torstai 28. elokuuta 2014

Meidän perheen luottosaappaat

Blogiin on viimeaikoina eksytty harvinaisen usein hakusanoilla, jotka liittyvät saappaisiin. Nyt on korkea aika pohtiakin saapashankintoja, sillä lenkkarit ovat kastuneet läpi jo monta kertaa. Itselleni tosin tilasin (kiitos Minityylin) Reiman vedenpitävät mustat Wetterit syksyyn, koska en osaa kaupungin kaduilla luontevasti saappaita käyttää. Yleisesti ottaen olen kyllä sitä mieltä, että saappat ovat muodikkaat ja ennen kaikkea järkevät sadesään jalkineet.

Isukin ja minun saappaani asuvat mökillä, jossa ei ilman pärjäisi mitenkään päin. Meillä on viime vuosina luotettu superkeveisiin Crocsin saappaisiin. Mieskin innostui Crocsin saappaista, kun me tytön oltiin ensin vakuutettu, että ne on ihan mahtavat. Omia Georgie II Boot -saappaitani (alin kuva) ei ole enää myynnissä, mutta tilalle on tullut näköjään parenneltu versio Reny II Boot, jossa varmasti on otettu huomioon se, että sappaan kovahko varsi ei enää hiertäisi säärtä, niin kuin näissä omissani tuntuu pitkässä käytössä tekevän. Crocsien materiaalihan on tavallista kumisaapasta kovempaa. Toiset tykkäävät ja toiset eivät voi sietää.
Saappaat mökillä sellaisessa kunnossa kuin siellä talsimisen jälkeen yleensä ovat.

Lasten saappaissa on myös leveä lesti, mutta toisaalta kapeahko varsi saa saappan pysymään hyvin jalassa. Täytyy kyllä myöntää, että meilläkin tyttö joutui vähän totuttelemaan sivuilta "puristaviin" varsiin. Käytössä saapas kuitenkin notkistuu jonkin verran. Ensin neidillä oli käytössään pinkit Crosband Jauntit ja keväästä asti käytössä ovat olleet Handle It Rain Bootit. Crocseissa oikean koon valitseminen tuottaa aina tuskaa, koska koot ovat usein kaksoiskokoja ja kokotaulukkoon on merkitty jalan pituus, eikä kengän sisämittaa. Meillä tytöllä on käytössä saappaassa koko J2 (33-34). Tytön jalan pituus on tällä hetkellä noin 20 cm ja saappaassa on käyntivaraa 1,3 cm eli tarvittaessa mukaan mahtuu myös paksumpi sukka. (Toisinsanoen kahvasaappaan sisämitta on ilmoitettu jalan pituus + 0,5 cm.) Normaalisti tyttö käyttää tällä hetkellä kenkäkokoa 32.

Miehellä on mökkisaappaana Men's Wellie Rain Boot -saappaat (kuva yläpuolella), joita siis on lyhytvartisiksi kaupunkisaappaiksikin jossain tituleerattu. Mies ei kuitenkaan loppujen lopuksi tykästynyt saappaisiinsa ihan varauksetta, sillä varret ovat hänestä liian kovat pitkien matkojen talsimiseen. Yhden paikan päällä oleskelussa kuulemma ovat ok, paitsi hiostavat kuulemma myös liikaa. Itse en ole hiostamista kokenut ongelmaksi omissa saappaissani, mutta kai sekin on yksilöllistä. Mahtavaa Crocseissa on kuitenkin sisävuorettomuus eli vettä hörpänneen saappaan voi kuivat sisällä vaikka talouspaperilla ja meno voi jatkua ilman useiden päivien kuivattelua. Saappaissa ei ole myös saumoja, joista ne voisivat murtua ja alkaa vuotaa. Materiaali kestää, on kevyttä ja helppohoitoista.
Metsäpolulla Georgie II Boot -saappaissa. Varsi on kovahko ja esim. marjojen pomiminen kyykkien ei tunnu pidemmän päälle hyvältä touhulta. Uusitussa versiossa varren muoto on ratkaistu eri tavalla. (Jalassa tällä äiti-ihmisellä oli kuvasuhetkellä ihan mahtavat Noshin Biker -housut.)
Loppuun täytyy vielä mainita, että tyttö ei ole siis pitkään aikaan suostunut käyttämään muita kuin Crocsin saappaita... Paitsi eilen aamulla alkoi valitus siitä, että "kaikilla kavereilla on sellaiset lötkösaappaat, miks mulla on Crocsit?" Kaivoinpa sitten esiin jemmasta Kavatin lötkösaappaat ja neiti laittoi ne jalkaansa. Sitten alkoikin valitus siitä, että "eihän nämä pysy yhtään jalassa..." Koita tässä nyt sitten pysyä enää mukana, kun täytyy toimia niin kuin kaikki kaveritkin, vaikkei se tuntuisikaan yhtään kivalta.

