maanantai 11. kesäkuuta 2012

1. kesälomapäivä: Vihaisia lintuja ja nauravia naamoja

Suuntasimme tänään Särkänniemeen. Säätiedote, kun lupasi suht aurinkoista päivää ja kyllähän tuo satamatta jaksoi koko päivän ollakin.

Ensin täytyy todeta, että on se vain järjettömän kallista tuo huvittelu. Lippukassalla olin ihan onnellinen siitä, että meillä on vain yksi lapsi. Elämyslippuja (laitelippu) ei kannata enää pelkästään ostella, koska ne maksavat nykyään 9 e/kpl ja lippu alueella maksaa yksinään 10 e. 35 e elämyslipulla pääsee sentään sisään huvipuistoon ja myös kaikkiin kohteisiin. Ipana-avain 4 vuotta täyttäneiltä maksaa 29 e ja alle 4-vuotiailta 19 e. Nykyään tosin Avaimet voi ostaa edullisemmin Nettipuodista, Siwoista, Valintataloista ja Euromarketeista. Tällöin säästää 2e/avain. Ainakin isomman perheen kannattaa hankkia avaimensa ennakkoon. Meidän perheen huvittelut parkkimaksuineen tulivat kustantamaan 104e + kyllähän ihmisen syödäkin pitää.

Onnistunut huvittelupäivä on nyt kuitenkin takana ja olin tyytyväinen tytön käyttäytymiseen huvipuistossa. Hirvittäviä jonoja ei onneksi näkynyt missään, joten sekin säästi aikaa ja tyttö pääsikin kiertämään kaikki haluamansa laitteet ja vempaimet. Ihan parasta oli tytön mielestä kaikki, mutta kovasti kiinnosti Angry Birds Landin seikkailupuisto, jossa oli valtava kiipeily/liukumäki/torvikompleksi. Siellä tyttö olisi viettänyt aikaa vaikka kuinka. Isukki ja tyttö kävivät yhdessä myös kiitettävän paljon vempaimissa (äitikin Taikajoessa). Äiti-ihmisen kestosuosikki on kuitenkin Delfinaario. Angry Birds -laitealueen ansiosta Särkänniemessä on nyt enemmän puuhaa ja tekemistä myös pienemmille lapsille ja kokoperheen sekä pienten laitteet on koottu nerokkaasti yhdelle alueelle.

Lippa vinossa kohti uusia Angry Birds seikkailuja! Tytöllä on päällään Pipa's Kidsin ihana virkattu lippalätsä, Geggamojan tennarit ja pusakka. Kovaan ekan käyttökerran testiin pääsivät myös Name It farkkulegginsit ja läpäisivät testin täydellä kympillä. Pysyivät hyvin jalassa ja tuntuivat mukavilta. Tyttö antoi plussaa kauniista rypytyksistä.
Yksi monista liukumäistä.
Angry Birds Ride on yksi Särkänniemen uusista laitteista. Siihen pääsevät pienimmätkin aikuisen seurassa.
Possujuna oli Särkänniemiretken eniten odotettu juttu... mutta ehkä se kuitenkin meni tytön mielestä liian hitaasti.
Tyttö oli rohkea ja meni joihinkin laitteisiin myös yksin.
Vauhtimato oli lapsuudessa äiti-ihmisen suosikki ja tässä taisi tyttökin kiljua railakkaimmat kiljahdukset. Enää en itse uskaltanut mennä kyytiin.
Taikapyörä oli metka vekotin. Tytön jalat eivät vain ylättäneet kunnolla polkimille (pituus nyt 105,5 cm). Ensi kesänä yltää!
Kiipeilyhässäkkää alhaalta kuvattuna. Tyttöä sai ohjastaa alhaalta käsin, ettei eksynyt putkistoihin ja löysi reitin sinne, minne halusi.
Ei mikään ihan pienin mahdollinen seikkailu/kiipeilykompleksi.
Kauhea kiire laitteesta toiseen. Välillä tyttöä jopa kiukutti, kun piti mennä lasten eläinpuistoon tai niinkin tylsään paikkaan kuin Näsinneulaan maisemia tiiraamaan. Kaikki oli kuitenkin lopulta kivaa.
Me vietimme Särkänniemessä aikaa reilut 5 tuntia ja aika meni todella nopeasti. Särkänniemen aukioloajathan vaihtelevat, mutta tänään puisto oli auki 11-18. Kesemmällä saa huvitella vielä vähän enemmän. Meillä tyttö väsähti tästäkin huvittelusta jo niin, että ilta oli yhtä kiukkuamista. Niin kai se on, että kiva päivä vaatii aina veronsa... Huomenna kampaajalle.

