maanantai 31. maaliskuuta 2014

Varaslähtö pääsiäiseen -pieni munavertailu

S-Marketin munahyllyssä oli monta uutta munaa. Viime vuonna toteutimme perheen kesken pienen suklaamunavertailun ja vesi kielellä päätimme toteuttaa tänä vuonna vähän vastaavanlaisen vertailun. Pettymyksellä ei kuitenkaan ollut rajoja, kun lähes kaikkien kääreiden sisältä kuoriutui käytännössä sama muna... ja sattuipa joukkoon yksi makuviallinenkin. Ovatko koottavat lelut ihan out? Yhdestäkään testimunasta ei löytynyt koottavaa lelua.

Spider-man & Friends -muna

-Hinta S-Marketissa 0,79 e.
-Valmistettu Italiassa.
-Valkosuklaata ja maitosuklaata.
-Suklaan maku oli hyvä, ei moitteita.
-Yllätyksenä joku punaisen puhuva supersankari, joka ei näytä tutulta.
-Tyttö halusi avata yllättäen juuri tämän munan ensimmäisenä.
-Hyvä perusmuna.

Disney Planes -muna

-Hinta S-marketissa 0,89 e.
-Valmistettu Italiassa ja käytännössä muna näytti identtiseltä Spider-man & Friends -munan kanssa, myös maku oli testiryhmän mielestä täsmälleen sama. Vain hinnassa, kuorissa ja yllätyksessä oli eroa.
-Valkosuklaata ja maitosuklaata.
-Suklaan maku oli hyvä, ei moitteita.
-Yllätyksenä oli pieni Lentsikat -aiheinen pyyhekumi, jonka saa kiinnitettyä kynän päähän. Neidin mielestä yllätys oli tosi, tosi tarpeellinen. Hän, kun on menossa syksyllä kouluunkin.
-Hyvä perusmuna. Yllätys ilahdutti enemmän kuin edellisen munan yllätys.

Mister Magic surprise -muna

-Hinta S-Marketissa 0,42 e.
-Valmistettu Italiassa.
-Testin ainoa muna, jossa ei ole valkosuklaata. Perus maitosuklaamuna.
-Suklaan maku on ihan ok.
-Yllätysleluna on hahmo, jonka tausta ei avaudu tälle perheelle. Kerää koko sarja -kehoitus ei siis toimi.
-Hyvä perusmuna ja kiva varsinkin, jos haluat vältellä valkosuklaata.

Barbie -muna

-Hinta S-Marketissa 0,79 e.
-Valmistettu yllättäen Italiassa.
-Tutun näköinen valkosuklaa-maitosuklaamuna, joka maistuu myös tutulta.
-Suklaan maku oli hyvä, ei moitteita.
-Vähän tylsä Barbie -kääre. Missä kuva?
-Tytöille suunnatuista munista tulee yllätyksenä usein koru. Niin tästäkin.
-Hyvä perusmuna.

SM-Liiga -muna

-Hinta S-Marketissa 0,89 e.
-Valmistettu Italiassa.
-Suklaamuna on tutun näköinen valkosuklaa-maitosuklaamuna, jossa on tähtikuvioita.
-Maku tosin ei ole läheskään yhtä hyvä kuin muissa saman näköisissä munissa. Yllätyksenä ei tullut pelkkä erotuomari, vaan ilmeisesti ruudin kanssa pelannut erotuomari. Suklaa maistui siltä kuin sen sisällä olisi poltettu kroppu jo toinenkin. Suklaan sivumaku oli siis karmiva. Toivottavasti kaikki SM-Liiga -munat eivät maistu yhtä pahalta.
-Yllätyksenä erotuomari. Keräilyhahmoina munista saa jääkielloaiheisia hahmoja. Meille riitti yksi.
-Perusmuna, jonka maku jäi mieleen -valitettavasti.

Hello Kitty -muna

-Hinta S-Marketissa 0,89 e.
-Valmistettu Italiassa.
-Suklaa ei yllätä. Valkosuklaa-maitosuklaamuna näyttää ja maistuu jo liiankin tutulta.
-Maku on onneksi hyvä, eikä testistä jäänyt paha mieli.
-Yllätyksenä Hello Kittymainen yllätys. Mitäs muutakaan?
-Hyvä perusmuna.

