lauantai 27. huhtikuuta 2013

Lapsimessuhaahuilua perjantailta

Suuntasimme perjantaisena sadepäivänä kohti Messukeskusta ja Lapsimessuja. Liput saimme tällä kertaa Mehujehun lahjoittamina kiertotietä Elinamaista Blogin Elinalta. Kiitokset vielä! En halunnut tälläkään kertaa keskittyä esillä olevien tuotteiden valokuvaamiseen vaan siihen, että koko perhe viihtyy. Enimmäkseen aika meni siis tytön mielihaluja täyttäessä ja joitakin mielenkiintoisia juttuja hypistellessä.
Neiti laski liukumäkeä paloautosta, pyöräytti Crocsin (ilmaisesta) ruletista itselleen jäätelön, nautti jäätelöstä uudet Crocsit jaloissaan, piipahti Silja Linen pisteellä pallomeressä ja poikkesi myös muumitalossa... ja paljon muuta :)
En tiedä, miten te muut, mutta itse en ainakaan törmännyt mihinkään ihan huikeisiin messutarjouksiin. Crocsin pisteeltä, ihan ok alesta ostimme tytölle uudet sisäkengät päiväkotiin ja tyttö halusi ne tietysti heti messuilla jalkaansa. Lisäksi neiti pyöräytti Crocsin ruletista itselleen jäätelön, jonka suklaa tietysti valui pitkin Villervallan pusakkaa. (Hihi!)

Skidin pisteellä luulin jo löytäneeni päivän parhaat messutarjoukset. Silmissäni siis pyöri canvas-shortsien kuvat, mutta pettymys oli suuri, kun myynnissä olleet olivatkin viime vuoden mallia, josta ei siis löydy napilla säädettävää vyötärökumpparia. Pöh! Kävin hypistelemässä myös Blaa! -uutuudet ja olen niin iloinen, että meille on tulossa postin mukana Blaata MiniMintistä mukavalla alella. Reiman pisteellä en bongannut kummoisia messutarjouksia. Reiman Angry Birdsia meille on siis tulossa Babyshopista alekoodin voimin... Messutarjouksien perässä en siis enää Lapsimessuille lähde. Joko en osaa kunnon tarjouksia löytää tai sitten ne ovat vain urbaani legenda. Huomattavasti pienemmällä vaivalla kaivan kunnon alekoodit netistä -ja tilaan netistä.

Mutta tunnelmahan messuilla on omaa luokkaansa! Kaikki ovat iloisia (paria hermostunutta äiti-ihmistä lukuunottamatta). Lapset tosin kyllästyvät helposti shoppailuun, mutta toisaalta peuhausmahdollisuuksiakin oli järjestetty taas ihan mukavasti ja enimmäkseen lasten naamoilta oli luettavissa riemua ja viihtymistä kuin turhautumista. Esiintymislavalla tanssahteleva nalleperhe kera Riitan oli pakko katsastaa heti ensimmäiseksi. Onneksi 5 minuuttia riitti neidille!

Valitettavasti messuvieraiden joukossa on myös aina niitä välinpitämättömiä äiti-ihmisiä. Messuilla oli mielestäni esimerkiksi jäteasiat järjestetty ihan hyvin. Messualueellakin oli jos minkälaista lajittelumahdollisuutta. Eri asia sitten on, osutaanko niihin roskiksiin... Lisäksi vessassa asiointi oli ällöttävää ihan senkin takia, että ensimmäisenä pieneen vessakoppiin ahtauduttuani huomasin ja haistoin, että lattialla komeili vähän isomman lapsen avonainen vaippa kunnon tavaralasteineen. Randomvaipanvaihtoa oli harrastettu myös yleisissä tiloissa ja parkkihallin rappukäytävässä... ja siellä ne hylätyt vaipatkin tietysti mukavasti lojuivat ilmapiiriä sulostuttamassa... Tiedän -kiertoni on varmaan siinä kriittisessä pisteessä, kun pisti tällaiset pikkuasiat ärsyttämään. Luulin silti vielä ennen eilistä, että nykyäidit ovat moderneja ja toiset sekä yleisen siisteyden huomioon ottavia ekologisia kierrättäjiä. Minkälaista mallia me näytämme lapsillemme heitellessämme käytetyt vaipatkin pitkin yleisiä tiloja? Joko saarnasin tarpeeksi? Mur!

