perjantai 27. toukokuuta 2016

Mistä tietää, että on kesä?

Vehreää arboretumia.
Mulle kans sitä leipää, jooko.
Naakan lepohetki.
Purppuraomenapuun kukkia.
Kuvausassari leipäpussinsa kanssa.
Lokin ajatuskuplassa lukee: "Älä siinä toljota! Painu pehkuihin!"

No kukkasista, ötököistä, vehreydestä, pesivistä linnuista ja siitä, että ulkona tarkenee ainakin välillä ilman takkia. Niistä tunnistaa kesän, vaikka varsinaiseen kesälomaan onkin aikaa vielä neljä pitkää viikkoa. Neljä viikkoa siis aikaa tehdä kesälomasuunnitelmia, jotka ovat vielä lievästi sanottuna puolitiessään.

Meidän pikku pikku perhe teki tällä viikolla kesän ensimmäisen, perinteeksikin muodostuneen lähikesäretken Hatanpään arboretumiin. Kukkaloisto ei tokikaan vielä ollut ylimmillään, mutta tarkoituksena olikin nähdä lähinnä sorsan poikasia. Poikueita uiskenteli kuitenkin paikanpäällä vain yksi ja se oli niin suosittu kuvauskohde, että päätin jättää poikueen omalta osaltani rauhaan. Muita lintuja pyöri jaloissa ihan riittämiin. Kuvausassarini salainen ase oli tällä kerralla leipä, josta taisteleminen sai linnut pyörimään ympärillämme osittain jopa vaativin kaakatuksin.

Joko teillä on kesälomasuunnitelmat valmiina? Entä kesän ensimmäiset retket tehtynä?

Mukavaa viikonloppua!

Ps. Olen ollut viimeaikoina lievästi sanottuna hidas bloggaaja. Ahkerimmin päivittyy tällä hetkellä Instagram, josta meidät löytää nimimerkillä @eiihanviela.

8 kommenttia:

 1. Ainahan suunnitelmia on, mutta toteutuuko ne on sit asia erikseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Suunnitelmiin pitäisi mahtua mahdollisimman paljon pikku reissuja ja retkiä, mutta toisaalta myös sopivasti lepoa, ettei loman jälkeen väsyttäisi :D Oman hankaluutensa suunnitelmiin tuo aina myös Suomen sääolosuhteet. Ei ole helppoa. Yleensä kaikkea ei ehdi, mitä on suunnitellut.

   Poista
 2. Ps. Hyviä kuvia. Kirkkaita ja selkeitä. Samoin uusi banneri. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toppatakkibanneri alkoi tuntua jo pahalta! Ja kesällä löytyy aina innostus kuvaamiseenkin. Kamerakin on päivityksessä vähän uudempaan, kun eteen tuli todella hyvä tarjous.

   Poista
 3. Kiva postaus ja hyvät kuvat.
  Osallistu kastehelmi arvontaan blogissani.
  Hyvää sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
 4. Kiitos!
  Ja kävin osallistumassa. Kiitos muistutuksesta, olisi mennyt muten kyllä ohi!
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia :) Mäkin kattelin, että onpas tarkkoja kuvia, vau!

  Meillä kesälomaa alkaa virallisesti tänään, kun isoveikka kävi hakemassa todistuksensa. Mulla on pari päivää koulua ensi viikolla kesäkurssin vuoksi, mutta pakolliset kurssit päättyivät 1.6. Ollaan koko perhe ihan väsyksissä ja loman tarpeessa, siitä lisää blogissa. Onneksi nyt helpottaa!

  Perheen kesäretket ovat vielä edessä. Samantyyppisiä menoja olen suunnitellut kuin tekin: lintujen syöttäminen on suosittua, perhepuistoon täytyy ehdottomasti mennä, ranta- ja metsäretkiä, kotieläinpiha jne. Pojat aloittavat kahden viikon jalkapallokoulun ensi viikolla - tai näin minä peukut pystyssä toivon.

  Ihanaa kesää teille ja voimia kesäloman odotukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut tulivat niin lähelle, että tarkkojen kuvien ottaminen oli melko helppoa :D Näistä kuvista iski taas vain kamerakuumeen päälle ja viikko sitten päivitinkin kamerani vähän uudempaan. Nämä kuvat kuitenkin siis vielä vanhalla kameralla otettuja.

   Meillä neiti kans aloitti lomailun tänään. Me miehen kanssa vielä virutaan töissä Juhannukseen asti ja sitten aloitetaan lomailut koko perhe. Melko väsyksissä olen minäkin, kun 1 v 9 kk töitä takana ja viimekesänä oli viimeksi lomaa se 15 päivää :D

   Kivalta kuulostaa teidän perheen kesälomasuunnitelmat! Kesä on kyllä ihanaa aikaa ladata akkuja tulevaan. Ihanaa kesää teillekin ja tsempit vielä viimeisiin opiskelurypistyksiin ennen kunnon lomaa :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...