perjantai 20. helmikuuta 2015

Kauluksia ja rispaantuneita puntteja

valehtelisin, jos väittäisin, etten ole vielä yhtään ajatellut kevättä ja välikausivaatteita. Ahdistavinta kevään tulossa on se, että olemme taas L-E:n kanssa jo perinteeksikin muodostuneessa helmikuun mittaisessa ostolakossa. L-E on pärjännyt hienosti. Itse sorruin tilamaan tytölle Reiman alesta 30 euron pinkit Wetterit. Mielestäni olisi ollut suorastaan rikollista jättää tilaamatta ne. Kootkin hupenivat tuolla hinnalla ihan silmissä.

Talvivaatteilla kuitenkin mennään vielä, vaikka vesi lotiseekin ränneissä ja aamulla kotitalon seinustalla näkyi jo hyvä pläntti nurmikkoa. Tytön ehdottomasti käytetyimmät ulkovaatteet tänä talvena ovat olleet haalarit. Alkutalven suosikki oli menneiden vuosien Ticket, joka pääsi jemmojen perältä käyttöön viime talvena. Kyseiseen haalariin oli kuitenkin asetetttu aikapommi ja se hajosi tammikuussa lahkeista ja pepusta niin pahasti yhdessä rysäyksessä, että pienten elvyttely-yritysten jälkeen päätin kuitenkin hankkia tilalle vielä Molon Polariksen. Syksyllä hankin neidille jo Ticketin Baggie North -haalarin kovempien pakkasten varalle. Toki olin hamstrannut kappiin kaksiosaisia asuja, mutta niitä on käytetty lähinnä vara- hiihto- ja parempina pukuina -neidin suosiessa haalareita. Mihinkä sitä hamsteri karvoistaan pääsee?

Tässä taas tytön hyppiessä haalarista haalariin, olen jälleen kerran tehnyt huomioita siitä, että olisipa vain mahtavaa, jos Ticketin Baggien ja Molon Polariksen parhaat ominaisuudet voisi jotenkin yhdistää ja kehittää täydellisen haalarin.

Ticketin Baggie ei istu päällä mitenkään järin nätin näköisesti. Tytön haalari on kokoa 128 cm ja ehkä kokoa pienempi olisi istunut paremmin tälle vähän päälle 123 senttiselle neidille. Tyttöä reiluus eikä säkkimäisyys haittaa, joten en ole puhunut asiasta mitään. Baggiessa on haalaria siis vielä ensi talveksikin, jos silloin haalari on vielä niin suurta huutoa kuin tänä talvena. Eniten Baggiessa kummastuttaa kuitenkin kaulus. Superlämmin haalari on pilattu niin pienellä, että ihan itkettää. Kaulus on nimittäin todella avonainen ja lapsi ei itse saa /muka osaa / muista koskaan laittaa kauluksen nepparia kiinni, joten esimerkiksi koulussa mennään aikalailla sen varassa, että kauluri sentään on muistettu pukea ylle. Itse olen ihan hysteerinen avonaisista ja paljaista kauloista. Saan flunssan heti, jos näenkin jollain avonaisen kaulan talvipakkasella.
Molo Kids Polariksen (vas.) kaulus on asiallinen ja riittävän suojaava. Tyttö tosin väittää, että kaulus jopa tulee liian ylös. Osassa tämän talven Polariksia on ilmeisesti ollut myös vetskarin kanssa ongelmia eli aukeavat itsestään nappilistaan saakka. Meillä en ole kyseistä ongelmaa huomannut. Ticket Baggie North -haalarin (oik.) kaulus on mukavan pehmeä, mutta jää todella avonaiseksi varsinkin, jollei nepparia sulje. Hyrrrr, sanon minä! Ps. Meillä neiti on hyvin tarkka kaulurin suhteen. Kauluri ei saa kiristää, puristaa, eikä kutittaa. Kauluriksi onkin kelvannut vain minun yli 30 vuotta vanha punainen  villakauluri, joka ei enää kutita, on kevyt päällä, eikä kiristä tai purista.  
Molon Polaris istuu päällä nätisti, mutta entäs materiaali? Kauhukseni huomasin kahden viikon käytön jälkeen, että puntit ovat ihan hapsuilla. Syyksi hapsuuntumiseen ja rispaamiseen paljastuivat tutkimisen jälkeen Across -merkkisten talvikenkien terävät tarranauhat. Toisaalta myös polvessa ja pepussa näkyy selvää hapsuuntumisen alkua, joten tämän vuoden materiaali on selvästi herkempää kuin aiemmin. Baggie, joka on ollut samanlaisessa käytössä jo alkutalvesta saakka, ei ole kärsinyt mitään vaurioita. Ei edes samoja kenkiä käytettäessä...
Puntit rispaa kahden viikon käytön jälkeen. Syynä ilmiöön on kenkien terävät tarranauhat. Näköjään täytyy kiinnittää huomiota myös siihen, millaisia kenkiä haalarin kanssa käyttää...
Baggien ja Polariksen punttien mallissa on toki myös eroa. Polariksessa on todella hyvä erillinen lumilukko. Itse puntti on toisaalta niin tiukka, että lapsi tuskastuu niiden kanssa joka kerta pukiessaan. Olemmekin alkaneet suosia koulussa kenkiä,  jotka saa jalkaan siten, ettei niitä irrota haalarinpunteista välillä ollenkaan. Sukat ja sisähousut ovat myös pysyneet tällä taktiikalla kuivina läpi päivän. Baggien puntit ovat löysät, eikä erillistä lumilukkoa ole ollenkaan. Kiristystä varten on tarranauhat. Puntit eivät kuitenkaan pysy kengän päällä tukevasti ja siksi kenkä onkin koulupäivän aikana haukannut usein lunta sisäänsä ja sisähousujen ja sukkien vesivaurioita on syntynyt lähes joka käyttökerralla.

