lauantai 20. kesäkuuta 2015

Juhlimisesta ja Juhannuksesta

Silloin nuorena eli parikymppisenä juhlimisessa tärkeintä ystävien ja hauskanpidon lisäksi oli juominen. Nykyään tärkeintä on syöminen. Se tuntuu välillä valitettavalta peilikuvaa katsoessa, mutta jostainhan ne elämän pienet ilot on revittävä. Juhla jo sanana itsessään saa nykyään karvat nousemaan pystyyn. Juhla on yhtä kuin jäykissä vetimissä pönöttämista ja unohdettujen etikettien noudattamista. Kammoan juhlia.
Isukin tekemien sämpylöiden välissä itse tehty täyslihajauhelihapihvi ja lisukkeet. Lautasella myös itse tehdyt lohkoperunat ja kaupan coleslaw. Voin rehellisesti sanoa, etten jaksanut syödä koko lastia, vaikka ruoka namia olikin.
Juhannus on juhlana erilainen. En koe sitä juhlana. En stressaa pukeutumisesta tai etiketeistä, vaan lähden mökille perheen kesken syömään, säiden salliessa retkeilemään tai vähintään todistamaan tyttäreni intoa mato-ongen varressa. Minulle on juhlaa, kun saan paistaa muurinpohjalättyjä vesisateessa tai  kyykkiä kameran kanssa metsänlaidassa ja tallentaa pienen pieniä yksityiskohtia sen hetkisestä kauneudesta.
Pappa ja tyttö saivat monta sinttiä.
Juhannus on pieni pala luksusarkea. On lupa olla rennosti, mutta silti ilmassa väreilee erityisen tilanteen tuntua. Mato-ongintasession aikana ylitsemme kiisi kaksi sadekuuroa. Ei haitannut. Hyttyset olivat poudan aikana kiukkuisempia ja päällekäyvempiä kuin koskaan. Ei haitannut, ainakaan paljon. Liikkeellä oli vain sinteiksi luokiteltavia pikkukaloja. Ei haitannut sekään.
Tytön Juhannusasua. Takki: Reima Peene*. Housut: Gugguu Girl baggy. Saappaat: Crocs, Handle It Rain boot* *mainoslinkki
Joko mainitsin ne muurinpohjalätyt? Ja jäätelön ja mansikat? Kesän ihan ihka ensimmäiset kotimaiset mansikat saavat kesän tuntumaan kesältä. Tyttö ei tosin mansikoita kelpuuttanut lautaselleen, koska niissä on siemeniä. Mitä olisikaan luksusarki ilman pientä vääntöä, jonka tietää häviävänsä jo heti alkuunsa?
Nam! Luksusarkea pahvilautasilta.
Miten teillä vietetään Juhannusta? Juhlana vai luksusarkena? Ystävien kanssa vai perheen kesken? Syöden vai juoden vai sopivasti jommin kummin?
Pienen pieniä yksityiskohtia sateisen Juhannuksen kauneudesta.
Nauttikaa kesästä!
*Tähdellä merkityt ovat mainoslinkkejä.

10 kommenttia:

 1. Huomenna voit lukea blogistani miten vietin juhannuksen. ;)
  Ihania tunnelma kuvia ja kauniisti kirjoitettu. Luksusarki on parasta.

  VastaaPoista
 2. Ai niin, unohdin...Kuolaan noita plättyjä!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kuolaisin, mutta maha on vieläkin ihan täynnä :D Ja jostain kumman syystä, kun käryyttää melkein tunnin muurinpohjaa heittämällä siihen tasaisin väliajoin taikinaa, ei enää teekään ihan hirveästi mieli syödä. Silmälasitkin oli ihan rasvassa :D :D

   Poista
  2. Kyl se kiintiö aina jossain vaiheessa tulee täyteen.
   Sitä tulin sanomaan, että olet kyllä taitava piirtäjä. Tuo banneri jaksaa ihastuttaa jokakerta yhtä paljon. :)

   Poista
  3. Olisinkin taitava piirtäjä :D Tuo banneri on kuvankäsittelyssä pilattu valokuva :D

   Poista
  4. Ai, mä sain aiemmin jotenkin sellaisen käsityksen, että itse piirsit kuvaa apuna käyttäen. :)

   Poista
  5. Niin, kun vastasin sulle aiemmin, että tein ihan itse :D Tarkoitin, että otin kuvan itse ja käsittelin itse. Piirtäminen on liian vaikeaa ;)

   Poista
 3. Ihania juhannus tunnelmia ja herkullinen hampurilais ateria nyt tuli taas nälkä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Nälkä tulee tosiaan joka päivä, vaikka aina vannottaa, että näillä kaloreilla jaksaa viikon :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...