maanantai 27. elokuuta 2012

Moonkids -mitoitusta

Tänään saapui Ratkiriemun paketti. Paketista kuoriutui aiemmin mainitsemani Moonkidsit sekä Maxomorran ihanat oranssit leggingsit. Molempia merkkejä tytön kaappiin onkin kerääntynyt jo ihan mukavasti ja miksipä ei. Toimivia vaatteitahan nuo ovat.

Maxomorrat ovat vastanneet mukavasti kokoaan, mitä nyt leggarit tilasin 107 senttiselle tytölle kokoa 122/128, kun tuntui, että talvea vasten koon 110/116 vastaavista alkoivat nilkat vilkkua turhan paljon. Leggingsit ovat kuitenkin mukavat pitää vielä syksymmälläkin mekon kanssa ja sopivat kuorihousujen alle päiväkotiulkoilussa kuin nenä päähän. Yritän kehitellä tytölle mahdollisimman helppoja asuyhdistelmiä päiväkotiin, sillä vaikka tyttö vaatteista pitääkin, ei niiden pukeminen tai riisuminen kuulu tytön lempipuuhiin ollenkaan.

Moonkidsin mitoitusta luonnehditaan eri nettikauppojen sivuilla melko sekavaan tyyliin. Jotkut luonnehtivat, että mitat pitävät hyvin kutinsa, mutta malli on kapeaa ja pitkää. Toiset kehoittavat tilaamaan vähintään kokoa suuremman vaatteen kuin mitä käytössä on. Meillä kokemus on, että housuissa koot pitävätkin aika hyvin kutinsa, mutta paidoissa on heittoa. Meillä tytöllä on Moonkidsin paidoista ja huppareissa käytössä koko 122 (ja pituutta tytöllä siis 107 cm). Paidat ovat kapeita ja pienempikin koko menisi, jos haluaisi oikein tyköistuvaa. Moonkidsit myös kutistuvat hieman pesuissa. Tänään kotiutunut mekko koossa 122 cm on taas selkeästi vähän liian suuri. Maltamme kuitenkin odottaa talvea ennen kuin otamme sen käyttöön. 122 cm huppari on ollut käytössä keväästä asti, mutta menee vielä ensi vuonnakin pitkien käännettävien resorien ansiosta.

Viininpunainen Moonkidsin ribbipaita koossa 122 cm. Tytöllä pituutta 107 cm. Hiha ylettyy puoleen kämmeneen. Pesun jälkeen tämä on sopiva.
Sama paita edestä. Tyttö on tullut juuri ulkoilemasta, hiukset siksi sikin sokin...
Mekko koossa 122 cm on hartioista selkeästi liian reilu. Pidettävä tämä on puolen vuoden kuluttua. Maltamme odottaa talvea!

4 kommenttia:

  1. Meillä ei olekaan nyt parista viime mallistosta tullut mitään, kun värit ei ole natsanneet ollenkaan :/ Mutta aiemmista mitoituksista olen tykännyt, että menevät melkein siihen kokolapun pituuteen saakka, mut ei ihan. Mutta mähän tykkäänkin slimmistä, enkä halua että ihan kamalasti on hihoissa liikaa ;) Nyt meillä on 92 senttisellä 98 ribbipaita, froteehousut ja huppari, ja uskon että housut ja ribbipaita menee kyllä keväälle, hupparista en ole ihan niin varma (noi froteet on jo useammman vuoden vanhaa mallistoa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ribbipaidat on hyviä ja näillä keleillä ihan mahtavia hupparin alla. Väriä en ole juuri edes miettinyt, meillä on nyt violettia, punaista ja violettiraitaista ribbiä ja kaikki ovat olleet käytössä ulkoilussa. Tuo mekkokin on väriltään aika hailakka. Odotin vähän räväkämpiä sävyjä :D Itse tykkään ostaa vaatteet vähän reilumpina ja käyttää mahd. pitkään. Pahoin kyllä pelkään, että Moonkidsit jäävät omaan makuuni liian nafteiksi jo reilusti ennen kuin tyttö on 122 cm pitkä... ja tuskin pysyvät priimassa kunnossakaan niin pitkään :D Me löydettiin Moonkids vasta vuoden alussa, joten en osaa sanoa kyllä aikaisemmista mallistoista mitään.

      Poista
  2. Mulla on sama käsitys mitoituksista, kuin sinulla. Toisaalta ne ovat paidoissa ihmeen joustavat: Johanneksella (94cm) on käytössä 116cm paita, joka on reilu, mutta ok, sekä 104cm paita, joka on ihan justi selästä.
    Toisaalta myös Veikko, 83cm, pitää niitä 104cm paitoja. Joustavaa!

    VastaaPoista

Kommentit ovat blogin suola ja sokeri :) Kiitos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...