sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Merkillistä!

Tästähän tuli varsinainen haasteviikonloppu...

Sain kivan merkkihaasteen ihanasta Lillalove -blogista. Alkuoletuksena on, että olen lapseni vaate- ja kenkähankinnoissa merkkiuskollisempi kuin omissani -vai olenko sittenkään? Pahoittelut postauksen kuvista, sillä kaivoin ne arkistojen kätköistä ja ovat tässä blogissa jo niin nähty.

Kengät… Yleisesti ottaen en ole merkkiuskollinen kenkien suhteen. Pääasia, että kengät ovat mukavat. Vuosi sitten kuitenkin hurahdin El Naturalistoihin. Ensin hankin yhdet ja heti perään toiset. Kesäkengissä ja saappaissa suosin Crocseja. Ai miksikö? No, mukavuudenhalusta tietysti.
El Naturalistan ihanat sämpylät. Hyvät kävellä. Crocsit nyt eivät perusteluja kaipaa.
Tennarit…  Välttelin vuosia tennareita. Sitten, kun välttely ei enää onnistunut, välttelin periaatteesta Converseja. Conversethan on kaikilla. Ostin siis Mustangit. Nyt syksyllä hankin kuitenkin vuorelliset, mokkanahkaiset Converset. Ihan kivat, mutta en usko koukuttuneeni edelleenkään tiettyyn tennarimerkkiin.
Tennari-ihminen. En myönnä olevani merkkiuskollinen.
Farkut… Farkkumerkistä olen tarkka. Se on Esprit. Tiedän koot ja osa malleista istuu ongelmalliseen ruhooni suht hyvin. Plussaa siitä, että lahkeen pituuden saa 30 tuumaisena. Tätä vaihtoehtoa pygmi arvostaa.
Espritin farkut saa 30 tuuman lahkeilla. Pygmi kiittää.
T-paita/topit… Ketjukamaa. Topit pääasiassa Gina Tricot ja H&M, T-paitoja olen hankkinut jopa marketeista. Kääk!

Alusvaatteet… Ketjukamaa. Jostakin syystä suunnistan aslusvaateostoksille aina KappAhliin. Jollen ole merkkiuskollinen, olen alusvaatteiden kohdalla ainakin ketju-uskollinen.

Neuleet… Ketjukamaa ja Espritia. Tällä hetkellä käytössä on hyvin vähän neuleita. Hupparikausi menossa.

Laukku… Useamman vuoden olen jo kulkenut canvaslaukku olan yli kiepautettuna. Laukuissa suosin kotimaista Riiminkaa.
Riemuna raikkaana rinnallani.
Lompakko… Nykyinen on hajalla, joten tarvisin pian uuden. Lompakko on vain asia, johon kiintyy ja tottuu niin paljon, ettei sitä haluaisi vaihtaa. En ole lompakon suhteen merkkiuskollinen. Vaatimuksina on kiva ulkonäkö, pieni koko ja suuri tilavuus. Ajokortille pitää olla läpinäkyvä tasku ja kaikki kanta-asiakaskortit pitää saada mahtumaan vaivattomasti lompakkoon. 

Aurinkolasit… Aurinkolasini pitäisi olla vahvuuksilla. Yhdet sellaiset löytyykin, mutta edellisten lasien vahvuudella. Eivät ole toimivat. En siis käytä.

Kello… En käytä. Ainoa kello, mitä kannan mukanani on kännykässä. Ja se on Nokia.

Korut… Merkillä ei ole väliä. Käytän koruja melko vähän. Viimeaikoina kaulassa on roikkunut Kalevala korun tynnyrihela.

TV… En erota televisioiden kuvissa suuria laatueroja. Meillä mies vastaa elektroniikkahankinnoista ja merkki on tällä hetkellä (oli pakko tarkistaa) Samsung.

