keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Ihan varmoja kevään merkkejä

Kevään voi uskoa lähestyvän, kun talitintit alkavat karjua aamuisin titityytään. Ja täällä kaupungissa tintit vetävät itseasiassa vain slangityylillä "tityytityytityy". Lumien väheneminen lähes olemattomiin on myös selvä kevään merkki. Tärkein kevääseen viittaava seikka on kuitenkin valon määrän selkeä lisääntyminen ja kuukausia piilossa pysytelleen auringon näyttäytyminen.

Myös ihmisissä tapahtuu kevään lähestyessä selkeä muutos. Valon lisääntyminen saa olon tuntumaan yllättäen väsyneeltä ja sumuiselta, vaikka pitäisi piristyä. Kevätväsymyksestä huolimatta on valoisassa kuitenkin helpompi hymyillä kuin pimeässä. Bussipysäkillä koko talven aamuhämärissä rehvannut sama hapannaamaporukka alkaakin yht äkkkiä vetää suupieliä korviin. Ventovieraan kanssa uskaltaa valoisassa jopa avata keskustelun. Eikä minkä tahansa keskustelun vaan koirankakkakeskustelun. Se vasta varma kevään merkki onkin!

Varma kevään merkki on myös se, että meikäläisen pimpula pukeutuu välikausivaatteisiin. En koskaan ala kesiä ensimmäisten joukossa (kesimisellä en tarkoita mitään hilseilyä vaan kirjaimellisesti kuoriutumista ja ohuempaan vaatetukseen siirtymistä). Kaulurista luovutaan vasta sitten, kun järvissä ei ole enää hitustakaan jäähilettä jäljellä. Uskon perusrealistisena ihmisenä vakaasti takatalven tulemiseen. Toppavaatteita ei meillä siis ainakaan olla vielä sullomassa pesukoneen kautta kesäteloille.

Aamupöpperöinen neiti talsimassa kouluun välikausivaatetuksessa. Kauluri on visusti kaulassa, pipossa on ohut fleecevuoraus ja kuoritakin allakin on sentään windfleece lämmittämässä. Tarkenetko nyt varmasti?
Vaikka suurin osa kevään merkeistä on positiivisia, on myös muutamia vähän ikävämpiäkin leiveilmiöitä -sen esille tulleen koirankakan lisäksi. Töissä kahvihuoneen pöydillä kiipeilee talvihorroksestaan heränneitä muurahaisia. Kotitalon rappukäytävää ne eivät vielä ole onneksi vallanneet, mutta odotettavissa on sekin. Kura valtaa alaa eteisessä ja sisään tulviva auringonvalo tuo esiin ne kohdat, joissa olen viimeaikoina oikaissut viikkosiivousta tehdessäni... Keksitkö muita lieveilmiöitä?

Positiivisena asiana kevään tuloon liittyen voinen mainita tulppaanikimpun, jonka mies toi kotiin naistenpäivänä. Koko talven olen kysellyt kukkien perään, mutta mies on mutissut, ettei niitä talvella kannata ostaa ja tapan ne kuulemma muutenkin alle aikayksikön. Meillä mies ei tuo kyllä kukkia juuri koskaan muutenkaan. Liekö saanut trauman, kun erehtyi kerran poikkeamaan kukkakaupan kautta, vaikka piti nopeasti joutua töistä kotiin, koska vaimolla oli tarve päästä nopeasti synnytyslaitokselle?

Harvinaista herkkua meillä on nähdä kukkapuska pöydällä. Lienee kuitenkin pitkän talven jälkeen varma kevään merkki...
Bloggaamiseen liittyvä kevään merkki on se, että olen alkanut jo valmistella joka keväistä suklaamunapostausta. Mitä onkaan pääsiäisen odotus ilman "pientä munavertailua" tai mitä, jos tänä vuonna otsikkona olisikin "Pienten munien vertailu" tai "Hyvien perusmunien vertailu"? Näillä mennään ja kevättä (takatalvea?) kohti!



Mitä kevään merkkejä sinä olet huomannut ympärilläsi? Itse lähden tästä seuraavaksi silmälasien pesupuuhiin ja todennäköisesti sen tehtyäni huomaan, että myös muut asunnon ruudut kaipaisivat kevätpesua.

Muistakaahan edellisen postauksen synttäriarvonta, joka on toteutettu yhteistyössä ihanan Silverjunglen kanssa! 

11 kommenttia:

  1. Valo, valo ja valo! Joka metsäss lenkkipolulla ilahduttaa mutta ikkunoihin paistaessaan masentaa... Hitsi vie, pitäisiköhän meidänkin muksuille kaivaa jo välikausivaatteet esille... Me ollaan aina keväällä viimeisiä toppavaatteissa ja syksyllä vimeisiä välikausivaatteissa *punastuu* Huvittava ilmaisu tuo talitinttien "karjuminen" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokusen kerran, kun herää tityytityy -konserttoon aamuyöstä neljän aikaan, niin se alkaa yllättävän helposti kuulostaa karjumiselta. Myönnän, olen herkkäuninen :D

      Loppuviikoksi on ainakin luvattu melko lämpimiä ja kuivia kevätpäiviä, joten ei ihan huono idea pieni kesiminen ole ollenkaan. Meillä neidillä on kuoritakin alla windfleece. Aamulla on vielä melko kylmää kuitenkin.

