sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesälomasuunnitelmia

Meillä työnjako kesälomasuunnitelmien suhteen on seuraava. Minä ideoin, suunnittelen ja stressaan lomapäivien vähyydestä. Mies toivoo, että saisi olla koko kesän rauhassa ja tytölle käy kaikki, kunhan ei vain tarvitse syödä mitään vierasta ruokaa tai ei mielellään mitään. Lentokone on poissuljettu matkustusväline. Suostun menemään sellaiseen vain nukutettuna tai kuolleena. Laivallakin sain viimeksi De luxe -tason hytissä pedistä kirpunpuremia, joten en ole ihan varma, olenko vielä tänä kesänä valmis sellaiseenkaan extremeen.

Kesälomaa vietämme tänä kesänä kahdessa osassa. Viikko kesäkuussa ja kolme viikkoa elokuussa siten, että miehen kanssa kaksi viikkoa yhtä aikaa. Oman haasteensa elokuun kesälomapätkään tuo myös tytön esikoulun alkaminen. Neiti on tulevassa eskarissaan ainoa lapsi nykyisestä päiväkodistaan, joten eskarin alkua ei kuulemma kannata jättää väliin ryhmäytymisen takia. Neljän tunnin eskari aiheuttaa sen, ettei iltapäivällä enää kovin pitkälle lähdetä kesälomaseikkailuihin.

Lisäksi haastetta lomasuunnitelmiin tuo se, että miehen lomaillessa sataa perinteisesti aina. Vaikka koko kesä olisi aurinkoinen, ukko kerää lomalleen kaikki sadepäivät. Voinkin siis ennustaa jo etukäteen, että alkaen 10.6. sataa viikon ja elokuun alusta kolmen viikon ajan on myös luvassa rankkasateita. Sateiden takia kesälomasuunnitelmissa pitää olla myös kohde, jossa ei kastu. Tyttö haaveileekin päiväreissusta Helsinkiin, jossa suurena haaveena on nähdä dinosaurusten luita Luonnontieteellisessä museossa. Omasta mielestäni Sea Lifekään ei olisi hullumpi kohde.
Kuva: http://www.luomus.fi/museo/pysyvat/elamanhistoria.htm
Jos nyt jostain syystä siunaantuu niitä aurinkoisiakin päiviä, menemme ehdottomasti Särkänniemeen. Ihan siitä syystä, että se on lähellä ja siellä on tänä kesänä myös paljon uutta ja kivaa nähtävää (Koiramäki). Kiviniityn kotieläinpuisto, Ähtärin eläinpuisto, Korkeasaari, Suomenlinna, Muumimaailma, Viikinsaari... Muun muassa ne ovat kesälomalistalla sen lisäksi, että pitäisi myös poiketa Itä-Suomessa mummulassa, ehtiä löhöämään, mökkeilemään, tekemään retkiä lähiympäristöön ja niin edelleen. Fakta on, ettei kaikkea ehdi millään, mutta tuleehan näitä kesiä!
Tärkeää olisi sovittaa luonnon rauhaa ja huvittelua kesälomaan sopivassa suhteessa. Kuvat viime kesältä.
Joko teillä on saatu "stressi" aikaiseksi kesälomasuunnitelmista?

22 kommenttia:

 1. Minähän olen suunnitellut vaikka mitä mukavaa, mutta mies tuskin suostuu mihinkään. Joten ei stressiä siis. :)

  ps. Missäpäin Itä-Suomea mummula sijaitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kyllä mies lähtee nykyään suht helposti, kun vaan olen tuunannut ensin valmiin matkasuunnitelman kasaan :D

   ps. Siellähän se Suomen soutupitäjässä ;)

   Poista
 2. minen ymmärrä tuota korkeasaareen menoa. miusta se on niin karkee eläinrääkkäämö kun olla ja osaa. elukat pienissä aitauksissaan...en jymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen käynyt korkeasaaressa viimeksi noin 30 vuotta sitten. En osaa sanoa kyllä eläinten oloista yhtään mitään. Harmi, jos noin on. Olisikohan Ähtärissä asiat sitten paremmin? VAikka onhan se eläintarha aina eläintarha.

