torstai 15. elokuuta 2013

Kauno Hoodie tositestissä

Blogissa on taas ollut pari päivää hiljaista. Kirjoittaminen on nytkin vähän tahmeaa -kirjaimellisesti, sillä kaadoin tässä yksi aamu kahvit näppikselle. Enkä mistään ihan pienestä sormustinkupista vaan neljän desin Angry Birds kupposesta. Asiaa ei helpota se, että mielestäni aamukahvi pitää nauttia runsaan sokerin ja maidon kera...

Tänään se odotettu paketti kuitenkin saapui. Lasten Metsolasta tilaamani ihkuliini Hoodie ihka uudesta Back to School mallistosta kotiutui. Täytyisi vain muistaa perua se kirottu postin paketinohjauspalvelu, joka pitkittää pakettien tuloa aina parilla päivällä. Eihän tällainen hätähousu nyt ylimääräisiä viivytyksiä 50 metrin takia kestä.

Neiti sai hepulin hupparin nähtyään ja hyppi riemusta. Omasta mielestään niin isolle eskarilaiselle Kauno Hoodie on tosi cool vaate. Varsinkin, jos pitää huppua päässä. Eilisen kokoäiväsateen jälkeen oli mahtavaa päästä kunnolla ulos kirmaamaan uusi vaate päällä. Lahonneet kärrynpyörät tuli testattua, samoin kiipeily telineessä. Ohuempi joustofrotee on mukava materiaali ja froteeta pelkääville ja arasteleville tiedoksi, että materiaali on todella tiheää, pieninukkaista neulosta, joka näyttää äkkiseltään vähän velourmaiselta. Malliltaan Hoodie on kapeahko.
Metsolan Kauno Hoodie pääsi tytön päälle ja tositestiin heti eskarin jälkeen. Materiaali joustaa mukavasti vauhdikkaassakin menossa. Ohut ja pieninukkainen joustofrotee muistuttaa äkkikatsomalla vähän velouria.
Moni varmasti ihmettelee, että mitä tuossa Kauno -kuosissa oikein lukee. Sivusaumat katkaisevat lauseet, mutta kouluun, kouluaineisiin, kokeisiin ja potkukelkkaan ne kuitenkin jotenkin liittyvät. Metsolan facebook -sivulla toiset ovat myös kritisoineet Kauno- ja Ruutuvihkokuosien ja värien selkeätä tyttö-poikajaottelua. Pojille sinistä ja matemaattista teemaa ja tytöille punaista ja kielellistä teemaa. Kukaan ei tietenkään kiellä pukemasta (matemaattisesti suuntautunutta) tyttöä siniseen tai (kielellisesti taitavaa) poikaa punaiseen. Mielestäni tämä kliseisyys on tietyllä tavalla vain kiehtovaa ja juuri tämän malliston The Juttu.
Ja voi niitä eskaritehtäviäkin toki Kaunokuosissa keskittyä tekemään. Kaunokuosin kauno on muuten sitä uudempaa, todennäköisesti nykykoululaiselle tutumpaa kaunoa. Ei niitä yhtenäisiä kiekuroita, joita itse opin koulussa vääntämään.


14 kommenttia:

 1. Mä olen melkoinen puusilmä, kun en ennen tekstin loppuun saakka lukemista edes huomannut, että paidassa oli kaunokirjoitusta :D. Mutta hauskalta näyttää. Metsolasta en kauheasti tykkää, mutta tuon voisin ehkä meillekin kuvitella :).

  Ja mä en ole muuten huomannut, että ohjauspalvelu hidastaisi pakettien perille tuloa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kauempaa muuten ei erotakaan, että paitulissa on tekstiä. Tykkäsin tästä kuosista livenä vielä enemmän kuin kuvissa. Tiheä frotee on kiva, enkä usko, että tähän tulee edes niin helposti langanvetoja kuin ns. tavalliseen froteeseen.

   Meillä tulee paketit normaalia vauhtia pääpostille asti, mutta Tampereen keskustasta kestääkin sitten ohjatut paketit 1-2 päivää noutopisteeseen, kun ilman ohjausta ovat samana iltapäivänä lähimmässä postissa. Tämä on kakkosluokan postissa äkkiä viikko, kun normaalisti kestää 2-3 arkipäivää.

   Poista
 2. Meillä on satanut tänäänkin koko päivän... ja tytöllä vain pienet kumisaappaat... Vieläkin naurattaa että mulle voi käydä näin :D.

