sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Kesän kieputuksia -Särkässä

Olen ollut nyt viisi päivää kesälomalla. Joko kohta saa mennä töihin? Lomalla olo on todella rankkaa. Nyt on kierrettynä Linnanmäki ja Särkänniemi ja onpa tässä tullut Juhannustakin vieteltyä, sekä city että mökki sellaista. Tänään Särkänniemessä jo alkoi tuntua siltä, että "äiti on vähän väsynyt". Hauskaa kuitenkin oli ja tuntui, että aika loppui ihan kesken huvipuiston mennessä kiinni seitsemältä.
Ehdimme vasta hetken palloilla Koiramäessä, kun Tassuteatterin esitys Elsa, Kille ja Sammon ryöstä alkoi. Vain pari penkinpätkää edessämme oli tyhjillään. Varpuset kävivät esityksen aikana tarkistamassa, ettei kukaan vain pudottanut eväistään murusia.
Tyttö oli viime viikkoisen Lintsireissun jälkeen niin pyörällä päästään, että huvittelupäivän jälkeinen yö meni levottomissa merkeissä. Tänään olikin tarkoitus viettää vähän rauhallisempi ja vähemmän kieputtava huvittelupäivä. Särkänniemessä se onnistuu hyvin, sillä kieputtimille löytyy vastapainoa Koiramäestä, Delfinaariosta, Akvaariosta ja Planetaariosta.

Koiramäessä on paljon puuhaa lapsille, jotka jaksavat jo kiinnostua Tassuteatterin näytelmistä, kaarnalaivojen uittelusta, rakennuksiin tutustumisesta, Drakkulan linnasta ja eläimistä... Tyttö olisi viihtynyt Koiramäessä vaikka kuinka ja kauan, mutta sen verran piti kellon viisareita tuijottaa, että ehdimme seuraamaan ajoissa Delfinaarion esitystä.
Koiramäkeen piti palata vielä takaisinkin, mutta eipä riittänyt aika. Tyttö ehti kuitenkin Tassuteatteri esityksen jälkeen leikkiä hetken Drakkulan linnassa, uittaa kaarnaveneitä, kiersimme myös katsomassa lähes kaikki eläimet ja tutustuimme myös Koiramäen ja kaupungin rakennuksiin sekä tietysti Käpälämäkeen.
Melkein tunnin Koiramäessä pyörittyämme, päätimme jatkaa rauhallista huvipuistokierrosta Delfinaarioon, joka on oma suosikkikohteeni. Delfiinit ovat niin liikuttavan älykkäitä. Kaikesta negatiivisesta julkisuudesta koskien Delfinaariota, uskon kuitenkin, että siellä asuvat delfiinit saavat osakseen hyvää hoitoa ja huolenpitoa. Jos olisin joku eläin, haluaisin ehdottomasti olla delfiini.

Delfinaarion jälkeen alkoi laitekiertely. Laitteet olivat edelliskesästä vaihtaneet kyllä paikkaa, mutta ainakaan mitään lasten uutuuksia en tänä kesänä bongannut. Tyttö kiersi lasten laitteita pääasiassa yksin. Osaan isukki kelpasi kaveriksi ja muutamissa kävimme myös yhdessä koko perheenä. Itse uskaltauduin Särkässä paljon useampaan laitteeseen kuin Linnanmäellä. Kävin ainakin Kantti X kantti autoissa (suoskikki jo lapsuudesta), Huvimaja karusellissa, Taikajoessa, Vauhtimadossa ja Koskiseikkailussa (Kenen idea? Olin loppureissun läpimärissä housuissa).
Delfinaariota, huvilaitteita ja hauskanpitoa!
Planetaariossa poikkesimme myös katsomassa Kosmisen seikkailun ja kiisimme vuoristoradan lailla maailmankaikkeudessa. Huima kokemus sekin. Akvaariossa on aina myös pakko piipahtaa, vaikkei se vedäkään vertojaan Sea Lifelle.

Koskiseikkaulussa kastuneissa housuissa oli mukava poiketa vielä pikajätskeillä Näsinneulassa ja katsella korkeuksista samalla huvipuistosta pois valuvaa ihmismassaa. Miten päivä voi mennäkin niin nopeasti?

Rauhallinen huvipuistopäivä oli ilmeisen onnistunut, koska neiti tuntuu nukkuvan kaikessa rauhassa omassa sängyssään ilman sen suurempia terapointeja. Nyt täytyy kyllä todeta, että tämän kesän huvittelut olivat sitten tässä. Olen puhunut! UGH!

Mikä on sinun suosikkikohteesi Särkänniemessä? Jos Särkänniemi kiinnostaa, kaikki siihen liittyvät postaukseni löytyvät tämän linkin takaa.

6 kommenttia:

 1. Huvittelu on rankka laji :D
  Meidän poikien suosikkilaitteet olivat Tukkijoki ja Koskiseikkailu. Koiramäessäkin viihdyimme. Rankin uskallus oli MotoGee. Itseltäni on täysin ohitse "kierrän kaikki laitteet"-vaihe.

  Olen muuten haastanut sinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvittelu on rankkaa. Ei naurata yhtään :D

   Tukkijoki jätettiin väliin, kun siinä kastuu niin satavarmasti ja keli vaati välillä kuitenkin takkia. Enkä itse siihen uskaltaisikaan enää. Koskiseikkailu oli nyt hurjempi kuin viimeksi. Housut kastuivat persauksesta ja toinen puntti koko matkalta melkolailla 100%. Isukkia yritin MotoGeehen patistella, mutta sinne oli sen verran jonoa, että ei jaksanut lähteä jonottamaan. Muuten oli kyllä ihan kohtalaiset jonot laitteisiin. Kyllä! "Kierrän kaikki laitteet vaihe" meni ohi noin 20 vuotta sitten. Ei voi mitään :D

   Kiitos haasteesta! Luin sun haastepostauksen jo illalla, mutten tajunnut, että mut haastettiin :D Yritän ottaa haasteen vastaan. Mulla on pari muutakin haastetta saatuna, mutten ole muistanut niihin reakoida. Missähän blogeissa ne olivat? :D

   Poista
 2. Ei ihmekkään jos väsyttää kun noin tiivis tahti huvipuisto kiertelyssä. =)
  Mä haaveilen, että pääsisin tänä vuonna tuon Koiramäen näkemään, mutta Delfinaario on suosikki kohteeni Särkänniemessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut kiva tehdä toinen reissu alkukesästä ja toinen vaikka loppukesästä. Yhteistä lomaa on vain reipas viikko, johon sisältyy myös Juhannus... joten pakko pitää toimintaa yllä! Haluttiin kuitenkin huvitella kuivin jaloin, joten luettiin aika tarkkaan säätiedoituksia ennen kuin päivät valittiin.

   Koiramäki on kiva ja viihtyisä paikka. Aikuiselle ei ehkä tekemistä ole, mutta näkemistä kylläkin. :)

   Poista
 3. Tuo koiramäki voisi olla kiva paikka käydä, kun kaikki huvipuistot on tullut jo koluttua:) Tsemppiä loppulomaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! :D

   Meillä on vielä monen monta huvipuistoa koluamatta ja tuskin kaikkia koskaan kolutaankaan. En tykkää autossa istumisesta enkä muualla kuin kotona yöåymisestä, joten ihan hirveän kauas ei huvita lähteä huvittelemaan :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...