perjantai 27. helmikuuta 2015

Hiihdotonta hiihtolomaa ja farkkuparkaa

Tyttö ja isukki ovat vietelleet tämän viikon hiihdotonta hiihtolomaa ja itsekin olen ollut töissä vain kahtena päivänä. Tyttö on ollut koko talven tarvinaisen terveenä, mutta hiihtoloman esimmäisenä päivänä alkoi lievä vatsatauti, joka muuttui lennossa flunssaksi, joka taas maustui eilen vielä ärhäkällä silmätulehduksella. Sairastaminen lomalla -ja toki muutenkin on kurjaa, mutta olemattomien ulkoilukelien puolesta kotoilu ei ole harmittanut yhtään. Tyttö kyllä aloitti eilen "Kurja loma" -hokeman. Mitähän sitä keksisi, että saisi vielä tylsäksi muotoutuneen loman pelastettua?

Meikäläisen helmikuun mittaisesta ostolakosta muodostui täydellinen fiasko. Luulen, että lakko täytyy ottaa uusiksi lähiaikona, koska pakettia on tulossa tälläkin hetkellä sieltä sun täältä... Helmikuu on huono aika lakkoilla, kun ihania kevätuutuuksia pusketaan tyrkylle joka suunnasta. Mitään syytähän omassa tahdonvoimassani ei ole tietenkään.
Villervallan Soft denim parka viiden sekunnin sovituskuvissa pimeässä eteisessä. Seli, seli, mutta tykkään silti. Neiti n.124 cm ja takki koossa 134 cm. Takki on malliltaan leveä ja alle mahtuu tarvittaessa vaikka Villervallan pörrötakki lämmittämään. Pipo 52/54.
Eilen saapui paketti Skidistä. Ihastuin nimittäin ihan täysillä Soft denim farkkuparkaan, joka on todellakin nimensä veroisesti pehmeä ja notkea päällä. Yhdellekään uudelle välikausitakille ei ollut tässä perheessä tarvetta, mutta farkkuparka on ohukaisuudessaan oikeastaan enemmänkin lämpimämpien kevätpäivien ja ihan puhtaasti viileämpien ja kuivien kesäpäivien takki. Kyselin Skidistä mittoja takille koossa 128cm ja 134cm ja pienistä eroista johtuen päädyin isompaan kokoon.


Takki on malliltaan leveä ja hihat vaikuttavat paperilla lyhykäisiltä. Käytännössä hihan mitta riittää hyvin ja on tytölläkin reiluhko, koska takin leveydestä tulee jonkin verran lisäpituutta myös hihaan. Leveydestään huolimatta takki istuu kivasti päällä ja leveyden huomaa vain käsiä levittelemällä. Parkan alareunassa on kiristysmahdollisuus, mutta tyttö suostui vain viiden sekunnin sovitukseen, joten takki lähti päältä ennen kuin ehdin entrata kokonaisuutta.
Sovituskuva on nopeasti räpsäisty ja huono, mutta kuvasta näkee kuitenkin, että takahelma on pidempi kuin etuhelma.
Tilasin takin kanssa käytettäväksi myös pipon ja huivin. Villervallan tämän kevään raitavaatteet ihastuttivat muutenkin nyt enemmän kuin aiemmin ja pipoa ja huivia hypistelemällä ymmärsin, että miksi. Vaaleampi raita ei olekaan uutuuksissa valkoinen vaan hailummin värillinen. Kiva uudistus ja osuu ainakin omaan silmääni positiivisesti.

Viimeinen niitti sovittelulle oli, kun ehdotin laittamaan sovituskuviin päälle vielä ulkoiluhousut ja välikausikengät. Malli riipi vaatteet päältään ja hävisi vähin äänin paikalta. Kiitos ja hei!
Aivan mahtavia sovituskuvia soft denim parkasta pojan päällä on nähtävillä Tittin elämää -blogin eilisessä postauksessa. Takki sopii siis hyvin niin tytölle kuin pojallekin asusteista riippuen. Lisäksi Poikien & Prinsessan tyyliin -blogista löytyy vielä huomiseen asti voimassa oleva pieni alekoodi Skidiin.

Mukavaa loppuviikkoa! Mites teillä kevätshoppailut edistyy? Älkääkä hyvänen aika sitten kertoko mistään yli-ihanista jutuista, etten mene ja mokaa ostolakon viimeisiäkin päiviä ihan totaalisesti!

14 kommenttia:

  1. IIIIIHANA!!! Ja just samaan ihastuin raidoissa, että ei ole enää valkoinen se toinen raita. Turkoosi raitapaita olis ihana!

    Ja btw. Mä olin lapsena varmaan kaikki lomat aina sairaana, liian tunnollinen koululainen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana on! Ja raitapusakka kiinnostais kans kovasti, kun raidat on näin hyvin onnistuneet tänä keväänä, huh! Ehkä pitää vähän malttaa mieltä.

      Se on kyllä ihan tyypillistä, että sairastelut pakkautuu loma-aikoihin. No, ehkä sitten koulun kannalta hyvä näin! :D

      Poista
  2. Kivan näköinen takki. Pitänee jonkin verran orientoitua kevätjuttuihin. Joltain lapsista puuttuu muistaakseni kaikki kevääseen, voi kunpa muistaisin, että keneltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein kans kaappiin inventaarion kevään varalle ja en kehtaa sanoa, montako sopivaa takkia sieltä löytyi... eli meillä ei ole pulaa takeista :D En silti malttanut olla ostamatta paria lisää :P No, pari takkia on myynnissä nyt huutiksessakin, että kun saan ne pois, niin tilanne on tasan.

