maanantai 10. joulukuuta 2012

Kultaako aika muistot? Luukku 10

Mikään ei kestä ikuisesti. Yhtenä marraskuisena päivänä neljä vuotta sitten istuin työhaastattelussa ja kuulin itseni sopivan osa-aikatyön aloittamisesta. Tyttö sai ihanan hoitopaikan perhepäivähoidosta ja itse aloin voivotella aamuviiden herätyksiä. Tyttö sai onneksi nukkua hiukan pidempään, koska isukki vei tytön päivähoitoon. Itse hoidin hakemisen. Tytön päivähoidon aloittaminen sujui täysin kitkatta. Toisena aamuna tytön alahuuli oli alkanut väpättää, mutta uudet kaverit nähtyään isukki oli unohtunut saman tien. Tyttö oli aluksi perhepäivähoitajansa nuorin hoidokki, mitä pidin vain hyvänä asiana. Tytön puhe ja motoriset taidot kehittyivät hoidon aloittamisen myötä aivan hirvittävän hurjaa vauhtia.

Tyttö viihtyi hoidossa mainiosti. Itse asiassa vähän turhankin hyvin. Kun menin hakemaan tyttöä, hän kirmasi karkuun pöydän alle, eikä olisi koskaan halunnut lähteä tylsään kotiin. Pukemista vastustettiin kaikin voimin ja äänijäntein, ovenkarmeista pidettiin kiinni väkisin viimeiseen asti. Kotimatkalla rattaissa kiukku kuitenkin aina helpotti, eikä illallakaan oikeastaan koskaan tarvinnut enää kiukkuavaa lasta kuunnella. Vai olisikohan aika kullannut jotain?

Matkalla hoidosta kotiin.
Itse olin itselleni sopimattomista aamuviiden herätyksistä johtuen aina väsynyt. Työpäivä kesti 6 tuntia 7-13 ja sisälsi yhden 10 minuutin (jossa ei ehtinyt syödä rauhassa) tauon. Kotimatka molempiin suuntiin kesti noin tunnin ja tytön hoidosta haku siihen päälle. Tuon työn aikana opin juomaan kahvia ja iltapäivällä torjumaan pystyyn nukahtamista suklaan avulla. Aamuviiden herätyksiä, kiitos ei tänne enää koskaan!

8 kommenttia:

 1. Meillä tapaa äiti aina sanoa, että se lasten kiukuttelu ja tinttailu hoidosta hakiessa johtuu vaan siitä, että niillä on päivän aikana ollut äitiä ikävä ;)
  Mä en kanssa tykkää aamuyön herätyksistä. Kuudelta on jo ihan ok, mutta kaikki ennen sitä on kidutusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tyttö pillahtaa välillä vieläkin poruun mentäessä hakemaan, jos on kiva leikki kesken tms. Onneksi tunteiden hallita alkaa jo sujua ja harmistus kestää enää vain vähän aikaa. Hirveää vääntämistä hoidosta lähtö oli varsinkin uhmisiässä, enkä todellakaan tiedä, oliko sillä ikävän kanssa mitään tekemistä :D

   Poista
 2. Mä en oppinu juomaan kahvia vaikka yritinkin joskus teininä totutella siihen. Tee olis tän suosikki :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on tullut ihan "hirveä kahviratti". Nykyään tosin yritän selvitä max 2 kuppia päivä ja yöunien kannalta siinäkin on puolet liikaa.

   Poista
 3. En kyllä yhtään odota noita kello viiden herätyksiä, ne ois edessä minullakin jahka tästä töihin joskus joutaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään kello herättää aamulla 6:10 tai 6:15 ja ei silloinkaan vielä herääminen kivalta tunnu. Seitsemältä olisi jo helppo nousta. Iltapäivällä iskevä väsymys on ihan ylitsepääsemätön iltapäivällä, jos kello herättää viideltä... ja mahtavaa oli hakea hoidosta pirteä tyttö, joka oli juuri herännyt päiväunilta ja täynnä virtaa.

   Poista
 4. Minä oon niiiin huono heräämään aamuisin. Kuitenkin, koti-äitinä herään aina koululaista herättämään aamuisin, vaikka isillä oliskin vapaa, koska pitäähän työläisen saada levätä, ei hänkään kuitenkaan pitkään ikinä nuku. Nyt kun olin kipeenä, isi hoiteli kaikki aamuhommelit.
  Minun pitäis vaan pompata ykskaks ylös kun kello soi ja vetää nopsaan päivävaatteet niskaan ja niin pois päin.. muuten ei hyvä heilu:)
  Ens talvena soikin kello aamuisin koko lössille, kun yksi aloittaa eskarin.. sit vaan kaikki tien päälle aamiaisen nauttineena, aamupesut tehneinä.. ääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin sitä mieltä, kun aloitin tuon aikaisemman työn, että aikaisiin aamuherätyksiin tottuu ajan myötä. Kahdessa vuodessa ei niihin tottunut ainakaan. Ei, vaikka kuinka menisi ajoissa nukkumaan.

   Aamurumba on kyllä aika touhua. Me saadaan kolmella lähtijällä jo aikaan sellainen kaaos, että oksat pois. Se auttaa, kun laittaa tytön tarharepun ja vaatteet valmiiksi jo illalla.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...