sunnuntai 8. helmikuuta 2015

2 x leffassa ja arvonnan voittajat

Siitä alkaa olla jo reipas kuukausi, kun meillä neiti suostui lähtemään ekaa kertaa elämässään elokuviin. Monet lapset ovat tottuneet käymään leffassa vauvasta asti, mutta meillä edettiin tässäkin asiassa hitaamman kaavan mukaan. Itse en ole mikään innokas leffateatterin penkkien kuluttaja, vaan käyn mielummin teatterissa. Ehkä siitä syystä annoimmekin ajan kulua ja leffateatteriennakkoluulojen hälvetä ajan kanssa. Leffateatterissa tyttöä pelotti ennalta ainakin valojen sammuttaminen ennen leffaa ja ehkä myös kovat äänet sekä koko leffan ajan paikoillaan istuminen. Kotisoffalla leffan voi pistää hetkeksi pauselle, jos pissattaa, janottaa, pelottaa liikaa tai hurjimmassa tapauksessa jopa tylsistyttää.

Tytön ihan ihka eka laffakokemus oli Paddington. Trailerin perusteella kuvittelimme leffan olevan silkkaa kreisikomediaa alusta loppuun, mutta kyllä leffan aikana onneksi sai vetää henkeäkin välillä. Maanatai-iltapäivän näytöksessä oli meidän lisäksemme 3 seuruetta, joten pääsimme valitsemaan istumapaikatkin oikein väljästi.

Paddington oli oikein hauska leffa, joka nauratti, kosketti ja välillä aiheutti jännitystä ja hengenpidätystäkin. Kohtauksessa, jossa tätsä juo vartijaa pöydän alle ja sen jälkeen ympäripäissään saapuu sankarina paikalle pelastamaan muut pinteestä, ihmettelin, että onko tämä oikeasti lasten elokuva... Muuten leffakokemus oli oikein miellyttävä ja tyttökin oli sen verran innoissaan, että ilmoitti haluavansa seuraavaksi tulla katsomaan mainospätkässä näkemänsä Big Hero 6 -elokuvan.
Kuva: http://www.finnkino.fi/Event/300645/
Koska teen tällä hetkellä kolmipäiväistä työviikkoa, päätimme ottaa leffamaanantain kuvioihin uudelleen mahdollisimman pian. Viime viikon maanantaina heti tytön koulun jälkeen suuntasimmekin katsomaan tytön toivomaa Big Hero 6 -leffaa. Popparit ostettiin tällä kertaa jo kovin tottuneesti ja leffateatteriin ei todellakaan tarvinnut ahtautua. Mahduimme yhden toisen seurueen kanssa väljään leffateatteriin oikein mainiosti.
Kuva: http://www.finnkino.fi/Event/300641
Big Hero 6 oli ensimmäinen näkemäni Disneyn leffa, jossa ei laulaa lollotettu jatkuvalla syötöllä. Siitä plussaa. Leffassa on monitasoinen, koskettava, mutta myös hauska, vauhdikas ja soft scifiäkin sisältävä juonikuvio, joka vei heti mennessään. Istuimme leffan ajan silmät naulittuna kankaaseen. Tämä leffa vetoaa varmasti hyvin pikkupoikiin, mutta koskettavuutensa ja hellyyttävän hauskan valkoisen hoitorobottimöhkäleen, Baymaxin ansiosta myös tyttöihin ja äiti-ihmisiin. Sekä Paddington että Big Hero 6 ovat luokitukseltaan K-7 -leffoja, jotka pääsee vanhemman seurassa katsomaan käsittääkseni jo 4-vuotiaatkin.
Kuva: http://www.finnkino.fi/Event/300641
Suunnittelin aluksi, että poikkeisimme leffaan myös tänään, koska Finnkinossa on lasten sunnuntai. Risto Räppääjä ja Sevillan saituri olisi ennakkonäytöksessä, mutta paikat hupenevat vauhdilla ja alla on työpaikalle iskeneen flunssa-aallon ansiosta 6-päiväinen kiireinen työviikko väsymyksineen. Luulenkin, että tänään myrskypäivän kunniaksi otetaan popparikulho käteen kotisohvalla ja uppoudutaan johonkin kivaan leffaan ihan omissa oloissamme. Mites teillä?

Onko Paddington ja Big hero 6 jo nähty?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja sitten KidSpot- ja Tarramonsteri -yhteistyössä järjestetyn SockStar -arvonnan voittajiin:
Lahjapakkauksen voitti Jelena ja Basic pakkaukset voittivat Tannja ja Siinatar. Onnea voittajille! Olen ollut heihin yhteydessä sähköpostitse. Arvonnan suoritin Random.org -sivustolla.

