisesti meidän Ticket tänään ja päästään tutkimaan sitä siis livenä :)

   Poista
 10. No minä en edes mieti vielä reppuja. Eskarireppua ei tarvita ja koulun alkuun on vielä vuosi.
  Oma eka koulureppuni oli jokseenkin samankuuloinen hirvitys kuin sinulla: Punainen, jossa oli valkoinen etutasku ruskealla hevosen kuvalla. Muistan etten oikein tykännyt siitä silloinkaan, vaikka itse valitsin. Tein ilmeisesti hätiköidyn ratkaisun ja kavereiden reput nähdessäni tajusin, että muilla on vaaleanpunainen, minulla punainen.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin taisin oman ekan koulureppuni valita ohimennen. Kaikilla muilla oli hienompi... En myönnä silti saaneeni traumoja :D Seuraava reppu, jonka muistan, oli Oilersin reppu ja sen jälkeen isommat pojat seurasivat kotimatkalla ja huutelivat perään, että tiedänkö, mikä Oilers edes on :D Osasin antaa vastauksen ja seuraaminen loppui siihen. Taisivat vain olla kateellisia.

   Poista
 11. Meillä Esikoisella on ollut kaksikin Ticketin reppua. Ensimmäinen kesti ekaluokan. Toisen ostin kuitenkin ja ajattelinkin, että kestää tokaluokan lisäksi myös tulevan kolmannen luokan. Nyt reissun jälkeen huomasin, että aika kulunut sekin on, ehkä rähjääntyi reissussa. Katsotaan nyt, tuleeko hankittua uusi reppu Esikoiselle. En kuitenkaan ajattele, että kesto Ticketissä olisi huono, kulutus vain on niin kova täällä :) Tykkään sen säädöistä ja useista taskuista ja lisävarusteista.

  Kuopuksen kouluunmeno ei ole aiheuttanut ihan samanlaista varustelua kuin aikanaan Esikoisen kohdalla :) Reppukin tuli hankittua puolivahingossa XXL urheilukaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se varmaan ihan totta, että pienillä koululaisilla repun kulutus on kovaa ja käsittely varmasti vähän enemmän kovakouraista ja vähemmän varovaa kuin sitten jo selvästi isommilla.

   Olen muuten ihan kauhuissani siitä, kuinka vähän oikeasti olen ajatellut koko koulun alkamista. Mitään muuta varustelua en ole vielä ajatellutkaan tämän repun lisäksi. Toki Pompilta tuli tilattua vaatetta, mutta ne nyt olisin tilannut varmaan ilman koulun alkuakin :D

   Poista
 12. Mitään reppua ei pidä hankkia sovittamatta sitä lapsen selkään. Ergonomia ja istuvuus ovat repun kaiken tärkein ominaisuus. Sitä kannetaan aika monta päivää vuodesta toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Netistäkin voi hankkia turvallisesti ergonomisesti hyvin istuvan ja sopivan repun, kun ottaa huomioon ikäsuositukset, eikä hanki liian suurta reppua. Mielestäni ongelmallisinta on löytää pikkukoululaiselle juuri oikeankokoinen koulureppu. Monesti näkee reppuja, jotka roikkuvat polvissa. Onneksi monissa nykyrepuissa on hyvät säätömahdollisuudet, pehmustetut ja tukevat olkaimet sekä otettu huomioon myös muita ergoniaseikkoja. Jos netistä tilaamani reppu olisi osoittautunut kotisovituksessa täysin istumattomaksi, se olisi ilman muuta palautettu.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...