keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kevätkamppeita kaapinperukoilta

Ostolakko on vasta päässyt paremmalle puolelleen ja säätiedotuksessa uhataan, että kevät alkaa tehdä tuloaan jo ensi viikolla. Ei saa pelotella tuolla tavalla! Tälle äiti-ihmiselle tuli ainakin kiire kaivaa viime kevään ja syksyn kamppeita esille ja katsoa, missä kunnossa ne on syksyllä pesun jälkeen työnnetty kaappiin ja mahtuvatko ne enää päälle.

Tyttö alkoi eilen niiskuttaa. Tänä aamuna neiti oli saanut räkähanat sen verran tehokkaasti auki ja lämmöt päällensä, että kotiinhan sitä oli jäätävä. Sen verran kiusasin potilasta, että sovittelimme kaikki epäilyttävimmän näköiset vaateparret. Polarn o. Pyret vk-haalari 116 cm: sopii, Racoon karkkipinkki kaksiosainen kevätasu 116 cm: sopii. Kasa välikausihousuja eri merkeiltä, mm. Ticket, Molo, H&M, KappAhl: kaikki sopii. Punainen Polarn o. Pyret windfleece: sopii, Molo Kids softshel: sopii, Racoon softshell: sopii. Ei hätää. Tulkoot vain kevät, me olemme valmiit! (Mitä nyt kengät puuttuvat).

Jäin tosin pohtimaan, että mitä tekisin Ticketin vk-housuille, jotka ovat lahkeista kuluneet täysin hajalle. Sen päätin ainakin, että täst edes meillä suositaan housuja, jotka tyttö saa itsekin lahkeesta helposti säädettyä siten, etteivät hankaudu asfalttiin ja mieluiten selkeä kumppari, joka pitää lahkeen oikeasti paikallaan. Itse olen tottunut ostamaan housut kuitenkin sellaisessa koossa, että ne menevät käytössä sen kaksi kautta.
Ticketin kovassa käytössä olleet housut eivät ole tykänneet asfalttiviidakon haasteista. Nämä taitavat päästä tällä kaudella varahousuiksi ja sen jälkeen housujen taivaaseen.
Jäin pohtimaan myös Racoonin softshellin kohtaloa. Takki on nimittäin herkän värinen ja imenyt itseensä kuraa ja rapaa viime syksynä useammasta pesusta huolimatta kohtuuttoman paljon. Pesut taas ovat rasittaneet kangasta ja se on menettänyt ryhtiään. Popin Windfleece sekä Molon Softis ovat sitä vastoin priimakunnossa. Taitaa Racoonikin (kaikella kunnioituksella) päästä tulevalla kaudella ainoastaan mökkeilemään.
Racoonin softhell on päässyt viime syksyn kurakeleillä ruokottomaan kuntoon useista pesuista huolimatta. Pesuissa myös takin ryhti on kadonnut. Tervemenoa mökkitakiksi!
Näillä näkymin meille ei siis ole tulossa uutta kevätulkoiluun... vaikka sanomattakin on selvää, että himottaa kyllä ja näkyvästi... Jättäkää kiltit kesäaleen jotain välikautta meillekin.

28 kommenttia:

 1. Mä en kestä näitä kevät postauksia :D kun pää on niin sekaisin ettei tiedä mitä hankkii ja mitä myy. Sanoinkin miehelle, et oon kohta realisoinu meiltä huonekalutkin tässä myynti-innostuksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kaikki niin sopivaa, että ihan harmittaa, etten päässyt myymään mitään... ja sitten tämä toinen ääripää, mikä on niin loppuun käytetty, ettei edes kelpaa myyntiin. Huoh!

   Toivottavasti tämä oli edes vähän "erilainen" kevätpostaus. Meillä on ihan tylsä kevät, kun ei ole mitään uutta.

   Poista
  2. Titti hei! Kaikki on ok niin kauan kuin et myy poikaa tai miestä ;).

   Poista
  3. Voishan sen miehenkin myydä ehkä ;)

   Poista
 2. Kaikki on siis valmista kevättä varten! ;) Let the sun shine!

