lauantai 20. lokakuuta 2012

"Äiti, etkö sä nyt hokaa..."

Aamulla herättyäni yritin saada aiemmin herännyttä tyttöä vielä viereeni köllimään. Huutelin tyttöä moneen kertaan, mutten saanut vastausta. Pakkohan se olis sitten kömpiä katsomaan, että mistä kiikastaa. Sohvalla minua kohtasi tämä näky ja hihittelevä tyttönen:
Bad Piggies -peli vei voiton äidin kanssa köllöttelystä. Pöh!

Kyselin, että onko tuo Angry birds -peli. Tyttö alkoi heti selittää, että "Äiti, etkö sä nyt hokaa, että tää on ihan eri asia, kun tässä on pääosassa nämä possut..."

Ei tämä äiti sellaista nyt ihan heti hokannut. "Äiti, tässä rakennetaan ensin possuille tällainen auto ja sitten nämä radat suoritetaan sen kanssa. Kerätään näitä tähtiä!" Ahaa! Eli siis tässä keskitytään rakentamiseen? "Äiti, mä voin näyttää sulle, jos sä et ite hokaa." Aha!

Onneksi pelaaminen ei kauaa jaksanut tällä erää kiinnostaa, kun mahassa alkoi kuulemma kurnia. Täytyy kyllä myöntää, että itse olen joutunut välillä piilottamaan tuota helv... siis IPadia tytöltä, ettei sen kanssa kuluisi tärkeää aikaa muilta kivoilta jutuilta. Harmi, ettei isukin tietokonetta voi piilottaa yhtä näppärästi.

Pelataanko teillä, mitä ja kuinka paljon? Millaiset säännöt ja rajoitukset olette kehittäneet pelaamisen suhteen?

Lopuksi vielä vinkki tälle päivälle Ideaparkin lähettyvillä asuville. Ideaparkin Name It myymälässä on vielä tänään värityskilpailu lapsille. Kaikille osallistuville on tarjolla pieni lahja ja yksi onnellinen voittaa toppatakin ja toppahousut. Arvonta suoritetaan maanantaina 22.10. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

10 kommenttia:

 1. Lasten isä oli tutustuttanut 4veen tuohon samaiseen peliin, ja nyt se on ihan koukussa... Tarvinneeko mainita, että äiti ei nyt ollut hirmu ilahtunut tästä...
  No - mun luona tulee olemaan rajoitukset pelaamiselle. Vähän pelkään, että isänsä kans asumaan jäävällä 11veellä pelaaminen karkaa vielä käsistä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää pelaaminen on meillä tapetilla ihan koko ajan, koska omasta mielestäni se on ihan kiva ajanviete... jos sitä tekee silloin tällöin. Isukki pelaa AINA. Enkä yhtään liioittele. Hirveän vaikea vain rajoittaa tytön pelaamista, kun en kuitenkaan voi rajoittaa isukin pelaamista. Ja toisen kasvattaja mielestä siinä ei ole mitään pahaa, että pelaa aina. Huoh!

   Miehet!!!! Ja mulla on ihan sellainen tunne, että olen postannut tästä pelaamisesta ennenkin...

   Poista
 2. Meillä eskarilainen tykkää kans pelata tabletilla. Pelailee sellaista palikkapeliä, jonka nimeä en tiedä. Siinä järjestellään eri mallisia palikoita tietyn malliseen kuvioon. Mutta vielä toistaiseksi ei ole juuri tarvinnut aikaa rajoittaa. Tyttö kun ei kuitenkaan jaksa pysyä kauaa paikallaan. Ja iPadin kanssa juokseminen on kielletty!

  Niin, joo eskarilaisen pelaamista ei ole tarvinnu toistaiseksi rajoittaa, mutta tuon 13- vuotiaan facettelut ja mesettelyt ja gosuttelut on sitten asia erikseen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan osa noista peleistä tosi kehittäviäkin. Tyttö on pelannut välillä kans jotain ongelmanratkaisupelejä ja on kyllä yllättänyt nokkeluudellaan. Sama sääntö meillä on ollut IPadin kanssa, ettei sen kanssa juoksennella, mutta nykyään vastaukseksi tulee "Äiti, kyllä mä tiiän. Meen varovasti." Mua kans vähän jännittää, että millaiseksi tilanne muodostuu isompana...

   Poista
 3. Jännityksellä odotan tulevia aikoja ja saman asian kanssa painimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Poitsuillehan nämä pelit ovat ilmeisesti usein jostain syystä vielä koukuttavampia kuin tytöille??? Ihan vain siitä päättelen, että isukki 36 vee on vieläkin koukussa :D

   Poista
 4. Esikoinen tykkää pelata ipadilla angry birdsejä, bubbleseja ja väritystehtäviä. Menee päiviä jolloin hän ei pelaa ollenkaan ipadilla mutta muutenkin se kiinnostus pelejä kohtaan on vielä vähäinen. Noin vartin verran kiinnostusta riittää, sitten siirrytään jo muihin hommiin ja hyvä niin, kyllä sitä sitten vielä ehtii viettämään aikaansa virtuaalimaailmassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tämä peli-intoilu (tytöllä) menee onneksi kausittain. Nyt tuntuu taas menneen ökkeriksi, kun isukki ja tyttö lomailivat viikolla, enkä ollut päivällä pitämässä jöötä asian suhteen.

   Onhan se toki hyvä, että lapset oppivat käyttämään näitä nykyäjan vempeleitä jo hyvissä ajoin.

   Poista
 5. Meillä ei pelata tietokoneella eikä pleikkarilla nykyisin ollenkaan, sen enempää 5-vuotias kuin kumpikaan vanhemmistakaan (siis 5-vuotias ei ole koskaan pelannut). 19-vuotias sen sijaan pelaa aivan liikaa tietokoneella, mutta hän ei asu enää kotona. Tuon 19-vuotiaan liiallinen pelaaminen on oikeastaan syynä siihen, ettei nuorempi saa pelata. Toki esikoisellakin oli alle 18-vuotiaana rajoituksia peliajan suhteen, ja sen jälkeenkin, joten yritetty on...sellainen periaate meillä oli monta vuotta, että max. sen verran sai pelata kun oli liikkunut/ulkoillut, eikä todellakaan edes joka päivä.

  IPadia käytetään joskus viihdykkeenä pitkillä automatkoilla mummolaan, mutta ei oikeastaan muulloin. 5-vuotias on kyllä isoveljeään touhukkaampi ja sosiaalisempi, joten jos vain ulkona on joku kaveri (niinkuin usein on), ei häntä juuri sisällä näy. Toistaiseksi on selvitty vähillä taisteluilla peliajan suhteen siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin Wii on saanut olla ihan rauhassa. Sillä ei pelaa kukaan, paitsi itse yritän aina joskus vähän WiiFitin kanssa muka vähän aktivoida itseäni. Huonolle on jäänyt :D

   Kyllä meilläkin tyttö onneksi valitsee ulkoilun ja kaverit mielummin kuin pelaamisen. Usein sillä saakin palaamisen helposti loppumaan, kun vihjaa, että pihassa on kavereita.

   Tuo on hyvä sääntö, että ulkoilua ja pelaamista samassa suhteessa ja ei pelejä joka päivä. Tuohon tullaan pyrkimään meilläkin.

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...