maanantai 18. maaliskuuta 2013

Litsis lätsis, kumpparipohdintoja

Uuuuh, iihana somelainen talvi. En nimittäin muista, koska neidillä olisi viimeksi olleet jalassa talveksi hankitut (Viking) talvikumisaappaat. Omia Crocsilta hankkimiani talvisaappaitani en ole käyttänyt vielä kertaakaan... ja vielä tässä, kun kauan tätä asiaa siunailen, niin johan sitä räntää alkaa tulemaan joka tuutista.

Fakta on kuitenkin se, että kevääksi ja kesäksi pitäisi tytölle uudet kumpparit jälleen hankkia. Viime kesäiset Nokian Viklat saattaisivat ehkä säkällä vielä mennä keväällä, mutten tajua, mitä niille viime kesänä tapahtui. Ne alkoivat nimittäin haista aivan järkyttävälle. Vaikka syy tuskin on saappaissa itsessään (epäilen hajupommia), ei kiitos silti enää sellaisia! Kevyemmät kumpparivaihtoehdot ovat alkaneet kiinnostaa ja kaipailisinkin teidän kokemuksianne.
Kavatin Regn -kumpparit on valmistettu kierrätettävästä täysvaletusta kevytkumista. Kuinka kevyttä kevytkumi oikeasti on? Sanomattakin on siis selvää, etten ole törmännyt kyseisiin Kavateihin livenä missään. Saappaiden sisäpinta on tekstiiliä, joten siinä mielessä ne muistuttavat Crocsin kumppareita enemmän perinteisiä sadesään lätsyttelyjalkineita. Crocsin kumppareissa mietityttää eniten juuri se, että hiostavatko ne jalkoja liikaa tekstiilisisustan puuttuessa. Toisaalta taas tekstiilivuoraus kuivuu kastuessaan kaemmin...

Koot mietityttävät myös. Kavatin saappaista olen nähnyt kaksi toisistaan poikkeavaa sisämittataulukkoa. Crocsin kumppareista sisämittoja ei osannut sanoa edes liveliikkeen myyjä, kun viime viikonloppuna talsin -20% alekupongin kanssa asiaa ostomielessä tiedustelemaan. Helpointa olisi tietysti ottaa tyttö mukaan sovittelukierrokselle, mutta toisaalta olen huomannut, että neiti saattaa sanoa sopiviksi sellaisiakin kenkiä, jotka sitä eivät taatusti ole.

Entä väri? Pinkki on jo niin nähty. Keltainen on arka, turkoosia neiti ei välttämättä hyväksy ja tumma violetti taas ei oikein natsaa keväällä käytössä oleviin asusteisiin. Tämän valinnan voisin oikeasti sysätä tytölle itselleen... joskin tiedän värivalintansa kaikesta huolimatta olevan: PINKKI.
Kevään villi kortti! Kuva: www.ipanainen.fi
Kevään villi kortti taitaa olla Splatsit. Johan nimikin kertoo, että kyseisillä saappailla voisi olla kiva splatsia lätäkköön, kiipeillä puissa ja tehdä kaikkea muutakin, mitä normaalit ja kankeat saappaat jalassa on vaikea tehdä. Nämä ovat Suomessa varmaankin sen verran uusi juttu, ettei kokemusta esimerkiksi kestävyydestä ja muista ominaisuuksista ole vielä juurikaan. Kovasti näyttävät kyllä hauskoilta jalkineilta.

Apuva! Millaiset saappaat teille tulee ja miksi?

18 kommenttia:

  1. Kävin tänään pyörähtämässä paikallisessa urheilukaupassa ja siellä oli keltaisia Hello kitty Crocs saappaita 19,90! Hetken pohdin, että jäisihän se kissankuva lahkeen alle piiloon, mutta ei niitä sitten ollut kokojakaan kuin jotain isoja... Ite olen kyllä saanut noi aremmatkin Crocsit puhtaaksi kuurattua sappisaippualla :)

    Niin ja jos ei siis ollut jo selvääkin selvempää, niin meilllä siis Crocsin Jaunt kumppareita :D Ja koska Crocsilta ei tällä hetkellä löydy meille värejä, niin noi Kavatit on harkinnassa seuraavaksi! Noi kangaspintaiset "kumpparit" ei mua houkuta yhtään - mietin vaan miten ne alkaa haista kun kurassa hypitään kuitenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sun blogista olen kyllä Jauntit vissiin bongannut useampaankin kertaan, joten eipä tullut yllärinä :D Meillä mies ei ole antanut niitä hankkia, koska hänen mielestään ne hörppäävät kuitenkin vettä niistä sivussa olevista reijistä... Huoh! Wellie Rain Bootsit taas vaikuttivat jotenkin jäykiltä ja kapeilta varresta. Myyjän mukaan pehmenevät käytössä, mutta jäin kuitenkin pohtimaan vielä... Kavatit mulla on jo ostoskorissa, mutten ole vielä painanut tilaa nappia. Taidan miettiä asiaa vielä yön yli ja kysyä tytönkin mielipidettä.

      Slatsit houkuttaa mua kyllä, mutta en itseasiassa ajatellut kuranhajuongelmaa ollenkaan. Todennäköisesti se kuitenkin tulee olemaan ihan tosiasia niin kuin aina kuraleikkien jälkeen. Luulisi, että kangassaappaat voisi pestä ihan pesukoneessa (?), mutta eivät varmaan kuitenkaan kuivu ihan muutamassa tunnissa eli ainoina saappaina eivät kyllä menisi. Hmmm.

