maanantai 5. toukokuuta 2014

Taas kokataan itämaisia makuja

Hupsista keikkaa! Menevätkö päivät näin kevään korvalla normaalia nopeammin vai mitenköhän blogi pääsi jäämään reiluksi viikoksi retuperälle? Mielessä on ollut toteuttaa kesä- ja kevätvaatepostausta, mutta viikonloppuisten lumikuurojen pelästyttämänä työnsinkin teepparit ja hepenet takaisin syvemmälle kaapin uumeniin.

Vappukin jo mennä vilahti. Meillä ei juurikaan juhlistettu, eikä varsinkaan syöty perinteistä vappusapuskaa. Nakit, perunasalaatti, lihapullat skumppaneineen eivät pääse meillä pöytään sen paremmin uutena vuotena kuin vappunakaan.

Sen sijaan meillä kokattiin pitkästä aikaa pitkäaikaista herkkuruokaa, johon meillä on jo pariin otteeseen kyllästyttykin. Ohje on napattu alunperin viinisuosituksineen Pirkka lehdestä. Nykyään ohje löytyy netistä K-ruoka -sivustolta. Meillä ohje on matkan varrella ja kokemuksen kautta hakenut hieman muotoaan. Aitoa broilerin Kung Pota en ole koskaan saanut, mutta ohjeella saa aikaan kuitenkin kivan ja tarvittaessa juhlavammankin aterian.
Ainekset 4-6 annokseen (Ohje K-ruoka sivustolta mukautettuna niin kuin itse sen teen)

1 kpl
Vihreä tai oranssi paprika
1 kpl
Keltainen tai punainen paprika
1 kpl
Purjo
1,5 tl
Chilitahnaa
1 dl
cashewpähkinöitä
1 rs 
Marinoimattomia ohuita broilerinfileeleik-
keitä
1
valkuainen
n. 6 rkl
Maizennaa
n. 3/4 tl
suolaa
2 tl
Inkivääritahnaa
1 rkl
Valkoviinietikkaa
5-6 rkl
Makeaa chilikastiketta
Öljyä paistamiseen
~1,5 dl 
Basmatiriisiä lisäkkeeksi


  • Valmistus
  • 1. Paloittele paprikat reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna purjo ja chili. Puolita pähkinät ja paahda ne halutessasi pannulla.
  • 2. Leikkaa broileri pieniksi, sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Erottele valkuainen lautaselle ja vatkaa sen rakenne haarukalla kevyesti rikki. Kaada toiselle lautaselle maissitärkkelysjauhot ja suola. Kasta broileripalat ensin valkuaiseen ja sen jälkeen jauhoseokseen.
  • 3. Paista broileripalat kypsiksi kuumalla pannulla öljyssä ja siirrä ne lautaselle. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • 4. Kuumenna öljy kasviksia varten pannussa. Vokkaa kasviksia pannulla pari minuuttia ja mausta. Kaada lopuksi joukkoon kypsät broilerit. Koristele pähkinöillä ja tarjoa riisin kanssa.




Ps. Ja tässä tulee se viinisuositus, joka alunperin oli tämän ruokaohjeen kaverina Pirkka -lehdessä. Kyseinen viini sopii mainiosti makumaailmansa puolesta yhteen mausteisten ruokien kanssa. Tämä lienee muuten ensimmäinen ja viimeinen viinivinkki tässä blogissa... Tämä viini sopii vain kyseisen ruoan kanssa niin loistavasti yhteen, että oli ihan pakko vinkata.


No niin, ja nyt tuli nälkä! Mukavaa alkanutta viikkoa!

8 kommenttia:

  1. Ollaanhan sitä vielä paikalla! Täällä on jo ihmetelty, että mihinkäs sitä on hävitty :)

    Herkullinen ohje, pitääpäs testata. Tykkään kanasta ja cashew-pähkinöistä kovasti. Herkullinen kuva, nyt alkoi tehdä mieli kiinalaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivät vaan vilahti ohi ja kamera makasi pöydällä. Siinä syy postaamattomuuteen :D Yritän ryhdistäytyä.

      Tuo on hyvä ohje. Siinä on vähän enemmän väkertämistä, mutta se kannattaa. Me ollaan tehty tätä kymmeniä ja kymmeniä kertoja ja täytyy myöntää, että välillä on tullut kyllästyminenkin :D

      Poista
  2. Meilläkin tykätään ton tyylisestä ruuasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa, vähän arkiruokaa maittavampaa ja mausteisempaa. Mekin tykätään ja yhteen aikaan tämä oli viikonloppuherkkua melkeinpä pari kertaa kuussa.

      Poista
  3. Vaikuttaa varsin herkulliselta ohjeelta. Pitääpä pitää mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On herkullista kyllä. Me jäätiin koukkuun ja ollaan tätä ruokaa laitettu varmaan jo parisen vuotta uudestaan ja uudestaan.

      Poista
  4. Todellakin herkullista ja pitää tallentaa tämä erityisesti jonnekin. Aivan pakko kokeilla ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pitkäaikainen suosikkiruoka, joten en voi kuin suositella. :)

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...