Summa summarum: Luulen, että itselläni ainakin on munakiintiö tämän testin myötä täynnä. Jos erehdyn munia lähempänä pääsiäistä ostamaan, niin luulen, että ostan takuuvarman Kinder -yllätysmunan tai sitten Suomalaista käsityötä olevan Mignon -munan. SM-Liigamunan makuvirhe jäi kaivelemaan mieltä. Kyseinen makuvirheellä maustettu suklaahan olisi käytännössä voinut joutua minkä tahansa foliokääreen sisään.

Mikä on sinun suosikkimunasi vai onko testi vielä tekemättä?


Hauskaa viikkoa! Muistakaa osallistua edellisen postauksen arvontaan.


23 kommenttia:

 1. Hahha :D Tää oli loistava :D Nauroin joka kerta kun luin ''hyvä perusmuna'' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiva, jos hauskuutti! Ei näistä munista oikein voi muuta sanoa.

   Poista
 2. Hauska ja yllättävä postaus! :)

  Aika huvittavaa, että lähes kaikissa kääreissä on sama suklaamuna sisällä! Itse tykkään Kinderistä ja Mignonista. Kinderinkään yllätykset eivät vaan ole enää yhtä hienoja (koottavia vain osa) kuin omassa lapsuudessa...

  Pojat ovat valinneet nyt pari kertaa karkkipäivän herkuksi suklaamunan (ottavat muutenkin aina suklaata). Isoveikka halusi Cars-aiheisen 3 munan pakkauksen ja pikkuveikka isomman (50 g) muumimunan. Pääsiäismunien suklaan laadulla ei näille taida vielä olla suurta merkitystä ;) Muumista tuli tunnistettava Vilijonkka-hahmo ja Cars munista tunnistettavia ja koottavia miniautoja, jotka eivät tosin kestäneet leikkejä (kuten eivät yllätyslelut kai yleensäkään).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taida olla Kinderin ja Mignonin voittanutta! Tuntui muuten melkein huijaukselta, että suuresta osasta kääreitä löytyi sama muna eri ylätyskapselilla. Testi tuntui kariutuvan siihen. Eipä suklaan makuun tullut sen jälkeen kiinnitettä paljon huomiota... paitsi SM-Liiga -munassa oli kyllä oikeasti palanut pohjaan tai tippunut ruutitynnyriin jossain vaiheessa.

   Suklaan laadulla ei meilläkään ole neidille vielä hirveästi merkitystä. Makuvirheet erottaa toki hänkin. Noin kuukausi sitten mummo ja pappa olivat ostaneet neidille isomman pääsiäismunan. En nyt muista, mikä kuva foliossa oli, mutta tyttö kieltäytyi syömästä sitä ensimmäisen haukkauksen jälkeen. Suklaa maistui ihan kummalliselta. Vähän muoviselta tai kuin sekaan olisi lorahtanut jotain "bensaa". VAikea kuvailla, kun vastaavaa makua ei ole tullut aiemmin missään vastaan. Ei ainakaan suklaissa.

   Poista
 3. Värikäs, hauska ja varmasti maukas testi. :)
  Kiva kattaus munamaailmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli maukas testi ja kiva kattaus perusmunia :D Harmi vaan, että folioista kuoriutui järjestäen sama suklaa. Ja näköjään jo kuuden munan otokseen mahtuu yksi makuviallinenkin :/

   Poista
 4. Hih, hauska testi!
  Pojat tykkäävät Kindereistä ja itse Mignoneista. Muita ei juuri tule ostettuakaan nykyisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei meillekään varmaan tarkoituksellisesti enää osteta muita kuin Kindereitä ja Mignoneita :D

   Poista
 5. Mulle kelpaa kaikki! Kaikki missä on suklaata (riittää jo sanana) uppoaa;) Lapset tykkää vaan sisustoista, (jotka yleensä aika surkeita) ne ei siis ymmärrä hyvän päälle...mitäpä äiti ei lastensa eteen tekisi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sulla on sitten onnellinen tilanne, kun saat syödä suklaat itse. Mä saan neidin munista nykyään ruikuttamalla vain pienen millimetrimurusen. No tähän testiin lähdettiin onneksi aika tasavertaisilla palasilla :D

   Selkeästi näissäkin munissa haettiin sitä "kerää koko sarja" -pommitusta. Omassa lapsuudessa yllätyksenä olleet figuurit oli sentään laadukkaita. Nyt tuntui, että maalia oli sudittu vähän sinnepäin. No, ehkä ne parhaat figuurit saa yhä Kindermunista?

