tiistai 23. kesäkuuta 2015

The Liebster Award -haaste

Sain jo huhtikuussa The Liebster Award haasteen sekä Piialta että Tittiltä. Tällä viikolla samainen haaste tuli myös Rva Kepposelta. Kiitokset haasteesta! Huhtikuiset haastamiset muistin vasta Rva Kepposen haasteen myötä. Ko. haasteen tarkoituksena on ilmeisesti alunperin ollut saada näkyvyyttä alle 1000 lukijan blogeille.

Haastepostaukset ovat omasta mielestäni kivoja ja tällaisissa kysymyspostauksissa tulee usein vastattua sellaisiin kysymyksiin, joista en välttämättä tarkoituksellisesti juurikaan postaile. Välttelen nimittäin bloggaamisesta bloggaamista, enkä halua harrastaa itsetutkiskeluakaan. Pyrin myös välttelemään negaatioideni tuomista julki blogissa. Kontrollifriikillä niitäkin kuitenkin riittää... mutta nyt eteenpäin.

Koska minulla olisi vastattavana yhteensä 33 kysymystä, päätin oikaista ja karsia ovelasti kysymyksistä pois samankaltaiset ja myös ne, joissa joutuisin harastamaan liian syvällistä itsetutkiskelua. Lopputulokseksi tuli sopivasti juurikin 11 kysymystä ja ne tulevat tässä.

Tittin kysymykset:

1. Paras lapsuusmuistosi?
Hyviä lapsuusmuistoja on paljon. Olen aina viihtynyt hyvin itsekseni ja ainokaiselle se onkin hyvä ominaisuus. Pikkukoululaisena vietin aina osan kesästä mummun ja papan kanssa heidän kesäpaikassaan Kangasalla kauniissa harju- ja järvimaisemissa. Mummun kanssa touhuilimme kaikkea kivaa ja kun tuli aika lähteä, se oli aina haikeaa.

2. Mitä kouluja olet käynyt peruskoulun jälkeen?
Peruskoulun jälkeen menin lukioon. Kirjoitin viisi ainetta ja viisi eri arvosanaa. Heti lukion jälkeen pääsin ammattikorkeakouluun opiskelemaan bioanalytiikkaa ja valmistuinkin reippaat 11 vuotta sitten monipuoliseen ammattiin, jota harjoitan edelleen. Välillä tekisi mieli opiskella lisää, mutta onnettoman kielitaitoni takia tiet ainakin ylöspäin taitavat olla aika pitkälti suljettuina.

3. Lapsesi horoskooppimerkki? Uskotko horoskooppeihin (esim. luonnehoroskoopit, lapsihoroskooppi)?
Horoskoopit ovat ympäripyöreitä ja kirjoitettu siten, että niistä on helppo löytää piirteitä itsestään tai kenestä tahansa tuntemastaan henkilöstä. Oma lapseni on härkä ja tottakai tunnistan hänessä härkämäisiä piirteitä. Samoja piirteitä löytyy myös lähipiirin härkänaisista. Tyttö on laskelmoiva, sosiaalisesti rohkea, mutta samalla myös arka tekemään uusia asioita jne. Uskon luonnehoroskooppeihin, mutta päivälehtien horoskoopit ovat hölynpölyä.
Kuva: https://fi.wikipedia.org/wiki/H%C3%A4rk%C3%A4_(El%C3%A4inradan_merkki)
4. Moneltako heräät aamuisin?
Arkiaamuina herätyskello soittaa armottomasti tasan kello 6:00. Se ei ole ollenkaan paha. Aiemmin, kun työni alkoi seitsemältä ja matkaan kuluu noin tunti, herätyskello soitti tasan viideltä. Se oli liian aikaisin ja olin kroonisesti kesken parhaimpien unieni herännyt zombie.

Rva Kepposen kysymykset:

5. Mikä on parasta bloggaamisessa?
Bloggaamisessa parasta on harrastaminen. Ihmisellä täytyy olla jotain mielekästä tekemistä. Uusien postausaiheiden miettiminen on joskus myös raastavaa, mutta pääsääntöisesti nautin bloggaamisesta. Itseäni ei ole valitettavasti purrut liikuntakärpänen, en halua sitoutua kalliisiin tietylle kellonajalle suunniteltuihin harrastuksiin. Minulle sopii omaehtoinen harrastaminen. Ja se loppuu sitten, kun itseäni ei enää huvita. Toistaiseksi on huvittanut.

