lauantai 26. huhtikuuta 2014

Mökkikauden avausta kuvin

Mökkikausi on nyt korkattu. Isukille se tarkoitti tietysti ensisijaisesti grillikauden avausta ja tytölle trampoliinikauden avausta. Itsessäni heräsi pieni luontokuvaaja ja Joulupukin tuoma uusi objektiivikin pääsi viimein tositoimiin amatöörimaisissa kuvaajan kourissani. Päivän huippuhetki oli, kun hiivin hiljaa rantapusikkoon kamera kaulassa ja näin joutsenen kauempana lahdessa. Jostain syystä joutsen halusi kuitenkin tulla poseeraamaan, lähti uimaan kohti ja jäi kohdalleni juttelemaan.
Joutsen tuli ihan lähelle jutustelemaan. 
Aamulla lähtötohinoissa neiti etsi kiikareitaan. Toki reppuun sujahti myös saippuakuplia ja lintukirja. Mökkijärven linnut ovat tulleet tytölle tutuiksi jo aiempina kesinä. 
Tyttö tiiraili ja bongasi ainakin lokkeja ja kuikkia.
Päivän ohjelmassa oli myös trampoliinin kasaaminen, auton rassausta, grillausta ja pieniä kevään mökkiaskareita.
Tätä hetkeä oli odotettu jo hartaasti. Noshin froteehupparikin kaivettiin aamulla talviteloilta ja se mahtuu edelleen. Huippua!
Sammakot pitivät rantakaislikossa hurjaa kurnutusta ja kutuakin löytyi. Pian pihanurmella hyppeleekin taas ihania pikkusamppeja.
Kutua. Kohta pihanurmella hyppii pikkusamppeja.
Grilliherkkuja, isukin auton puunausta ja lisää lintubongailua...
Kuu kesään auton matoista, västäräkistä vähäsen, mutta grilliruoasta ei päivääkään.
Sain varmaan raittiinilman myrkytyksen koko päivän ulkoilusta. Kuvat kertokoot siis tänään enemmän kuin tuhat sanaa. Harvoin täällä näin vähäsanaisia ollaan kai oltukin.

Hauskaa viikonlopun jatkoa!10 kommenttia:

 1. Kivoja kevätkuvia, täällä on kans ulkoiltu PALJON :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhosivat, että säät taas kylmenisivät, joten nyt pitääkin ulkoilla paljon!

   Poista
 2. Ihana vapaa-aika ja avovesi! :) Hienoja joutsenkuvia myös.

  Mulla tulee koko päivän ulkona olosta ilmeisesti jonkinlainen raitisilmamyrkytys, kun sitten väsyttää ihan kamalasti ja päähineestä+aurinkolaseista huolimatta on sellainen raskas olo päässä. Mutta kyllä siihen taas tottuu kesän edetessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutut oireet mullakin raittiinilmanmyrkytyksessä :D Onneksi sille vähän siedättyy tässä kevään edetessä. Uni kyllä maittaa yleensä hyvin ulkoilupäivän päätteeksi. Neiti veteli unia kellon ympäri.

   Poista
 3. Kiva mökkireissu teilläki ollut!
  Meidän mökillä joutsenet ui ihan rannan läheisyydessä, eivät pelkää meteliä.
  Meidän tytöt odottaa kovasti trampoliinin kasaamista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän mökkijärvellä joutsenet ovat vain ohikulkumatkalla. Viime keväänä, kun yritin samaa, lähtivät heti karkuun, kun rasautin jalan alla vahingossa oksan raks vähän liian äänekkäästi. Nyt oli meininkin eri ja paikalla olikin vain yksi joutsen.

   En olisi kyllä uskonut, että trampoliini saadaan kokoon jo ennen toukokuuta, mutta mikäs siellä oli jo nyt hyppiessä, kun on ollut näin lämminkin. :D

   Poista
 4. Kivoja ja niin kesäisiä kuvia jo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät on kyllä ihanan pitkällä jo. Ei tarvita enää kuin ripaus vettä, niin joka paikka alkaa vihertää.

   Poista
 5. Mökkeily on ihanaa ja olisi kiva jos olisi oma mökki. Äidilläni ja hänen miehellään on mökki, mutta se on aika kaukana minusta joten ei tule siellä (tai kotiseudulla) käytyä kuin muutaman kerran vuodessa. Äitini ja hänen miehensä toki käyvät siellä joka viikonloppu ja lomilla ovat pidempään, kun lähempänä asuvat.

  Joskus tuntuu, että mökit on aina ihan liian lähellä tai sitten liian kaukana, ei ole oikein sellaista välimallia tai toki varmasti on, mutta joku vaan aina mättää :D. Tossa lähellä on yksi sähkötön mökki jossa ollaan joskus kesäisin käyty ja ihan kivaa siellä on joskus aikaa viettää :). Oma on silti aina oma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyseinen paikka on isovanhempieni kesäpaikka ja vanhempieni mökki, jossa vietämme aikaa. Me ollaan niin kaupunkilaisia, ettei ihka omasta mökistä edes haaveilla. Päiväseltään käydään viikonloppuisin kesäaikaan, kun ajomatkaa on vain noin tunnin verran suuntaansa. On se kuitenkin ihanaa päästä pois betonineliöistä edes hetkeksi.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...