sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kuulumisia ja ostoskriisi

Arki tempaisi viikko sitten mukaansa toden teolla. Loma loppuu aina kesken, vaikken toki valita, kun työt kerran jatkuivat alkuperäisistä suunnitelmista poiketen. Tytön eskari on lähtenyt käyntiin hienosti ja ensi viikolla alkaa taas kokopäiväinen puurtaminen hänelläkin. Isukki lomaili vielä menneen viikon, joten tyttökin on ollut päiväkodissa vain eskariosuuden eli 4 tuntia per päivä. Mukava pehmeä lasku arkeen tuli varmasti tarpeeseen.
Yksi syksyn pakkosaada -hankinnoista oli Småfolkin bampipaita, joka on väreiltään ihanan syksyisen murrettu, mutta raikastettu kirkkaammalla pinkillä ja keltaisella. Paidan tilasin meille Eilen Designin valmiskaupasta.
Yksi pieni sintti saatiin ämpäriin (pääsi takaisin vapauteen ja kasvamaan.)
Itsellänihän piti alunperin loppua työt nykyisessä työpaikassa kesälomaan. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos ja töiden loppuminen siirtyi vuodella eteenpäin. Työtilanteen ja tulojen epävarmuudesta johtuen hamstrasinkin jo viime talven alesta kaikki tulevan talven topat ja myös syksyvermeitä. Kaapit siis pursuilevat syksyn ja talven ulkoiluvaatetusta. Myös viime talven kengät on soviteltu ja todettu sopiviksi edelleen. Jalka on kasvanut vuoden aikana vain noin 1 mm.

Etukäteen hamstrailusta ja jalan maltillisesta kasvusta johtuen tällä äiti-ihmisellä on nyt ostoskriisi. Lempparikauppoihin on kipattu kuormittain ihania toppavaatteita, kenkiä, syyskuoseja ja muuta ihanaa ja minun järkeni (ja kaappien täyttöaste) kertoo, ettei meille tarvita juuri nyt mitään uutta. Pakko odottaa talven aleen asti, ennen kuin päästän ostomanian irti itsessäni (näkisi vain). Työt ovat loppumassa näillä näkymin vuoden päästä, joten ensi vuoden syksyyn ja talveen on pakko hamstrata sopivaa vaatetta varmuuden varaksi. Todella varman päälle ottaakseni aloitin hamstraamisen tietysti jo nyt. Reiman alesta tilasin tytölle vuoden 2014 syksyyn ReimaTec- sekä softshell takit edullisesti.
Tyttö tykästyi ReimaTec takin kuosiin, jota kutsummekin "nörttikuosiksi". Nörttiys on nyt meillä IN.  Itse odotan takin väreiltä ja kuosilta sitä, ettei takki vaatisi jokaviikkosta pesua kura-aikana. Softshell oli todella hyvässä tarjouksessa. Perustakissa on kiva heijastinyksityiskohta.
 Mistäpä teillä kriiseillään?

14 kommenttia:

 1. Kauheeta - ette tarvitse mitään?? :O :D Hyvä, että työt kuitenkin jatkuivat, onnittelut siitä! :) Mä en nyt taida kriiseillä mistään, vaikka varmaan aihetta oliskin? Ei vaan jaksa stressata, kun mitäpä se mihinkään auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, stressaaminen ei auta mihinkään. Mulla on vain tapana kehittää stressi sellaisestakin asiasta, mistä sitä ei todellakaan pitäisi tulla. Nythän kaikki pitäisi olla hyvin, jos mitään ei tarvi ostaa.

   Ja kiitos onnitteluista! Ihan mahtavaa, ettei tarvinnutkaan alkaa kesällä etsiä uutta työpaikkaa -ja stressata siitä.

   Poista
 2. Meillä kriiseillään melkein samaa... Varsinkin Idan kaappi oikeasti tursuaa täytenä, ja minä vaan kannan sinne lisää kampetta... :D syyskamppeita ei harmikseni tarvinnut edes ostaa kun keväiset ja viimesyksyisetkin menevät vielä päälle! Talveksikin on jo Racoonin haalari ollut jemmassa jo keväästä, ehkä ostan jonkun takki+housut yhdistelmän vielä leudoimmille keleille. Sannia odottaa Idan vanhat talvikamppeet uudenveroisessa kunnossa... Mitään ei siis oikeastaan tarvitsisi, muttakun..... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe! Mä olen yleensä kans ostanut yhden vaatteen tai jonkun jutun ihan uutta uutta mallistoa, mutta nyt jätän sen oikeasti vain haaveiluasteelle. Eriasia sitten, jos vielä oikeasti jotain tarveta ilmenee. Meillä on ollut Ticketin toissavuonna alesta ostettu koon 122 cm haalari jemmassa jo pari talvea. Jokohan se olisi sellainen, että sen saisi käyttöön? On tää kriiseily vaan niin kivaa :D

   Poista
 3. No viime päivinä olen kriiseillyt siitä täyteen buukatusta lauantaista... edes minä en pysty olemaan kolmessa paikassa yhtä aikaa vaikka äitinä tietysti aika moneen pystynkin :D.

