sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Takinkääntäjä

Teimme iltapäivällä retken Tampereen joulutorille, ohimennen vilkutimme myös Tallipihan tontuille ja suuntasimme katsastamaan syksyllä avatun uuden Tiitiäisen satupuiston. Joulutorin tunnelma oli kohdillaan, Tallipihan tontut olivat hyvällä tuulella ja Tiitiäisen satupuisto oli kiva paikka -ainakin, jos olisi kesä, eikä isukki koko ajan valittaisi penkkien puuttumisesta, tuulisesta sijainnista ja talven kylmyydestä (lämpömittarissa noin 0 astetta).

Tyttö valitsi kaupunkitakikseen Reiman Angry Birds untuvatakin, jossa on tavallaan kuin kaksi takkia. Meidän pieni takinkääntäjä innostui takin kahdesta ilmeestä toden teolla; "käytän takkia joka toinen kerta näin päin ja joka toinen kerta toisinpäin!" Takin pesuohjeet löytyvät takin kuvapuolella olevasta vetskaritaskusta ja jäinkin pohtimaan ohjeen kohtaa "Pestävä erillään nurin käännettynä..." Tässä tapauksessa on varmaankin makuasia, kumpi puoli takista on oikea ja kumpi nurja?
Tilasin takin viime viikonloppuna Citymarketin verkkokaupasta 40% alennuksella. Samansuuruisen alen saa Reiman kaikista Angry Birds -tuotteista vielä tämän illan Reimashopista koodilla ANGRYBIRDS2013.
Valitsin meidän n. 115 cm pitkälle neidille takista koon 122 cm, joka osoittautui juuri sopivaksi. Takki kätkee sisälleen aitoa untuvaa ja höyhentä, joten se päällä pärjää kirpeämmilläkin pakkasilla. Meidän hikoilijalla oli takin ja housujen alla ainoastaan Reiman tekniset housut ja paita (ja Reiman tekniset sukat), eikä nollakelissä tullut missään vaiheessa liian kuuma, eikä kylmä. (Housut Lindex FIX, pipo Silverjungle, kypärämyssy Reima Micce, toppahanskat Polarn O. Pyret, kengät Reimatec Reilly)
Tiitiäisen satupuisto vaikutti kivalta paikalta. Talvi ei kuitenkaan ole ehkä sitä puistoilija kulta-aikaa. "Maahan kaivetut" trampoliinit olivat melko liukkaita, kummut ja liukumäet tosin olivat näin talvellakin kivoja ja haastavia kiipeilypaikkoja.
Näin se takki kääntyy ja helposti (kuva otettu eilen takinkääntöä harjoitellessa). Yhtä helposti takki kyllä 6-vuotiaalla kääntyy asiassa kuin asiassa:
Takin kääntöpuolelta paljastuu yksivärinen takki. Tyttö testasi takin näin päin illalla vauhdikkaissa mäenlaskuleikeissä ja hienosti toimi. Ei tullut edes hiki hengittävässä kevyessä takissa.
Tulipas postaukseen paljon linkkejä.. Hyviä ja toimivia vaatteita kyllä kelpaa linkitellä.

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa joulunalusviikkoa! 9 yötä Joulutontun tuomiin lahjoihin. Joulupukkiahan ei siis ole oikeasti olemassa. "Nillä on kaikilla vain jotkut naamarit."

22 kommenttia:

  1. Veikeä takki, kun on käännettävä! Ja nättikin on,

    Ihana katsoa myös kuvia Tampereelta, josta muutimme pari vuotta sitten pois. Edelleen ikävä sinne, sellainen kyläilyikävä. Asumaan ei nyt just tarvitse päästä, ehkä joskus taas.

    Meidän poika puhuu joulupukeista monikkona ja joulupukkina olemisesta mahdollisena haaveammattina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nätti on takki ja lapselle itselleen mieleinen. Lämmin ja hengittävä ovat ominaisuuksia, joita itse arvostan kovasti myös.

      Mä olin itse aikoinani pari vuotta muualla tästä Tampereen seudulta ja oli kyllä niin ihana palata. :)

      Hihi! Samoilla linjoilla teidän poika sitten joulupukkiasioissa. Joulupukki olisi kyllä mahtava ammatti. Vain yhtenä päivänä vuodessa töissä ja loput lomalla :D

      Poista
  2. Jaa-ah. Soutaa-huopaa... valitsinko sittenkään oikeaa väriä :D. Hyvältä näyttää siis sun kuvissa tuokin :D.

    Mutta miten mulla on voinut mennä ohi Tiitiäisen satupuisto??? Heti täytyy selvittää missä... Hmm, helpoimmalla varmaan selviää kun juttelen seuraavan kerran sun kanssa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se toinenkin tyttötakki ihan yhtä hieno! :)

      Tiitiäisen satupuisto sijaitsee Hämeen museon vieressä Näsinkalliolla eli Tallipihalta mäki ylös ja katse vasemmalle. Sieltä on hienot näkymät Särkänniemeen... jos ei ole yhtä utuista kuin tänään oli :D Jutellaan huomenna enemmän. Nyt pistän koneen kiinni ja säädän kellon herättämään tuskaisesti kuudelta.

