keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Reiman reput tulevaan koulu(+kerho ja tarha)vuoteen

Postasin joku aika sitten reppupaniikistani ja ihmettelin, missä Reiman reput tulevaan syksyyn viipyvät. No tulivathan ne sieltä... ja tietysti juuri, kun UPS on tuomassa meille tänään iltapäivällä Ticketiltä tilaamaani reppua.

Reiman reput vaikuttavat uskottavilta, ergonomiaseikkoihin on kiinnitetty huomiota, samoin mallia ja käytännöllisyyttä on mietitty varmasti hyvinkin pitkälle. Löytyy säätömahdollisuuksia, taskuja ja oivalluksia. Lisäksi reput eivät sisällä PVC:tä. Ainoa ongelma on ehkä reppujen värimaailmassa. Ymmärrän toki, jos ikäluokkaa kohden valikoimassa on vain kaksi reppua, värivaihtoehdot muodostuvat melko kliseisiksi tyttö-poika-väreiksi. Hinnoiltaan nämä uudet reput ovat ehdottoman vertailukelpoisia.

Pienten reppu Shashi näyttää silmääni kivalta ja sopivan lapsekkaalta. Se onkin suunnattu 3-5 -vuotiaille kerho- ja päiväkotilapsille. Repun koko on 10 litraa. Shashi on kiva vaihtoehto, jos Skiphopit ovat alkaneet jo kyllästyttää.

Vähän isompien reppu Miram on suunnattu 4-7 -vuotiaille vipeltäjille. Reppu on tilavuudeltaan 9,5 litraa + repun alatasku 3,5 litraa. Alataskuun mahtuu esittelytekstin mukaan esimerkiksi vaihtokengät tai vaikka eväsrasia. Ei välttämättä huono ratkaisu esimerkiksi tarhalaiselle, joka kuljettaa jatkuvasti mukanaan vaihto- ja jumppavaatteita tai juurikin niitä vaihtokenkiä.


Pienten koululaisten reppu Citla on suunnattu 6-8 -vuotiaille. Reppu on vetää 14 litraa, joten voisi kuvitella, että parin ekan vuoden koulutarvikkeet mahtuvat matkaan ilman, että reppu näyttää ylisuurelta pienen kulkijan selässä. Itse innostuin tästä reppumallista sen meille sopivan ajankohtaisuuden vuoksi, mutta tosiaan se kliseinen värimaailma jäi vaivaamaan mieltä. Pinkkiä ja sinistä. Oikeasti?

Reiman koulurepuista erähenkisin on ehdottomasti Altair. Jotenkin tämän repun kohdalla unisex punainen myös näyttää oikein toimivalta. Altair on suunnattu yli 8-vuotiaille seikkailijoille ja reppu vetää sisuksiinsa 17 litraa kaikkea tarpeellista.

Yli 10-vuotialle suunnaattu reppu Otra tuo maotoilultaan mieleen viime vuoden vastaavan mallin. Värimaailma on tosin suunnattu tänä vuonna muuhun mallistoon yhtenäiseksi. Jos meillä olisi nyt isompi koululainen, niin 21,5 litraa vetävä Otra olisi ainakin tämän äipän valinta. Tosin yli 10-vuotiashan ei välttämättä enää paljon äitiä kuuntele?
Miltäs Reiman reppuvalikoima näyttää? Oliko varteenotettavia vaihtoehtoja vai tulivatko myyntiin armottomasti liian myöhään eli reppuhankinnat on jo tehtynä?

*Kaikki kuvat lainattu Reimashopista.

14 kommenttia:

 1. Näyttää kyllä hyvältä, eikä hintakaan niin hurja kuin Ticketillä.
  Minä ajattelin katsastaa vielä paikallisen urheilukaupan, ennen päätöksen tekoa. Ergonomia ja koko, siiinä ne tärkeimmät argumentit repun ostossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin kans hintapolitiikasta. Olisivatko vielä edullsempia kuin vastaavat viime syksyiset reput?

   Ergonomia ja koko ja se, miten reppu istuu selkään, ovat kyllä tärkeimmät ominaisuudet. Ei sillä värilläkään ole lopulta niin väliä, jos reppu yleisesti miellyttää ja tuntuu hyvältä.