Kännykkä… Tällä hetkellä Nokia Lumia 900, sitä ennen Samsung Galaxy S plus ja sitä ennen muutamia Nokialaisia ja niitä ennen Samsung. Ensimmäinen luurini oli Nokia. Pidän puhelinta yleensä maksimissaan pari vuotta. En ole merkkiuskollinen. Ostan sen, mikä sillä hetkellä tuntuu sopivimmalta tarpeisiini ja rahatilanteeseeni.
Nokia nyt, Samsung huomenna? Huomasin juuri, että luurini täyttää ensi kuussa vuoden.
MP3… Oli niin pieni, että hukkasin sen jo pari vuotta sitten. Enkä muutenkaan tehnyt sillä mitään, koska en kuuntele mielelläni mitään muuta kuin hiljaisuutta. Hukatun MP3:sen merkki oli Apple iPod.
  
Tietokone… Tietokoneasioista meillä huolehtii mies. Tietokoneeni on hänen kokoamansa pääosin osista, jotka hän on omaasta koneestaan hylännyt hankkiessaan parempia. Tietokoneeni ei siis ole minkään merkkinen, mutta uskon sen olevan keskimääräistä merkkikonetta tehokkaampi ja parempi.

Auto…Toyota. Ensimmäinen autoni oli Corolla vm 92. Toinen Yaris vm. 02, ja siitä lähtien meidän perheessämme on olut vain Avensiksia. Autoissa olemme ainakin toistaiseksi olleet merkkiuskollisia.

Meikit… Elän meikkien suhteen murrosvaihetta. Olen ollut pitkään Avonin kauneuskonsultti, mutta vuoden alussa luovuin lähes kokonaan rakkaasta harrastuksestani (purtilot vievät kamalasti tilaa huushollissa). Nykyään käytän Avonin ja Lumenen meikkejä sulassa sovussa. Meikkaan päivittäin, oli tilanne mikä tahansa.

Kasvovoide… Sama tilanne kuin meikeissäkin. Tosin haluaisin kovasti kokeilla, miten Vichyn voiteet sopisivat iholleni, joka on alkanut tänä syksynä reagoida näppylöillä johonkin. En tiedä mihin.

Deodorantti… Tästä olen tarkka. Käytössäni on ollut pitkään alumiiniton Aloe Ever-Shield deodorant stick.

Hammastahna… Perus markettikamaa. Mies valitsee usein hammastahnat, yleensä Pepsodentin valkaisevaa ja hankaavaa tahnaa. Itselleni riittäisi vähemmän hankaava, mutten koskaan muista ostaa.

Shamppoo/hoitoaine… Olen vaihtanut shampoomerkkiä usein. Pitkän markettishampoorupeaman jälkeen huomasin, että kampaamoshampoot sopivat hiuksille ja päänahalleni sittenkin parhaiten. Tällä hetkellä käytän pääasiassa Goldwellin hiustenhoitotuotteita. Myös kotimaiset Cutrin ja Sim ovat toimineet hyvin ja ovat satunnaisessa käytössä.

Saippua… Avon. Saippuavarastoni riittävät vielä arviolta pariksi vuodeksi.

Tuoksu… Käytin aiemmin paljon tuoksuja, pääasiassa Avonilta. Jotain kuitenkin tapahtui ja herkistyin. Nykyään päätä alkaa tykyttämään lähes kaikentyyppiset tuoksut. Lisäksi haistan miedotkin tuoksut voimakkaammin kuin ennen.

Mineraalivesi… En käytä. Jostakin syystä maha sanoo poks, jos juon (kotimaisia) mineraalivesiä. Eräässä hienommassa ravintolassa join erittäin pehmeän makuista mineraalivettä ja se sopi vatsalleni. Merkkiä en muista. Harmi, ettei sitä myydä marketeissa.

Leipä… Olen vähentänyt leivän mussuttamista. En ole leipien suhteen merkkiuskollinen, mutta suosikkileipäni on tuore maalaispatonki.