   Poista
  2. ähtärissä elukoilla on isommat aitaukset. miusta jos elukka vangitaan ni sille pitäsisi silti tarjota mahdollisimman hyvät ja alkuperäismäiset olot. aina vaan sanotaan, että "eihä se elukka paremmasta tiedä kun on vankeudessa syntynytkin". parin vuoden takainen korkeasaaren reissu sai meidän lapsen itkemään, itki kun ei mahdu elukat liikkumaan ja haahuileevat kaltereita myöten ihan neuroottisena. ähtäri on tosiaan kivempi tahi vaikka kiteen eläinpuisto..

   Poista
  3. Kuulostaa kurjalta. Näillä perusteilla valkataan sitten ehdottomasti Ähtäri. Meillä on Ähtäriin ja Korkeasaareen suunnilleen sama matka. Kitee onkin jo sitten vähän matkan takana. Saa nyt katsoa, onko eläinten näkeminen kuinka tärkeää neitoselle ylipäätään.

   Poista
 3. Hihhi hauskat reunaehdot. Mulla on kaksi viikkoa lomaa heinäkuussa, eikä ole suunnitelmia, koska kesäkuussa on ihan hirveesti äksöniä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ollaan lievästi sanottuna rajoittunutta porukkaa :D Sun työnkuva on nyt sellainen, ettet varmaan ainakaan retkeilyä ole kovasti suunnittelemassa lomalle? Heinäkuu on kyllä ihan turvallinen kuukausi lomailla säiden suhteen. Me ollaan miehen kanssa visusti töissä ;)

   Poista
  2. Kyllä me varmaan lomallakin retkeillään, vaikka välillä pientä retki-överiä pukkaakin. :D
   Ehkä sit mennään vähän kauemmas, kuten Tampereelle tai Powerparkiin.
   Kuopion seutu kiinnostaisi, tai Helsinki mut kattoo ny jaksaako ja lomakin on palkatonta joten mitään älytöntä ei voi tehdä.

   Poista
  3. Powerpark kuulostaa kans kivalta paikalta. Meille taitaa puhtaan hurvittelun osalta kyllä riittää tänä vuonna Särkkis. Kaikki kyllä maksaa ihan mansikoita. Meillä tyopaikka maksaa lomarahat elokuun lopussa, joten eipä ole niistäkään kesän riennoissa mitään iloa... Näillä mennään!

   Poista
 4. Ei stressiä, mut ei oikein ole suunnitelmiakaan. :D Dinosaurukset taitais meidän poikaakin kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras loma olisikin sellainen, ettei olisi mitään suunnitelmia. En tosin osaa olla suunnittelematta mitään. :D

   Ennen kuin meille tupsahti Helsingin matkailuesite postiluukusta, en oikeasti edes tiennyt, että dinosaurusten luurankoja on Suomessa nähtävillä. Luulin, että pitäisi matkustaa vähintään Lontooseen niitä nähdäkseen :)

   Poista
 5. Minä myös luulen, että meidän kolmevee voisi olla aika täpinöissään dinosauruksista. Olen suunnitellut, että lähtisin Esikoisen kanssa Helsinkiin junalla päiväksi, mutta katsotaan, viitsinkö lähteä ilman aikuista seuraa. Lintsikin kiinnostaisi, kun pienten laitteisiin pääsisi ilmaiseksi - vaikkei se kirottu hepparatsastus valikoimaan kuulukaan. Täytyisi ujuttautua alueelle niin, ettei E näe sitä.

  Ymmärrän tuon lomasuunnittelustressin perheessä, jossa on normaalit työajat ja lomat. Meidän hullussa yrittäjäperheessä on toistaiseksi lyhyt lista: 1. Särkänniemi - ennen kuin kesä on ohi. 2. Kupittaan puisto - ennen kuin kesä on ohi. Stressi tulee sitten sinä päivänä, kun ollaan päätetty lähteä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Ai niin, teillä ollaan kiinnostuttu ihan tosissaan dinoista. Meillä tyttö pohtii lähinnä, että miten dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon ja minkä kokoisia ne oikeasti olivat. Kovasti kiinnostaa myös se, miten ihmiset ja eläimet ovat kehittyneet. Luonnontieteellisestä museosta voisi löytyä jotain vastauksia ja ihan oikeita todisteita asioista.

