lauantai 23. helmikuuta 2013

Kamera älyttömälle

Niinhän siinä sitten kävi, että auringon jo paistellessa lupaavasti muutaman päivän, minä ehdin kehittää kamerakuumeen. Toisille kevättalven aurinko tuo autokuumeen, toisille sisustus- tai remonttikuumeen... Itse pääsin nyt kuitenkin suhteellisen halvalla. Varsinkin, kun lähestyvien synttäreideni varjolla sain kameran maksupolitiikan hoidettua todella kätevästi.

Pohdinnassa oli ties minkälaista möhkälettä ja järkkäriä, mutta valokuvausta paljon harrastava asiantuntija useamman järkkärin omistajana suositteli minulle ehdottomasti juuri tätä kyseistä kameraa (järkkäri, jota en miellä järkkäriksi). Pieni ja kompakti kuvanottoväline, kun kulkee kuitenkin kaikista vaivattomammin mukana tilanteessa kuin tilanteessa.

Kuva kamerasta on otettu vanhalla (viime kesänä hankitulla) Ixus -kameralla, josta yllättäen alkoi löytyä myös erilaisia asetuksia. Manuaalien lukeminen ei ehkä olekaan niin noloa kuin olen kuvitellut.
Olympus Pen minin hankkiminen vaati kuitenkin jonkin verran itseironiaa, sillä Olympuksen nettisivuilla kameraa kuvaillaan niin älykkääksi, ettei minun tarvitse olla. Toisaalta; juuri itseäni älykkäämpää kameraa olenkin vailla, jotta kuvistani katoaisi keltaisuus ja tahmaisuus. Kameran manuaali oli todella lyhyt ja älyttömyyteni takia en ihan kaikkea ymmärtänyt, mutta se oli joka tapauksessa ensimmäinen käyttöohje, jonka luin kautta aikojen. (Löysin sen ansiosta uusia ulottovuuksia myös vanhasta pokkaristani.) Uusi Olympus on näppärän kokoinen ja lupaa hyvälaatuista kuvaa ja HD -videota. Lisäksi kamera on helposti muunneltavissa tarpeiden mukaan. Itselläni tosin tarpeet ovat pienet -ainakin vielä.
Testikuvausta. Täytyy varmaan ottaa kivet pesuun, kun kamera huomaa pölyn, jota ei silmä näe :D
Testikuvausta.
Varoitus! Blogissani on luvassa siis tästä lähtien enemmän älykkäitä kuvia älyttömän kuvaajan kuvaamana.

Ps. Kiva nähdä joukossa uusia kurkistelijoita. Tervetuloa! Blogissani on myös käynnissä arvonta, jota kaikki eivät vielä ole varmasti huomanneet. Linkki löytyy oikealta sivusta. Se kuva, jossa on hiiriä peltirasian kimpussa ;)

14 kommenttia:

 1. Onnea uudesta kamerasta ja lähestyvistä synttäreistä ;) itsekin päivitin kamerani vähän uudempaan ja "hienompaan" kun edellisestä ei saanut enää irti niin paljon kun olisi halunnut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nälkä kasvaa syödessä. Bloggaillessa tulee otettua kyllä kuvia enemmän kuin muuten tulisi ja laadun nälkä kasvaa.

   Poista
 2. Oottelen käyttökokemuksia :) Mullakin ois hankinnassa kamera, ehottomasti järkkäri, mutta en halua just sellasta isoa, jota en kuitenkaan jaksais raahata minnekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon nettiä selaamalla löytyi käyttökokemuksia puoleen ja toiseen. Paljon löytyi niitä kommentteja, ettei pienellä peilittömällä järkkärillä tee mitään... Itselleni tärkeää on kuitenkin se, että jaksan kantaa kameraa mukana. Isolla järkkärillä varmasti saa laadukkaita kuvia, mutta onko se kuvausvalmiina ja mukana silloin, kun sitä tarvittaisiin?

   Poista
 3. Onnea uudelle kameralle! :) Minä kuvailen tyttäreni järkkärillä niin kauan kuin hän kotona asuu :D (Sai viime kesänä rippilahjaksi kameran)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kätevää, kun kameralla on monta käyttäjää ja kuvaukseen liittyviä asioita voi oppia toinen toiseltaan :)

   Poista
 4. Minä vielän odottelen josko uuden kameran saisin, vaikka synttärinä. Hermot alkaa mennä tuohon vanhaan.
  Eli kyllä kamerakuumetta on muuallakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli en sitten ole ainoa kamerakuumeen kehittelijä :D Kameraan on helppo menettää hermot, kun omissa visioissa tulee hienoja kuvia ja koneelle ladattuna vain sutta ja savea :D

   Poista
 5. Oijoi! Mulla on digijärkkäri, minkä käyttöä en todellakaan läpikotaisin hallitse. Joku pienempi kamera on alkanut poltella, kun en jaksa järkkäriä aina mukana kantaa. Odottelen innolla kuvia ja kokemuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voin jo sanoa, että käteen tuo tuntuu juuri sopivalta. Ostin näppärän kokoisen kameralaukun, johon kamera mahtuu tuon perusputkensa kanssa käyttövalmiina ja laukkua on todella kevyt kantaa mukana. Täysikokoinen järkkärihän on aika painava ja käyttövalmiiksi saaminen ei käy sekunnissa.

   Kuvia tulee näkymään blogissa tästä eteenpäin. Helppokäyttöiseltäkin tuo vaikuttaa ja perussäädöillä pääsee jo varmasti aika pitkälle.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Eiköhän niitä tule, kun vain saan älyä käyttöön lisää :D

   Poista
 7. Onnea uudesta kamerasta! :) Mä ostin vuodes alussa (olisko??) alesta Nikon 1 V1 kameran, onko se nyt minijärkkäri vai mikä... ihan automatiikalla kuvailen, hitsi mulla riitä inspis edes tuon säätöjen opetteluun, puhumattakaan mistään isosta järkäristä ;D En ole kehdannut mainostaa, että mulla on uusi kamera, kun pahoin pelkään ettei se kuvien laadussa näy kuitenkaan ;D tai on ne ehkä vähän tarkempia kuin ennen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits! Ja kyllä mä olen ainakin kiinnittänyt huomiota sun uusimpien postauksien kuviin. Kyllä niissä jotain parannusta on ollut... vaikka toki valittamista ole ennenkään ollut :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...