keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Päivänasuja ja pikkumurkkuja

Hupsista keikkaa! Reipas viikko ilman blogin päivittämistä hujahtaa näemmä silmien editse tähdenlennon lailla. Arki vie helposti mennessään ja täytyy myöntää, että syksyinen sää on saanut myös kurkun tuntumaan karhealta, vaikkei varsinainen flunssa olekaan päässyt vielä niskan päälle.

Syksy on tuonut tullessaan myös itse kunkin vaatekaappiin jotakin uutta. Tytön kaappiin olen ostanut ihan liian monta "pakkosaada" -vaatetta. Tänään neiti lähti kouluun Papuissaan. Tänä syksynähän Papun Mökkipolulla -mallistossa seikkailee ihania pikkumurkkuja. Murkkutunikan toiseen taskuun on piilotettu suloinen vaaleanpunainen murkku. Aari collegeleggingsit toimivat hyvin kuorihousujen alla sadesäällä lämmittämässä.

Tytön Paput tilasin jo joku aika sitten Aatio O.sta, mutta vaatteet pääsivät käyttöön vasta tänään. Tytön vaatteet ovat kokoa 134/140 cm ja hihoissa ja punteissa riittää kasvunvaraa hyvin koko talveksi vielä vähän alle 130 senttiselle tyttöselle.

Samalla, kun me tytön kanssa ihastelimme ja huokailimme uusille ihanille murkkuvaatteille, mies marssi paikalle ja ilmoitti ykskantaan, etteivät ötökät voi olla murkkuja, koska niillä on kahdeksan jalkaa. Vain hämähäkeillä kuulemma on kahdeksan jalkaa... Ilonpilaaja!

Jo loppukesästä hankin tytölle pari ihanaa paitauutuutta Molo Kidsiltä. Nekin raaskittiin ottaa käyttöön vasta joku aika sitten. Joutsenpaita Reeta on trikoopaita, joka on malliltaan väljempi kuin muut Molon tyttöjen paidoista. Kissapaita Madelyn on puolestaan ihanan pehmeällä harjatulla sisäosalla varustettu collegepaita. Mielikuvasta huolimatta paita ei kuitenkaan ole kovin paksu vaan juuri mukavan kevyt käyttää juuri nyt syksyn viilentyessä.
Tytön Molo Kids -paidat ovat molemmat kokoa 140 cm ja en olisi kyllä uskaltanut hankkia yhtään pienempiä. Nyt hihoissa on juuri sopivasti reiluutta, eikä vaate silti näytä liian suurelta päällä.

Tällaisia päivän kouluasuja tällä suunnalla!

Mitä teille kuuluu?

15 kommenttia:

  1. Mä haluan kanssa tuon kissapaidan, vaan on aikasta tyyris. :)
    Täällä jo odotellaan joulua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kissapaidalla on hintaa, mutta toisaalta luotan laatuun sen verran, että uskalsin ostaa. Toisaalta kohta voi jo alesta saada ihan sopuhintaankin :D

      Poista
    2. Apua! Joulu tosiaan lähestyy kovaa vauhtia! Mua on alkanut iän karttuessa ahdistaa koko joulu. Tuleva joulukin menee ilman lomapäiviä, joten on vaan tunne, ettei ehdi/jaksa laittaa sitä joulua niin paljon kuin haluaisi :/

      Poista
  2. No nämähän on kerrassa ihkut! Äiti tykkää täällä murkkutaskussa mekosta ja lapset monista muista. Meillä ekaluokkalaisella myös 134/140 polvipaikkalegsuissa ja ihan on pidettävät, mutta vielä mahtuu 122/128:kin. Taidanpa laittaa huomenna murkkumekon paltsupäivään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kans neidille olis varmaan vielä mennyt koko 122/128:kin, mutta haluan aina vähän sitä kasvunvaraa. Vaatteet olivat eilen ekassa pesussa ja tarkastin vain, että hyvänä pysyivät, en sitä, paljonko mahdollisesti kangas kutistui.

      Itselleni en osannut nyt tämän tyyppisiä vaatteita ajatella... mutta paltsupäivä on meilläkin, niissä ankean tummansinisissä hoitsupuvuissa :D

      Poista
  3. Ehdin jo kaivata kun ei olla muuallakaan (hmm... luullakseni) juteltu :D. Mulla on ollut se flunssa ihan kunnolla mutta eiköhän se ole jo pois menossa.

    Nyt sitten häiritsee älyttömästi nuo virheelliset muurahaiset :D. Mokoma mies (siis sun). Taiteellinen vapaus! Eikö se ole kuullut taiteellisesta vapaudesta??? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä ajatellut sua monta kertaa! :D Musta on vaan viimeiset pari viikkoa tuntunut, että olen aina töissä. Koneella oon vaan maksanut laskuja ja vähän ehkä lipsahdusshoppaillut. No, lähinnä tököttejä. Flunssaa kans pukkaa, muttei tule kuitenkaan päälle. Ehkä hyvä niin, mutta turruttaa silti.