   Stressiä pukkaa kyllä. Joka päivä ei voi olla menossa, mutta paljon olisi kivaa tekemistä nähtävää kuitenkin. Nyt jo tuntuu, että loma loppuu kuitenkin kesken. :D

   Poista
 6. Kivoja suunnitelmia matkailukohteiksi, oletteko käyneet kiviniityn kotieläin pihalla ennen? Jos niin kerrohan kokemuksia. Meillä on suunnitteilla kotieläin piha käynti, laivareissu ja Tuurin kyläkaupassa käydään joka kesä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla ennen Kiviniityn kotieläinpihalla käyty. Olen vain lukenut paikasta monta kivaa postausta. Tuurissa olisi kyllä myös kiva käydä, itse olen käynyt siellä viimeksi silloin, kun se oikeasti oli vielä suht pieni kauppa :D

   Poista
 7. Minulla on aina ollut 4 viikkoa kesälomaa putkeen ja nyt pahin stressi onkin siitä, että lomaviikkoja on vain 3. Tai onhan mulla hiihtoloma nyt ennen juhannusta :)

  Meillä ainoa lomasuunnitelma on lähteä appivanhempien mökille päin ja sitten loppu menee sen mukaan, että millaista keliä sattuu tulemaan. Jos sattuisi rantakeliä, niin loppuloman varmaan löhöäisimme Helsingin rannoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole jaksanut ottaa stressiä siitä, että loma on kahdessa osassa 1+3 viikkoa. Totta kyllä on, ettei kolmessa viikossa ehdi samalla tavalla päästä lomafiilikseen kuin neljässä. Toisaalta nyt on kuitenkin aikaa enemmän perheenä. Autottomana kulkeminen on kuitenkin hitaampaa kuin auton kanssa.

   Teidän lomasuunnitelmat kuulostavat kyllä juuri ihan täydelliseltä lomalta!

   Poista
 8. Eipä oo pahemmin vielä suunnitelmia. Jotenkin tää rahabudjetti on kehnohko. Nyt ollaan oltu neljä yötä mummolassa, mutta täällä nyt käydään muutenkin. Äitienpäivänä käytiin jo Lintsillä. :P Mökille mennään tietty kun keksittäis sopivat aikaraot. Viron päiväristeilylle matkataan todennäköisesti loppukuusta. Loppukesästä päästään tuetulle lomalle. ^____^ Sitä ootellaan kovasti!

  Korkeasaareen mennään huomenna vaikken siitä ite niin välitä..

  Katsotaan mitä muuta keksitään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehän olette jo ehtineet paljon ja paljon on vielä suunnitelmissakin. Kaikki on kyllä järkyttävän kallista nykyään. MEkin mietittiin, että pelkästään Särkänniemeen saa uppoamaan helposti saturaisen jos toisenkin.

   Mukavaa Korkeasaaripäivää teille! :)

   Poista
 9. No teillä on suunnitelmia mistä valita! Toivotaan ettei nyt ihan koko ajan satais kuitenkaan ;D

  Mä en ole suunnitellut mitään reissuja, olisi vähän niin kuin lasten isän vuoro, kun minä olen järkännyt reissuja jouluna ja hiihtolomalla... ja autoton ei tässä lähelläkään pyöri kovin helposti, joten eiköhän me tylsästi kotoilla enimmäkseen ;) Mummo ja ukki voi viedä veneellä saareen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens viikon torstaihin asti sääennuste netissä ja joka päivälle on luvassa pisaroita :D Toivotaan nyt kuitenkin, ettei mene suunnitelmat ihan läskiksi sen takia.

   En oikeasti usko, että lapset hirveästi edes kaipaavat reissuja... vaikka onhan ne uudet kokemukset aina tervetulleita varmasti. Venematka saareen kuulostaa kyllä kivalta sekin! Saa nähdä, mitä teillä lasten isukki keksii lapsilleen :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...