Ruoka… Meillä mies käy pääsiassa kaupassa. Meillä ei tuijoteta "merkkiruokien" perään, vaan ostetaan sitä, mikä on hyväksi todettua. Aika paljon kaupasta kotiutuu kuitenkin Rainbowta ja muita päivittäistavakauppojen omia "halpismerkkejä".

Jäätelö… Merkillä ei ole väliä. En erota jäätelöissä vivahde- tai merkkikohtaisia eroja. Pääasia, että jäätelöstä saa hyvän pirtelön.
Jäätelö pirtelönä, kiitos! Kuka jaksaa lusikoida, kun voi imeä pillilläkin. Puikkojäätelöt ovat Out?
Karkit… Syön vähän karkkia. Jos kuitenkin valitsen kaupan karkkihyllystä karkkipussin, niin yleensä pussissa lukee Fazer.

Sänky… Ihan sama, minkä merkkinen, kunhan siinä saa hyvät unet. Meidän nykyinen sänky on kotoisin Ikeasta. Ylläri!

Lakanat… Parhaat lakanat tekee ehdottomasti Finlayson. Tamperelaisena en voisikaan olla muuta mieltä. Toisaalta meille hankittiin akuutin tarpeen vuoksi juuri yhdet aluslakanat Ikeasta -ja ensikosketus niihinkin oli ihan positiivinen. Eivät ne silti voi olla yhtä laadukkaat kuin Finlaysonin lakanat. Piste.
Hyvissä lakanoissa tulee paremmat unet.
Kampaaja… Sama kampaaja on leikannut hiukseni lapsesta lähtien. Välillä, kun asuin Kouvolassa, käytin paikallisten kampaamoiden palveluita. Oma tuttu kampaaja on kuitenkin paras. Kampaamo on omassa pihapiirissä.

TV-sarja… Salatut elämät. Olen seurannut sitä alusta asti. Olen koukussa. Mitään muuta sarjaa en sitten näin suurella intensiteetillä seuraakaan.

Päivälehti… Luen Iltasanomat mobiilisti päivittäin.

Lehti… Me Naiset. Tilaan aina edullisia jaksoja, mutta käytännössä lehti on tullut luokseni joka viikko jo vuosia. Viime viikolla tilasin Meidän Perhe -lehden. Sitä kauppasi puhelimitse niin miellyttävä miesääni ja tarjous oli oikeasti hyvä.
 
Nyt en jaksa miettiä, kenet haastaisin pohtimaan merkkiasioita. Nappaa sinä haaste mukaasi, jos nappaa. Merkit ovat perin merkillinen asia.

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa!

6 kommenttia:

  1. Mukavaa luettavaa näin sunnuntai-illalle =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Eipä tässä nyt ole tämän kummempiin tuotoksiin oikein ehtinyt paneutuakaan.

      Poista
  2. Itse olenkin tän haasteen jo tehnyt tuolla mietteissä. Tosin pieni pilke silmäkulmassa en niinkään merkillisesti toteuttaen. ;)
    Minä puolestaan löysin oman luottokampaajani Kouvolasta ja sinne suuntaan vieläkin, vaikka välissä on matkaa yli sata kilsaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli Kouvolassa kans lopulta ihan kiva ja täpäkkä kampaajatäti, joka piti kampaamoa Kasarminmäen kupeessa (tiedä, vaikka olisi vieläkin). Mun vaaleat hiukset eivät tykänneet Kouvolan vesijohtovedestä, vaan muuttuivat ihan vihreiksi. Lopulta hiukset olivat kuin "levää" ja kukaan kiertämistäni kampaajista ei uskaltanut tehdä niille mitään. Tämä kyseinen täpäkkä täti lopulta otti mut käsittelyynsä ja hiukset läks ja muuttuivat tummiksi :D

      Poista
  3. Esprit farkut on kivoja :) Ainut et ne ei tietty mulle istu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mullekaan kaikki mallit istu, mutta kokeilemalla oon löytänyt ne parhaat mallit.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...