Nyt pitäisi siis kehitella haalari, joka olisi Baggien materiaalia, mutta Polariksen mallinen hiukan tuunatulla punttiratkaisulla. Kaulus saisi olla yhtä korkea ja suojaava kuin Polariksessa, mutta samalla tavalla pehmeä kuin Baggiessa... Vai onko jollain merkillä jo tällainen täydellinen haalari?

Mukavaa loppuviikkoa!


14 kommenttia:

 1. Joo meillä kans huomasin et nyt kun poika on vähän enemmän käyttänyt oranssia polarista niin ihme jos ei polvet kohta tussahda. heijastin nauhat on kans ihan kulunu.. ei ikinä ennen oo mennyt näin nopeeta romuks. Ticketissä ja popissa ei oo mtn jälkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei heijastinnauhoissa ole vielä ainakaan mitään jälkeä. Katsoo nyt sitten keväämmällä, että mitä Polaris tykkää pesukoneesta... Itseasiassa ajattelin, että Polariksen hankinta kevättalveksi alesta on ihan hyvä sijoitus, kun näistä on yleisestiottaen saanut ihan hyvin käytettynä... mutta kukapa romusta haluaa maksaa, joten käytetään nyt sitten haalari urakalla ihan loppuun asti ilman huolen häivää :D

   Poista
 2. Höh, jopas hapsottaa Polaris :(

  Mä oon tykännyt kauluksenpurijan kanssa tuosta Ticketin kauluksesta, se ei mene suuhun ;) Meillä käytetään kypärämyssyä aina, joten en ole kokenut sitä liian avaraksi. Meillä on yksi vanha Ticketin haalari, ja siinä on hyvät ja napakat lahkeensuut, tosi tykätty haalari jo toisella tehokäytössä eikä ole huonoksi mennyt edelleenkään. Viime vuoden Ticketin haalari on jäänyt hyvin vähälle käytölle, kun ne lahkeet on niin lörpät, ettei ne pysy kengän päällä vaikka mitä tekis, ja jalkalenkkikin irtosi melkein hetikohta enkä ole sitä saanut takaisin ommeltua (siis nappia). Eniten olen viime vuosina tykännyt Rodinista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baggien kaulus ei todellakaan mene suuhun, kun se ei ylety lähellekään :D Meillä oli kans viime talvena käytössä vielä pelkästään kypärämalliset pipot, mutta neiti keksi kevättalvella, että näyttää hassulta sellainen päässä, joten tänä talvena sellaisia ei ole enää suostuttu päähän laittamaan.

   Meillä jäi Rodini haalareiden osalta testaamatta, mutta muiltakin olen kuullut niistä hyvää.

