maanantai 20. tammikuuta 2014

Eräskin pakkaspäivä

Aamuyöstä herään siihen, että käsi on joutunut vahingossa lämpöisen peiton ulkopuolelle. Juuri, kun saan käden elvytettyä lämpimäksi, kello soittaa armottoman aamun alkaneen. Maksaisin melkein mitä tahansa, että saisin vain kääntää kylkeä ja jatkaa talviunta.

Lopulta kömmin ylös ja avaan kaihtimet. Aamun ankeutta ei näe, koska ikkuna on jäätynyt umpeen. Ilmanvaihto krakaa ja vessakin vuotaa. Meikki ei asetu karhean kuivaan nassuun, hiukset leijuvat omissa ulottuvuuksissaan, paita rätisee. Näkemättäkin voi päätellä, että ulkona on pakkasta enemmänkin.
Ikkuna on jäässä.
Neiti heräilee hitaasti, pukee hitaasti ja selittää paljon ja nopeasti. Housut kutittaa, paita kutittaa ja sukat ne vasta kutittavatkin. Pipo kutittaa, rukkaset kutittaa ja nenänalunen on nuoleskeltu rohtuneeksi. Rasvatuubi on puristettu loppuun ja silti kutittaa.

Isukin auto ei haluaisi lähteä käyntiin. Hyrrrr.
...

Iltapäivällä kiiruhdan bussin päätepysäkille, jossa seisoo jo paljon muitakin ihmisiä. Bussia ei näy. Ihmiset ympärilläni alkavat tanssia ja hyppiä. Itse kaivoin viikko sitten Emut jemmasta, vaikka olin jo joulun aikaan menettänyt toiveeni niiden tarpeellisuudesta. Villasukkien kanssa Emuilla tarkenee, eikä ole tarvetta tanssahdella. Bussia ei silti näy. Otan käyttöön suunnitelman B. Jos poikittaislinja ei toimi, täytyy kiertää keskustan kautta.

Toinen bussi, johon hyppään, sammuu keskellä vilkkaasti liikennöityä risteystä. Poikittain tietysti. Kolmas yritys toden sanoo ja matka jatkuu.

Päiväkodilla neiti heittäytyy maahan minut nähdessään ja huutaa kuinka epäreilua elämä on. Tulin liian aikaisin, vaikka pihassa on meidän neidin lisäksi vain yksi lapsi enää hakematta. Elämä on epäreilua, kun ei ole siskoa tai veljeä, eikä ketään kaveria saa enää kutsua kylään. Kotona selviää, että lapsella onkin vain nälkä.

Eteisen pöydällä on lappu, jossa lukee, että pytty on korjattu ja ilmanvaihtoa säädetty. Ikkunan reunamilta voi erottaa pimeyttä ja taivasta.

Sauna saa kruunata kylmän päivän.
Ikkuna on silti jäässä.
Mukavaa alkanutta pakkasviikkoa!

16 kommenttia:

 1. Vau mikä ikkuna!! Mutta joo, kylmä on, ehkä vähän turha kylmä!

  Samaistun tuohon sähköisten hiusten ja rätisevien vaatteiden ongelmaan... Myös pojista saan usein sähköiskun kun kosken heihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä, oonko oppinut viimein pakkaspukeutumaan vai onko syy villasukka-Emu -yhdistelmässä, mutta mua ei ole paleltanut vielä yhtään. Vaikka siis tänäänkin odotin busseja ihan hyvät tovit pakkasessa seisoskellen.

   Vaihdoin töissä sähköiskut tänään yhden pienen vauvankin kanssa. En todellakaan tiedä, kumpi säikähti enemmän :D

   Poista
 2. Onpas komea ikkuna. Ei tietenkään enää vastaa alkuperäistä käyttötarkoitusta, kun mitään ei näy läpi, mutta kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime talvena ilmanvaihto toimi paremmin, kun tällaista ilmiötä ikkunaan ei tullut. Kaunishan se on, mutta vähän epäkäytännöllinen :D

   Poista
 3. Oho, mites ne ikkunat tolleen? Hienolta kyllä näyttää..
  Minäkin olen tainnut tajuta, että tarvin tosi paljon vaatetta ulkoillessa lasten kanssa, eikä sitten ole ollut kovin kylmä - mietin tuossa, että pitäiskö tehdä postaus siitä, kuinka viluinen äiti puetaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmanpoisto on säästöliekillä ja ilma alkaa virrata ikkunoiden välistä sisältä ulos, vaikka sen pitäisi kulkea kaiken järjen mukaan toiseen suuntaan. Ikkunat vetivät jäähän yhdessä yössä :D

   Nyt saa kyllä pukea kerroksia niin paljon, että tulee hiki jo pukiessa :D Hyvä postausidea, jään odottamaan!