Kaikesta huolimatta; nautin messuista ja niin tuntui nauttivan liikuntapaikassa teepparisilleen riisuutunut tyttökin. Isukkikin lähti messuilemaan ihan mielellään, kun samaan aikaan oli nähtävillä myös pienoismalleja. OutletExposta ei tarttunut mukaan mitään. Olenko tullut järkiini?

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Kiva kuulla ettei ollut kummoisia tarjouksia, niin ei harmita niin paljon ;D

    Kakkavaipat ja muu roskaaminen on aikuisilta ihmisiltä ihan käsittämätöntä... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna ainakin muut tuntuivat bonganneen hyviä tarjouksia, mutta itse en löytänyt mitään erikoista silloinkaan. Vika voi siis olla mussa :D Metsolalla tais olla ihan kivoja tarjouksia, mutta vähän vanhemmista mallistoista. En sitten kuitenkaan tarttunut enkä jaksanut penkoa. Jotenkin sellainen tunne, että ajanhermolla oleva nettishoppailija voittaa silti aina ;)

      Ihmetytti kyllä suuresta ja suututti tuo vaippojen heittely pitkin nurkkia. Lähimmälle roskikselle olisi ollut varmasti alle 20 metriä. Kyllä sen matkan jaksaa kantaa vaikka vaunujen alakorissa. Pöh!

      Poista
  2. Minä kävin messuilla ekaa kertaa ikinä ja olihan siellä aikamoinen hulabaloo-meininki! Meteli oli suht kova (piti välillä käydä Outlet-expossa lepuuttamassa korvia) ja tietty väkeä paljon. Olin yllättynyt siitä, miten paljon tarjolla oli (retro)vaatemerkkejä, joista en ollut koskaan kuullutkaan. Eipä sillä, ei ne olekaan sitä mun ominta alaani ;) Olin liikkeellä yksin enkä joutunut edes käymään vessassa, joten vältyin noilta vaippamiinoilta. On kyllä outoa, jos ei vaippaa saada roskikseen asti laitettua...

    -Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, itse otan työkseni lapsista verinäytteitä, joten en edes huomannut, että messuilla olisi ollut meteliä :D Väkeä oli perjantaipäiväksi ihan kiitettävästi. Viime vuonna olimme liikkeellä lauantaina ja silloin taisi olla ruuhkaa vielä enemmän. Uusretro tuntuu pitävän pintansa hyvin ja uusia merkkejäkin tosiaan näkyi kivasti. Itselleni ei tainnut kuitenkaan ihan tuntematonta merkkiä tulla vastaan yhtään, vaikkei meilläkään juuri tällä hetkellä taas se retro ihan kuuminta hottia olekaan.

      En tiedä, mikä mun hormonikiertoa vaivaa, kun vaippamiinoihin aloin niin erityisesti huomiota kiinnittämään. Viime vuonna en samaiseen ilmiöön kiinnittänyt huomiota ollenkaan. Onhan messuilla aina epäsiistiä tavalla tai toisella, mutta luulin, että nykyäidit olisivat vähän parempia tsemppaamaan tämän asian suhteen...