   Poista
  2. Niin siis aluskypärämyssyä meinasin - saa niskan suojaan mutta sellaisen pipon tai hatun päälle mistä tykkää, niistä kypärämallisista hatuista en ole ikinä tykännyt

   Poista
  3. Aaa! Meillä on sellaiset unohtuneet kans ihan kokonaan. Viime talvena sitäkin harrastetiin välillä. Tyttö on tykännyt nyt käyttää Reiman pipoja, jotka tulevat hyvin korville ja suojaavat tosi kivasti myös niskaa kera mun vanhan kaulurin. :)

   Poista
 3. Tuossa kaulusasiassa olen niin samaa mieltä kanssasi! Minulla itselläni on aina oltava suojaava kaulus ja lisäksi aina kauluri (käytän itsekin Reiman fleecekauluria :D) tai kaulaliina, joten pojillakin huolehdin, että kaula on suojattu. Ticketin kaulus on luvattoman avonainen ja matala. Reiman fleecekaulurit toimivat meillä mainiosti.

  Tässä vaiheessa talvea olen minäkin miettinyt täydellisen haalarin ominaisuuksia. Minä ottaisin ehkä Reiman mallin ja Ticketin (tai Molon) materiaalin. Meillä on isoveikalla kestänyt Molon Polariksen polvet ehjinä, vaikka puku on todellakin ollut kovassa päivittäisessä käytössä koko talven. Toki heijastinnauhat ovat kuluneet ja kangas pepusta ja polvista kulutetun näköinen, mutta ehjää on edelleen.

  Pikkuveikan Reimatec Zapp (viime talven mallistosta) alkaa olla polvista sen verran kulunut, että on pari pientä reikääkin havaittavissa. Lisäksi yllättäen toisesta hihasta on teippaus kuluttanut kankaan puhki. Haalarin malliin olen ollut tosi tyytyväinen, mutta materiaali ei kestä meidän remuajalla. Ensi talveksi onkin varattu Reimatec plussaa.

  Vähemmällä käytöllä ollut Ticket Baggie on siistimmässä kunnossa, polvissa kyllä kulumaa siinäkin, mutta ei ollenkaan pahasti. Onhan tämän kangas kyllä paljon jäykempääkin kuin Reiman kankaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kans pari Reiman fleecekauluria, mutta mielestäni ne eivät suojaa tarpeeksi tai kaulaa suojaava osuus on liian matala. Tuossa mun ikivanhassa kaulurissa on korkea kaulus, joka ylettyy tarvittaessa myös leuan yli.

   En tiedä, miksei meille ole tullut hankittua Reimaa muuta kuin takkeina ja housuina. Kuvailujesi perusteella eivät vaikuta kestäviltä nekään. Teippausongelmat on tosi yleisiä, mutta onneksi niitä ei ole tullut vastaan niin Ticketillä kuin Molollakaan.

   Meilläkin koko talven käytössä olleessa Baggiessa on käytönjälkiä, muttei läheskään niin paljon kuin pari viikkoa käytössä oleessa Polariksessa.

   Poista
 4. Ongelma on nuo uudet polarikset! Meillä esim on edellisen malliston polaris, joka tuli käytettynä, eikä siinä ole mitään rispaantumia tai pehmentymiä. Tuo viimesyksyn mallisto on täynnä ongelmia! Siksi koitannin metsästää edellisten vuosien haalareita jemmaan ensitalveksi vaikka uusimman olisi saanut jopa -60% alella. Mur!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin kans tän syksyn Polaristen ongelmista ennalta, mutten uskonut ennen kuin itse näin ja koin. No, vedenpitävyys on ainakin hyvä ja pääasia, että lapsi on pysynyt kuivana näillä vesikeleilläkin.

   Tsemppiä edellisvuotisten Polaristen etsintään!

   Poista
 5. Voi apua, välikausaika... :P No, tänä keväänä ainoa lohdutukseni taitaa olla se, että tyttöni on jo melkein samankokoinen kuin minä. Hän voi ottaa käyttöön minun välikausivaatteeni :D Mutta pojan vaatekaapin tilanne täytyy tarkistaa... Kiitos, kun muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Kevät tuntuu tulevan nyt kohisten ja kirjaimellisesti loristen. Meillä menee onneksi vielä osa viime keväisistä ulkoiluvermeistä, joten paniikki ei ole tämän näköinen :D

   Poista
 6. Voihan hapsulahje! Täällä mennään vielä talvivaatteilla vilukissojen kanssa, mutta täytyisi vähitellen laittaa ajatusta välikauteen. Pitääkin tsekata poikien kaappi, että mitkä syksyn vermeistä sopii vielä ja mitä puolestaan tulisi hankkia. Varmaan kengät ainakin Murulle..

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvivaatteissa heilutaan vielä täälläkin, mutta sen verran räystäät taas valuu, että katsastin kevätvaateosaston eilen. Pienet pitäis naputella myyntiin ja miettiä, jos jotain muutakin joutaisi myyntiin :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...