  Hyvä että teidän paketti löysi perille sillä jännäsin mikä teille tulee, siis malliltaan :D.

  Kivalta näyttää teidän tytön päällä! Kivemmalta kuin niissä Metsolan kuvissa... Jaa-ah, olisko niissä sitten ollut noita samoihin vaatteisiin puettuja lapsia liikaa :D.

  Ja kyllä vaan on teidän tyttö oikeassa! Tuo on isojen tyttöjen vaate - en osaisi kuvitella sitä meidän melkein 3-veelle ennen kuin sanotaanko että kolmen vuoden päästä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin auringonpaisteesta nautittiin tänään vain muutama tunti, kunnnes taas alkoi sataa. Tsemppiä saapasprojektiin :)

   Tuo pitkänmallinen Hoodie vain iski suoraan sydämeen. Mekotkin jo kelpaavat, mutta tällaisia arkikäyttöön sopivia pitkiä paituleita ei sitten olekaan koskaan tarpeeksi. IHan mahtavaa, että malli on kapea. Istuu hyvin päälle, vaikka otin inasen taas sitä kasvunvaraakin.

   Ison tytön vaate ehdottomasti! Neiti alkoi heti heittää lahoja kärrynpyöriä, kun oli niin innoissaan isoudestaan :D

   Poista
 3. Ihana kuosi kerrassaan , sopii hyvin hänelle. Tsemppiä eskarilaiselle , niin reippaana siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana ja hänellä on ollut vähemmän punaista. Pinkkiä sitäkin enemmän. Punainen näyttää kuitenkin sopivan kivasti. On ollut kyllä reipas eskarilainen. Noussut aamulla reippaana ja innokkaana eskariin :)

   Poista
 4. No onpas kivan näköinen kuosi! Ja niin reipas eskarityttö teillä! <3

  Meillekin on tullut jonkun verran Metsolaa, jota en ole aiemmin juurikaan hankkinut. Tykkään ainakin leveistä raidoista ja palloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin on viime aikoina tullut taas paljon Metsolaa ja etenkin froteeta. Mun suosikkeja ovat olleet viimeaikoina ihan perus yksiväriset ja apilakuosi pinkkinä. Ja nyt tietysti tämä Kauno. Jääköhän meidän ainoaksi kaunoksi? :D

   Poista
 5. Yritin juuri koulutiensä aloittaneelle tytölle tarjota tätä kuosia, mutta ei kelvannut. Toiveikkaana näytin kuosin kaikki mallit, mutta ei... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! Olisipa jollain koulussa Kaunoa päällä, niin voisi vaikka innostuakin. Meillä onneksi tyttö innostuu vielä aika hyvin samoista asioista, mistä äippänsäkin.

   Poista
 6. Ompas hieno huppari! Voi hitsi, kun omalle pojalle ei mitkään tuollaiset reippaat kuosit enää kelpaa.

  Meilläkin viime vuonna ihmeteltiin, kun ekaluokkainen teki vähän erilaista kaunokirjoitusta, kuin mitä itse olemme joskus muinoin opetelleet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täällä alettiin opettaa tyyppikaunoa 82-syntyneille. Itse olin viimeinen satsi meidän koulussa, joille opetettiin ns. vanhanaikainen kaunokirjoitus. En tiedä, onko tämä jotain vielä uudempaa versiota... Tästä tuli tytön lempparivaate. Ainakin, jos multa kysytään :D

   Poista
 7. Näyttää tosi kivalta! :) Mutta ehkä se on niin, että toi kouluteema ei oikein sovi 3-vuotiaalle jotenkin, vaikka värit olis just mitä hälle tykkäisin! Sitä matikkateemalla olevaa paitaa voisin 5veelle ostaa, jos olisi joku muu kuin sininen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä varmaan itsekään kokisi kovin ajankohtaiseksi kuosiksi 3-vuotiaalle... jollei tuo sitten olisi siitä itse kiinnostunut. Moniahan numerot ja kirjaimet alkavat jo kiinnostaa tosi pieninä.

   Metsolan fb sivun keskusteluissa vähän lupailtiin Metsolan puolelta, että näitä kuoseja voitaisiin tulla näkemään myös muissa väreissä. Joku ehdotti liitutaulun vihreää. Ei paha ;)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...