maanantai 26. elokuuta 2013

Lähinähtävyys

Kuinka moni matkustaa autolla, junalla tai lentokoneella tuntitolkulla, että avartaisi maailmankuvaansa ja tutustuisi nähtävyyksiin oppiakseen ainakin jotain historiasta ja kulttuurista? Kuinka monella on omassa kotikaupungissaan tai lähiseudulla nähtävyys tai paikka, joka olisi kiva katsastaa, muttei vain ole tullut sitä tehtyä? Ihan vain, koska se on liian lähellä. Omakin elinympäristö voi kätkeä syliinsä tarinoita tai paikkoja, joissa käyminen voi olla (ainakin lapsesta) jännittävää ja mukavaa.
Valoa tunnelin päässä. Tunneliosuuden pituus on noin 280 metriä (Wikipedia). "Äiti mennään jo!"
Me teimme pikaisen sunnuntairetken Pispalan uittotunneliin. Uittotunneli on valmistunut vuonna 1968 ja tarkoitus oli uittaa sitä pitkin puutavaraa Näsijärvestä Pyhäjärveen. Tunneli jäi kuitenkin käyttämättömäksi, koska puutavaraa alettiinkin kuljettaa maanteitse. Tunneli oli vuosikymmeniä suljettuna, mutta tänä kesänä se avattiin yleisölle varsinaiseksi Extreme -nähtävyydeksi. Sitä pitkin voi kuka tahansa kulkea päiväsaikaan (iltaisin ja öisin suljettu) harjun alitse.
Uittotunnelia pitkin voidaan siirtää myös veneitä trailerilla järveltä toiselle.
Tytön mielestä tunneli oli vähän tylsä, mutta silti yhtäaikaa jännittävä paikka. Tunnelin seinämistä tihkutti paikoitellen vähän vettä. Tuleekohan tunneliin hienot jääpuikkomuodostelmat talvella?
"Ei, kun mä haluankin pitää iskää kädestä!"
Tunnelissa muuten riitti kulkijoita. Oli uteliaita retkeilijöitä lasten kanssa, pyörällä ohi sujahtavia ja uittotunnelin kahvilaan kiirehtiviä... Extremeä tai ei. Nyt se on nähty.

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen paikka, pojat olisi varmaan tykänneet! Voi vitsit, olisihan meilläkin tässä lähellä sellaisia paikkoja joissa voisi hyvin vierailla... Silti meillä on kiikarissa joku lomamatka syksyksi! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! No älkää lomamatkaa kuitenkaan peruko. Muistakaa tsekkailla kuitenkin ne lähikohteetkin. Pointti taisi olla, ettei niihin tule lähdettyä, koska ovat niin lähellä. :D

   Poista
 2. Enpäs tuollaisesta tunnelista tiennyt, täytyy poiketa tunnelissa jos vielä Tre:llä käydään syksyn aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole samanmoista varmaan monessakaan paikassa. Jännä paikka.

   Poista
 3. Tuola täytyy kyllä käydä! Jännän kuuloinen paikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siellä yhden puolituntisen saa kulumaan ja enemmänkin, jos käy vielä kahvilassakin. :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Oli se mukava iltapäivänumero viikonloppuun. Matkakaan kohteeseen, kun ei ollut pitkä.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sinne sitten vaan! Helppo poiketa vaikka ohikulkumatkalla ;)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...