      Poista
  2. Crocsin mittataulukko löytyy täältä, http://www.crocs.fi/fit-guide-nochrome/fit-guide-nochrome,fi_FI,pg.html.
    Meiltä löytyy noita kaikkia Crocsin kumppareita, ja seuraavaksi ostan vielä kyllä itsellenikin. On ihan parhaat jalkaan ja keveys on aivan ehdoton. Onneksi ehdin haalia poikaselle keltaisia kumppareita jemmaan, tytöille onkin paljon enemmän tarjontaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mittataulukosta :)Kas, kun myyjä liveliikkeessä ei osannut sitä esille kaivaa.

      Kevyitä nuo Crocsit kyllä ovat. Musta vain noissa Wellie -malleissa on aika korkea ja kapea varsi. Mietin lähinnä, että miten sinne mahtuu housunpuntti sisään tai saako tyttö kiskottua puntin kunnolla itse tarvittaessa saappaan päälle. Nuo kahvalliset olivat hauskat! Itse kelpuuttaisin nuo Jauntitkin, mutta mies pistää hanttiin :D

      Poista
  3. No splatzit on vaan niin rumat! Itse taitaisin kallistuaa tuonne Jauntien puoleen.
    Tummansininen olis muuten hyvä yhdistelmä muuten pinkkien vaatteiden kanssa, jos vaan käyttäjä hyväksyy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kauneus on katsoja silmässä ja itseäni nuo Splatsit kyllä miellyttää.

      Tummansininen ei varmaan ole tytöllä vaihtoehto. Itselläni on myös joku antipatia tummansinistä kohtaan. Ostin kyllä juuri itselleni tummansinisen hupparin, mutta suuremmin se ei värinä houkuta itseänikään. Varmasti kyllä näyttäisi hyvältä pinkin vk.-asun kanssa.

      Poista
  4. Minä en ole päässyt kevään odotuksessa vielä kummpariajatuksiin asti. :) Tai on meillä syksyllä ostetut halpiskarvavuorikumpparit ja parit käytettynä saadut kumpparit, joilla pärjätään jos nyt suvikeli yllättää, mutta kevät- & kesäkenkäpohdinnat ovat pahasti vaiheessa. Splatsit kyllä vaikuttavat kiinnostavilta!
    Kaupoissa kenkiä katsastellessa olen kokenut helpoimmaksi sen, että mukana on ohuesta pahvista tehty lapsen jalan "kuva". Siis lapsi seisoo pahvin (/paperin) päällä ja siitä piirretään ja leikataan. Sitä pahvia sitten vertailen kaupassa kenkien pohjallisiin. Helpompaa kuin lapsella sovituttaminen, ainakin alkupähkäilyissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen muuten myös tehnyt kenkäostoksia tytön pahvista leikatun jalkakuvan kanssa. Toimii parhaiten silloin, kun kengässä on irroitettava pohjallinen. Crocsin saappaissa ei ole, joten kovin luotettavasti ei sillä kokoa voi arvioida. Eikä muuten tällä kertaa ollut mukana kuin tieto jalan pituudesta senttimetreinä.

      Poista
  5. mie esitin taas mummolle kainovienon toiveen lapsien kumppareista..tulee yllärinä sitten miullekkin jotta minkälaiset saavat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se noinkin menee. Kokovalinnoissa annat varmaan vinkkiä ainakin?

      Poista
  6. hei, meillä ollut sekä kavat kumisaappaat että crocs saappaat ja mielestäni crocs saappaat huomattavasti paremmat. Kavat saappaissa oli pehmeä aika kapea saappaansuu ja ainakin meidän poika tarvitsi saappaiden laitossa apua kun taas crocsit sujahtaa jalkaan tosi helposti ja ovat ihanan keveät. Itselläni crocsin kenkiä useammassakin saapasmallissa ja ovat mahtavat jalkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä! Aika moni on kyllä noiden Crocsien kannalla... joten saa nähdä, olenko kohta itsekin myyty niille. Kavatin saappaat näyttävät kyllä kuvassa ainakin ihan ok leveiltä. Kuva ei tietysti aina kerro kaikkea.

      Poista
  7. Meillä on Crocsin saappaat kummallekkin:) Sisulla myös Everstit. Ja mulla itelläni vuotavat Seppälän;DD Mulle siis myös saappaat!

    VastaaPoista
  8. Meillä olu sekä kavat että crocs. crocsit paremmat. ainut ärsytys tuo reikä mistä voi menä vettä sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä reikää meilläkin vielä pähkäillään. Harvoin kai sitä kuitenkaan niin syvää ojaa täällä kaupungissa tulee vastaan, että oikein kahluuhommiin pääsisi.

      Poista
  9. Meidän E:llä on Everestin mustat vuorelliset kumisaappaat (Stadiumista) ja mulla Nokian pinkit Hai saappaat.

    VastaaPoista
  10. Meillä on kavatin kumpparit, ja tykkään kyllä niiden keveydestä, lapsikin käveli hyvin niillä ja ei ole kovin leveä varsi, ei jää turhaa tyhjää tilaa.

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...