sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Kesän toinen retki: Kiviniityn kotieläinpuistossa

Kaneja ja marsuja sai syöttää. Alueella oli iso voikukkapelto, joten apetta oli riittämiin.
Riikinkukko ei esitellyt pyrstöään aneluista huolimatta. Komea lintu hän on ihan muutenkin.
Joutsenet lepäilivät varjossa aidatulla alueellaan.
Lampailla oli paljon suloisia karitsoja. 
Ylämaankarjan edustajat laidunsivat varovaisesti vähän kaempana laitumella.
Täpläkauris aivasti. Pelästyin niin, että kamera meinasi pudota jorpakkoon.
Pääskysillä oli pesiä eläinten sisäsuojassa.
Pari strutsia lekotteli iltapäivällä sisätiloissa. Myöhemmin rehvasimme Sirpan ja Jaskan myös ulkoaitauksessaan tepastelemassa. Uteliaita lintuja nämäkin. Aidan vierustaan on ihan muodostunut polku, jossa seurasivat ihmisten etenemistä.
Tyttö pääsi vielä pomppimaan pomppulinnaan, jonne yli 9-vuotiailla ei ole enää asiaa.
Puistossa on esimerkiksi hämähäkkikeinu, jossa isi antoi kuulemma ihan lällyt vauhdit.
Osa polkuautoista oli rikki ja toimivissa tytön jalkavoimat eivät meinanneet riittää lievään ylämaahan polkiessa.
Kuulin Kiviniityn kotieläinpuistosta ekan kerran jokunen vuosi sitten. Kiviniitty on ollut kesätekemislistalla siitä asti, mutta jostakin syystä sinne ei ole tullut koskaan aiemmin lähdettyä. Tampereelta kotieläinpuistoon ajelee mukavasti alle tunnissa, vaikka eksyisikin matkalla, niin kuin meille kävi. Harvoin sitä nimittäin on tullut Mouhijärvelle Sastamalaan ajeltua. Voisin veikata, etten ole käynyt sillä suunnalla koskaan aikaisemmin.

Tytön kanssa sovimme etukäteen, että kierrämme ensin katsomassa eläimet. Ihan mahtavaa oli se, että marsuille ja kaneille sai syöttää voikukanlehtiä. Tyttö on pitkään toivonut omaa lemmikkiä, mutta tiukkisvanhempina (pieni kämppä ja huonot unenlahjat yhdistettynä jyrsijään, ei taida toimia) emme ole vielä ajatukselle lämmenneet. Eläinpuiston eläimet ovat ihanan uteliaita ja ihmisiin tottuneita. Esimerkiksi pässit laidunsivat kauempana aitauksessaan, mutta saavuttuamme paikalle, ne tulivat vauhdikkaasti määkien aidan viereen esiintymään. Siat vetivät kunnon riehakkaan leikkiesityksen, kunhan paikalla oli tarpeeksi katsojia. Myös porot tulivat morjestamaan ihan aidan viereen. Vain isot villi- ja villasiat vetivät kuorsaten päiväunia suojassaan.

Kotieläinpuistossa on eläinreitin varrella monta kivan näköistä grillauspaikkaa. Me lähdimme matkaan suoraan ruokapöydästä ja otimme mukaan vain kevyemmät eväät, mutta eläinpuistossa voisi periaatteessa viettää vaikka koko päivän (auki 10-18). Eläinten lisäksi alueella on myös erityisesti 2-6-vuotiaille lapsille paljon muutakin puuhaa. On leikkipuisto, trampoliineja, pomppulinnat, sähköautorata (2-6-vuotiaille) ja polkuautot. Pomppulinnaan ei ole yli 9-vuotiailla asiaa, joten tyttö huokaisikin helpotuksesta, kun vielä pääsi pomppimaan. 

Aikuisilta veloitetaan alueelle pääsystä 10 euroa per pää ja lapsista 9 euroa. Alle 90 senttiset pääsevät ilmaiseksi. Ponitalutus (säävarauksella) on kello 13 ja siitä veloitetaan erikseen 3 euroa. Peräkärryajelu (klo 12 ja 14) on maksuton. Me taisimme olla paikalla juuri kahden pintaan, joten missasimme molemmat. Alueella on myös kahvila, jonka yhteydessä on suhteellisen siistit vessat ja lastenhoitohuone.

Kiviniityn kotieläinpuisto oli tytön mielestä tosi kiva paikka. Erityisen kivaksi päiväretkikohteeksi ajattelisin kotieläinpuistoa perheille, joissa on pienempiä, noin 2-6 -vuotiaita lapsia. Myös pienimmät jaksavat helposti kiertää kaikki eläinkohteet, koska alue on melko pieni.

Onko Kiviniityn kotieläinpuisto tuttu paikka? 
P.s. Isukki jäi ihmettelemään, kun sitä kivistä niittyä ei löytynytkään paikan päältä.

8 kommenttia:

 1. Vai antoi iskä lällyt vauhdit, hih. :)
  Kivan näköinen paikka ja varmasti mukava retkeilykohde lapsiperheille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosia ne isit on. Ihan lällärivauhteja antavat.
   Ihan mukava paikka viettää aikaa ja eväsretkestää kenelle tahansa, joka tykkää eläimistä... Mutta kyllä, paikka on selkeästi kuitenkin suunnattu lapsiperheille ja erityisen kiva paikka pienemmille lapsille, uskoisin.

   Poista
 2. Käytiin juuri viime viikolla ja kaksi vuotiaat kaverukset tykkäsivät aivan hurjasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin lukemassa teidän retkestä :) Ihan paras paikka kyllä pikkuseikkailijoille. Sopivan pieni alue, jossa nähtävä ja tekeminen on selkeässä paketissa.

   Poista
 3. Vaikuttipa kivalta paikalta. Täytyykin selvittää kuinka pitkä matka sinne olisi täältä meiltä. Tuollaiset kohteet on kivoja, varsinkin. Kun pääsee itse syöttämään eläimiä.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva paikka ja ihmiset tuntuivat viihtyvän. Tällaisia vastaavia kohteita on varmasti muuallakin kuin Sastamalassa. Pupujen ja marsujen syöttäminen oli kyllä tytölle tärkeä juttu, kun itsellä ei ole sitä omaa lemmikkiä kotona, jota syöttää ja paijata.
   Mukavaa ja autinkoista viikonloppua! :)

   Poista
 4. Ihana kesäretkikohde! Meilläkin on tapana käydä kesäisin joko Orimattilan kotieläinpuistossa tai vähintään Yli-Marolan kotieläinpihassa Lahdessa. Mukavia lapsiperheen ja eläinystävien kohteita molemmat. Tuossa Lahden paikassa monia eläimiä pääsee myös paijaamaan.

  Joko teillä on lemmikkikuume noussut? Meillä isoveikka kaipaa kania, mutta emme ole vielä heltyneet. Täytyy olla ensin sen verran ikää, että pystyy itse hoitamaan lemmikkinsä ja koko perhe ei toisaalta ole samaa mieltä lemmikin tarpeellisuudesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset kivat lähiretkikohteet ovat ihanan simppeleitä jopa ihan extempore retkeilyyn. Eläinten syöttäminen ja paijailu on tärkeää.

   Kyllä meillä aina välillä omaa lemmikkiä kinutaan, mutta yleensä tilanteet menevät nopeasti ohi. Akvaariosta ollaan puhuttu lähinnä. Jyrsijät mekastaa öisin ja herkkäunisena ei oikein houkuta. Kissoille ja koirille olen allerginen/herkistynyt.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...