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja suuret kiitokset myös arvonnan mahdollistaneille KidSpotille ja Tarramonsterille :)

18 kommenttia:

  1. Me käytiin kattoon Paddington ja tykättiin kyllä kaikki (mummo ja ukkikin oli mukana, kun mummo halusi sen nähdä :D). Big hero 6 kiinnostaisi minua, mutta lapset on odottaneet Risto Räppääjää, joten se kai pitäis käydä katsomassa. Tänään on niin sikatuulinen päivä, että voisi miettiä kotoista leffailua lämpimässä sohvannurkassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risto Räppääjä ei aiheuttanut meillä tytössä mitään pakko päästä katsomaan -asennetta, mutta perinteiden mukaisesti se täytyy kuitenkin nähdä edes kotisohvalla sitten aikanaan.

      Hirveä tuuli ja ihana auringon paiste. Olisipa ihana ulkoilla, muttei tuonne taida uskaltaa lähteä, ettei lähde lentoon :D

      Poista
  2. Mekin käytiin katsomassa Paddington ja tykättiin. Oli kuulemma jopa pelottavakin. Seuraavaksi on ainakin nähtävä Risto Räppääjä ja Late Lammaskin kiinnostaisi.

    Tuulee sikana, mutta lupasin pojalle hiihtoretken jo eilen (katsomatta sääennusteita), eli sinne siis pian.

    -T-

    VastaaPoista
  3. Late Lammas vaikutti muuten mainospätkien perusteella ihan kivalta :D Saas katsoa, koska leffaillaan seuraavan kerran.

    Kova on tuuli kyllä! Toivottavasti teidän hiihtoretki on suojaisalla ladulla, ettette lähde lentoon suksinenne :D Hauskaa hiihtoreissua! Auringonpaiste on ainakin ihana :D

    VastaaPoista
  4. Disneyleffa vielä odottaa, Paddington nähty. Paddington olikin , kuin traileri antoi ymmärtää. :)Sydämellistä sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan Paddington hauska ja kaikenpuolin kiva leffa :D Sydämellistä sunnuntaita sinnekin! <3

      Poista
  5. Mun eka leffa kokemus oli kuusi vuotiaana Disneyn Bambi piirretty. :) Mukavaa oli eikä pelottanut yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en muista yhtään ensimmäistä leffateatterikokemustani :D Ei mitään mielikuvaa, kuinka vanha olisin ollut. Kaverin kanssa olin katsomassa kaksin ala-asteikäisenä Tyttöni mun 2. Jos se oli ensimmäinen leffakokemus, niin taisin olla jo neljännellä luokalla :O

      Poista
  6. Kiitokset vielä tätäkin kautta arvontavoitosta =)! Ja Paddington on jo nähty, Big Hero 6:ta on jo kinuttu katsomaan =).
    t. Siinatar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut vielä voitosta! Laitoin juuri sähköpostia Tarramonsterille, joten ei muuta kuin palkintoa odottelemaan :)

      Big Hero 6 oli kyllä yksi parhaista lastenleffoista, mitä olen nähnyt. Ja tyttö tykkäsi myös hirmuisesti. Luulen, että leffa pitää saada vielä kotikokoelmiinkin, kunhan tulee myyntiin.

      Poista
  7. Kiitos kivasta ja hyödyllisestä leffapostauksesta :)

    Meillä on viime aikoina ollut vähän hiljaista elokuvarintamalla, kun isoveikka joutui lähtemään kesken pois Madacascarin Pingviineistäkin, jota olivat katsomassa isovanhempien ja samanikäisten serkkunsa kanssa. Sitä ennen pelkoa aiheuttivat Rölli ja joku Disney-leffa, jossa koira toimi pojan isänä ja matkustivat ajassa. Suhtaudun siis vakavasti elokuvien ikärajoihin, enkä veisi 4-vuotiasta katsomaan K7 elokuvia. Toki tässä vaikuttaa eniten lapsen persoona iän lisäksi.