   Poista
 2. Reiman Altair malli vaikuttaa kivalta. Me nyt päädyimme lasten Conversen vaaleanpunaiseen reppuun, oli edullinenkin, alle 30e...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mennyt Conversen reput ihan ohi. Täytyykin tutkia... vaikka toisaalta olis parempi olla nyt tutkailematta liikaa, kun meillä on kuitenkin valinta jo tehtynä.

   Poista
 3. Kyllä täytyy sanoa, että värien kliseisyys pistää pahasti silmään. Pienten repussa sen vielä ymmärtää, mutta koululaisille vois tarjota jo muuta kuin sinistä ja pinkkiä. Paras muotoilu, väritys ja ulkonäkö on tuossa Miram repussa.
  Ei ole vielä liian myöhäistä hankkia reppua. Ei meilläkään kun olin pieni koulujuttuihin kiinnittetty huomiota kuin vasta elokuun puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Miram repuissa nuo värityksetkin toimivat ihan kivasti.

   Mä olin ihan hirveä hätähousu taas vaihteeksi tän reppuasian kanssa. Luulin, että ei saada reppua ollenkaan, jollei hankita sitä justiinsa ja pah! Kaikki eivät olleet näköjään vielä edes julkistaneet syksyn reppujaan. Vahingosta viisastuneena osaan seuraavalla kerralla sitten jo toimia oikein ja oikealla hetkellä. Ekakertalaisena tää menkööt nyt harjoittelun piikkiin :D

   Poista
 4. Mä en nyt pääse tästä värimaailma-ajatuksesta irti ollenkaan :D. Repulle ehkä olisi tarve mutta kun se pinkki nyt on niiiiin out niin ei näistä taida olla mihinkään :D. Mallit kyllä näyttää kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo-o. Tytöillehän ei ole nyt oikein mitään muuta vaihtoehtoa kuin pinkkiä... jollei sitten halua olla rohkea ja ottaa tummansinistä/sinistä :D Tai sitten on tuo vaellusmallinen Altair punaisena. Se on ihan pätevän näköinen reppu, mutten osaa kuvitella meille ainakaan vielä tuollaista, missä on kiinnitysmekanismeina muuta kuin vetskarit.

   Poista
 5. Laadukkaan oloisia ja toimivan mallisia reppuja, mutta...missä ovat violetit, vihreät, oranssit ja keltaiset värivaihtoehdot?!? Meille ei kertakaikkiaan käy pinkki eikä sininen. Peruspunainen sen sijaan on ok.

  Ei vielä hajuakaan, mistä eskarireppu hankitaan...vielä on kesää jäljellä (?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Reppujen värimaailma onkin vissiin niiden ainoa ongelma.

   Vielä on kesää jäljellä. Eiköhän se eskarireppu jostain vielä putkahda ahaa -elämyksenä. ;)

   Poista
 6. Meillähän repun pitää oletusarvoisesti olla tumma, joten nuo Altair ja Otla kelpaisivat kyllä esikoiselle. Keskimmäiselle saisi olla tuota Citlan kokoluokkaa, mutta sehän on ihan sysiruma pojan sekä minun mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun silmää miellyttää ehkä eniten nuo alle kouluikäisten reput ja tuo Otra. Uskallan silti sanoa, että meidän neidille kelpaisi Citlakin :D

   Poista
 7. Meillä on ticketin kerhoreppu ja se on tosi hyvän kokoinen/mallinen. Näissä myös kerhoreput houkuttaa eniten silmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alle kouluikäistenreput ovat kyllä onnistuneet. Meillekin tuli nyt sitten viimeinkin pari tuntia myöhässä, mutta tuli kuitenkin, Ticketin reppu ja se ihastutti kyllä täydellisesti ominaisuuksillaan. Eniten ihastutti erillinen pussukka esim. vaihtokengille, uimahalli kamoille tai liikuntavaatteille. Pussukan voi kiinnittää vaikka repun ulkopuolelle, jos muuten ei meinaa mahtua tavarat mukaan. Wow!

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...