Joko syksyn saapasasiat on kunnossa?

16 kommenttia:

 1. Mä en ole huomannut että hiertäisi tai olisi jotenkin kova varsi? Tosin mun kumpparit on molemmat korkeammalla varrella - onko sillä sitten merkitystä? Meillä on sekä lapset että minä sen verran viluvarpaisia, että mitään hikoiluongelmia ei ole ollut kellään, ja muita merkkejä ei olla edes harkittu sen jälkeen kun Crocsien makuun päästiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua jotenkin hiertää kävellessä tuo saappaan varren etureuna sääreen ja mies valittaa noissa lyhempivartisissa saappaissaan ihan samaa. Tyttö ei ole puristuksesta tai hiertämisestä valitellut ensikäytön jälkeen ja musta tuntuu, että nuo kahvasaappaat onkin pehmeämpireunaiset. Mulla ei kans jalka hikoile -päinvastain, mutta mies kokee hikoilun Crocseissa ongelmaksi. Yksilöllistä siis.

   Keveyden ansiosta Crocsit menee kyllä vahvasti plussalle, eikä meilläkään muita nyt harkita. Mies käyttää saappaita melko vähän, mä vähän enemmän, kun ne istuvat muuten tosi hyvin ja ovat mukavat. Tyttö on nyt vähän kiikun kaakun, että käyttääkö lötköjä, kun kaikilla muillakin on, vai jatkaako Crocseilla, kun niillä kuitenkin pääsee lujempaa. :D

   Poista
 2. Minä taas kuulun tuohon kategoriaan, joka ei tykkää Crocsin kovista ja joustamattomista varsista. Blogihehkutusten syynä ostin itselleni Crocsin kumisaappaat, onneksi maksoivat super-alessa vaan 20 euroa, mutta mökille ne menevät, siellä tulee käytyä pari kertaa vuodessa. Suurempaan käyttöön ei voisi kuvitellakaan. Onneksi en maksanut täyttä hintaa! Valitettavasti ehdin ostaa pojallekin kaiken hehkutuksen huumassa myös Crocsit seuraaviksi kumisaappaiksi. Toivottavasti poika tykkää, vaikka äiti ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään omissa saappaissani mihinkään kokopäivän marjastusretkelle lähtisi. Järki menisi ekan tunnin jälkeen, koska kyllä se kova reuna sen verran haittaa menoa ja kyykkimistä. Mun mielestä lasten saappaissa - ja erityisesti kahvasaappaissa, on inan pehmeämpi tuo varsi ja se antaa paremmin periksi. Ei ole meillä ainakaan tyttö valittanut, koska Crocsin saappaat jalassa voi oikeasti juostakin tosi kovaa ja pysyvät jaloissa. Pientä totuttelua kyllä vaativat, koska tuntuma tavalliseen kumisaappaan lötköön varteen on kyllä niin erilainen.