   Poista
 6. Tää oli hauska , kinderit on ykkösiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kinderit on ykkösiä! Tosin niitä vois saada pääsiäisen aikaan myös vähän juhlallisemmissa folioissa :D

   Poista
 7. Joo, Kinder on paras mutta tosiaan kääre on ruma ja tylsä. Kaikki munat kelpaa meille ja kaikki karseet ylläritkin saa pojan ilahtumaan. Mulla menee sitten hermo kun sitä krääsää kertyy muutenkin. Mutta suklaa uppoaa kaikissa muodoissa, myös perusmunana. Tuo sm-liigamuna kyllä kuulosti kamalalta.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntui, että meilläkin neitä jännitti eniten sisältä paljastuva yllätys kuin itse suklaa :D Kinderin kääre on perinteikäs, mutta jotain pääsiäisversiota suunnittelisin kyllä, jos olisin Kinderien kuorista päättävä henkilö. Luulisi, että juhlakuori lisäisi vähän myyntiäkin.

   Tiedän niin tunteen kerääntyvästä krääsästä. Onneksi näiden munien sisältä tulleiden krääsien viehätys menee ohi muutamissa päivissä ja saan ihan rauhassa kerätä ne pois pöydiltä pyörimästä.

   Poista
  2. Ja tuosta SM-Liigamunasta vielä. En halua uskoa, että ne kaikki maistuisivat pahalta. Tuo meille osuneen munan oli pakko olla jotenkin viallinen, pilaantunut, valmistusvikainen. Yök.

   Poista
 8. Hyvä että testasitte nää niin meidän ei tarvii :D. Jaa-ah, kaipa sitä kumminkin täytyy pääsiäiseksi muutama muna hankkia... tai sitten pääsiäisen jälkeen alesta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kai se pääsiäinenkään nyt ihan päivän päälle ole :D Meillä on perinteenä leikkiä pääsiäisen aikaan suklaamunan piilotusta eli kai meillekin vielä pari munaa hankitaan, vaikka juuri nyt ei teekään mieli.

   Poista
 9. Hauska postaus :D Mä olen ostanut tytöille tähän mennessä vain My Little Pony-munat (mitäs muutakaan), jotka oli aika hintavat, mutta oli onneksi kokoakin. Sisältä tuli toiselle ponipinnit ja toiselle muutama tatuointi. On muuten kestävää laatua tuo tatuointi, ei kannata läiskäistä kiinni, jos ei jaksa katsella vielä parinkin viikon päästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My Little Pony -munat onkin vielä testaamatta :D Jonkun isomman munan pappa oli ostanut neidille jo parisen viikkoa sitten ja sieltäkin tuli pinnit. Ja oho, voiko suklaamunasta saada oikeasti hyvän ja kestävän tatskan??

   Poista
 10. Nam. Itse pidän eniten Kindereistä. Lapsille tulee ostettua sekalainen valikoima erilaisia suklaamunia. Ne piilotetaan yöllä ja aamulla lapset sitten etsivät kukon munimia munia. Tämä perinne on mieheni lapsuudesta. Minulle toi lapsena noita yhden ainoan munan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin leikitään suklaamunanpiilotusta yleensä kerran pääsiäisen aikaan. Kiva leikki ja munia, kun on kiva piilotella useampia, jälkkäreitä riittää moneksi päiväksi. Omasta lapsuudestani muistan vain Kinderit ja Mignonit -tai sitten muut eivät jääneet mieleen.

   Poista
 11. Jee huippuhauska!!! Munarikasta pääsiäistä vaan!! =DDDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Kiitos ja munarikkaan pääsiäisen odotusta sinnekin :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...