      Poista
  2. Hi hii munasta asiaa. =) Vaik en itse suklaata syö niin mielenkiinnolla nämä vertailut aina luen.
    Varma kevään merkki on ihanaa energiaa antava aurinko joka suorastaan pakottaa lähtemään ulos, mutta samalla paljastaa kaikki villakoirat talossa. Myös ne jotka ovat pysytelleet talven ajan piilossa. ;)
    Mä sain mieheltä lehmän naistenpäivänä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munavertailuja on kiva tehdä vuosittain, koska ne muuttuvat -ainakin kuoristaan.

      Niinpä! Villakoiria, pölykerroksia yms. joista ei ollut vielä mitään tietoa pari viikkoa sitten :D

      Lehmän? Hahaa! Oikeesti?! :D

      Poista
    2. Joo, lehmän http://minttu-mietteet.blogspot.fi/2015/03/leppoisa-lehma.html :)

      Unohdin eilisestä listasta sen itselleni ihanimman ja selkeimmän kevään merkin mainita nimittäin pajunkissat. <3 Viime viikolla bongasin ensimmäiset.

      Poista
    3. Miten mulla meni tuo lehmäpostaus ihan ohi :D On muuten maailman ensteks söpöin lehmä!

      Pajunkissoihin en ole vielä törmännyt. Oonkohan kulkenut laput silmillä? :D

      Poista
    4. Eiks ollutkin söpö lehmä. Mies tietää etten välitä kukista. ;)
      Meidän kujan tienvarressa on jo ihania pajunkissoja.

      Poista
  3. Ihana kevät ja aurinko paistaa viimein! Olen henkeen ja vereen kevätihminen, syntynytkin keväällä. Talven olen ihan horroksessa ja voisin nukkua 10 tunnin yöunia, mutta keväällä alkaa energia virrata. Toisinaan valon lisääntyminen kyllä myös väsyttää, kunnes siihen taas tottuu. Ja kuinka se paljastaakaan noiden ikkunoiden tilanteen :D

    Ihana, että joku muukin käyttää pikkulintujen laulusta nimeä "karjunta". Itseäni häiritsee tuo ääni kevät-/kesäaamuisin. Varsinkin mökillä, jossa seinät ovat ohuemmat tuo ääni herättää kesken unien. Ja kunnon yöuni on tosi tärkeä juttu.

    Joo, koirankakkoja on jo saatu väistellä ja muistuttaa lapsia niitä varomaan. Välikausivaatteita on jo välillä puettu päälle, mutta tänään aamulla pakkasta oli taas - 6 astetta, joten talvihaalareissa lähtivät pojat päiväkotiin. On muuten aika haasteellista pukeminen, kun iltapäivällä on saman verran lämpöasteita ja jopa enemmän. Onneksi oli vain puokkaripäivä.

    Muita keväänmerkkejä? No, kärpäsiä on alkanut näkyä terassilla auringossa lämmittelemässä. Kovin ovat vielä kankeita, mutta liikkeelle ovat lähteneet koloistaan.

    Mulla iskee keväisin pieni sisustusinspis ja vaihdan usein näihin aikoihin vihreät kevät-/kesäverhot olohuoneeseen ja tyynynpäälliset sohvan tyynyihin. Tilasin pari päivää sitten samaa sävyä olevan vahakankaan ruokapöydälle. Keväällä kotiin pitää saada vihreää!

    Mainio tuo pääsiäismunauutuus :D Aina yhtä hauskaa munavertailuasi odotellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en oikein tiedä, kummasta tykkään enemmän. Keväästä vai syksystä. Kevät sai kyllä ihan uuden merkityksen kahdeksan vuotta sitten toukokuussa, kun tyttö syntyi. Lehdet puhkesivat puihin meidän ollessa synnärillä ja maailma jotenkin näytti niin erilaiselta äidiksi tulemisen jälkeen.

      Pikulinnut karjuva erityisen kovaa, jos on herkkäuninen. Me asutaan ylimmässä kerroksessa ja en tajua, miten se lintu voikin rääkyä niin lujaa ihan ikkunan takana.

      Meillä vaihtui kans valmiiksi esille laitetut vk-vaatteet aamulla lennosta haalariin, kun pakkasta oli 6 astetta. On kyllä maailman hankalinta aikaa pukeutua oikein. Aamulla on kylmä ja iltapäivällä tarkenisi helposti jo ohuemmissakin. Päiväkotiin vietiin joskus kahdet vaatteet, mutta kouluun sellaisia ei ole mahdollista raaputtaa. Ei siellä ole tilaakaan naulakossa.

      Mä en ole nähnyt vielä kärpästäkään, mutta katupölyä oli ilmassa tänään enemmän kuin tarpeeksi. Köh, köh!

      Iskispä mullekin joku sisustusinspis kevään kunniaksi. Vähän kyllä epäilen, että iskee :D

      Odotan kans munavertailua kovasti. Vasta on pari munaa testattuna :D

      Poista
  4. Ihanaa ja eipä aikaakaan, kun pääsemme välikausivaatteistakin. Hih hauska muna. :)

    Aurinkoa viikonloppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime keväänä muistaakseni välikausivaatetarve oli noin pari viikkoa :D Saas nähdä, miltä tämän kevään soutaaminen ja huopaaminen aiheuttaa? Toppavaatetta on täällä tarvittu ainakin taas -8 asteen aamupakkasissa :D

      Aurinkoa sinnekin!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...