keskiviikko 27. elokuuta 2014

Hehkua tytön huoneeseen

Iskipä sitten se kauan odotettu pieni sisustusvimma tännekin suunnalle. Ei mitään suurta ja radikaalia, vaan ihan vain pientä ja hekumallista. Tytön huoneen Rakkausmuumi -verhot saivat viimeinkin kyytiä. Rakkaus teemassa pysyttelimme silti edelleen, sillä valitsimme tytön kanssa yhdessä seuraaviksi verhoiksi Vallilan Hehku -sivuverhot. Ei Rakkausmuumeillekaan vielä sentään lopullisia hyvästejä olla heittämässä, sillä mummo lupasi tuunata verhoista tytölle pussilakanat.
Olen ihan järjettömän laiska varhojen vaihtaja. Mietin uusia verhoja todella pitkään ja hartaasti. Sitten, kun lopulta päädyn joihinkin verhoihin, ne ovat niin huolella valitut, että jaksan katsella niitä vuosia. Tytön Muumiverhotkin olivat paikoillaan reippaat viisi vuotta. Olohuoneen paneeliverhot teetin noin 8 vuotta sitten jo edelliseen kotiimme, mutta rakastan niitä edelleen ja vaihtamalla saisin vain ja ainoastaan huonommat. Miksi siis vaihtaa? Makuuhuoneen tummanruskeat verhot alkoivat ahdistaa kesällä, kun olin sairaana maannut useamman viikon verhoja tuijottaen. Riivin verhot alas ja siitä lähtien makuuhuone on ollut ilman verhoja. Viime viikolla sain kuitenkin ahaa elämyksen uusiin verhoihin liittyen. Vallilaan hurahtaneena haaveilenkin nyt Koivikko -kankaasta tehdyistä paneeliverhoista. Ehkä sekin projekti saatetaan loppuun vielä tämän syksyn aikana. Onhan se makuuhuone kuitenkin vähän kolkko paikka ilman verhoja.

Tyttö tykästyi uusiin verhoihinsa kovasti ja huoneen yleisilme muuttui kertaheitolla astetta isomman tytön huoneeksi. Huomionarvoista on se, että uudet verhot kelvannevat ehkä teini-ikään saakka. Pakko, jos samaa kaavaa noudatetaan verhonvaihtojen suhteen kuin tähänkin asti. Lapsi näkee verhoissa pyykkinaruja, joissa roikkuu sydämiä pyykkipojilla kiinnitettyinä. Isommalle ihmiselle verhot symboloivat sitten ehkä jotain muutakin. 

Nyt käyn kauppaa itseni kanssa siitä, että onko tarvetta hankkia Zipitiin Hehku -kuosia oleva vaihtokansi. Tällä hetkellä sängyllä nököttää pari Hehku -kankaalla päällystettyä tyynyä, jotka kyllä lisäävät kivasti yhtenäistä ilmettä. Verhojen punaisen ja zipitin pinkin eroavaisuus ei mielestäni haittaa, kun tytön huoneessa on muuten niin paljon samaa pinkkiä sävyä Zipitin kanssa. Jossain vaiheessahan pinkkiä varmasti lähdetään pikku hiljaa huoneesta karsimaan ja ehkä silloin on sitten seuraavien uudistusten aika Zipitinkin suhteen.

Mukavaa viikon jatkoa!

14 kommenttia:

 1. Kivat verhot! :) Mä olen kans hidas verhojen uusija, ja laiska muutenkin tällasissa asioissa (yleensä kun valmisverhot on ihan väärän pituiset ja niitä pitäis rukata hmph). Vaihtokannet olis kyllä kivaa vaihtelua, mutta ihan tosissaan en ole vielä miettinyt - silleen leikisti vaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans ongelma on se, että valmisverhoja joutuu aina lyhentään. Itse en osaa, joten täytyy aina hätyyttää äiti apuun :D Kätevää taas on se, että lyhentämisestä jää kangasta ja siitä riittää pariin tyynyynkin hyvin.

   Vaihtokantta tekee kyllä mieli, mutta järki sanoo, ettei se näy tuolta parvisängystä kuitenkaan yhtään mihinkään...

