sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Siivoussunnuntai

Flunssaisena ei kyllä tee mieli siivotakaan, mutta pakkohan se on edes vähän yrittää. Onneksi 5-vuotiaskin osaa jo vähän autella ja tytön tehtävänä onkin ollut jo jonkin aikaa osallistua pölyjen pyyhkimiseen listojen ja paneelien päältä. Vaihtelevalla innostuksella tosin... Omien leikkien siivoaminen leikkien jälkeen kuuluu myös tytön tehtäviin, mutta toki tyttö yrittää aina nakittaa siivousurakkaansa meille vanhemmille.

Tyttö halusi siivoukseen päälle vanhan Lipfishin teepparinsa ja alle piti etsiä valkoinen paita, koska "valkoinenhan korostaa pinkkiä". 110 cm Lipfish mahtui vielä päälle!

"Äiti, tänne on kertynyt kauheasti pölyä. Siivosinko viime viikolla ollenkaan?"
Osallistutaanko teillä?

6 kommenttia:

 1. Vähän samaa aihetta blogissani tänään, lapset auttaa meilläkin kotitöissä, iän ja taitojen mukaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, päivän aihe on todella arkinen :D Kävinkin jo aamusella kurkkimassa ja kommentoimassa blogissasi.

   Poista
 2. Osallistutaan meillä, tai itketään ja osallistutaan, istutaan jäähyllä ja osallistutaan...No, muuten ei tiukkapipoisesti, mutta leluja pitää kerätä (ei joka päivä) ja omat sotkunsa siivota, sekä vaatteensa pyykkikoriin viedä. Positiivisen kautta suurimmaksi osaksi pyritään kuitenkin menemään, Veikko rakastaa auttaa astianpesukoneen tyhjäämisessä.
  Nyt on muuten 6-vee siskontyttö meillä pari päivää ja oon ihan fiiliksissä: vähänkö tulee olemaan nyt helppoa poikien peuhatessa hänen kanssaan! :D hehhheh.
  Ja saan tutustua tyttöjen maailmaan (piirtelee prinsessoita) ja ison lapsen maailmaan. Ihan tulee omat pikkutyttöajat mieleen siskontytön jutuista. :) <3

  VastaaPoista
 3. Meillä tyttöhän on hirveän laiska ollut osallistumaan ja hirveän hyvä nakittamaan tehtäviä... Nyt vasta innostunut, kun on alkanut "kerätä rahaa". Saa siis euron, jos tekee ahkerasti sen, mitä on sovittu :D

  Teillähän poitsut tekevät paljon ikäisekseen! Leikin varjolla se onkin hyvä ottaa pieniä mukaan. Meilläkin tyttö parivuotiaana auttoi mielellään pyykkkien kanssa, mutta nykyään vähän nihkeäsi.

  Oih, prinsessan saapuminen taloon voi olla ihan piristävää. Siskon tyttö keksii varmasti sellaiset koulutukset isommille pojille, ettet ehdi niitä juuri nähdä :D

  VastaaPoista
 4. Meillä osallistuu 3-vuotias oikein innokkaasti, 7 vee ei millään viittis koskaan tehdä mitään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään tuo 5 vee tekisi, jollei olisi rahan kiilto silmissä :D

   Tervetua lukijaksi :)

   Poista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...