6 kommenttia:

  1. Onpa teillä ollut hauska päivä! Kallista lystiä tosiaan on nykyään huvipuistoissa käynti. Me olemme lähdössä Tanskaan ja katselin tuossa Legolandin hintoja ja melkein tuolilta tipahdin. Päivän lippu aikuiselta 50 euroa ja alle 12-vuotiaalta 47! Siis 200 euroa yhden päivän huvipuistoilusta!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, huh! Kaikki on niin suhteellista, ehkä tuo Särkänniemi onkin sitten ihan edullinen paikka :D Onhan tuo Legoland varmaan ihan näkemisen arvoinen, mutta aika suolaiselta kuulostaa. Tuolla hinnalla pitäisi ainakin saada takuut siitä, ettei sada kaatamalla...

      Poista
  2. Huhhahhei... uskallanko alkaa edes räknäämään mitä se tekee 6 hengen perheeltä... Kivalta kyllä näyttää meno teidän kuvissa! :)

    Mutta lievää ahdistusta kuitenkin aiheuttaa ajatus lähteä 4 lapsen kanssa tuollaiseen massa-paikkaan... Viime kesänä käytiin Kesämaassa, joka on aika pieni puistosysteemi, ja silloin pienin lähinnä nukkui rattaissa ja oli mummon ja ukin hoteissa, ja SILTI yks lapsi jo vähäksi aikaa katosi ja saatiin juoksennella etsimässä :O Että huhhuh, kun nyt pienin on se pahin juoksentelija ja säntäilijä, ja jotenkin pitäisi ne kolme muutakin pitää hollilla! Vaikka onkin 2 aikuista, niin lapset kun innostuu, niin äkkiä ne silmäparit käy vähiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt porukkaa oli vielä vähän verrattuna siihen, mitä varmasti Juhannnuksen jälkeen, kun suurimmalla osalla alkavat lomat...

      Me käytiin kans tytön kanssa keskustelua siitä, että kuljetaan aina käsi kädessä, eikä säntäillä mihinkään. Silti Metkulassa meinasi käydä hassusti, kun n. 10-vuotiaiden poikien joukko säntäili ja meidän tyttö jäi jalkoihin ja meinasi tipahtaa portaista massan mukana. Sain kiljuttua kuitenkin tytölle, että pitää kiinni. Huh! Jo pelkän eksymisenkin kannalta useamman lapsen kanssa on kyllä varmasti haastavaa... saati sitten, että vaarana on jäädä ruuhkassa vielä näiden isompien säntäilijöiden jalkoihin.

      Poista
  3. Ihana päivä teillä!
    Viime kesänä aioin mennä särkikseen, mutta siinä vaiheessa kun selvisi, että aluelipun lisäksi kotieläinpuolelle pitää maksaa vielä ERIKSEEN, mulla paloi käämit. Hupi on oikeasti niin järjettömän kallista, että oottelen kunnes pojat on tyyliin kouluiässä ennen ku meen tuonne. (vaikka sisko asuukin 5min kävelymatkan päässä).
    Viime kesän suuret hitit oli Korkeasaari ja Ähtärin eläinpuisti sekä Porista löytyvä ilmainen Pelle Hermannin puisto, jossa on aivan mielettömät kiiåpeilytelineet.
    Poriin ja Ähtäriin tekisi tänäkin kesänä mieli, mutta saa nähdä.
    Power Parkissa on muuten vissiin pienille tosi kivasti kaikkea.
    Ihana tuo Geggamojan svetari! Meiltä löytyy sama vihreänä :)

    VastaaPoista
  4. Juu, aluelipulla pääsee vain sisälle alueelle, mutta hyvä, ettei käsketä pitää silmiä kiinni, ettei vain näe mitään. Lasten eläinpuistoon, samoin kuin Näsinneulaan, Delfinaarioon, Akvaarioon ja Palanetaarioon ja laitteisiin maksaa erikseen. Ennen noihin kohteisiin sai ostaa lipun 5 e/kpl, mutta tänä vuonna yhden kohdelipun hinta oli jo 9 e. Itsekin siis ekaa kertaa päädyin nyt elämysavaimeen, jota vilauttamalla pääsin portista sisään ja mihin ikinä halusinkin mennä. Tyttö oli mainio, kun manailimme avaimien maksavan niin paljon "Pitääkö maksaa siitäkin, että pääsee Särkänniemestä pois?" Itseasiassa kyllä, koska pysäköintimaksu oli 5 e.

    Me mietitään täällä nyt vielä toista käyntikohdetta tälle viikolle. Ei ehkä mitään huvipuistoa kuitenkaan. Ähtäri voisi olla kiva paikka tai Korkeasaari tai...

    Mä tykkään kans ihan hirveästi tuosta Geggamojan svetarista. Särkässä tosin se alkoi olla liikaa jossain vaiheessa. Järven läheisen sijainnin takia pitkää hihaa kaipasin kyllä ainakin itse, vaikka osan aikaa lyhyemmässäkin hihassa tarkenin.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...