maanantai 14. lokakuuta 2013

Lastenmessutunnelmia

Lähdimme sunnuntaina käymään Tampereen Lastenmessuilla. Pirkkahallin ulkopuolella ihmetytti, kun näkyvissä ei ollut mitään Lastenmessuihin viittaavaa kylttiä tai banneria. Ulko-oviin oli sentään tulostettu Lastenmessulappuset ja Tinttu oli panostanut ovien ja muunkin messualueen koristeluun niin hienosti, että päädyin heidän upeaan messupisteeseensä myös ostoksille. Myös Metsolan messupiste oli suuri ja pääsinkin rauhassa hipelöimään uutuudet ja penkomaan alekoreja. Toki kävin ihastumassa valikoimiin myös muun muassa Gugguun ja Ebben messupisteillä.

Messuhalliin olisi mahtunut näytteilleasettajia lähes tuplasti siihen nähden, mitä paikalla oli. Kojuja sai myös kiertää rauhassa ilman tungosta ja väenpaljoutta. Toki ihmisiä riitti, mutta jollain tasolla olisin odottanut tällaiselle tapahtumalle enemmän aktiivisuutta. Messupisteistä kuulemma jaettiin lapsille herkkuja ja välipalajuomia. Meidän neitihän ei kiertänyt yhtään messupistettä, vaan juoksi suoraan HopLopin leikkialueelle, jossa oli köysitrampoliineja ja pari suurta pomppulinnaa. Suurin osa ajasta menikin jonottaessa trampoliinille (1,5 tuntia). Tyttö ihmetteli itsekin omaa kärsivällisyyttään jonottaessa.
Kun oma vuoro alkoi pitkän jonotuksen lopuksi lähestyä, alkoikin jännittää kovasti ja itkettää. Onneksi trapoliinilla vähän jo välillä naurattikin.
Hurja dinosauruksen poikanen (Yläkuvassa kasvot muokattu tunnistamattomiksi). Alemmissa kuvissa HopLopin leikkialueen pomppulinnat.
Messujen vetonaulana oli lauantaina Hevisaurus ja olisi ehkä kannattanut sittenkin mennä paikalle jo silloin. Näimmehän sentään dinosauruksen. "Ei hätää lapset, siellä on ihminen sisällä!" Kaksituntinen vierähti messuilla kuitenkin suht nopeasti. Ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti silloin kunnon vilinän kera?

Ps. Merimuumi pussilakanasetin arvon piakkoin. Arpoja on todella hurja määrä!

20 kommenttia:

  1. Mä oon edelleenkin sitä mieltä, että lähtisin tollasille messuille ilman lapsia :D Mutta sitähän on turha miettiä, kun en taida ikinä päästä, vaikka kiva kyllä olisi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo messut olisi kyllä ollut aika nopeasti kierretty ilman mukana olevaa lasta. Mutta jos olisi ollut ihan hirveästi shoppailutarvetta ja joka kojun olisi kiertänyt ajan kanssa, niin ehkä siellä olisi aikuinenkin yksin viihtynyt. Ohjelma yms. oli suunnattu kyllä ihan puhtaasti lapsille. Ei tuo dinosauruskaan ihan vakuuttava aikuisnäkökulmasta ollut ;)

      Poista
  2. Te olitte siellä! Muakin olis kiinnostanut, mutta kun ei niin ei. Vaikuttaa kivoille messuille. Vähän outoa, ettei ollut porukkaa?! Onko ne ekat? Ei kun ainakin viime vuonna ne oli jo, eikös?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli sellainen käsitys, että Tampereella ei ole vähään aikaan ollut lapsiperheille suunnattuja messuja?? Jollain tapaa ehkä nyt mainonta ei ollut kohdannut lapsiperheitä? Sunnuntaina oli ainakin tosi hiljaista. Näytteillelasettajiakaan ei ollut mielestäni "tarpeeksi". Olisin jaksanut kiertää ja katsella enemmänkin.

      Poista
    2. Mun mielestä messuja mainostettiin kyllä tosi huonosti! Yritin bongailla viikonlopun lehdistäkin, mutta missään ei näkynyt:/

      Poista
    3. En lue hirveästi lehtiä, mutta missä olivat esimerkiksi mainosplakaatit teiden varsilta? Kunnon fb-kamppikset? Messuille odotettiin 20000 kävijää, tällaisen muistan jostain lukeneeni. Olisi mielenkiintoista kuulla, päästiinkö lähellekään. Tampereen Lastenmessujen fb-sivulla on 664 tykkääjää. Ihan hyvä alku ;)

      Poista
  3. Ei tonne kyllä ilman lapsia olis viittiny mennä! Sen verran oli rauhallista meno.