      Denim parka on varmasti yksi kevään/kesän takkihiteistä ;)

      Poista
  3. Kurja loma, toivottavasti keksitte jotain kivaa tekemistä vielä loppupäiville! :) Meillä olis tässä loma juuri aluillaan ja mä aloin ihan just hermoilemaan siitä, että miten mä saan kannettua laskettelusukset ja muut kamat apua!!! :D Shoppailukin on keskittynyt enempi reissu-varustautumiseen: ostin matkalaukun johon mahtuu vaatteiden lisäksi monot ja laskettelukypärä (jonka kans ostin), suksipussin ja repun (koska käsilaukku jää kotiin).

    Tuo takki vaikuttaa kivalta, mutta voipi olla että se olis mun makuun liian leveä, enkä tykkää kiristellä helmaa, että ehkä toisenlainen malli olis mulle enemmän mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me jotain keksitään, jos nuo neidin silmät tuosta vain ensin vähän tervehtyvät. Tänään näyttivät vielä pahemmilta kuin eilen :/

      Te nyt reissaatte oikein urakalla :D Matkalaukku olikin varmasti hankinta, joka tulee tarpeeseen. Mihis olet ennen pakannut?

      Takki on mukava ja todella malliltaan tosi erilainen, mitä ollaan aiemmin suosittu. Mielestäni se ei näytä kuitenkaan päällä mitenkään telttamaiselta vaan istuu ja laskeutuu kauniisti. Ajattelin kuitenkin kevyesti kiristää helmaa, vaikken itsekään yleensä tykkää kiristelystä.

      Poista
    2. Voi ei, toivottavasti menee nopeesti nyt ohi se silmätulehdus, että ehditte vielä jotain mukavaa puuhaamaan!
      Niin on mulla toki sellainen pienempi matkalaukku ollut, mutta toi on nyt sen verran iso, että mahtuu tosiaan ne laskettelumonot ja -kypärä myös enkä tarvi monia laukkuja (koska en pystyis kykenis niitä mitenkään roudaamaan julkisilla). Ennen ei ollakaan laskettelureissulle menty julkisilla, vaan autokyydityksellä, joten jännitystä luvassa miten siirtymät sujuu :D

      Poista
    3. Tsemppiä siirtymiin! Julkisilla kulkeminen on parhaimmillaan kyllä kivaa ja vaivatontakin -jos aikataulut natsaa. :D Todellakin on pikkuisen vaikeaa kulkea, jos on monta kassia ja nyssäkkää mukana...

      Poista
  4. Paketteja??? Monikossa??? Onko sun ostolakko nyt kolissut enemmän kuin mun? :D Mulla meni muutamalla sortumisella siis ja tilin saldo on yllättäen plussan puolella parista hankinnasta huolimatta :O. Plus että huutiksesta on tulossa hieman lisää tilintäytettä.

    Mehän sairastettiin nyt kanssa tämä hiihtoloma ja nyt odotellaan saatiinko kotiintuomisiksi vielä se pelätty influenssakin kun hesalaiset siitä juuri toipuilivat :O. Toivon että ei mutta pelkään pahinta.

    Onko tuossa takissa muuten vuori? Yllättävän leveät mitat näyttäisi olevan, meille sopivien mitat on nyt hyvin muistissa kun juuri pari takkia mittailin :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Monikossa, kyllä. Tai nyt on enää tulematta yksi ja se tulee ens kuun puolella, joten saan kai anteeksi :D

      Voi kökkö! Influenssa on ihan kamala ja takuu varma petiin kaataja, joten toivottavasti se jäi hankkimatta.

      Takissa on musta ohut kangasvuori, jos nyt ihan oikein muistan. Käytännössä takki vastaa hupparia tai pusakkaa. Kesätakiksi luokittelen siis, jos ei alle pue välikerrosta. Leveää mallia takki on kyllä, mutta ilmeisesti ohuutensa ansiosta laskeutuu silti kivasti.

      Poista
  5. Onpas hyvännäköinen takki! Tittin elämää:ssä tätä jo tiirailin ja innostuin itsekin. Yritän kyllä hillitä itseni, sillä pojille mahtuvat kesällä vielä superohuet Reimatec-takit, jotka hankin viime kesäksi. Ja huppareita on myös jemmassa kesätakeiksi.

    Mutta en kyllä lupaa mitään, on tuo sen verran ihana ja niin erilainen :)

    Pikaista paranemista teidän tytölle. Ikävä sairastaa koko talviloma. Itsekin olen ollut flunssainen tiistaista saakka. Ei mitään kovaa tautia, mutten tervekään ole. Meillä ei tosin ole ollutkaan sen kummemmin talvilomaa: mies on ollut normaalisti töissä. Pojat olivatkyllä pari yötä mummolareissulla, jossa pääsivät myös hiihtämään parina päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kiva takki ja tytöllä ei ole ollut koskaan edes vastaavan tapaista. Jos tuleva kesä on viime kesän tapaan alusta viileä, niin tuolle takille tulee käyttöä todella kivasti.

      Kiitos paranemistoivotteluista :) Silmät olivat tänään jo sen verran hyvän oloiset, että neiti ulkoili hyvän tovin. Tuntuu vain siltä, että kaverit ovat kaikonneet lomareissuille tai muihin lomatouhuihin niin, ettei kaveria meinaa löytyä pihaleikkeihin millään.

      Poista
  6. Tykkäisin, mutta kun ei ole tarvetta... Eikä tuo näytä leveältä, vaan hyvältä pelkästään. Ois kyllä poitsulle just kiva.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä sovituskuvissa leveys ei näykään, mutta käsiä levittämällä takin leveys tulee esiin kyllä.

      On kyllä mukava takki, koska sopii sekä tytöille, että pojille. Meilläkään ei mitään välttämätöntä tarvetta takille ollut, mutta kyllä sille käyttöä löytyy silti ihan varmasti. :)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...