   Poista
 3. Onnellinen olet kun mahtuu Reiman 38, mulle mahtui saappaat mutta ei noi Wetterit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosiaan vinkistä noihin Wettereihin, että ne menevät aikuisillekin. Olen niitä jo pitkään kuolannut tytölle, mutta nauhakengät ovat vähän arveluttaneet. Nyt sitten sain kuolaamani kengät ja vielä itselleni. Koko 38 on mulle just passeli ja mahtuu vielä paksumpi sukkakin matkaan tarvittaessa :)

   Poista
 4. Mä en saappaita osaa pitää, mutta en metsässä kävelekkään joten nuo mainitsemasi Reiman kengät alkoivat kiinnostaa enemmän. Ei ole hinnallakaan pilattu, kun alle satasella lähtee. :) Että kiitos taas vaan vinkistä.
  Nimimerkki: Kohta kaksi vuotta sopivia vedenkestäviä välikausi kenkiä etsinyt ;)
  ps. Onko noissa Reimoissa kuin leveä, hyvä lesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wetterien lesti on sellainen semihyvä, sanoisin, että mielummin vähän leveänpuoleinen kuin kapea. Mahtuu siis paksumpaakin sukkaa kenkään tarvittaessa. Jalan kaaren tuki on aika olematon, että jos sellaista kaipaa, niin tarvii muotoillun pohjallisen. Mun jalkaan nuo eivät istu mitenkään hansikasmaisen tiiviisti, mutta tuntuvat ainakin äkkikokeilemalla ihan suht mukavilta.

   Poista
  2. Ok. Täytyy laittaa harkintaan. Mulla on vähän lättäjalka, niin siks kysyin. :)

   Poista
  3. No ei mullakaan mikään kapea jalka ole ;)

   Poista
 5. Minäkin ostin Reiman kengät, kun yllätyksekseni koko 38 oli tosi hyvä. Ostin kesän alesta ne lime/keltaiset tennarin tyyppiset varsikengät, joissa kangasta ja nahkaa. Tosi kivat!

  Crocsit ostin pojalle blogihehkutuksen takia, mutta poika tykkää enemmän perinteisistä (erityisesti Nokian istuu hänen jalkaansa hyvin). Olen tullut siihen tulokseen, että crocsien leveä lesti tuntuu oudolta hänen kapeassa jalassaan. Varren kanssa ei ole ongelmia. Keväästä saakka on noita handle it raineja käyttänyt ja saa käyttääkin niin kauan kuin mahtuvat. Ensi kevääksi ostan sitten jotkut nokialaiset.

  -T-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kans hoksannut aiemmin, että Reimalla on kokoja 38 asti.

   Onhan se Crocsin lesti leveä ja voi tuntua kapeajalkaisesta siltä, että saapas pyörii jalassa. Noissa omissa saappaissani on kapeampi lesti ja tuki jalalle on hyvä. Ne saappaat eivät taas mene edes jalkaan, jos se on kovin leveä. Meillä petyttiin viimeisimpiin Nokialaisiin, kun ne alkoivat käytössä haista ihan kummalliselle pahalle sisältä. Aiempien Nokialaisten kanssa ei kyllä vastaavia ongelmia ollut.

   Poista
 6. Kuten sanottu, meille crocsit ei vaan kertakaikkiaan sovi! Odottavat tuolla rivissä myyntiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kuten sanottu, ei kaikki voi tykätä kaikesta. Mikä sopii yhdelle, on kauhistus toiselle. Etteköhän saa Crocsit myytyä, kun on kuitenkin paljon niitä, jotka niistä tykkää. Mä melkein olin jo myymässä meidän Kavatin saappaita, mutta niille tulikin yhtä äkkiä käyttöä :D

   Poista
 7. Mä rakastan mun omia Hai-saappaita <3 lapsilla on ollut vaikka mitä kumppareita, suosikit on olleet Hummelit nauhakoristeilla. Kohta pitäisi meidänkin testailla Crocseja =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hai-saappaat onkin jo ihan legendat! Mitä sitä vaihtamaan, jos on hyvät löytyneet :) Crocsit on kyllä ihan kokeilemisen arvoiset, jos arvostaa keveyttä, helppohoitoisuutta ja sitä, että niillä pääsee lujaa :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...