    En oikeasti tiedä, mihin leffaan enää uskallan poikaa yrittää. Bamse ja Muumit Rivieralla olivat sentään ok. Mutta eipä tässä mikään kiire ole, voisin seuraavaksi viedä pikkuveikan katsomaan jotain hänen suosikkiaan. Tuo Paddington-elokuva vaikuttaa kyllä aivan ihanalta, niitä kirjoja luin jo omassa lapsuudessa :)

    Lahden teatterissa menisi lastennäytelmä Me Rosvolat, joka on tarkoitettu koululaisille. Isoveikan tekisi kovasti mieli sitä katsomaan, mutta suhtaudun varauksella, kun on ollut useampi pettymys elokuviin viime aikoina. Teatteri on kyllä eri asia kuin elokuva ja pidän itsekin enemmän teatterielämyksistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ovat kyllä niin yksilöitä ja vanhemmat tuntevat kyllä usein lapsensa sen verran hyvin, ettei herkän kanssa kannata välttämättä leffaan lähteä, jos vähänkin epäilyttää. Itsekin suhtaudun noihin ikärajoihin vähän varauksella. Paddingtonissa oli pari jännittävää kohtausta, mutta tyttö ei ollut niistä moksiskaan. Joku toinen olisi saattanut olla. Big Hero 6 oli mielestäni vielä astetta vauhdikkaampi. Siinä oli myös pelottava tulipalo, jossa päähenkilön veli kuoli. Lisäksi käytiin vähän yliluonnollisella tasolla, joka saattaa myös olla liikaa herkimmille. Itselläni tuli leffan aikana vedet silmiin, joten lherkälle lapselle elokuvakokemus voi olla aivan liian paljon käsiteltäväksi.

      Teatteri on elokuvaan verrattuna jotenkin helpompi lapsenkin käsitellä, koska asiat tapahtuvat ihan oikeasti ja reaaliajassa lavalla. Mitään yliluonnollista tai lapsen käsityskyvyn ylimenevää ei siis tapahdu ja lastennäytelmissä yleensä äänimaailmakin on otettu huomioon. Tosin valoilla ja äänillä voidaan silti saada aikaan tehosteita, jotka säikäyttävät. Kannattaa varmaan kysyä Lahden teatterista heidän mielipidettään ja tiedustella käytetyistä tehosteista yms. etukäteen. Silloin tietää varautua tulevaan :)

      Poista
  8. Olipa hauska lukea tämä postaus. Voin kuvitella kun pimeys valtaa leffateatterin, niin se on jännä paikka. Onko lasten elokuvissa myös samanlaiset äänitehosteet kuin muissakin elokuvissa? Ne kyllä pelästyttävät. Meidän perheessä ei enää pikkuväkeä ole, mutta jos jonain päivänä tuota miehen poikien jälkikasvua saisi leffaan viedä, kun vielä tuosta kasvavat. Katsotaan. Kiva kun olit tullut käymään blogissani. Minä teen vastavierailun. Olen Tuulia ja terveisiä Turusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pimeä leffateatteri pohditutti todella pitkään, mutta onneksi siitä päästiin yli. Kyllä siellä lasten elokuvassa äänimaailma on ihan sama kuin aikuisten leffoissa riippuen elokuvasta tietysti. Kyllä siinä herkimmät korvat saattavat saada äkkiä kädet suojakseen.

      Sinun blogissasi ihastutti monikin asia, mutta erityisesti kauniit kuvat.

      Poista
  9. Me emme ole käyneet kovinkaan montaa kertaa lasten kanssa elokuvissa:vanhin on käynyt ehkä viidesti, nuorin kahdesti. Nyt mennää seuraavaksi katsomaan Risto Räppääjää, sillä se on meidän lasten suosikki. Ensimmäiset leffakäynnit olivat kyllä kullekin lapselle todella jännittäviä juurikin tuosta pimeydestä ja kovista äänistä johtuen. .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risto Räppääjä -leffat ovat kyllä olleet kivoja. Vähän oli alustavasti puhetta, josko menisimme katsomaan uusimman Räppääjänkin leffaan, mutta saa nyt katsoa.

      Meillä leffateatterista, valojen sammuttamisesta ja äänistä sekä isosta valkokankaasta puhuttiin pitkään ja hartaasti ennen ensimmäistä leffakäyntiä. Toisaalta tyttö on nyt jo niin iso, ettei sitten kuitenkaan lopulta niitä asioita jännittänyt enää paikan päällä ja kaikki meni hyvin. Mielestäni leffateatterissa käyminen ei kuitenkaan ollut niin tärkeä juttu harjoitella, ettei sinne menty ensimmäistä kertaa ennen kuin lapsi itse innokkaasti halusi lähteä :)

      Poista
  10. Onnea voittajille! Juur käytiin poikien kanssa kattoos tu Big hero.. oasta mielestäni peijuunin surullinen.. Poijaat kyllä tykkäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Surullinen leffa kyllä oli ja muutenkin tunteisiin vetoava. Yllättävän paljon tunteiden kirjoa lasten leffaksi!

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...