      Kerroin ukkelille kyllä taiteellisesta vapaudesta ja siitä, ettei kaiken aina tarvitse pohjautua todellisuuteen. Mökkipolulla voi tulla vastaan jos jonkinmoista monnaskontiaista :D Ja evoluution myötä ja säteilyn kasvaessa muurahaisilla voi ihan hyvin tulevaisuudessa olla kahdeksan jalkaa! Ni!

      Poista
  4. Nättejä! Tota kissa paitaa mäkin haaveilin, mut meillä on jo tarpeeksi varmaan kaikkea :) Yrittää pihtailla :D
    Mullakin oli reilun viikon tauko blogissa, eipä sitä reissussa niin kamalasti muistanut edes kaivata - kiva irtiotto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin kans pihtailla, mutta siitä sitten mitään tullut :D Mitään akuuttia paitatarvetta ei ollut, mutta toisaalta paita on niin ihana, että sitä on käytetty viikoittain ja se on selvästi mieluisaa päällepantavaa.

      Luinkin jo pikaisesti teidän reissupostauksia! Reissussa blogi unohtuukin helposti ja välillä onkin ihan hyvä olla muutakin ajateltavaa.

      Poista
  5. Minäkin olen ihastellut noita murkkuja - enkä todellakaan ole tullut laskeneeksi niiden jalkoja :D Papun tyyli on tällä hetkellä lähellä sydäntäni, muttei valitettavasti oikein innosta jälkikasvua. Pikkuveljelle voisin kyllä ostaa lupaa kysymättäkin.

    Molon kissapaita on yksi suosikeistani: aivan ihana!

    On tullut hieman shoppailtua täälläkin... Tilasin meille juuri Molon leijonapaidan (se jossa iso leijonan pää) isoveikalle ja susipaidan pienemmälle, mutta susipaitaa ei sitten valitettavasti löytynytkään ja piti tehdä vaihto tiikeriin. Kiva se on toki sekin, muttei suden veroinen kuitenkaan :/ Pikkuveli sai myös Rodinin tiikeriraitaisen paidan ja leggarit: hauska setti, joka menee samalla rooliasusta :)

    Täällä on käyty tällä viikolla kahdessa vanhempainillassa ja niistetty nenää. Pojilla on pientä nuhaa ja isoveikka on aika tukkoinen. Itsellä just sellainen karhea kurkku, joka tulee ja menee. Viikonlopuksi odotetaan isovanhempia kyläilemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osaan kuvitella, ettei pikkumurkut välttämättä iske villejä eläimiä ja muita pelottavia juttuja fanittaville pojille :D Papun vaatteissa on kyllä silti sitä jotain. Mukavaa lapsekasta ja ihanan omannäköistä designia.

      Molon kissapaita on ihana -ja ihan suosikki meilläkin!

      Molon leijonapaita on kans yksi omista suosikeistani. Susi ja tiikeri ovat myös upeita! Meillä neiti oli viime vuonna iltapäiväkerhossa ryhmässä, jonka nimi oli Tiikerit. Raitavaatteille oli usein kysyntää "Tiikereiden omaan leffailtapäivään" :D Nyt pitäisi varmaan hankkia sitten jotain pilkkuvaatteita, ku ryhmän nimi onkin Leppäkertut.

      Meillä tyttö oli flunssassa heti koulunalun jälkeen elokuussa, mutta itsellä on kurkku ollut kummallinen jo pitkään. Vähän kyllä alkaa näyttää siltä, että flunssa vaan uhitteli ja meni ohi. Hyvä niin!

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Ihana kissapaita =) Meillä on Papulta ne ruskeat havulegginsit ja kokoa 122/128, vaikka tyttö vasta 112cm. Ehkä vähän turhan paljon vielä kasvunvaraa, mutta keväällä menee jo hyvin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tytöllä käytössä Papun polvipaikkaleggarit, jotka on hankittu muistaakseni viime tai edellisvuonna alehinnalla. Mielestäni ne eivät olleet puntin pituudessa näin reilua mitoitusta kuin nämä uudet. Yllätyin siis iloisesti, kun lahkeessa riitti mitta näinkin hyvin. Laadukas kangas kyllä kestää käyttöä vähän pidempäänkin. Housut ovat kuitenkin malliltaan sen verran hyvä tytölle, että pysyvät mukavasti päällä vaikka vähän reilut muuten ovatkin ;)

      Poista
  7. Kivannäköinen tuo kouluvaate. Tykkään niin lapsilla mustasta ja harmaasta. Näyttävät kivoilta lapsen päällä, kun eivät ole niin tuttuja värejä. Hienosti tuo pikkumannekiini poseeraa.
    Ja kivoja murkkuja vaikka eivät murkkuja olekaan :)
    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kans ihan tyytyväinen, että neidille kelpaa jo mustat ja harmaatkin vaatteet. Tykkään väreistä ja värikkäistä vaatteista, mutta täytyy kyllä myöntää, että hillitymmät sävyt tuntuvat nykyään monikäyttöisemmiltä vaatteissa kuin räikeät ja kirjavat sävyt.

      Iloista viikonloppua!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...