  Niin ja Molon toppahaalareista että jääkö aleen mitään kivaa oikeassa koossa vai pitäisikö iskeä kiinni jo aiemmin :D.

  Sopivien villasukkien puutekin oli kaamea kriisi mutta sen paikkasin eilen illalla tekemällä tytölle yhdet...

  Jaa-ah, sitten on kriisi siitä että ei ole töitä vaikka kuulin kyllä tänään perin omituiselta taholta että olen saanut töitä vaikka en kyllä ole edes hakenut :D. Asian todenperäisyys on varmaan jokseenkin epävarma ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmessa paikassa yhtä aikaa oleminen on aina haaste, mutta jotenkin se kuitenkin aina ratkeaa parhain päin!? :D Kaksi paikkaa muuten vielä menee, mutta kolme on aika paha.

   Huomasitko Tenavalinnan fb-sivuilla olevan tarjouksen, joka on voimassa vielä tämän päivän? Mun käsittääkseni se koskisi myös Molon uutuuksia? Mulla ei muuten nyt ekaa kertaa moneen vuoteen ole mitään haluja Molon suuntaan :D

   Villasukat on aina ongelma. Tänävuonna lähinnä se, että mihin tungin viimetalviset kesäsäilöön...

   Hehe! Hauskoja huhuja on siis liikkeellä. Se olisikin mahtavaa, jos saisi unelmatyöpaikan edes hakematta sitä. Sitä odotellessa...

   Poista
 4. Meillä kriiseillään ihan rahan puutteesta. Ei tartte edes vilkasta nettikauppojen tarjontaa kohti. Onneks muksuilla on vaatteet sekä syksyyn että talveen valmiina. kenkiä ehkä tarvitaan talveks

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raha on "hyvä" kriisinaihe. Tuttua itsellekin! Pomo ei suostunut edes pieneen palkankorotukseen, vaikka nätisti pyysin. Pyh! Onneksi on alet!

   Poista
 5. Bambi paita on meidän tytön lemppari haluaisi sen joka päivä päälleen, onnittelut töiden jatkumisesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Bambipaita on livenä muuten vielä paremman näköinen kuin kuvissa. Sopii erityisen hyvin syksyyn. Paita oli eilen ekaa kertaa käytössä ja mielellään tyttö sen puki päälleen. Tulee olemaan ahkerassa käytössä myös eskarissa.

   Poista
 6. Onnea työn jatkumisesta! Vuosi on hyvä pätkä jo ja taisit viihtyä työssäsi?
  Älä huoli, kohta huomaat tarpeita: sukkahousuja, aluspaitoja, yöpukuja... Ja nyt olis hyvä hommata kaikkea itsellesi!
  Kivan pehmeä lasku neidillä eskariin. :) onko ollut eskarista innoissaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aloitin nykyisessä paikassa 2011 alusta ja nyt teen jo toista äippälomaa/perhevapaata putkeen siellä. Kyllähän siellä viihtyy :)

   Yhtään ei tee mieli hommata mitään itselle. The projekti, kun ei oikein ota edistyäkseen kera liikuntahärvelin, joka tuolla nurkassa nököttää...

   Eskarista on ollut innoissaan kyllä. Vähän vaan tuntuu, ettei eskaritehtävät taida olla tarpeeksi haastavia, kun kaupasta lähti mukaan pari vihkosta; toisessa opitaan kellonajat ja toisessa englantia.

   Poista
 7. Voi kun lapsen jalka kasvaisikin vain millin vuodessa, meillä kun kenkä suurenee vähintään yhdellä koolla per vuosi eli kengät laitetaan uusiksi aika usein...viime talvena kengänkoko oli 31-32 kengästä riippuen, keväällä 32 ja nyt on jo ostettava kokoa 33, kun edellinen koko alkaa olla pieni. Ja meillä siis 5-vuotias tyttö, tosin pituuttakin jo n.125cm, joten ihmekö että on iso jalkakin. Joskus olisi vaan kiva että kengät mahtuisivat edes vähän pidempään kuin pari kuukautta, tulisi halvemmaksikin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan ihmeellistä tämä hidas kasvu on täälläkin. Ei ole ennen käynyt tälläistä, että samat kengät mahtuisivat. :D Meillä 113 cm pitkä 6-vuotias käyttää pääsääntöisesti kokoa 31. Viime talvena siirryttiin kokoon 31, kun syksykengät taisivat vielä olla koossa 30.

   Teillä ei sitten pituus ole este ainakaan Särkänniemessä laitteiseen pääsemisessä :D Meillä neiti yrittää kasvattaa itseään, että pääsisi ensi kesänä 120 cm laitteisiin, mutta epäilen, että tuo pituus menee rikki vasta 8-vuotiaana :D

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...