lauantai 16. kesäkuuta 2012

Kesän ensimmäinen mansikkakakku

Nyt alkaa löytyä jo kotimaistakin mansikkaa. Vielä mansikat eivät olleet kaikkein makeimpia, mutta kelpasivat kakussa ainakin.

Kakun ohje löytyy Open Café -blogista ja samaa kakkua tarjosin jo tytön syntymäpäivillä eritavalla koristeltuna. Maitosuklaa-mansikkamoussekakku vain toimii! Vielä, kun joku osaisi neuvoa, miten kakkujen reunasta saa kauniin tasaisen.

"Paljon onnea vaan, sinne eläintarhaan. Apinalta näytät, kun vuosia täytät!" Hihihii!
Olipa ihana ja aurinkoinen päivä nauttia kakkua mökkimaisemissa!

10 kommenttia:

  1. Nams, hyvältä näyttää :P Meillä on vielä kesän ekat mansikkakakut tekemättä, mutta pitääkin käskeä miestä pitämään silmät auki kaupassa, jos niitä kotimaisiakin alkaa jo olla!

    VastaaPoista
  2. Pienen pieni rasia maksoi melkein 5 e, mutta kyllä siitä kakkuun riitti, kun viipaloi osan :D

    VastaaPoista
  3. viipailoitu keskus ja puolikkaat reunoilla näyttää hyvältä koristelukeksinnöltä, ei olis ollenkaan ajatellut, että ne on yritetty saada riittämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ehkä tuo koristelu on jopa hauskempi kuin pelkät puolikkaat tai pelkät viipaleet. Ennenkaikkea se oli kuitenkin käytännöllinen tyyli, koska mansikat riittivät ihan kivasti.

      Poista
  4. No huhhuh kun on herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  5. Ompas herkku kakku :) Itse käytän hyydykekakuissa reunakalvoa, lähtee kivasti irti ja tulee tasanen. Kalvoa olen ostanut Ullan Unelmasta ! Hauskaa kesää !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tiesin, että tuohon reunaongelmaan on olemassa joku juju. Itse oon käyttänyt leivinpaperia ja sillä ei sitä suoraa reunaa saa. Tuhannet kiitokset vinkistä!

      Hauskaa kesää! :)

      Poista
  6. Tuota reunakalvoa minäkin meinasin tulla mainostamaan. Itse olen sitä käyttänyt jo muutaman vuoden, ihan huippu!

    Herkullisen näköinen kakku. Pitää varmaan kokeilla. Jostain kumman syystä en tykkää kauheasti kakussa mansikoista. Välilä tuntuu että missään ei saa muuta kuin kakkua jonka välissä on mansikkahilloa. Tulee korvista ulos.. Osa syynä tietysti vielä on esikko kun nuorempana allerginen mansikalle.

    Tuo kyllä näyttää niin herkulliselta että voisi kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta Open cafe -blogista löytyy myös ohjeita vadelmamousse- tai esim. päärynämoussekakulle. Kannattaa vilkuilla ;)

      Mulla on reunakalvo nyt metsästyksessä. Luulen, että teen seuraavan kakun vasta syksymmällä ja jollen muualta löydä niin teen sitten kerralla vähän järeämmän tilauksen Ullan Unelmaan.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...