torstai 8. elokuuta 2013

Pikkutytön bikinit

Tyttö ilmoitti joku aika sitten haluavansa bikinit. Itse en ole koskaan ollut bikinikunnossa, joten ajattelin bikiniostoksia perin eksoottisena kokemuksena. Nykyään muotitietoisimmat ja UV-säteilyn vaaroista vähänkään ymmärtävät suosivat toki lapsillaan UV-suojavaatteita. Ne ovatkin ehdottoman tarpeelliset, jos rannalla (tai uima-altaalla) vietetään pitkiä aikoja. Meillä neidille uiminen ja rantaelämä tarkoittavat sitä, että lutrataan ja uidaan mökkirannassa puolituntia, jonka jälkeen huulet sinisenä, luut täristen lähdetään saunaan lämmittelemään. Hyvin aurinkovoiteilla rasvattuna ollaan siis pärjätty ihan tavallisessakin uimapuvussa. Miksei siis biksuissakin?

Kivoja ja ihka ensimmäisiä bikineitä 6-vuotiaalle  netistä etsiessäni klikkasin itseni vahingossa mammojen taistelutantereelle, jossa osa piti bikineitä pikkutytöillä seksistisinä. Osa ihmetteli, miksi ihmeessä pikkutyttöjen nännit pitäisi piilottaa kolmioläppien alle, kun ne ovat kuitenkin täsmälleen saman näköiset kuin saman ikäisillä pojilla. Osa kummasteli, miksi pikkulapsilla tarvitaan uikkareita ollenkaan... Niin tai näin, tyttö oli vakaasti sitä mieltä, että bikinit pitää saada.

Itse mietin bikinien valinnassa lähinnä käytännöllisyyttä. Oletin, etteivät kolmioläpät pysyisi kuitenkaan vauhtimimmillä kohdillaan, joten halusin neidille jotain, joka ei pyöri päällä. Itse ihastuin kovasti Polarn O. Pyretin bikineihin, mutta neiti ei oikein tuntenut niitä omakseen. Zalandolla oli tarjouksessa muutamia kivoja biksuja, mutta jäljellä ei ollut enää oikeaa kokoa. Heti käyttöön tuleviin bikineihin, kun ei voi hirveästi sitä kasvunvaraakaan varata. Lopulta löysin Lasten Taikamaasta Creamien bikinit hakemassani koossa (110/116). Tyttö hihkui onnesta bikinit saatuaan ja ne olivatkin aivan nappi valinta.
Kuvat: Zalando, Lasten Taikamaa, Polarn O. Pyret. Muun muassa kuvissa olevia vaihtoehtoja pohdimme neidin kanssa. Kolmioläpälliset bikiniyläosat jätimme hamaan mahdolliseen tulevaan. Nyt tarvittiin jotain söpöä ja pikkutyttömäistä. Meille valikoitui lopulta Creamien Tikka Stripe bikinit (ylhäällä keskellä). Ne ovat tytölle täydelliset!
Uidaanko teillä kokouikkarissa, uimahousuissa, bikineissä, UV-suojavaatteissa vai nakuna?

Ps. Tervetuloa uudet lukijat! :)

13 kommenttia:

 1. Kehtaakohan tätä sanoa? Meillä ei uida :D. Äidillä on vesikauhu ;). No juu, migreenin kanssa ei ole tänä kesänä oikein tehnyt aurinkoiselle rannalle mieli eikä tuo muu perhe ole tullut menneeksi keskenään.

  Mutta muistan kyllä omat ensimmäiset bikinini! Taisin olla juurikin 6-v. ja eskariin menossa kun äitini osti minulle leopardikuvioiset bikinit.. Hmm... luulen että enää en kehtaisi kyllä kulkea sellaisissa rannalla :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehtiihän tuo vielä! Ja teillä on ollut hyvä syy vältellä rantoja. Itse en pysty olemaan auringossa juurikaan, joten eipä meilläkään ilman mökkirantaa juuri veden äärellä otaisi. Tyttö ei ole mikään vesipeto onneksi ja melko vähällä rantaelämällä ollaan selvitty :D Bikinit on kuitenkin nyt hommattu!

