sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Lättykestit

Eilen haimme tyttösen mökiltä kotiin ja voi sitä halailujen määrää. Tyttö oli viikon aikana rohkaistunut uimaan kellukkeiden varassa ja ainoa harmistus oli, ettei sateisen sään takia löytynyt vapaaehtoista yleisöä näytökselle. No, onneksi kesää on vielä jäljellä ja suurin osa lomastakin vasta (kaukana) edessä päin.

Patakatoksessa voi sateesta huolimatta onneksi leikkiä kesäkeittiötä. Isukki grillasi päivällä tuttuun tapaan ja iltapäivällä kesäkeittiöön astuin minä muurikkalasta kädessäni. Paistoin ekaa kertaa elämässäni muurinpohjalättyjä ja hyvän reseptin ansiosta lätyt onnistuivatkin tosi hyvin. Ohje löytyy Valion sivuilta. Ohje ei muuten ole sieltä keveimmästä päästä, mutta olivat kyllä sitäkin herkullisempia. Luulen, että ohjeen täysjyväohrajauhot ovat salaisuus siihen, että lätyt pysyivät hyvin koossa ja olivat helposti käänneltäviä. Suosittelen!
Tarkkaa keskittymistä kesäkeittiössä.
Tarkoitus oli ottaa kuva myös lätystä, jonka päälle ladoin ihanan makeita kotimaisia viipaloituja mansikoita ja Flora vanillaa. Ehdin kuitenkin syödä kauneudeuden ahneuksissani ennen kuin muistin koko kameran olemassaoloa. Muidenkaan lautasilta ei löytynyt enää siinä vaiheessa kuin rippeitä.
Sataa, sataa ropisee. Mitä sitä nyt muuta kannattaa työläisen odottaakaan viikonlopuilta.
Mukavaa sunnuntaita!

14 kommenttia:

  1. Muillakin näkyy olleen lättykestit eilen, mikäs sen kivempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lättybuumi päällä siis! :) Namin näköisiä lättyjä teilläkin!

      Poista
  2. Lättykestit ovat aina mukavia. Piristävät kummasti sadekelejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helteellä lättyjen paistelu onkin aika kuumaa hommaa. Nyt jaksoi hyvin ja tosiaan piristi kummasti. Jos vaikka vielä elokuussa uudet kestit :)

      Poista
  3. Letttuja pitäisi kyllä paistaa :) Minä teen muurinpohjaletut yleensä Korpelan lettujauhoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse aina vähän vierastan valmiita jauhoseoksia, mutta kävin kurkkimassa, että Korpelan Lettujauhoissa on vehnä,- ohra- ja ruisjauhoja. Ei voi olla pahaa! :D Vois vaikka joskus kokeilla. Tosin meillä on nyt kaapissa pussillinen täysjyväohrajauhoja ja vehnäjauhoja, joten tämä kesä pärjättäköön niillä.

      Poista
  4. Muurikkaletut on parasta mitä tiedän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ovat pitsireunoineen ja yllätyin, miten helppo niitä oli tehdä. Ehdottomasti vielä kesälomalla uudelleen :)

      Poista
  5. Letut on niin hyviä ja lettukestit kuulostaa tosi kivalta kesäpuuhalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon lättykestit kuuluvat ehdottomasti kesään. IHan parasta kesäpuuhaa, jollei ole hirveä helle. :)

      Poista
  6. Teillekin taas vähän ääntä kotiin ;) Ihanan näköisii lettuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Neiti laulaa suunnilleen kaiken hereilläoloaikansa, jollei kiukkua :D

      Poista
  7. Nams! Letut on ihania! Tyttöjen ukki on innostunut kesän tullut paistamaan lettuja harva se kerta, kun ollaan kylässä, ihan parasta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lätyt on parasta! Eikä tule kyllä talvella juurikaan paistettua :)

      Ihanaa, jos teillä ukki on innostunut letunpaistosta. Hyvä syy lähteä kylään! :D

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...