lauantai 12. lokakuuta 2013

Lauantaipuuhia ja alevinkki viikonlopun ratoksi

Emme varmasti ole ainoa perhe, jossa tuskastellaan viikonloppuaamujen aikaisten herätysten kanssa. Lasta on äärettömän vaikea saada sängystä ylös arkena, kun herättelemme häntä vähän ennen seitsemää. Viikonloppuisin, kun saisi nukkua, neiti kuitenkin pomppaa usein ylös pirteänä jo kuuden tienoilla ja herättää tietenkin meidät väsyneet vanhemmatkin toivottamalla iloiset huomenet samalla, kun räppäsee kämppään täyden valaistuksen päälle.

Viime aikoina neiti on kuitenkin kiinnostunut opettelemaan kellonaikoja ja ahkera treenaminen on tuottanut tulosta. Tänään neiti räppäsi valot päälle vasta puoli kahdeksalta ja ilmoitti samalla seuraavaa: "Heräsin ekan kerran jo puoli seitsemältä, mutta pistin vielä pään takaisin tyynyyn". Kehityssuunta on oikea ja opittua osataan siis jo soveltaa hienosti myös käytäntöön.
Neiti sheriffi on kunnostautunut viimeaikoina opettelemalla kellonaikoja ja oppinut soveltamaan oppimaansa myös käytäntöön. Tässä perheessä ei ole viikonloppuisin todellakaan tarve herätä ennen puolta kahdeksaa.
Koska flunssani ei mennyt eilisestä ainakaan parempaan suuntaan, Lastenmessuille suuntaamisen sijaan päätin, että sulatamme tänään ison pakastimemme. Isukin kanssa saimmekin aamun käyntiin heti mojovalla sanaharkalla siitä, miten projekti tulee suorittaa. Miehen mielestä pakastin sulaa ihan kätevästi itsekseen, kun vain ottaa virrat pois ja avaa oven. Alakerrassa ei varmasti viiden tunnin sulatusurakan jälkeen oltaisi oltu samaa mieltä. Jäätä ja sen myötä myös sulamisvesiä oli reilulla kädellä.
Hups! Seitsemän tasoa umpijäässä. Onneksi uutta pakastinta ei ainakaan periaatteessa tarvitse sulatella.
Ja sitten siihen alevinkkiin viikonlopun ratoksi! MiniQ:sta nimittäin muistutettiin, että verkkokaupassa on tänään ja huomenna kaikki normaalihintaiset tuotteet (lukuunottamatta Addbabya ja Crazy Stuffia) -20% alessa. Tuotteet on hinnoiteltu valmiiksi. Erityisesti toppavaatetta, Gugguuta sekä Raidaa on ostettu kuulemma jo paljon, joten pidä kiirettä, ettei omaa kokoa viedä ostoskorista! Tämä tarjous on voimassa nimittäin vain huomiseen saakka. MiniQ:n valikoimista löytyy vaatteita myös muun muassa seuraavilta merkeiltä: Molo Kids, Aarrekid, Mini Rodini, Maxomorra ja Nova Star.
Kuva: MiniQ
Jos vaikka yrittäisi huomenna päästä sinne Lastenmessuille saakka! Mukavaa lauantaita!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Isukilla oli menneellä viikolla työpaikan pippalot, joidenka teemana oli muistaakseni Las Vegas. Tytöllä on siis isukin rekvisiitat puettuna heti aamusta. Pyjama on sentään oma :D

   Poista
 2. Nyt tuli lisää motivaatiota opettaa isoveikalle kello! Meillä on nimittäin ihan sama tilanne: pk-päivinä nukuttaisi vaikka kuinka ja kotipäivinä ollaan pirteitä kukonlaulun aikaan. Onneksi aamut pimenee kokoajan, eikä voi ainakaan kuudelta väittää, että on jo aamu, kuten kesällä ;)

  Upea tuo sheriffikuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut tätä viikonloppuisin aikaisin heräämistä ja viikolla aamu-unisuutta liikkeellä niin kauan kuin muistan. Pitkään valvottaminenkaan ei auta pidentämään aamu-unia. Kellonajoista tyttö kiinnostui itse, kun löysi Cittarista muutaman euron kellonaika -tehtäväkirjan ja kinusi sen itselleen. Ei huono hankinta, jos saa viikonloppuaamuisin nukkua edes seitsemään ;)

   Poista
 3. Mä sulattelen pakastinta aina keskitalvella niin saan kamat sieltä parvekkeelle pakkaseen. Ei ole nimittäin mitään styroks koppia tms. mihin ne vois laittaa ja aika iso koppa sais ollakin, mun pakastin on NIIN täynnä. Nyt oon jo saanu hakata "jäänmurtajalla" pakastimen yläosaa kertynyttä jääkasaa, ettei ovi vaan jää joku kerta auki. Mistäs oot muuten tytölle noin ihanan kellon saanut? hello kitty fanin unelma... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua hävettää myöntää, mutta tuota pakastinta ei ole hetkeen sulateltu :D Kylmänä talvipäivänä pakastimen sulatus onkin kätevää tehdä. Meillä vain vähän järkeistettiin kylmäkoneita ja vanhat isot jääkaappi ja pakastin saavat lähteä ja uusi jääkaappipakastin tuli tilalle. Mulla oli siis uus pakastin jo valmiina, mihin sain kaikki siirrettyä.

   Tilasin kellon joku aika sitten Jalkakoruista, mutten voi kyllä kyseistä kelloa suositella. Huomasin sen muutama päivä sitten olevan 5 minuuttia jäljessä. Käänsin oikeaan aikaan ja sen jälkeen ei ole toiminut ollenkaan. Nuppi meni jotenkin jumiin :/

   Poista
  2. no voi että.. mutta kiva kun kerroit niin en turhaan haikaile perään :)

   Poista
 4. No teillähän on ollut hauskat huvit lauantainratoksi. :D
  Tuo on kuitenkin kiva, kun tyttö on oppinut lukemaan kelloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hauskaa oli :P No, eipä sitä paljon vauhdikkaampaa olisi tässä räkätaudissa viitsinytkään.

   Vähän täytyy vielä kelloa treenata. Tänään oli taas melko aikainen ylösnousemus.

   Poista
 5. Parempaa vointia sinne! :) Mun pakastimissa on onneksi sellainen kouru, jota pitkin sulamisvedet lorottaa suoraan astiaan eikä tule lainehtivia lattioita - ei kiinnostais minuakaan kytätä tuntikausia pakastimen äärellä luutun kanssa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi tuostakin rouskusta kouru, joka mun iloksena kyllä valskasi ja kusi kintuilleen. Paksun pyyheviritelmän kanssa sain sen kuitenkin toimimaan. Ei tarvinnut onneksi ihan koko viittä tuntia luuttu kädessä vahtia. Pääsin koneelle välillä :D

   Poista
 6. Meillä onneksi tuo mies herää viikonloppuisin :) Niin ei tarvi itse tuskastella. Ja poika herää samaan aikaan kuin arkenakin eli 7-9 välillä.

  Parempaa vointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mies sulla! Silloin, kun tyttö oli pienempi, noustiin vähän vuorotellen. Nykyään tuo 6-vuotias onneksi jo osaa touhuilla suht hiljaisesti itsenäisestikin jonkin aikaa, jos meitä vielä nukuttaa.

   Kiitos vintien toivottelusta! Kai tämä tästä :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...