6. Miten bloggaaminen vaikuttaa arkeesi?
Valehtelisin, jos sanoisin, ettei mitenkään. Otan valokuvia arjessa huomattavasti enemmän kuin ottaisin, jollen bloggaisi. Lisäksi mietin kuvakulmia ja valaistusta. Postausidea on joskus liikkeelle paneva voima siinä, että tämä perhe ylipäätään näkee tai kokee yhtään mitään. Isukki pelaisi kaiken vapaa-aikansa tietokonepelejään ja tyttö jumahtaa lukemaan Aku Ankkojaan tuntikausiksi, jollen keksisi jotain kivaa tekemistä koko perheelle. Tietenkään kaikkea meidän arjestamme en blogissa jaa, eikä asioita tai retkiä tehdä pelkästään blogin takia.


7. Millaista elämänvaihetta elit 10 vuotta sitten?
Elin muutosvaihetta. Asuin Kouvolassa, minulla oli kiva työpaikka Lääkäriasemalla, mutta toisaalta suku ja läheiset täällä Tampereen seudulla. Pidempi seurustelusuhte oli päättynyt jo reilu vuosi sitten ja lyhyempiä juttujakin kertynyt tilille muutama. Aloin kaipaamaan jo hiljalleen parin vuoden leijumisen jälkeen kotiin. Syksyllä 10 vuotta sitten tapasin mieheni, muutin takaisin Tampereelle ja nyt ollaan tässä.

8. Missä haluaisit nähdä itsesi viiden vuoden päästä?
Olisipa ihanaa asua taas maan pinnalla. Kerrostalossa on puolensa, mutta olisi kiva saada vähän omaa, rauhaisaa oleskelupihaa. Toivoisin myös olevani vakityössä. 10 vuoden osa-aikaisuudet alkavat ottaa luonnon päälle. Olisiko aika jo pian valiintua tässäkin asiassa? Toivotavasti olemme myös terveitä ja yhdessä perheen kanssa edelleen. Tytöllä on murkkuikä päällä. Toivottavasti surkea pinnani kestää sen.

9. Mitkä ovat parhaat keinosi poistaa stressiä?
Olen ihan typerä stressaaja. Päästelen höyryjä miten sattuu ja yleensä koen stressini johtuvan ympäristön sekaisuudesta eli alan siivota ja pauhata. Oloni helpottuu vasta sitten, kun muutkin alkavat stressata. Kaikista kamalintahan on stressata yksin, kun muut ympärillä ottavat lungisti. Se syö naista.

Piian kysymykset:

10. Käytätkö Instagramia? Tunnus?
Instagram on se kanava, johon päivittelen nykyään kuvia enemmän kuin facebookkiin. Instagramia voisi tosin käyttää vielä paljon tehokkaamminkin. Välillä se tuppaa vielä unohtumaan päiviksi ja sitten taas toisaalta innostun päivittelemään montakin kertaa päivässä. Tunnus on @eiihanviela.11. Sisustatko viherkasveilla? Mikä on lempiviherkasvisi?
Tykkäisin sisustaa viherkasveilla. Kasvit ovat kauniita, tuovat ympärilleen hyvää energiaa ja tekevät asunnosta viihtyisän. Ihan pieni miinus on, että saan kasvit aina hengiltä alta aikayksikön. Myös ne, joita on vaikea saada hengiltä. Lempiviherkasvini on luultavasti palmuvehka, koska se on ainoa, joka kestää kanssani useamman vuoden kerrallaan. Sillä on pitkä pinna ja henki tiukassa, vaikka unohdan välillä kastella ja kun kastelusta taas innostun, niin se kestää kivasti lotraamisenikin.
Terkut Tuulialle! Odottelen edelleen toipumista. Tämä on viherkasvi, jota ei pitänyt saada henkihieveriin kovin helposti.
Koska haaste on kiertänyt tälläkin erää blogeissa jo kuukausitolkulla, niin en nimeä ketään haastettavaa. Jos olet bloggaaja ja jos et ole haastetta vielä vastaanottanut, niin ota ihmeessä. Kysymyksiä saanee käyttää pohjana.

Mukavaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

 1. Voi Kati...Löytyi ainakin kolme kohtaa joihin voin samaistua. :) Ensinnäkin kukat ja viherkasvit. Ne kuolee mulla alta aikayksikön. Eikä meillä niitä olekkaan.
  Sit tuo eka kohta, ainokainen ja viihtynyt itsekseen sopii kans ja turhan stressaaja olen minäkin. Ärsyttää, kun mies ottaa niin lunkisti ja itellä keittää yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hehe! Hienoa, etten ole ainoa stressaaja ja kasvien tappaja sekä muiden lunkiudesta ylikierroksia repivä. :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...