sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Kanaa Kiinalaisittain (pitkästä aikaa ruokapostaus)

Vaikka olenkin se, joka menee työpaikalle mielellään pakastealtaasta evääksi napatun valmisaterian kanssa, totuus on se, että kyllä meilläkin kokataan. Vaikka perhe koostuukin kahdesta ronkelista ja itsestäni, löytyy aina välillä uusia ruokaohjeita, joita on kiva kokeilla. Tällä kertaa tein lisäksi pienen makaronilaatikon tytölle, joka ei suostu koskemaan kanaan kuin nugettina.

Kiinalaista kanaa -ohje löytyi Yhteishyvän sivuilta. Olen halunnut jo pitkään testata itse hapanimeläkastikkeen tekemistä. Ohje on hyvä perusohje ja perusneutraalien makujen ei ainakaan luulisi ketään hämmentävän. Itselleni maut olivat jopa vähän turhan pliisuja ja päätinkin jo ennen kokkauksen aloittamista käyttää yhden valkosipulinkynnen lisäksi toisen ja maisteluvaiheessa lisäsin kastikkeeseen myös vähän chilimaustetta potkua antamaan. Ihan hyvää perussettiä.
Ohjeesta poiketen lisäsin kastikkeen sekaan hieman chilimaustetta potkua antamaan ja yhden valkosipulinkynnen kaveriksi murskasin vielä toisen.
Ainekset
4 annosta
400 g broilerin fileeleikettä
1 oranssi paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 tl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
1 pala tuoretta inkivääriä
Hapanimeläkastike
1 dl ananastäysmehua
2 rkl ketsuppia
2 rkl fariinisokeria
1 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
Lisäksi
3 dl riisiä


Ohjeet
Paloittele broilerinleikkeet pienemmiksi. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota. Paloittele paprika. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuumenna öljyt kasarissa. Kuullota sipulit ja raastettu inkivääri öljyssä. Lisää broileripalat. Kääntele, kunnes broileri saa hieman väriä.

Sekoita erillisessä kulhossa hapanimeläkastikkeen ainekset. Kaada kastike kasariin ja lisää joukkoon paprika. Keitä muutama minuutti. Tarjoile keitetyn riisin kanssa. (Ainekset ja ohjeet: http://www.yhteishyva.fi/live/tammikuu-2014/ruoka/kiinalaista-kanaa/014318)
Kuva ei sisällä tarkoituksellista tuotesijoittelua ;)


Lopputuloksena oli pehmeät maut. Hyvää ja nopeaa ruokaa Kiinalaisittain... vaikka jotain väriä lautaselle jäin kaipaamaankin. Kurkku- ja porkkanatikkuja nyt vähintään. Lisäksi jäin pohtimaan kastikkeeni valjua väriä, vaikka mittasin ainesosatkin ihan tarkalleen. Yhteishyvän kuva näytti värikkäämmältä.




Mukavaa sunnuntaita! Mitä teillä on tänään kokkailtu?

18 kommenttia:

  1. Mä tekisin kahdelle sitä makaronilaatikkoa ja itselleni tuota (vähän enemmän maustettuna) :D.

    Meillä ei tänään kokkailtu vaan eilisen pienoismalli-reissun (migreenissä totta kai) jälkeen olin niin kuollut että isimies sai syntymäpäivänään syödä pizzaa (kylän ainoassa mahdollsiessa ruokapaikassa :D). Luulen kyllä että sitä ei haitannut ja upposi paremmin kuin mun kokkaukset.

    Ennen pizzaa käytiin testaamassa luistimet ja 3-veelle meinasi tulla rimakauhu luistinten pukemisvaiheessa kun jännitti niin kovin. Onneksi jäällä oli kuitenkin kaikilla kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Meillä mies onneksi on vähän päässyt ronkeliudestaan ja onneksi suhtautuu myönteisesti mun uusiin kokeiluihin... On jopa itse innostunut viimeisen vuoden aikana kokkailusta. Toisaalta melko kapealinjaista kokeilut ovat vielä olleet, mutta hyvään suuntaan ollaan menossa.

      Ai, ai, Pizzaa! :D Hitsi silti sitä sun päätä!