   Poista
 2. Oho, joo, en ollut kuvitellut tuota kuviota ihan noin isoksi. En vissiinkään ole nähnyt tätä livenä :D. Näyttää kivalta juu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika isoa tuo kuvio on kyllä ja toimii mielestäni ihan hyvin :D Tykkään!

   Poista
 3. Vallilalla on kyllä upeita kuoseja ja Koivikkoa harkitsin meidänkin makuuhuoneeseen, mutta päädyin Kelohonkaan. Vielä kun sais sen inspiraation siihen ripustukseen. ;) Nimittäin aivan samoin kuin sinä minäkin inhoan verhojen vaihtamista ja ne saavatkin pysyä paikoillaan monta vuotta. Yhdet mieluiset kun joka huoneeseen ostaa, niin mitä niitä turhia vaihtelemaan alvariinsa. :) Toisethan vaihtaa jopa vuodenaikojen mukaan samaan tahtiin. Huh, huh, mitä ruljanssia moinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että postasit aiheesta joku aika sitten :) Mä ihailin ensin Kallvikia, mutta sen kuviot ei taida olla helposti sovitettavissa paneeliverhoihin, joita nyt tekisi mieli. Koivikko saattaisi onnistua.

   Paljon mielummin vaihtelen vuodenaikojen mukaan banneria blogiin kuin verhoja kotiin :D

   Poista
 4. Kauniit verhot, joiden kuosi kestää varmasti aikaa (kuten on syytä ollakin) :) Syksy on selkeästi sisustusaikaa.

  Mulla on olohuoneeseen erikseen kesä- ja talviverhot, mutta muualla kodissa verhot saavat roikkua vuositolkulla kaikessa rauhassa. Lapsille olen vaihtanut verhot kuitenkin noin parin vuoden välein, kun olen kaivannut muutosta (lue: kyllästynyt ko hahmoihin...)

  Isoveikan huoneeseen tehtiin tänä kesänä hieman päivitystä järjestyksen, kalusteiden ja myös tekstiilien suhteen. Tänään sain päiväpeiton, verhon ja tyynytpäälliset ompelijalta. Ihanat! Vielä kun saisi huoneen kuvauskuntoon (meillä on seinälle ripustus-vaihe...), voisi tehdä postauksen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä kyllä monesti iskee joku pieni sisustuskärpänen. Kai sitä haluaa piristää mieltä jollain, kun tuntuu, että kaikki alkaa näyttää harmaalta.

   Mä olen kans ollut jonkin verran kyllästynyt Muumiverhoihin jo jonkun aikaa. Taisin jo reilu vuosi sitten pohtia blogissakin neidin verhoasiaa. Hitaasti kuitenkin hyvä tulee.

   Jään odottamaan innolla sun sisustuspostausta! Jos vaikka tarttuisi jotain ideoita matkaan meillekin :)

   Poista
 5. Hei on kyllä kivat verhot! Aina kun näen tän kankaan alkaa vielä päässä soimaan se biisi, mikä taitaa kuosin taustalla olla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäen kuuntele musiikkia, joten en tiedä biisiä tässä taustalla. Täytyy varmaan kuunnella se :D Tiedän kyllä, että Hehku on Lauri Tähkän suunnittelema. Ja hyvin onkin suunniteltu!

   Poista
 6. Aivan ihanat - mä oon noit haaveillu olkkariin mutta en oo vielä saanut aikaiseksi hankkia :) Meillä pitää olla lyhennetyt, niin turhaa ostaa valmisverhoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, aina pitää lyhentää valmisverhoja semmoinen puolimetriä :D Ja itse, kun ei osaa sitä tehdä, niin sekin on jo kynnys verhojen vaihtamiselle.

   Poista
 7. Mä oon haaveillu noita sydän verhoja meidän olkkariin mut mies kielsi "jeesustelu kuvalliset". Huomaiskohan jos hommaisin ja ripustaisin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! Mä en ajatellut ollenkaan, että tuo kuvallinen sydän olisi jeesustelukuva :D Enemmän niissä ainakin meikäläinen kiinnittää huomiota väreihin ja muotoihin. Ei se mies mitään huomaa. Meillä mies ei ole huomannut vielä edes, että tytön huoneessa on vaihtunut verhot ;)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...