maanantai 12. elokuuta 2013

Valmiina eskariin (päiväkotiin)

Vanhalle päiväkotikonkarille uuteen päiväkotiin meneminen ei ole juttu eikä mikään. Vaikka eskarissa ei ole ennestään tuttuja kavereita, jännitystä ei ole ilmassa havaittavissa juuri ollenkaan. Vain eilisen muun kiukuttelun lomassa neiti ilmoitti ohimennen, ettei muuten ole menossa sitten sinne typerään eskariinkaan. Huomenna se kuitenkin alkaa ja tänään ollaan asiaa puitu ihan hyvillä mielin. Eskarireppu on pakattuna ja kaikki huomion arvoinen toivon mukaan hankittuna. Perinteisen päiväkotivarustuksen lisäksihän mukaan tarvitaan vain tyhjä kynäpenaali. Suloista!
Muistilista eskaria ja päiväkotia varten:
 • Sisätossut tai kengät. Tyttö käyttää pääsääntöisesti Crocseja, mutta välillä iskee tossukausi ja silloin päiväkotiin kiikutetaan nahkaiset Starchildit. Tossut ovat kätevät myös päiväkodin sisäliikuntatuokioissa.
 • Sisäjumppavaatteet. Meillä on suosittu teepparia ja shortseja/legginssejä.
 • Kumisaappaat ja sadevaatteet. Suomen sääolosuhteissa ei kertakaikkiaan pärjää ilman. Syksyllä sateita tulee, vaikkei niitä sääukko ole ennustanutkaan. Sadevaatteet ja saappaat kuuluvat siis vakiovarustukseen.
 • Sisä- ja ulkovaatteet erikseen. Tästä päiväkotien henkilökunta jaksaa jankuttaa varsinkin kesäaikaan. Samoissa vaatteissa ei ulkoilla ja leikitä sisällä ja sillä selvä.
 • Vaihtovaatteita tarpeen mukaan.
 • Elokuussakin voi vielä aurinko porottaa yllättävästi? Kesäulkoiluvarusteisiin kuuluvat hattu, juomapullo ja aurinkovoide.
 • Kampa tai harja sekä mahdolliset pampulat ja muut hiustarvikkeet pussukassa.
 • Tyhjä kansio kasvunkansioksi, johon kerätään vuoden aikana lapsen piirustuksia, askarteluja, valokuvia ja muita hienoja saavutuksia. (Kaikissa päiväkodeissa ei välttämättä käytetä.)
 • Tyhjä kynäpenaali (eskariin).
 • Kaikki vaatteet ja tarvikkeet olisi tietysti hyvä nimikoida.
Näillä pärjää! Lisäisitkö listaan jotakin?

Mukavia tarha-/eskaripäiviä! 

18 kommenttia:

 1. Kyllä noilla varusteilla kelpaa mennä eskariin:) Kivoja eskaripäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää nykyelämä on tällaista välineurheilua :D Kiitos!

   Poista
 2. Eiköhän noilla pärjää :) Ihan alkoi lievästi ahistamaan, jos mä vaikka vahingossa saankin töitä joskus jostain... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kannata ahdistua, vaikka töissä käyminen ahdistavaa useimmiten onkin :D Onneksi on vielä lomaa muutama päivä jäljellä, vaikka neidille pitääkin laittaa herätyskello soittamaan aamusella.

   Poista
 3. Tsemppiä neidille eskariin ja kiitokset listasta! Täytyykin muistaa E:lle laittaa nippu pompuloita ja pinnejä mukaan. Koitan orientoitua meidän tyttöjen tarhanaloitukseen ja tuntuu, ettei päähän mahdu kaikki asiat kerralla. No, saahan sitä tavaraa kiikutettua lisää. Kun nyt vaipat muistaa kuopukselle ottaa mukaan. Ja ne muksut tietty...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin siellä kaksinkertainen ilo ja varusteiden laittaminen edessä! Tsemppiä! :) Mun piti laittaa tuohon listaan muuten vaipat, mutta otin ne sitten pois, kun otsikossa on kuitenkin mainittu eskari, ettei tule väärinkäsityksiä :D

   Poista
 4. Söpöjä esikoulutarvikkeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta oli se, ettei mitään muuta tarvinnut ostaa kuin kansio. Muut kaivettiin kätköistä ja penaalinkin ostin jo keväällä.

   Poista
 5. Pätevän kuuloinen lista, musta tuntuu, että mä levitän päiväkotiin puolet meidän omaisuudesta, mutta minkäs tekee, kun on kaikkeen varautuvaa tyyppiä!? Ja, että eskarilainen jo!!! Voi sentään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aiemmin kans ollut ihan liikaa vaihtovaatteita sun muuta, mutta nyt isompi pärjää jo aika pienellä. Kyllä se siitä! :D

   Poista
 6. Mä en malttais oottaa että tytöt on eskari-iässä! Tänäänkin Tiimarissa käydessä tuli hypisteltyä vaikka sun mitä "koulutavaraa", vielä saa useamman vuoden ootella. Lieköhän angrybirdsit enää silloin muodissa, ois ollut niin suloisia vaaleanpunaisia lintupenaaleja... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans neiti kinusi Angrybirsds ystäväkirjaa. Penaalit olivat huvenneet kyllä hyvin. Eskariin ei nyt ainakaan ensi alkuun mitään hirveää tavaramäärää hankittu. Siellä kuitenkin vasta opetellaan sitä omista tavaroista huolehtimista, kun käydään koululla tekemässä yhteistyötä ekaluokkalaisten kanssa.

   Poista
 7. Tsemppiä eskarin aloitukseen :)
  PS: Ihanat Crocsit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Crocsit hankittiin jo lapsimessuilta keväällä.

   Poista
 8. Kattava lista, hyvä hyvä!
  Kyllä sitä hankittavaa koko ajan tulee, ainakin näille ekaluokkalaisille. Eilen päällystettiin eka kirja, johon haettin kaupasta kontaktimuovia, ja minä yritin parhaani mukaan tehdä sen siististi. Tässä asiassa saan varmasti vielä harjoitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, mä jo kauhulla odotan sitä päivää, kun joudun päällystämään koulukirjoja. Inhaa hommaa, enkä varmasti saa kontaktimuoveja siististi. Pitäisiköhän alkaa jo treenata?

   Poista
 9. Onnea eskarilaiselle! :) Päiväkoti/eskarilista tuntuu jo tutulta mutta näiden koulujuttujen kanssa oon kyllä nyt ihan pihalla. Saatiin tänään aapinen kotiin ja äsken vasta tajusin että se olis kai pitänyt päällystääkin. Eikä meillä oo kontaktimuovia. Koulun liikuntatuntejen varustusta aloin myös miettimään ja totesin meidän Mini Kånkenin liian pieneksi koulurepuksi eli huomenna reppuostoksillekin vielä. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Sellainen reppu, joka olisi sopiva pienen koululaisen selkään, on kyllä liian pieni kaikille varusteille, mitä tarvitaan :D Mä huomasin saman tuon eskarirepun kanssa. Tänään olisi kans ulkopelejä ohjelmassa, mutta laita nyt sitten pieneen reppuun ulkoiluvaatetta, kun kaiken lisäksi sataa.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...