      Poista
  3. Hauska kääntötakki! :) Muistan joskus lukeneeni Aamulehdestä tuosta Tiitäisen satupuistosta, mutta olin jo ihan unohtanut sen kokonaan! Täytyypä joku päivä poiketa, vaikka varmaan kyllä kivempi tosiaan kesällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja ilmeisen hieno tuo puisto on hämärällä, kun sinne syttyvät hienot valotehosteet. Keväällä aiotaan tehdä sinne kyllä retki hämärissä olosuhteissa :D

      Poista
  4. Hyvännäköinen takki! :)

    Harmi, että poikien mallit oli kovin sinisävyisiä. Tai oikeastaan aivan sama, kun meillä oli jo ne keltaiset talvitakit hommattuna...

    Hauska tuo "pestävä nurin käännettynä" ;) Hienoa, että pesulappu on taskun sisällä. Käännettävissä vk-pipoissa lappu on tarra, fiksua :)

    Kivoja kuvia ja ihana puisto. Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei kans ilahduta tummansininen värinä vaatteissa ihan hirveästi. Toki tähän Space -teemaan se jollainlailla sopii. Uskon kuitenkin, että vihreä- tai oranssivoittoisempi poikientakki olisi ollut suositumpi?

      Kääntötakissa on vain yksi ongelma, se pitää ripustaa naulakkoon hupusta, jos ei saatavilla esim. koulussa ole henkaria...

      Mukavaa joulunodotusta!

      Poista
  5. Takki on tosi kiva, mut onhan se vähän hintava, onneksi sait alella ;) Oi että kun teillä on kaikkia kivoja kohteita siellä päin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Takissa on kyllä joku kosteussuojakerroskin pakko olla, koska neiti ei ollut liukumäkileikkiensä jälkeen illalla pihalta sisälle tuntuaan yhtään märkä. Täytteen hintaan en olisi nyt tällä tarvemäärällä tuota takkia ostanutkaan. Kaapissa on kuitenkin useampi talvitakki jo ennestään.

      Täällä olisi nyt Särkänniemessä Koiramäen joulukin viikonloppuisin, mutta sillä kiukuttelun määrällä, mikä eiliseen retkeen lähtiessä oli, en viitsi maksulliseen tapahtumaan lähteä. Täällä Tampereella on nyt panostettu lapsiin ja keskustan puistoihin. Pikkukakkosen puisto Koskipuiston tuntumassa pistettiin syksyllä myös uuteen uskoon.

      Poista
  6. Kiva takki! Ja Tampereella on aina niin paljon kaikkea kivaa.

    Mä aina ihmettelen, miten meidän isi voi harrastaa hiihtämistä ja juoksemista, kun meidän kanssa ulkoillessa palelee ja marisee kaikesta aina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampereella olisi kaikkea kivaa, mutta arvaa minkälaisen väännön kanssa tuollekin retkelle lähdettin? Neiti olisi halunnut mielummin olla kotipihassa tai pelata vaikka pleikkaa.

      Meillä isi ei harrasta ulkoilua missään muodossa talvella. Yritän kyllä neuvoa pukeutumisessa, muttei se nytkään osannut silti kaulaliinaa laittaa. Ihan oma syy, jos nollakelillä paleltaa :D Miehet on kauheita valittajia! ;)

      Poista
  7. Ihana takki. :)
    Mä uskon kyllä et joulupukki on olemassa, mutta sillä on paljon valeasuisia apulaisia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munn pitää yrittää myydä neidille kans tuo teoria. Tontut meille aina lahjatkin käy tuomassa, joten ehkä siitä mennyt usko pukkiin. Eihän sen apuritkaan ole koskaan meille ehtineet :D

      Poista
  8. Onpas hauska idea! Olisi kyllä todella mainio meillä, täälläkin asuu yksi todellinen takinkääntäjä;) Ja tuo kuosikin näyttä todella kivalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihastuin tuohon takkiin heti, kun Reima viimein julkaisi vihaiset talvilintunsa. Tarve vain ei ollut uudelle takille niin suuri, että olisin sen täyteen hintaan ostanut. -40% ale pisti pois turhan harkinnan ja nyt se on täällä. Tyttö sitä kyllä kovasti odotteli jo heti alkutalvesta.

      Poista
  9. Vastaukset
    1. On se kaunis ja onneksi nyt ei kuitenkaan ihan pinkki, kun niitähän meillä on nähty jo "muutama".

      Poista
  10. Hyvännäköinen takki ja ihana tuo kääntöominaisuus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääntöominaisuus tuo kyllä sellaisen tuntuman, että sain kaksi takkia yhden hinnalla. Ei huono ollenkaan! Kokokin sattui ihan nappiin.

      Poista
  11. Mun kaulahuivissa luki, että pestävä nurin käännettynä... Eipä ne taida paljon noita lappusia miettiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe! Siinähän on sitten hyvä pohtia, että kummin päin kaulahuivinkin koneeseen asettelee :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...