  Veikkaan kyllä että meillä käytetään ensi viikolla vielä toppavaatteita. Meillä on erikseen ns. rymyhaalarit, vedenpitävät mutta ei niin kauniit... Juuri hyvät loskaan, mutaan ja +5 keliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tämä kamppeiden kaivaminen sitä meilläkään tarkoita, että vielä ensi viikolla niitä alettaisiin käyttää. Eiköhän tuota lunta ja vähintään loskaa riitä joksikin aikaa. Rymytoppaa löytyy täältäkin ja Molo pitää hyvin vettä :D

   Poista
 3. Olin kans ihan ihmeissäni tuosta kevätuutisoinnista, hyvä vaan pysyy sähkölasku hiukan aisoissa. Meillä taitaa mennä syksyiset tamineet, jotain hyvää siinäkin, että lapset jo isompia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo ens viikon lauhtuminen ole kuitenkin vielä väliaikaista. Viime vuonna huhtikuun alussa vielä oli hienot nietokset ja satoi lunta tuutin täydeltä.

   Mä olin varma, että meillä olisi jotain jäänyt jo pieneksi, mutta ilmeisesti jalkojen venyminen ei vaikuta takkeihin ja haalareihin niin selvästi.

   Poista
 4. Meillä oli sama juttu, Aamulle meni kaikki syksyiset vk-kamppeet. Toisaalta se tarkoittaa sitä, että melko varmasti kaikki menee uusiksi ens syksynä ja sitä ajattelinkin silmällä pitää jo tässä kevään mittaan.
  Tulispa tosiaan kevät jo! Jostain syystä tänä vuonna on ollut aivan erityisen kova kevään kaipuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko meilläkin on syksyksi jäädä pieneksi, kun suuri osa vaatteista tulee käyttöön jo kolmatta kautta.

   Mä en ole vielä kyllästynyt talveen. Kyllä se kevätkin sieltä vielä tulee, mutta tuskin kuitenkaan ihan oikeasti vielä ensi viikolla :)

   Poista
 5. Ei kai se kevät nyt ihan vielä :D. Ei se ennenkään ole helmikuun viimeisellä viikolla tullut muistaakseni niin että vielä välikautta pääsisi käyttämään :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en määkään nyt ihan ensi viikolla saapuvaan kevääseen usko, mutta kai se sieltä taas tulee kuitenkin. Viime vuonna oli tosiaan kivat nietokset vielä huhtikuun alussa ja lunta ryöpytti joka tuutista. Toivottavasti nyt ei tarvi odottaa kevättä ihan niin pitkälle!

   Poista
 6. Mä en tykkää suorista lahkeista lasten ulkohousuissa just tuon takia... Saapa nähdä kiroanko ensi talvena ne meidän uudet oranssit toppahousut :D

  Mä en yhtään vielä kaipaa kevättä! Talvi on kivempaa kuin loskassa rämpiminen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voipi olla, ettei talvikamppeissa tuohon kuntoon lahkeet menekään. Vaikka voihan lumikin olla jäistä ja rikkoa jatkuvassa hankauksessa lahkeen. Nyt meillä taitaa olla kaikissa muissa keväthousuissa kumppari... paitsi Reimoissa, mutta ne ovatkin varmasti ainakin alkuun ns. paremmat housut.

   Toivotaan, että herralle tulee mittaa ensi talveen verrattaen paljon, ettei tarvitse miettiä oranssien kohtaloa :D

   En kaipaa sitä loskavaihetta kans ollenkaan. Miten ois harppaus suoraan kuivaan ja aurinkoiseen kevääseen?

   Poista
 7. VOi kun olisi ihanaa jos kevät tulisi ajoissa (nyt kun tekin pärjäätte sen osalta;)). Vuosi sitten se odotutti itseään ihan liian pitkälle. Tänään oli jo ainakin aavistus kevättä ulkoilmassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ainakin näytti ikkunan läpi tosi keväiseltä. Meillä potilas ihan käski laittaa kaihtimia kiinni, kun kuulemma aurinko häiki suoraan silmiin. Sanoinkin, että antaa paistaa vaan, kun ei ole tuotakaan valoilmiötä paljon viime aikoina näkynyt.