   Poista
 4. Tutulta kuulostaa, paitsi ettei auto lähtenyt aamulla käyntiin ollenkaan. Onneksi naapurista sai lainaksi sekä autoa että virtaa ja sain omanikin liikkeelle. Talviunille mielii niin ihmiset kuin autotkin näillä säillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tee hyvää auton moottorille pakkaset. Tänään onneksi käynnistyi vähän paremmin. Virtaa antavat naapurit ovat korvaamattomia. Meillä tosin naapurit vähän söivät virtoja viikonloppuna juhlimalla pikkutunneille saakka ja eipä täällä omassakaan kämpässä paljon sitten nukuttu.

   Poista
 5. Arktista on juu. Oman pukeutumisen kanssa saa tosiaan nyt olla tarkkana, ei voi lähteä noin vain pihalle, vaan pitää varustautua huolella. Itseltä puuttuu ne kaikkein lämpöisimmät kengät ja jalkaterän levittyä lasten jälkeen ei kenkiin mahdu enää villasukkaakaan. Liikkeessä on pysyttävä, ettei varpaat jäädy!

  Hienon näköinen tuo ikkuna, vaikka ilmiö ei tietysti kovin mukava olekaan.

  Kuulostaa kovin tutulle tuo lapsen kiukuttelu verensokerin ollessa liian alhainen. Meidän pojilla toimii monesti tuo vanha mainos "Hyvä ruoka-parempi mieli!" ;) Pikkuveikka on usein aamuisin tosi kiukkuinen ja mieliala muuttuu heti, kun aamupala alkaa imeytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emut on niin leveät, että oikeastaan en pysty niillä löntystämään ilman paksuja villasukkia ollenkaan. Saa kyllä tosiaan huolellisesti pukea, ettei pakkanen pääse iholle. Mulla kans raskauden myötä kasvoi jalka puoli numeroa. Se oli juuri se ratkaiseva puolinumeroa, että koko kenkävarasto meni uusiksi :D

   Päiväkodista ovat kyllä ihmetelleet aina välillä, että voiko niin pienillä ruoka-annoksilla pärjätä, mitä tyttö kuulemma syö. Olen sanonut, että kotona menee sitten leipää ainakin iltapalaksi rekkalasteittain. Ilmeisesti meilläkin kiukku johtuu usein siis matalista energiatasoista. Itsekään ei usein työpäivän jälkeen ole ihan parhaalla mahdollisella energialla varustettu ja konflikti syntyykin helposti, kun kaksi kiukkuista kohtaa toisensa :D Hyvä ruoka-parempi mieli on tuttu lausahdus siis täälläkin.

   Poista
 6. Niitä päiviä..... Kaunis kuvio ikkunassa vaikkakin mukavampi versioi on taatusti se että siitä näkyisikin kokonaan läpi :)
  Tsemppiä ja toivotaan hieman lauhempia päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli onneksi jo parempi päivä, vaikka pakkasta pitääkin :)

   Poista
 7. Eikä, onko toi kuva teidän ikkunasta! Mahtava! Ja kiva että lähdit mukaan haasteeseen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa meidän ikkunoista veti aika paksuun jääkukkaan pakkasten alettua. Nyt ilmanvaihto on taas paremmalla tolalla ja ikkunatkin jo lähes läpinäkyvät :D

   Tuosta haasteestahan voisi tulla ihan elämäntapa. Kauhea määrä kaikkea alkaa olla jo riesa.

   Poista
 8. Hukeat kuvat jotenkin maalaukselliset. Aurinko jo pian sulattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jääkukat olivat paikoin kyllä komeat, osittain lasi oli sen verran paksussa jäässä, ettei kuvauksellisuudesta ollut tietoakaan. Tuo kyseinen ikkuna on pohjoiseen päin eli aurinko ei sitä kauheasti pääse sulattelemaan, mutta ilmanvaihtoa parannettin ja lasi on jo puoliksi sulanut. :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...