      Poista
  3. Tulin just messuilta. Metsolalla oli hyviä tarjouksia: Ihan uudesta mallistosta yksivärisiä froteepaitoja pitkillä hihoilla ja froteehousuja 10e/kpl. Ihania värejä ja paljon löytyi kokojakin. Tinttu.comin osastolla oli mielestäni hyviä tarjouksia, esim. niitä satumaisia t-paitoja pitkillä ja lyhyillä hihoilla 2kpl/20e. Hattuja yms. myös tarjouksessa...Mitäs vielä. Villarvallalla oli tosiaan halvimmat jutut viime kaudelta, mutta ostin sen jätskiteepparin 12 eurolla ja sain koodin nettikauppaan -25%. Ei huono sekään. Anton&Ninan osastolla oli niiden omaa merkkiä paljon kympillä, ihan kivoja. Enkä bongannut yhtään kakkavaippaa enkä epäsiisteyttä! Teatteri hevosenkengän esitys katsottiin ja kengurumeininki oli kiva kans. Titi-nallesta en pidä ja sinne olikin silloin niin kova ruuhka ettei jaksetty ryysätä. Kesällä 5 vuotta täyttävän pojan kanssa jaksettiin olla 6,5 tuntia ja hän viihtyi myös. Katsottiin pikasesti myös mode expon ja pet expon kivoimmat jutut.

    Huhhhuh.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! Vika on siis siinä, etten minä vaan löydä niitä hyviä tarjouksia :D Tosin miehen ja meidän neidin kanssa ei kauhean montaa sekuntia yhden pisteen luona voinut ollakaan. Molemmat alkavat nimittäin heti narista, jos vauhti hiipuu :D Hatunnosto siis sun pojalle hienosta jaksamisesta! :)

      En tiedä, oliko tuo mun kakkavaippojen bongaus sitten huonoa tuuria ja ajoitusta. Viime vuonna messuiltiin lauantaina, enkä silloin törmännyt samaan ongelmaan.

      Poista
  4. Eli oisko kuitenkin sikailuryhmät liikkeellä perjantaisin... Pelkäsin ennakkoon, kun on puhuttu miten ruuhkaista on lauantaina. No me mentiin heti klo9.00 sisään, kun messut alkoi. Oli pari ekaa tuntia tosi hiljasta. Pahin väenpaljous oli sillon 13.15 alkaen titi-nallen lähistöllä, eli vekaralavalle vievät käytävät olivat joka suuntaan ihan tukossa. Titillä ja riitalla näköjään piisaa faneja. Mutta paljon siis tein ostoksia ja ihan jo hirvitti rahanmeno. Jostain oli jo pakko kieltäytyä kun vaan olisin halunnut, kun oli niin hyvä tarjous.

    Ihmettelin kyllä poikani jaksamista. Oli herännyt aamulla 6.30 ja koko reissun ajan käveli ja oli jalkeilla (tietysti syötiin ja herkuteltiin välillä. Mutta kehuin kyllä häntä kovasti, miten hyvä messukaveri oli. Ihana pieni mies :). Metsolan tarjouksia selatessani istutin hänet odottamaan käytävän tuoleille, jotka oli sen osaston vieressä ja Miina ja Manu siinä häntä viihdyttivät.

    Ja poika tykkäs siitä Pajulahden liikuntahommasta, virtaa siis kuitenkin riitti.

    -T-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon mahdollista, että tänään oli liikkeellä sitten jotenkin eri tyyppistä porukkaa. Lauantainakin on varmasti iltapäivästä ruuhkaisinta.

      Jäin miettimään, ettei itselläni ollut mitään suuria suunnitelmia hankintojen suhteen, joten jäi löydöt senkin takia vähäisiksi. Itse kans oikeastaan tarkemmin kiersin ständejä sen ajan, mitä neiti oli isänsä kanssa Pajulahden liikuntajutskassa (joka oli tytön suosikki viime kerrallakin).

      Kivat messut ja nyt niistä on taas selvitty voittajina :) Mun pitää vielä ne Villervallan Shortsit hankkia, mutta jaksan odottaa jotain kivaa alea. Eiköhän sellainen tule vielä ennen shortsikelejä.

      Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...