   Poista
 8. TÄytyy myöntää, että olen lakannut tutkimasta säätiedotuksia sen jälkeen kun hautauduimme lumeen. Odottelen vain sitä aurinkoa, joka on iltasanomien mukaan paistanut koko talvena alle 18 tuntia.
  Onneksi kevät ei siis tule yllättäin, ja takatalvi tulee aina. Näihin tosiseikkoihin tukeutuen en pidä kiirettä kaivelemaan kevätkamppeita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei ole kyllä arska paljon viime aikoina paistellut. Maaliskuussa varmaan sitten paistelee ja häikii senkin edestä :D Kyllä itsekin työnsin ne kevätkamppeet hyvin syvälle sinne, mistä ne kaivoinkin... vielä reiluksi kuukaudeksi varmasti ainakin.

   Poista
 9. Mä oon ihan kauhuissaa jos (tai kun) tulee +5 astetta niin mitä ihmettä pukee Sisulle päälle?? Välikausi kamppeet tuntuu vähän pöljältä, mutta toppavaatteissa sen tulee kuuma..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välikausikamppeilla pärjäisi ehkä +5 asteessa, jos maa ei olisi ihan jäässä ja puoli metriä lunta siinä päällä. Toppavaatteissa touhutessa tulee hiki, mutta pakko kai sitä toppaa on silti vielä pitää. Alle ei kyllä kannata paljon laittaa vaatetta. Meillä neiti on kotiutunut päiväkotiulkoilusta aivan hikimärkänä jo pikkupakkasilla. Huoh!

   Poista
 10. Hyvä postaus! Näitä kulutusraportteja aina kaivataan. Sehän on hyvä, että kamppeet mahtuis vielä kevään, koska syksyksi saa sitten niitä alesta, että täähän menee just niinku pitääkin mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää menee nyt vähän liiankin hyvin siltä kantilta katsottuna, että esim. Reimalla on aivan ihani ja houkuttavia vk-vaatteita tarjolla... meille syksyksi :D

   Poista
 11. Mun on jossain vaiheessa liityttävä lakkoiluun. Vielä en kuitenkaan oo valmis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lakkoilu on aivan järjettömän vaikeaa ja hankalaa, kun sähköposti pursuilee alen loppurysäys ja osta, osta -uutuus -posteja. Luonteenlujuutta on koeteltu ja kerran jo sorruttukin :D

   Poista
 12. Saiskos noita lahkeita jotenkin siistittyä ompelemalla? Mummu korjas yhdet esikoisen housut kun lahje oli risa. siistimmät niistä tuli vaikkei tietty uudenveroiset mutta että kehtaa käyttää ulkoillessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kans mummo korjailee välillä tytön vaatteita, mutta nuo ovat sen verran hankalasti rikki, ettei lyhentämättä selviäisi. Itseasiassa tuo rikkoontuminen ei hirveän paljon näy tuolta lahkeesta, jollei sitä ihan vartavasten osaa katsoa. Varahousuina vielä toimivat tämän kevään ja mökkihousuina menevät mahdollisilla kesän viileillä.

   Poista
 13. Meillkin on postipoika kantanut haalaria, sadehaalaria, takkeja, rukkasia..
  Oikeasti ennen loskaa ostettava vielä kolmet kumpparit ja kolmet kurahousut (pk).
  Meillä on viikkotolkulla lätäkköä, yhdet saappaat ei edes per lapsi riitä kun ne aina hörppää vedet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taisi kans olla viime keväänä ongelmana se, että saappaat olivat aina sisältä märät. Selvisi, että tyttö leikki päiväkodissa rännien juurella ja onnistui aina saamaan saappaansa täyteen vettä. Kuivuvat kyllä aika niheästi ja kauan.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...