      Meillä kans neiti oli jo flunssastaan sen verran hyvässä kunnossa, että kävi luistelemassa. Ja kyllä meilläkin neiti jäälle menoa vielä taitaa jännittää. Aina, kun saa luistimet jalkaan ja vaatteet visusti päälle niin alkaakin pissattaa. Jännittäjä! :D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Meillä ollaan tänään oltu kakkulinjalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hienon kakun saittekin aikaiseksi! Tekis mieli kans kokeilla vähän vastaavaa tässä keväämmällä, kun meillä pukkaa juhlasumaa :)

      Poista
  3. Tuota hapanimelä-kastiketta täytyykin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei meilläkään varmaan viimeiseksi kerraksi tätä lajia tämä jäänyt. Täytyy vain vähän tuumata ja tuunata, että saisi kastikkeesta vielä maut paremmin esiin.

      Poista
  4. Vois kokeilla tätä ohjetta. Meillä oli kana-herkkusienirisottoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kana-herkkusienirisotto kuulostaa hyvältä. Meillä vain tuo isukki (saatika tyttö) ei ymmärrä sienten päälle, joten niitä käytetään aniharvoin. Tilaan lähinnä ravintoloissa annoksia, joissa on sieniä.

      Poista
  5. Hmm, voisi jotain hapanimeläsoossia joskus kokeilla! Mutta lisäisin joukkoon aika paljon enemmän kasviksia :) Meilläkin saisi lapsille noukkia kananpalat erikseen ja sittenkin varmaan nyrpistelisivät, että mitä möhnää niissä on... Mä söin tänään pikapaistettuja kasviksia ja kanaa ennen kuin lapset tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, voisihan siihen kastikkeeseen itseensäkin lisätä sitä väriä kasviksilla. Ne siitä nimenomaan puuttuu! Tuossa ohjeessahan ei ollut kuin yksi paprika ja sipulia. Taidetaankin ens kerralla kaivaa pakkasesta wokkivihannespussi mukaan soosiin. :D

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää hyvältä :)

    Meillä tuota söisi varmaan muut paitsi isoveikka, joka on se ronkelein porukasta. Maistaa silti pitää.

    Tänään meillä syötiin myös eräänlaista kanakastiketta, jonka tekaisin valmiiksi jo eilen ja lämmitin tänään. Hunajamarinoituja kanasuikaleita, sipulia, valkosipulituorejuustoa ja ruokakermaa, broilermaustetta. Helppoa ja nopeaa, mutta aika tuhtia tavaraa.

    Yleensä panostan sunnuntaisin enemmän ruuanlaittoon, mutta tänään käytin aamupäivän poikkeuksellisesti siivoukseen miesväen ollessa hiihtoreissulla lähijärven jäällä. Arjessa mennään helpoilla ja nopeilla kotiruuilla, eineksillä tarvittaessa auttaen.

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa hyvältä. Mä en ole jaksanut laittaa tänään mitään (tai siis eilen). Otin vaan pakkasesta jotkut pyttipannun jämät. En tavallisesti sellaisia juurikaan syö, mutta mies oli joskus ostanut ja pitäisi vähän sitä pakastinta tyhjentää.

    Mä ostin lauantaina kanaa, mutta en ole saanut tehtyä siitä vielä mitään. Kana+riisi on kyllä lempparia. Nyt oon ostanut myös ohrasuurimoita ja täysjyväohraa jotka sopii tosi hyvin mun mielestä monien juttujen kanssa. Varsinkin maissin ja erilaisiin salaatteihin.

    Mulla on kans tuota seesamöljyä, mutta en oo sitä käyttänyt vielä. Ostin sitä joskus, kun se oli Lidlissä tarjouksessa ja mulla oli joku ohjekin mihin sitä tarttee. En kylläkään muista mikä. Ruokaohjeet on kyllä kivoja ja välillä tosi kiva nähdä millaisia ruokia ihmiset tekee ja syö. Itse olen Kotikokki -sivustolla ja yritän sinne laittaa reseptejä aina kun muistaa.

    VastaaPoista
  8. Kuullostaapa hyvältä! :) Täytyypä koittaa joku päivä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään eli seuraavana päivänä maut tulivat paremmin esille, kun jämät otin töihin evääksi. Ei paha!

      Poista
  9. Näyttääpä herkulliselta! Pitäisiköhän ihan joku päivä tätä kokeilla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella helppo ja nopea ohje hyvään kiinalaistyyppiseen ruokaan. Kasviksia lisäämällä saa varmasti vielä mausta irti enemmän :)

      Poista
  10. Oi kuinka hyvännäköinen ja -kuuloinen ja helppo ohje! Menee ehdottomasti kokeiluun, ollaan juurikin itämaisten ruokien ystäviä mutta liian harvoin tulee niitä kokattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitkän linjan suosikkiruoka on ollut Kung Po -tyyppinen viritelmä, mutta helppoutensa ja nopeutensa ansiosta luulen, että tätä tulee tehtyä toistekin.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...