lauantai 14. marraskuuta 2015

Marraskuun tököttivinkki: Liiankin hehkutetut?

En todellakaan luokittele itseäni minkään asian suhteen edelläkävijäksi. Vaikka luonnonkosmetiikka on tehnyt vakaata nousuaan jo pitkään, itse uskaltauduin kokeilemaan ensimmäisiä lajiin kuuluvia tuotteita vasta menneenä kesänä.

En varsinaisesti ole mikään luonnonkosmetiikan hehkuttaja. Ns. tavallisessakin kosmetiikassa käytetään usein tehoaineina luonnosta peräisin olevia raaka-aineita. Jotain luonnollisia raaka-aineita taas pystytään valmistamaan myös synteettisesti, jolloin ne ovat jopa puhtaammassa muodossa kuin luonnosta peräisin olevat raaka-aineet. Juuri tästä syystä jopa välttelin luonnonkosmetiikkaa pitkään. Ajattelin sen olevat jotenkin niin raakaa ja alkukantaista, ettei edes sopisi iholleni. Olinpa taas niin väärässä!

Nykyään käytössäni on luonnonkosmetiikkaa usealta eri merkiltä. Ja ainakaan kahta en enää vaihda! Alkusyksystä ostin testiin Mádaran Nokkosvoiteen*, koska sitä lievästi sanottuna hehkutettiin loistavaksi ympäri blogistanian. Mieto tuoksu vaikutti ensin nenääni vähän oudolta, mutta tykästyin lopulta. Voide on todella monikäyttöinen ja myös riittoisaksi todettu. Sitä voi hölvätä niin kasvoille, vartalolle kuin käsiinkin. Voide imeytyy nopeasti, jättää ihon miellyttävän pehmeäksi ja mikä parasta, myös mattapintaiseksi. Nokkosvoiteella rasvataan myös tytön rohtunut nassu aamuisin ennen kouluunlähtöä. 

Mádaran Pihlajavoiteen* ostin  syksyllä hyvän alen sattuessa kohdille. Se tuntuu ainakin omalla ihollani astetta rasvaisemmalle kuin Nokkosvoide. Hölväilenkin sitä mielelläni erityisesti kuiviin kantapäihini ja käsiini yöksi. Joku kritisoi Pihlajavoiteen tuoksua pahaksi, mutta omaan nenääni se tuoksuu huumaavan ihanalta, eikä missään nimessä liian voimakkaalta. Neiti 8-vuotias tosin ei halua Pihlajavoidetta ainakaan kasvoilleen juuri tuoksun takia. Molemmat voiteet soveltuvat kuitenkin hyvin koko perheen käytettäviksi.

Nämä hehkutetut voiteet tulevat siis löytymään meidänkin tuubipaljoudesta jatkossakin. Luulen, että aika kauan saan etsiä, ennen kuin löydän paremmat Daily Defencet näiden tilalle.

Onko Mádaran DD:t sinulle tuttuja?

*Kumppanuusmarkkinointilinkkejä.

6 kommenttia:

 1. Tykkään todella paljon molemmista. Kulutin muitta mutkitta sen isonkin purkin pihlajavoidetta ja oli aivan ihanaa. iho tykkää, kosteuttaa, eipä kutita rasvaamisen jälkeen vaan on kosteutettu iho seuraavaan päivään. Hyviä ovat, eivät turhaan kehuttuja. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kans, että se iso purkki voisi olla talveksi hyvä juttu! Toisaalta näyttää siltä, että Nokkosvoide on meillä se, mitä kuluu eniten. Harmi, ettei sitä saa isommassa purkissa. Hyvin kyllä häipyy kutinat iholta ja kasvojen rohtumat yhdessä yössä. Suihke on käytössä myös ja siitäkin tykätään.

   Niin paljon kyllä jossain vaiheessa varsinkin Nokkosvoidetta hehkutettiin, että ajattelin jo pysyä siitä kaukana :D Onneksi kokeilin. Eivät todellakaan ole turhaan hehkutettuja ;)

   Poista
 2. Sun blogi oli ennen mun ihan ehdoton lemppari, mutta nykyään teet vain yhteistyö ja meikkipostauksia. Tylsääkin tylsempi tästä sun blogista tullut. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rehellisestä palautteesta! Kärsin tilanteesta myös itse. Olisi niin paljon sanottavaa pikkukoululaisen arjesta ja ongelmistakin, mutta missä kulkee yksityisyyden raja? Koulukiusaaminen on oikeasti niin suuri ongelma, etten missään nimessä halua ruokkia sitä yhtään enempää. Lapsi kasvaa ja blogi muuttuu vuosien varrella. Toki yritän tehdä asialle jotain.

   Yhteistöitä teen toki silloin tällöin. Tämäkään postaus ei ollut yhteistyö, vaan oma rehellinen mielipiteeni, johon lisäsin kumppanuusmarrkinointilinkit parin lisähilun toivossa :D Pelkästä klikkaamisesta en siis hyödy mitenkään, mutta jos joku tekee ostoksia, saatan saada muutaman kymmenen senttiä siitä komissiota.

   Otan toki vastaan postausideoita, jos niitä on. En tokikaan halua kirjoittaa tylsääkin tylsempää blogia :( Meikeistä ja tököteistä kyllä tykkään, joten niitä ihan varmasti tulee näkymään silloin tällöin jatkossakin. Edellisestä meikkipostauksesta on aikaa 1,5 kk, joten ihan jatkuvasti ei niitäkään ole.

   Poista
 3. Nokkosvoide on ihan huippu! Ärtynyt iho rauhoittuu sillä nopeasti ja huulirasvanakin toimii erinomaisesti. <3 Pihlajavoidetta en vielä testannut, mutta kuulostaa niin hyvältä, että saatan hankkia senkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen huomannut! Usein laitan juuri Nokkosvoidetta yöksi juuri huulille ja kiristelevälle suun ympärykselle. Kyllä kelpaa taas nauraakin ilman, ettei naama repeä :D Pihlajavoide toimii erityisen hyvin jaloissa ja kyynerpäissä. Jälkifiilis on vähän rasvaisempi kuin Nokkosvoiteessa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...