   Hihi, leopardikuvioidet bikinit voisivat olla muotia vieläkin! :)

   Poista
 2. Kyllä Pinkillä on jo useamman vuoden ollut bikinejä, vai onko ne tankineja, toppi-yläosalla. Minä oon just niitä kolmiobikinien kauhistelijoita - minusta ne vaan ei ole lasten vaatteita. Ja arvaappa onko helppoa löytää isompien tyttöjen puolelta yhtään mitään muuta kuin noita pikku-pikku-lappubikinejä???? MRRRRR!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bikini -nimikkeellä näitä kuvissa olevia myytiin, mutta juu. Aikuisilla ainakin tuon tyyppiset ovat TAnkineja. Itselläni muuten nuoruusvuosina sellainen oli :D

   Mä en ole joutunut bikiniasioita paljon vielä miettimään, mutta sen verran hassulta pikkutytöillä ne kolmimalliset bikinit tuntuivat, että ne kans skippasin pois vaihtoehdoista. Kokoja oli näistä "järkevistä" bikineistä jäljellä kaiken kaikkiaan huonosti näin loppukesästä.

   Poista
 3. Mä en ostas edes itelle kolmiobikineitä saatikka sit pikkutytölle. Toppimainen yläosa on paras. :)

  VastaaPoista
 4. Meillä on Neidillä myös ollut jo usean vuoden biksuja, tosin tähän asti pääasiassa juuri noita tankineja. Isommille onkin sitten tosi vaikeaa löytää mitään muita kuin niitä lappukolmioita. Ollaan tänä kesänä soviteltu aika monia yksilöitä ja kauppaan ovat kaikki jääneet. Suurimmassa osassa on se lappuosa vielä siinä alanarussa niin, että laput pääsevät liikkumaan..Meillä ainakin Neidillä oli ne laput jo sovituskopissa kainaloissa..tähän asiaan pitäsi kyllä saada parannusta ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kiva, jos kolmiot eivät ole kohdillaan.

   Zalandoa selatessani huomasin, että siellä ainakin oli noita tankinityyppisiä isommillekin. Lego Weariakin 152 cm asti.

   Poista
 5. Mulla on itseasiassa tallella yhdet mun omat bikinit, ne on ollut mulla varmaan joskus 7-9-vuotiaana. Ja pikkupikku kolmiolappuset ovat! :)
  Mustat, missä pieniä valkoisia pilkkuja. Aika hienot oikeastaan, mutta saas nähdä tuleeko käyttöön vai ei. Mökillä voi ainakin pitää mitä vaan tai olla pitämättä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Onhan ne kolmiolaput ihan nättejä, mutta pysyvätkö sitten päällä? Kiva, että sulla on säilynyt omat lapsuuden bikinit. Muutaman vuoden saavat vielä tytöt kasvaa, että saavat ne mahdollisesti käyttöön :D

   Mökillä tosiaan ei ole niin tarkkaa... vaikka vähän vilkkuukin :D

   Poista
 6. Meillä oli jo viime kesänä 3-vuotiaalla juuri tuollaisella toppimallisella yläosalla olevat bikinit. Ihan vaan sen takia, kun omalla takapihalla lutrasi kahluualtaassa ja jos tuli pissahätä, niin puskapissalle oli huomattavasti nopeampi mennä kuin kokouikkareiden kanssa ;) Ja allas on ollut kuitenkin varjoisassa paikassa enimmäkseen ja aurinkorasvat laitettu, hyvin on toiminut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Puskapissat ovat lutratessa tarpeen :D En tullutkaan ajatelleeksi tätä helppoutta.

   Poista
 7. Meillä neiti reilu 1v ui pelkillä uimahousuilla, joihin toisinaan yhdistetään UV-paita. Uimapuku meiltä löytyy myös, mutta sitä on vain sovitettu kerran ja todettu liian hankalaksi käyttää.

  Jemmaan on jo hankittu alesta neidille bikinit (niissä on toppimallinen yläosa).

  VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...