lauantai 20. lokakuuta 2012

Viimeinkin mullissa

Kauan se kesti, mutta voittajana päästiin multiin asti. Olisin itseasiassa laittanut hyvät juuret kasvattaneet Kiinanruusun pistokkaani multiin jo viikko sitten, jos vain olisin muistanut ostaa ruukun ja multaa. Nyt täytyy sanoa, että juuret näyttivät niin hyviltä, että toivoa juurtumisen suhteen on... vaikken siis mitään kasveista ymmärräkään. Tiedoksi niille, jotka eivät ole kauaa tätä blogia vielä seuranneet, että olen Kasvimurhaaja isolla Koolla. Tyttökin aina päivittelee sitä, kuinka äiti saa jatkuvasti kasvit kuolemaan parissa päivässä. Yritän kyllä parhaani mukaan hoitaa, mutta minkäs teet, kun kosketus on kuolettava. Haluaisin kuitenkin, että kotona olisi hetken kukkivien kukkien lisäksi myös jatkuvasti vehreitä huonekasveja.

Yksi kolmesta Kiinanruusun pistokkaasta koki karmean kuoleman kohtalon jo vesilasissa. Kaverina lasissa ollut Vehka ei kasvata juuria sitten millään ilveellä, vaikka on viihtynyt kyllä mainiosti jo reilun kuukauden päivät siellä vesilasissa...
Ottaisinkin nyt kokeneemmilta Kiinanruusunkasvattajilta mielelläni vinkkejä vastaan. Kiinanruusu tykkää ilmeisesti valoisesta kasvupaikasta. Sellaista tosin ei varmasti ole missään näin pimeään vuodenaikaan tarjolla. Oliko altakasteluruukku se paras mahdollinen valinta? Siihen nyt kuitenkin päädyin helppouden takia. Lupaan myös leikkoa Kiinanruusuani keväällä... jos se selviää hengissä sinne asti.

5 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä aika sinnikäs tapaus että jos et hukuta sitä hengiltä (mikä altakasteluruukussa on aika harvinaista) niin veikkaan sen hyvinkin selviytyvän. Meillä meinasi kiinanruusu vallottaa vähitellen koko olohuoneen niin että menin ja leikkasin ja se vain innostui niin että nyt mietin että voisikohan sitä leikata vähän syksylläkin (keväällä siis viimeksi leikkasin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kuulla, että ovat sinnikkäitä tapauksia. Katselin, että multaan laittaminen sai nyt lehdet ainakin hetkellisesti nääkähtämään. Lienee normaalia, kun ei ole vielä juurtunut.

   Meillä oli lapsuudenkodissa iso kiinanruusu. Se ei kyllä ikinä kukkinut, mutta siinä oli jotain kodikasta. Tulisipa tuosta omastanikin iso! Kukkimisesta en uskalla edes haaveilla :D

   Syksyleikkaamiseen en antiviherpeukalona osaa valitettavasti ottaa kantaa.

   Poista
 2. Mä haaveilen tuoksupelargoniasta.... Jään seuraamaan kiinanruusun taistelua hengestään ;) aika huikean hyvin sulla sujuu mun mittapuulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksupelargonia kuulostaa haastavalta, kukkivalta kasvilta :D

   Kiitos tsemppauksista!

   Poista
  2. Mulla oli tuoksupelargonia joskus. Se on aivan ihana, vanha huonekasvi. Sanomattakin on selvää, että tapoin sen. :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...