    Mutta siis höh, sun tyttö viipotti mun ohi tuolla pomppulinnalla ja tsiikailin näkyiskö tuttuja, mutten tunnistanu! Ja onhan Sisukin tossa krokotiilin suussa tuossa kuvassa :DD me sokeat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii! Mä yritin kans katsella lapsia ja aikuisia kovasti, mutta en nähnyt mielestäni ketään tuttua :D Tuossa krokotiilikuvaa ottaessa oltiin aikalailla jo lähdössä dinosaurussession kautta pois koko messuilta ja kiinnitin vain huomiota isompaan poikaan, joka teki krokotiilin edustalla voltteja. Meidän lapset ovat kyllä saattaneet jutella, koska meidän neitihän aina juttelee kaikille ja kokoajan tuollaisissa paikoissa.

      Poista
  4. MIKSI en mennyt tonne messuille.. Hitsi! Enpäs tajunnut koko juttua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, ettei moni muukaan tajunnut. Väkeä oli aika nirkoisesti. Toivotaan, että saadaan kuitenkin messut jatkossakin ja entistä parempina ja isompina.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Olihan se kivaa. Lapsilla oli ainakin hauskaa, mitä nyt katselin.

      Poista
  6. Mä olen käynyt vaan Hesan messuilla, ja niissä on aina ihan älytön tungos! Tuskanhiki pukkaa päälle ja lapset katoaa sekunnissa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin Lapsimessut ovatkin ihan omaa luokkaansa. En ihan sellaista tungosta kaipaisi, mutta messutunnelma vaatii kyllä vähän ryysistä, menoa ja meininkiä. Jotain tunnelman nostatusta olisi TAmpereen messutkin kaivanneet.

      Poista
  7. Meillä jäi nyt kuitenkin messut väliin, mutta ehkä sitten ensi vuonna! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että saadaan messut ensi vuonnakin. Sitten kaikki vaan messuilemaan.

      Poista
  8. Mekin kävimme, mutta oliko tuo dinosaurus vain sunnuntaina? Sitä en ainakaan itse nähnyt ja kävi tuolloin mielessä onkohan sitä ollenkaan.

    Köysitrampoliiniin sai kyllä jonottaa ihan liian kauan, vaikka poika jaksoikin odotella.

    Mitään ruuhkaa ei tosiaankaan ollut ja vaikka kivasti olisi todellakin mahtunut enemmänkin sekä näytteilleasettajia että asiakkaita niin kivasti toki oli myös katsottavaa ja ostettavaa sekä tutustumisen arvoisia uusia asioita.

    Hevisaurus nähtiin eka kertaa livenä ja sen jälkeen onkin DVD:tä katsottu ja laulettu mukana monet kerrat, tosin nuoremmalle reilu 2-vuotiaalle oli kenties liian kovaa kamaa kun tuli uniinkin rauhattomuutena kun pitihän se aina kurkkia ja katsella samaa mitä isoveli katsoo ja toki innoissaan lauantaina konserttia kuunteli tosin kyllä se 6-vuotiaskin pyrki seuraavana yönä viereen omasta huoneestaan kun möröt tuli uniin.

    Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevisaurus oli lauantaina ja dinosaurus sunnuntaina.

      Sen verran oli porukkaa kyllä, että touhualueella sai jonotella. Sinnekin olisi mahtunut enemmän aktiviteettejä kyllä.

      Toki oli nähtävää ja ostettavaa nytkin. Jotenkin sitä vain mielessään vertaa Helsingin Lapsimessuihin, vaikkei tietysti saisi. Ihania näytteilleasettajia oli kuitenkin useita. Ja positiivista oli se, että sai katsella rauhassa ilman ryysimistä.

      Hevisaurus on kyllä mahtava. Meillä on suurin fanitus mennyt jo ohi, mutta tyttö tykkäää edelleen. Keikalla ollaan käyty aiemmin, mutta nyt vähän harmittaa, ettei lähdetty sittenkin jo lauantaina messuilemaan. No, meillä ei ainakaan dinosaurus tullut uniin, vaikka vähän levottomasti sängyssään pyörikin alkuyöstä. Kyllä sillä aktiivisella päivällä on aina veronsa.

      Poista
  9. Voi jee, tuolla oli varmasti maksuilla kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kyllä itkuja paljon kuulunut. Mitä nyt trampalle oli lievästi sanottuna pitkä odotus ja se vähän kismitti muutamia.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...